- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz Brutus880 #35696 üzenetére
Én nagyon simán. Gabriel Torres szerint csak hajszálnyival van a Seasonic 520 Platinum Fanless mögött, ami a Hardwaresecretsen a valaha tesztelt legjobb táp címet tartotta 1 napig (a Corsair AX760i teszteléséig ).A Hardwaresecrets azért elég megbízható tápteszteket tesz le az asztalra.Szóval bátran beruházhatsz rá, természetesen garival.Bocs, kevertem ezzel: Rosewill SilentNight 500 W.
ATNG-t tényleg nem vennék, ahogy M@rdel is – nagyon helyesen – írta.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Egy ilyen konfighoz milyen tápot ajánlanátok?
Alaplap: Asus P8H77-I
CPU: i7 3770S
RAM: 2db Kingston KVR16N11/8 8GB 1600MHz DDR3
HDD: Samsung 830 64Gb SSD
Seagate 1TB
ODD: ismeretlen slim
Ház: Codegen MX31 A210-15e Ft között,a lehető leghalkabb.
Előre is köszönömBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz storm4 #35705 üzenetére
Akkor miért nem veszel egy FSP350-60APN 85+ tápocskát? Nem lenne gond a sok kábelt elrejteni, és nem lenne hangosabb a CPU hűtőnél szerintem. Hatásfoka igen korrekt, az ára még jobban. Félgőzön sem menne azzal a géppel.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
aktív tag
válasz 04ahgy #35706 üzenetére
Pontosan ezért kértem a tanácsot,hogy melyik lehet a leginkább megfelelő.
Paneltápon is gondolkodtam volna,de az nem igazán jön ki a pénzbeli keretből,illetve lehet,hogy nincs is igazán meglelő
Vagy esetleg vanBocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
pcsabat
őstag
válasz slotboy #35708 üzenetére
Ahhoz a géphez elég lenne bőven egy jó fajta 500W is. De ha mindenképpen nagyobbat szeretnél és modulárisat, akkor én ŐT ajánlanám ebben a 28K körüli árban. Nagyon jó hatásfokú, rendkívül halk, moduláris és nem mellékes, hogy ÚJ! Egyébként ebben a 20 ezer feletti tartományban már van bőven olyan táp, amiből lehet válogatni ha a modularitás hiánya nem lenne kizáró ok.
Esetleg még ott a Corsair HX 650, ami már majdnem 10k-val drágább és nem 80+ gold.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz slotboy #35710 üzenetére
Az imént említett FSP Aurum sorozat 20-30k között nagyon jó. Vagy említhetném pl. ami nekem is van XFX pro 650W, ez is nagyon halk és seasonic belsős (viszont sok és hosszú kábelei vannak, így kis házban nehéz őket elrejteni), vagy különösen jó tápok a SEASONIC S12 II sorozatának tagjai is, vagy ott vannak a Corsair tápjai is amik szint egytől-egyig ajánlott és nagyon jó minőségű, halk tápok. Esetleg ha kicsit árban feljebb mennél, most EZ egy nagyon jó vétel ennyiért (és egy életre nem is lenne táp gondod )
Ilyenek között nézegess szerintem. De ha olcsóbb táp is megfelel, akkor 20 ezer alatt is vannak jó mionőségű ajánlható tápok, mint pl. a CTG amit előttem írtak, vagy FSP Raider sorozat, modulárisban Sharkoon WPM sorozat, Corsair CX 80+ bronze sorozat, még olcsóbban FSP HEXA vagy APN sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
slotboy
csendes tag
Hú,jól megsoroztatok!!!Nagyon köszönöm!!Azt hiszem a mai de a keresgéréssel és informálódással fog telni.CM 690 II házba lesz,ugye ez alsótápos,így a kábelhosszúság is tényező.
Még 1X ! -
pcsabat
őstag
válasz slotboy #35714 üzenetére
a drágább tápok (20k felett) kábelei jellemzően - de nem kizárólag - elég hosszúak alsó tápos házba is. De az imént leírt, olcsóbbak között is az FSP HEXA és APN valamint a Chieftec CTG 500 alatti sorozatot leszámítva elég lehet mindegyik táp kábel hosszúsága.
(ha rezsót nem is tudnál, azért hegeszteni már majdnem lehetne róla )
[ Szerkesztve ]
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok!
Erről kellene vélemény.[link]
-
-
törölt tag
válasz slotboy #35719 üzenetére
Korábban már kérdezték ezt itt fórumban, nem ugyan ez a típus, de Enermax volt az is, ott az illetőt frusztrálta, hogy kikapcs után még pörög a táp ventilátor, azt hitte rendellenes. Illetve én is találkoztam egy régebbi 400W körüli Enermax-al, ami ugyanezt produkálta. Enermax sajátosság lehet
[link] Válasz annyi volt, hogy egy idő után leáll magától...
[ Szerkesztve ]
-
-
xrvman
őstag
Sziasztok, tudom olcso tapot nem szabad venni, de most megis arra kernem a szakikat, hogy ajanljanak egyet a baratomnak.
A 12eFt os chieftechet mar sokalja. Olyan 6eFt korul, alatt gondolkodik. Teny es valo regi gepe van, egy magos intel melegedo proci, meg az ati 9600 van benne, a regi.
Valaszokat elore is koszi.
(elnezest az ekezet nelkulisegert) -
Halfer
tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés: Corsair Builder Series CX 600 V2 vagy Corsair Gaming Series GS600? Egy játékokat megcélzó gép alá lesz. Ha valaki tud adni tippet, kérem azt is írja le, hogy miért azt választaná. A kérdésem célja, hogy esetleges rossz tapasztalatokat megtudjak (már ha volt velük ilyen). Köszi előre is a tanácsokat!
-
Apollo_21
addikt
válasz Halfer #35728 üzenetére
Nekem Gs600asom van Jelentem..suhan halngtalanul Led kikapcsolható a ventijén..a hátulján lévö gombbal ha zavarna bőven kiszolgál alsótápos házban van..kábelmenedzsmentes, elégnek érzem a kábelek hosszúságát.
A 3hónap alatt "még" nemvolt vele gond...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
laci7878
csendes tag
Sziasztok.Nagy segítséget szeretnék kérni tőletek mert tudom,hogy ti szakik jó vagytok.
Szerda este elszállt a tápom.
Olvasom az e-maileket és egyszer csak kikapcsolt,majd be ki,be.ki stb.be sem butolt és be-ki-be....
Na szóval egy gigabite superb 460w-os volt benne és üzemelt is 2év,2 hónapig garnak annyi.)
Mivel helyettesíthetném,mit kellene min.beletenni ebbe a gépbe.
GA-P55-UD3L
Corei5-760
Hyperx 1600Mhz 4096MB
Blister 9600GTKöszönöm a hozzáértő segítséget.
-
laci7878
csendes tag
válasz Geresics #35731 üzenetére
Igen.bevittem előbb a tápot a szervizbe.ott a műszerük azt írta ki,hogy ok minden,de a szaki azt mondta,hogy vigyem be a gépet mert a műszerük terhelést nem tudnak mérni.Ígyhát visszavittem.Rákötött egy másik tápot és egyből röffent,gond nélkül. Sajna azt mondja,hogy behalt a táp.
-
bignor
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban:
Tervezett gépem FM2 rendszer lenne,
AMD A10-5800K
8 gb
1 HDD, 1 SSD, 1 ODD
pár ventiMindezt egy mitx házba raknám. A kiszemelt ház a Chieftec BT-02B, aminek 180W-os tápja van. Ez a táp elég lehet a fenti rendszerhez? Ha nem mekkora kellene?
Esetlegesen a későbbiekben a rendszerbe kerülne egy HD 6670 vga is, ezt figyelembe véve mekkora táp kellene?
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz bignor #35733 üzenetére
ha a kesobbi vga is bekerul majd akkor semmikepp sem , egyebkent vinne neccesen.
fentebb mar ajanlottak en is beteszem fsp 350 85+
-
Halfer
tag
Hali! A következő konfig van tervben: Asrock z77 ext4 lap, i5-3570K cpu, 8GB 1866Mhz DDR3 ram, 1.5TB hdd, MSI GTX660 Ti OC vga. Feltételezem, hogy ez alá 600W-os táp megfelel, de azért kérnék egy jóváhagyást! Köszi előre is!
-
laci7878
csendes tag
Sziasztok.Nagy segítséget szeretnék kérni tőletek mert tudom,hogy ti szakik jó vagytok.
Szerda este elszállt a tápom.
Olvasom az e-maileket és egyszer csak kikapcsolt,majd be ki,be.ki stb.be sem butolt és be-ki-be....
Na szóval egy gigabite superb 460w-os volt benne és üzemelt is 2év,2 hónapig garnak annyi.)
Mivel helyettesíthetném,mit kellene min.beletenni ebbe a gépbe.
GA-P55-UD3L
Corei5-760
Hyperx 1600Mhz 4096MB
Blister 9600GTKöszönöm a hozzáértő segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Halfer #35742 üzenetére
Elmondtuk már párszor, többek között az első hozzászólásból is meríthetsz.
A lényeg, hogy egy számítógépben a táp minősége fontosabb, mint a többi alkatrészé, mivel a tápon múlik a működésük. A felsorolt PSU-k minősége kiváló, ennyi. A BQ minősége a legjobb a 3 közül, de a Seasonicot megbízhatóbbnak tartom, mivel az van legrégebben piacon, és az bizonyított legtöbbet, már-már legendás.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Alsó tápos házba szeretnék venni tápegységet! Mit javasoltok? 10 alatt jó lenne megúszni. Ezeket néztem ki:
CHIEFTEC IARENA 400W GPA-400S 12CM
FSP HEXA 400W ATXBár nem tudom hogy ezeknek egyáltalán elég hoszzú e a kábele.
Köszi Troszti
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
pcsabat
őstag
válasz troszti #35744 üzenetére
az iArena nem ajánlott, a HEXA jó lenne, viszont alsó tápos házba rövidek a kábelei. Ha nagyon fontos, hogy 10K alatt maradj akkor meg tudod hosszabbítózni esetleg, inkább ruházz be egy Chieftec CTG500-80P-be (alig van 10k felett), aminek elég hosszú kábele vannak alsó tápos házhoz is (a kisebb CTG-knek szintén rövid a kábele).
-
pcsabat
őstag
válasz energy4ever #35746 üzenetére
a Corsair!
-
pcsabat
őstag
válasz energy4ever #35748 üzenetére
mindkettő jó táp, viszont a Corsair-nek hosszabbak a kábelei és harisnyázottak, így alsó tápos házba jobb választás. Személy szerint én inkább azt venném, nekem volt HEXA 500W-om, jó minőségű táp, csak azon kívül, hogy rövidek a kábelei szerintem még hangos is egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
csoki46
senior tag
Alaplap: M4A785TD-V EVO
CPU: AMD Phenom™ II X4 955 Black Edition
CPU cooler: Cooler Master Hyper TX3
RAM: Kingston KVR1333D3N9/2G 3x2GB
VGA: 6580/7770
TÁP: Zalman ZM360B-APS
A kérdés a következő lenne, a táp elbírná ezt a konfigot? Most tervezek fejleszteni és nem tudom, hogy melyik VGA-t bírná el. Pontosabban, hogy elbírná-e a 6580-at, vagy ha azt nem akkor a 7770-et. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App