Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- DIGI Mobil
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz DR|FTK|NG #91501 üzenetére
Az jó. Ezek a be quiet tápok tényleg a nevükhöz hűen halkak?
Milyen a legolcsóbb, mert tényleg csak erre a célra (csak a pc menne bele), szünetmentes tápegység ajánlható így ehhez a konfighoz? (a pc tápja max. 350W lenne)
Illetve haza tudja-e vágni 2-3 hirtelen áramszünet a pc-t? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ice&Lime #91502 üzenetére
Általában igen, de a tesztek sokmindenre fényt derítenek.
-BQT! SFX Power 2 300W
-TFX Power 2 300W GoldA szünetmenteseket nem ismerem. Itt érdeklődj ezután: [link]
Nem szokták kinyiffantani, csak akkor, ha a gépben gagyi tápegység van.
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Ezzel a táppal: [ENERMAX NAXN 82+ ENM750AWT] ki tudom hajtani a HD 7950-es videokártyát egy AMD 8350-es procival? A tápokhoz annyira nem konyítok, inkább megkérdezem. Vagy inkább tartsam meg a mostani XFX tápot?
Igazából csak azért kell egy új, mert modulárisra váltanék.
A többi hardvert az aláírásomban láthatjátok. -
kamracuc
csendes tag
Sziasztok!
Gygabyte radeon r9 390 videókártyához szeretnék félpasszív tápot venni.
A kérdés hogy mekkora teljesítményűt vegyek hozzá és melyik típust, márkát ajánlanátok.
( i7-2600k, 2x KINGSTON HyperX FURY BLACK 8GB 1866MHz DDR3 )Egy EVGA SuperNOVA 550 elegendő hozzá vagy nagyobbat vegyek.
Szempont, hogy csendes legyen.Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz DR|FTK|NG #91495 üzenetére
Helló!
Láttam, hogy fentebb is 550-es tápot ajánlottatok 970Sli-hez.
Nálam az Sli bekajált 500W-ot(teljes gép), játék alatt(970 topicban hsz-eimre rákeresve megtaláljátok).
A legtöbb 680W volt Furmark alatt(nyilván senki nem használja).
Biztos, hogy elég oda az 550-es táp srácok?
Oda azért én már tennék egy 650-eset legalább.
Nem vagyok nagy tápszaki, de gondolom, azért egy tápnak nem jó folyamatosan 90% közelében járnia.
Jelenleg 340-350W a fogyi egy kártyával.
Minden tiszteletem az ajánlóknak, munkájukért![ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
Sziasztok, van egy FSP Raider 550em de valami eszmeletlen hangos. Olyan "durvan" hogy rendesen rossz mellete lenni. Mar egy ideje megvan de mostanaban nagyon elkezdett zavarni. Konkretan a gepemnek nulla hangja van nelkule. Igy meg fejhallgatoval a fejemen is hallom.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Garancia vagy egyeb megoldas (pl ceruzat bedugni xD) ?
[ Szerkesztve ]
-
raubisoda
senior tag
Sziasztok.Ma vettem egy Be Quiet BQT L8-CM-430W-os tápot. Egész eddig CM-el csapattam de mivel ismerősöm nagyon régóta használja ezt a márkát gondoltam megpróbálom mit tud.A nevem alatt a konfig. Eddig teszteltem 3dm11 3dmprof linx intelbtest stb és biza meglepődtem eme aránylag normál teljesítményű tápon.Pompás. A cpu-m aktívan 4x4000-en kitolt tdp-vel OC-s 760 12gb ram és 2ssd 1 vinyó.Nem tervezek sli-t és társait.Várom a véleményt ha valakinek még van hasonló tápja.
[ Szerkesztve ]
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Újra megkérdezem, mert fontos és nem kaptam választ:Ezzel a táppal: [ENERMAX NAXN 82+ ENM750AWT] ki tudom hajtani a HD 7950-es videokártyát egy AMD 8350-es procival? A tápokhoz annyira nem konyítok, inkább megkérdezem. Vagy inkább tartsam meg a mostani XFX tápot?
Igazából csak azért kell egy új, mert modulárisra váltanék.
A többi hardvert az aláírásomban láthatjátok. -
Ice&Lime
veterán
Ezeknek az sfx és tfx tápoknak ugyan ott vannak az illesztési pontjai, mint az sima atx-eseknél, szóval bármilyen házba beilleszkedik gond nélkül vagy ezekhez külön ház való?
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz necrobin #91516 üzenetére
Nem Enermax, han tularazott CWT, nem kell ekkora.
Vegyel rendesebb tapot, pl EVGA GS550-est.
Inkabb tartsd mgg az XFX-et. Nem kell nagyobb tap.
@jakos73: rendes hazba is belemegy , de csak van beepitokeret hozza.
Mivel fizikai meretei masok, igy nem lehetnek ugyanott illesztesi pontjai[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Elég sürgős véleményre/tanácsra lenne szükségem! Feleségem gépében meghalt a táp (áramingadozás miatt), most van nálam egy kölcsön táp: Logic 400. Erről itt a fórumon annyit írtak, hogy nem ajánlott. Namost a gépben egy SSD és egy i3-as proci van, az integrált VGA-t használja, csak net és irodai munkálkodásra. A teljesítmény emiatt nem is érdekes csupán a halkság. Ez a Logic annyira halk, mint a korábbi táp, az általam beszerelt be-quiet ventivel, szóval hangtalan.A lényeg, hogy nem tudom, maradjon e ez a táp, vagy tudtok ajánlani olyat, ami tuti halk, és kijön kb 10 ezresből!
-
peq
aktív tag
Seasonic G360 cicergés ügyem iPonéknál. Csere nem volt, több konfiggal tesztelve náluk nem produkálta a hibát... Egyébként a fractal design tápjaira érvényes jótállási eljárás szerint ciripre is cserélnek! Felajanlották, hogy küldik a gyártóhoz, de az több hónap is lehet.. Megszokom vagy eladom, vagy reményeim szerint ez a kis kiruccanás észhez térítette. Egy kis mínusz az iponnak, hogy nekem kellett írom, érdeklődnöm 2 hét után, hogy áll az ügyem. Másnap már mehettem a tápért.. Bő 2 hétig vizsgálták, hogy cicereg e vagy sem. Ha nem dobok egy mailt ki tudja meddig húzódik a max egy órás művelet
-
-
jonyibandi
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy FS Esprimo gépbe érdemes berakni egy gtx 750ti kártyát tápegység csere nélkül? A tápegység 300W-os, és a 750ti-n nincs külön tápcsati.
Köszönöm a segítséget előre is! BÚÉK!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz jonyibandi #91526 üzenetére
Vinni fogja, de milyen tap van benne?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Ice&Lime #91523 üzenetére
A Zalman 350-FX-hez mellékelnek például. [link]
(A BQT! TFX Power 2-höz és az SFX Power 2-höz nnem jár)Ez egy egyszerű fémlap, egy megfelelő szaktudású ember könnyen el tudja készíteni.
Ha ATX méretű tápot is fogad a ház, akkor érdemes azok felé is nézelődni:
-Be Quiet! System Power S7 300W
-Be Quiet! Pure Power L8 300W
-Seasonic S12II-350
-Seasonic Eco 430
zipod8(#91524)
Ha nem akarod a VGA letiltott egységeit feloldani, és nem akarsz extrém tuningot végrehajtani(VGA/GPU és CPU részről), akkor a 520-as is bőven elegendő.
jonyibandi(#91526)
Szia.Először is boldog új évet.
90%, hogy igen.
Hány éves a gép/táp?
Tudsz-e a tápon levő címkéről küldeni egy képet? -
matyics
őstag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Seasonic S12II 520 tápra 19k körüli árat írtok. Ennyiért hol lenne ez a táp? mert én csak 22k körül találtam. Ha tényleg lenne 19-ért, akkor valószínű, hogy ez lenne az új gépbe.
Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
Armahun
addikt
válasz DR|FTK|NG #91456 üzenetére
Nézegetem az evga tápokat és szeretnék egy pici infót kérni.
Az EVGA SuperNOVA 550 GS és a G2 között mi a különbség?
Illetve ebben a SuperNOVA sorozatban vannak 6-700 wattosak is ugyan ennyiért. Bár a nagyobbaknál nem látom a 80+ jelölést.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
peq
aktív tag
válasz Potzee #91532 üzenetére
Tudom Ez a kis kitérő egyébként jót tett neki, most nem nyekereg. Egyébiránt.. külföldi fórumokon olvastam egy furcsa, de sokszor hatékony eljárásról a cicergés megszűntetése érdekében. Masszívan terhelni kell órákon át. Ahogy néztem a papíron, iponék nem sajnálták a kraftot adni neki
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
A véleményeket szeretném kikérni 2 tápról . Milyenek vele a tapasztalatok ? Melyiket lenne érdemesebb megvenni . Tudom nagy a teljesítmény különbség a két táp között . Egyenlőre csak előkészíteném a terepet a két vga-hoz . A második vga kb 2-3 hónap múlva lesz megvéve .
FSP Aurum Pro 1200W
Seasonic X SS-660A két táp között kb 8-10 ezer lenne a különbség az FSP javára .
A válaszokat előre is köszönöm
Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
richie8
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Van két tápom, de nem tudom melyiket használjam.
1. Inter-tech Nitrox 650W. 1db. 6+2 pcie csatival, hibája hogy ha a gép ki van kapcsolva, "indítgatja magát". Elkezdi egy pillanatra felpörgetni a saját ventijét, a cpu ventit és a bekapcs led a házon is felvillan.
2. Zalman 460W. 2 db. 6 pin pcie csati. Hibája, hogy terhelés alatt cicereg, és ha a gép ki van kapcsolva, folyamatosan sípoló hangot ad ki. Nem hangosan de hallom.
Ti melyiket választanátok?
A konfigom:
Gigabyte ga-b85m-d3h
Intel pentium g3220
2x2gb ddr3 ram
Gigabyte Gtx560 tiKöszi a helpet előre is, Mindenkinek boldog új évet!
[ Szerkesztve ]
Inner peace.
-
Andrej1
aktív tag
Igazából semmire Max hegeszteni csak kíváncsi vagyok melyik lenne a jobb vétel , illetve ér e kb 10 k-val többet az FSP Aurum Pro 1200W vagy jó nekem a Seasonic X-660 . Igazából tapasztalatok érdekelnének .
A Seasonic X-660 az ajánlóban csak ajánlott mi az oka hogy nem különessen ajánlott ?Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
peq
aktív tag
válasz Andrej1 #91540 üzenetére
Nem értek a tápokhoz, de én úgy tudom, hogy közelítve a max terhelhetőséghez nő a hatásfok is. Ha távolról sem ütöd meg az 1200at, érdemes a 600ast választanod. Egyébként nem nyúlsz mellé egyikkel sem. 5 évig aurumom volt, annyi idő után is kussban volt a ventije
Ricsi.. Megvárod amíg elszáll az egész konfigod? 6-7E forintért már lehet venni egész jó tápokat aprón. A géped feltételezem többe kerül említett összegnél Ha mindenképpen valamelyik fost akarod.. Az első opciót élből kilőném. Mi az hogy pörgeti a ventiket meg villogtatja az égőket? El se hiszem hogy a választások közé soroltad
-
RVR400
veterán
Nem tudom, hogy milyen konfigod van, de nekem is ciceregnek a tápok. Mondjuk annyi, hogy FX-8350-nél C6 Stat ki, és nem cicereg, mondjuk így a CNQ sem megy. Szóval én némi akril lakkal segítettem rá, így talán kevésbé cicereg a mostani tápom, de tegnap megjött a Hyper M600, kiderül, hogy az is cicereg vagy sem, de ezt már nem fogom szétszedni, hanem visszaküldöm rögtön, ha előjön a cicergés.
-
senzaj
senior tag
Sziasztok!
OCZ ZX850-ről vélemény?
-
jim bcs
nagyúr
válasz Andrej1 #91540 üzenetére
(#91540) Andrej1
"A Seasonic X-660 az ajánlóban csak ajánlott mi az oka hogy nem különessen ajánlott ?"
Ezt a gazdától kérdezd meg, de részemről különösen ajánlott, nekem a kisebb X-560 van amit sajna már nem lehet kapni(#91543) senzaj
Keret, mire kell, géped adatai? Ennyi pénzért már tápot is lehet venni[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz senzaj #91545 üzenetére
Az a gond, hogy a 850-hez minimum 40k-s ár tartozik, 40k-nál ezek vannak -->
EVGA SuperNOVA 850 B2
be quiet! Straight Power 10 800W CMFentebb 50k-nál -->
EVGA SuperNOVA G2 850W
Corsair RM850xAz sli/cf-et meg kell fizetni, úgy ahogy a hozzá való tápot is, így ne a tápon spórolj, bár túl sok választásod nincs.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
schwarzi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz szerintetek melyik lenne megfelelő táp?
FSP Hyper 500 - A gyártó oldala szerint egy 12V ággal rendelkezik, de máshol osztottnak láttam
http://www.fsplifestyle.com/product.php?LID=1&PSN=995XFX TS 430 - Erről úgy olvastam, hogy sok a panasz rá és meg is halt egy pár darab
Be Quiet! System Power S7 450W- Úgy tudom, hogy FSP Raider 450 w belső van benneGigabyte GA-B85M-D3H-A
Intel Core i5-4460 processzor
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz
Gigabyte GTX950 2GB DDR5 GV-N950WF2OC-2GD
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G
Zalman Z3 számítógép ház
Alpenföhn Ben Nevis
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXPCX-ről a BeQuiet tápot OEM verzióban meg lehet venni 17 ezer körül, gondolom ilyenkor nem adnak hozzá tápkábelt.Ha esetleg van más tápra javaslat, ami kapható az Iponban vagy PCX-en max.olyan 17k körül, akkor azt is meghallgatom.
Köszi! -
DR|FTK|NG
veterán
válasz schwarzi #91547 üzenetére
Mindegyik jó táp, az összes megfelelő ezek közül. Talán a TS-t venném meg ezek közül utoljára, az Általad említett hiba(amikről mostanában szerencsére nem hallottam) miatt.
BQT! S7 450W vs FSP Hyper (S) 500W(nekem a 3 közül ez a kettő a legszimpatikusabb):
-FSP Hyper: 500W előnyei: 12V-on erősebb, 5 év garancia van rá | hátrányai: elektronikailag a másik fejlettebb, gyengébb a hatásfoka, mint a másiknak
-BQT! S7 450W előnyei: elektronikailag fejlettebb, magasabb hatásfok | hátrányai: 12V-on gyengébb(nem számít, ez is bőven elég), 3 év garancia van rá, -nem adnak hozzá tápkábelt(szerintem 20-ból 19 háztartásban van ilyen kábel használatlanul), csavarokat.A BQT!-nek a belseje jobb, az FSP-nél a "körítés".
[ Szerkesztve ]
-
ozzzy21
csendes tag
sziasztok ma érkezett meg az új tápom és hiába cseréltem ki semmit nem reagál mit tegyek vagy hogy tudom megtudni hogy mi a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?