Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz Livius #103640 üzenetére

    Nyilván a tiéd lesz, a bróker csak megveszi neked a tőzsdén, mert te nem tudod.
    KBC Equitas Interactive Brokers Central Europe Erste Befektetési Zrt.

    PredatorZoli hsz-e után szabadon :):
    "
    Lúzergame 3. – részvényem van
    Ebből a bekezdésből biztos nem csinál a tőzsdeelnök marketing brossúrát...
    Igen, az a helyzet, hogy bármilyen részvény adás-vétel, vagy birtoklás lúzergame. Ha ezt a műfajt sikeresen tudod művelni, nem a 99%-ba tartozol, hanem az 1%-ba. A részvényekkel kapcsolatos döntésekre jórészt érvényesek az előző lúzergame leírásban elmondottak, súlyosbítva egy tényezővel. A részvényeken sokkal nagyobbat lehet bukni. A befektetési alapok többsége hosszútávon felfelé veszi az irányt, de a részvényekre ez nem igaz. Sőt, nagyon gyorsan és váratlanul tudnak zuhanni. Aztán vagy visszajönnek, vagy nem. Reménytelen műfaj a 99% számára. Ha nem hiszed, álljon itt a
    TÉNY-2
    Az alapkezelők túlnyomó része alulteljesíti a rájuk vonatkozó indexeket.
    Ez megint egy olyan tény, amit a világ fejlettebb felén már régóta vizsgálnak, és széles körben bebizonyítottak. Azt jelenti, hogy például egy részvényalap általában rosszabbul teljesít, mintha a befektetési területéhez tartozó részvényindexet vásároltuk volna meg. Célszerűbb az indexeket leképező alapok vásárlása, mint rábízni magad egy menedzser döntéseire a megfelelő részvények kiválasztásában. Szerinted, ha a menedzserek nem tudnak az indexeknél jobb teljesítményt elérni, akkor te képes leszel rá? Nem. Ne vásárolj egyedi részvényeket!!!!!!!!"

    #103642Livius "Nagyon jól tudom mi fog történni a következő 20 évben"- húúú, nagyon tévúton vagy, de én nem akarlak lebeszélni ;)

    De ide is van egy idézetem:

    "Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen gazdasági következményei lesznek egy krízisnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb piaci szereplők mit gondolnak. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak. Ha a legszebb lány medve, akkor medve lesz, ha bika…"

    Azért sok sikert!

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák