Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz Lacy6 #57613 üzenetére

    Nem a zoom rontja a képminőséget, hanem a kis szenzor. És most képzeld ugyanezeket képeket ha nem 2.8-on készül, hanem az átlag nagyzoom f6.x- fényerejével, amikor nem iso 1600 kell ahol az 1/2,3" már amúgy is meghal, hanem kb. iso 8000 kéne.
    Beltérre eddig sem lett senkinek ajánlva az FZ200, (egyik 1/2,3"-os kompakt sem) sőt a legtöbb esetben ki van hangsúlyozva hogy ez a gép nem oda való. Utoljára ezzel a szenzormérettel az Oly XZ10 csinált nagyjából elfogadható képeket fényszegény környezetben, az is azért mert f1.8-ról indult az optikája (és mert egyébként is jobb az Oly jpg motorja minta Panáé)
    Az FZ1000 másik liga, ugyanazt a 20MP-es 1"-os Sony szenzort kapta mint az RX100-tól kezdve gyakorlatilag bármelyik mostani prémium kompakt (kivéve az LX100, az nagyobbat). Persze nem f1.8-ról indul, hanem f2.8-ról, de itt már mindenki eldöntheti, hogy mi a fontosabb neki, a nagyobb zoom, vagy a nagyobb fényerő, a szenzor ugyanarra képes
    Szerintem is sokkal kevesebb embernek van szüksége a nagy zoomra mint ahányan gondolják és megveszik ezeket a gépeket, de ez egyfajta tanulópénz :) De azt sem lehet mondani, hogy mindenki fényképezzen fix nagylátószöges mobillal, mert egyszerűen képtelenség egy csomó témát értelmesen lefényképezni ilyen látószöggel, legalább annyira mint az FZ200-zal jó beltéri képet lőni iso1600-on.

Új hozzászólás Aktív témák