Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz DR|FTK|NG #91152 üzenetére
Üdv DR|FTK|NG!
Most egy barátom kérdésével fordulnék hozzád, mivel hát a legjobb szakértő vagy: tápegységet vásárolna, de a keret korlátozott. Amit a gépéről tudni érdemes, hogy i5- 3570, három HDD, Gamer bill+egér, 2x4 GB DDR3, és egy R9 VGA (pontos típus később lesz) Előre tervezne, hogy legyen benne tartalék. Ezeket nézte ki:
ZALMAN ZM600-LE
Thermaltake Hamburg 530W
THERMALTAKE Smart SPS-530M
ZALMAN ZM600-GLX 600W
ZALMAN ZM600-LXÁtböngésztem az ajánlót, nem nagyon szerepelnek benne, de az ár fő szempont. Én Chieftec-et ajánlottam, mivel nekem is az van, abból is a CTG sorozatot. De ha mindenképp a fentiekből kéne választani, melyiket ajánlanád?
Válaszodat előre is köszönöm!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hunork #91153 üzenetére
Zalmanokat akartam beletenni a hozzászólásba, hogy tuti felejtős, valahol pont kérdezte is valaki ezeket..
Húzzuk ki, egységesen szar belső van bennük. Hui Cheng Technology vagy mi fene... / LE, LX /
Azért nem szerepelnek mert blööö.. Nem jók.
GLX ami esetleg, de abban se egy mai belső van / régebbi egyágas Sirtec, hirtelen nem tudom mibe rakhattak ilyet./
Chieftec CTG is jó volt, 2 évvel ezelőtt, mára már a konkurensek jobb ajánlatokat tesznek le.
Barátod, ha már a kártyára szán pénzt a tápra is írja meg mennyit szán, és javaslunk, de inkább azokból szemezgessen, ami az új összefoglalóban van.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Hunork
veterán
válasz Graphics #91154 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Zalman: én is hasonlókat mondtam, hiszen én itt azért rendszeresen kérdezek / olvasgatok, ő meg lusta.
Viszont a Thermaltake sem megfelelő? 80 plus-os, az biztos, ezt én mertem mondani neki. Itt a hivatalos oldala: [link] Amúgy 15-16k lenne a max keret. És hogy 500W felett legyen..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hunork #91155 üzenetére
Olcsó CWT belsőre épül, a Hamburg meg lutri, mert van CWT-s de van Sirtec is.
Ilyen alacsony keretet szabott meg ne vegyen nagyobb kártyát...
Keretet tolja ki, vegyen egy FSP Hyper 500-ast, 5 év garanciával: [link]
Mást jelenleg én se tudnék ennyire alacsony árszinten, persze függ a kártyától is a dolog.
-
Hunork
veterán
válasz Graphics #91156 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen, továbbítom neki a linket, azt hiszem ez bele fog férni!
UI: amúgy a fránya forint/dollár miatt lettek magasak ennyire az árak? Én kb 3 éve vettem a mostani Chieftec-et, nem volt 13 ezer, de 17-18k körül van most.
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Új, i5+380 kombóhoz kellene táp, FSP lehet csak.
Elég ide a FSP 500-60APN 500W (2 ágas) vagy biztosabb a FSP RAIDER S 550W GAMER 80+ ?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz ViZion #91159 üzenetére
Szia!
Én ezek között nézelődnék első sorban, ha FSP matricásnak kell lennie:
-FSP Hyper (S) 500
-FSP Hyper M 500 > félmoduláris
-FSP Raider S 550 > Raider 550: 80+ Bronze, Raider S 550: 80+ Silver | A hangja kicsit nagyobb az átlagosnál.Ha elég, ha a belseje FSP tervezésű, és gyártmány, akkor tudok még néhányat javasolni.
Szerk: Mekkora a max keret?
[ Szerkesztve ]
-
Apaf3j
tag
Sziasztok!
Z97 alaplap
i5 proci (4670 vagy 4690)
GTX 750Ti 2Gb DDR5
2x4 Gb RAM
2HDD SDD
1 DVD-RW
1 WiFi kártya
plusz némi vicik-vacak, mid-tower házba épített géphez keresek megbízható és halk tápot, kb 20k Ft-ig (ha ebből nagyon nem jön ki semmi jó, esetleg 30 k is lehet, de jobban örülnék a 20-nak). Nem tudom, hogy ebbe az összegbe az összefoglalóban említett félpasszív típusok beleférnek-e, de ha igen, azok különösen szimpatikusak lennének. Tuning nem valószínű. Előre is kösz a segítséget![ Szerkesztve ]
Climate is what you expect, weather is what you get.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Apaf3j #91161 üzenetére
-Be Quiet! Pure Power L8 300W/400W
-Be Quiet! System Power S7 350W/400W
-Seasonic Eco 430W
Kicsit 20k fölött:
-Be Quiet! Straight Power 10 400W
Félpasszív(~30k):
-EVGA Supernova GS 550Ezek jellemzően csendes tápok, de előfordulhat, hogy hangosabb ventivel érkeznek(ennek a valószínűsége csekély).
Ha biztosra akarsz menni, akkor (fél-)passzív tápot vegyél. -
ViZion
félisten
válasz DR|FTK|NG #91160 üzenetére
Nincs idő, ma kell ramiris gépet összerakni, ott meg csak FSP van, az se mind raktáros. Keret nincs, "globális" van az egészre, de csak az is kb.
Köszi!, Hyper van, jó az.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
soneec
tag
Sziasztok!
980Ti (ref esetleg oc változat)
i7 4790k
16Gb corsair dominator
1hdd+1ssd
asus z97i plus itxSzerintetek ehez a rendszerhez elegendő lenne egy ilyen táp Silverstone 500w sfx vagy éppen a teljesítmény határát surolnám?
-
Apaf3j
tag
válasz DR|FTK|NG #91162 üzenetére
De lenne még egy kérdésem: ezeket ventilátorral lefelé is be lehet építeni? Úgy néz ki, hogy átmenetileg egy régi, felső tápegységes házba kerülne a gép, ahol nem tűnik túl jó ötletnek a fent lévő ventilátor (bár végső esetben kifúrhatom a ház tetejét is)
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Apaf3j #91167 üzenetére
Úgy is be lehet építeni. A lényeg az, hogy friss(hideg) levegőhöz jusson.
Alsó és felső tápos házakhoz: Ha van szellőzőnyílás, akkor a táp ventis részét arra kell forgatni.Pl az Antec NSK 3400 egy olyan felső tápos ház, ahol a tápnak van a ház tetején szellőző rése. Itt ajánlott ventivel felfelé fordítani, hogy friss levegőt kapjon.
[ Szerkesztve ]
-
Apaf3j
tag
Bár minden ilyen gyorsan menne, mint itt! Nagyon köszönöm a válaszokat.
-
Grafirka
őstag
Sziasztok, I7 5960X + 2Drb GTX 980 (SLI) , melle milyen tapot (konkret tipus) tudtok ajanlani ? Valoszinu OC is lesz.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Grafirka #91172 üzenetére
Keret?
2db GTX 980 helyett 1db GTX 980 Ti nem volna jobb?Ezekkel GTX 980 SLI esetében sem szenvednél hiányt csatlakozók terén(és egész olcsóak):
-EVGA Supernova GS 650
-EVGA Supernova G2 650
-Super Flower Leadex Gold 650
-XFX XTR 650
GTX 980 Ti esetében ezekből az 550-esek csatlakozók terén is elegendőek.
Apaf3j
Szívesen.
soneec
Szívesen.[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz DR|FTK|NG #91173 üzenetére
Nem az en konfiguraciom lesz , az illeto ezt akarja . ( Szerintem is jobban jarna egy 980Ti vel de nincs kedvem bekavarni a velemenyemmel mert akkor meg 2 hetig varialja, es mar unom.
Keret - buntetheted alaposan mert megerdemli viccet felreteve a cpu es a 2drb VGA utan nem hiszem, hogy barmennyire si erdekelne mennyibe kerul. -
meszike91
senior tag
Sziasztok kéne egy táp ehhez a konfighoz: r9 390, i5 6500, egy hdd, meg talán egy ssd.
Max 20 ezret szánnék rá.
Nem kell semmi extra, ha lehet legyen halk, de ez sem olyan fontos.
Egy Thermaltake 630W Berlin W0393RE tápot néztem ki. Szerintetek ez jó lesz vagy van jobb is ennyiért?
du, du hast, du hast mich
-
RVR400
veterán
Felmerült egy kérdés, mert már kezdem unni a cicergős tápokat. Szóval egy Asus M5A99X Evo R2.0, egy AMD FX-8350 (minimális tuninggal), Gigabyte Radeon 7870, 8 GB RAM, 1 SSD, 1 HDD, 1 DVD-író, 4 venti, 1 kártyaolvasó, meg az apró van a gépben. Ehhez keresnék emberi áron alapjáraton is cicergésmentes tápot. Létezik?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz meszike91 #91178 üzenetére
FSP Raider 550 > Raider 550: 80+ Bronze, Raider S 550: 80+ Silver | A hangja kicsit nagyobb az átlagosnál
Seasonic S12II 520
Esetleg FSP Hyper S 500, FSP Hyper M 500
RVR400(#91179)
Az, hogy cicereg-e, vagy sem, az a szerencse kérdése, és rendszerfüggő is.
Erről itt olvashatsz bővebben, ha érdekel a téma: [link]
cs_dy(#91180)
Elbírja.
VGA-nak én ezt venném: Gigabyte GTX 750 Ti WF2(N75TOC-2GI). amúgy az sem rossz, amit néztél.[ Szerkesztve ]
-
cs_dy
tag
válasz DR|FTK|NG #91181 üzenetére
Köszönöm!
Az hogy értendő, amit az egyik kolléga írt 12 V *16A 192 W-ot bír? 91030-as hsz.
192 W-ot vehet fel a proci és az alaplap és 192-öt az összes többi (merevlemez, dvd író, videókártya) egyidőben?Bocsánat a tudatlanságomért.
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
Graphics
Jómunkásember
Ezt mar kerdezted. Meg is valaszoltam ...
Meg is koszonted akkor a valaszom..
Mi a kerdes? Elbirja. Megint ez a valaszom.
A 2 ag kombinaltan terhelheto. Egyidoben nem, az mar tobb lenne. 320W a maximum, ha minden agat terhelsz. Boven eleg lesz , kar aggodni.
@MMIX : Ahhh kell, mondd hogy felpassziv
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
1. 12V-os ág: Csak a CPU
2. 12V-os ág: Alaplap, HDD-k, ODD => VGA is(alaplapról 75W -> ennyi önmagában bőven elég a VGA-nak+SATA/Molex > PCI-E átalakítóval "lopná" a SATA-s és Molex-es eszközök áramát - mégse lopná, mert az alaplap által biztosított 75w elég lesz, de azért a PCI-E 6 pin-es csatlakozót is kösd be). -
sajt6489
újonc
Hello
Ehhez a géphez keresek egy tápot:
i5 6500
r9 380
8gb ram
250gb ssd
1tb hddmég elképzelehtő hogy kerül majd bele ram és ssd idővel.
Ezt a tápot néztem ki : Be Quiet! Pure Power 500W. Láttam hogy a 400 ast beleraktad a listába de ezt már nem. Van valami oka vagy csak kimaradt.Köszi a választ.
üdv.
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem annyi, hogy akivel legutobb beszeltem, nala 10+ mennyisegben volt BQ HEC belsovel szetdurranva...2evesek...
Ha szerelo mondja nekem az is eleg.. Valoszinuleg nem a villaskulcs allt bele...
Azert valtanak mert profitbol elnek... lasd Corsair
Nem akarunk meg mindig mas penzen tesztelgetni...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest