- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nzothan
tag
üdv .
kellene egy megbízható táp ami olcsó és jó.x2 260 , hd 7700 mellé- ajánlatok?
kolink,lc power,???
vagy inkábbhieftec iARENA GPA-400S ? -
04ahgy
nagyúr
válasz Hellboy2387 #35199 üzenetére
A Seasonic X560 egy GTX680 SLI-t lazán elbír.
(#35201) gumiabroncs, (#35200) titi1000: FSP350-60APN.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
mpeti3
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Most vettem egy új asztali gépet, ami nem indul be, én a tápra gyanakszom ezért gondoltam, hogy itt megkérdezem hátha tudtok rá mondani valamit.
Alaplap: Asus F2A85-M
Processzor: AMD A8 5600K
Memória: Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz
Ház: Cooler Master HAF 912 Plus
Tápegység: Sharkoon WPM 500A hibajelenség annyi, hogy miután bekapcsolom felvillan a power gomb melletti led egy pillanatra, éppen mikor megnyomom a gombot, és ennyi, még a ventik sem pörögnek fel, kicsit sem... (az alaplapon lévő standby led világít szépen... de ennyi)
Azért a tápra gyanakszom, mert áttettem egy másik asztali gépbe és azt sem indította el, (ugyanezt a hibajelenséget produkálta... szóval remélem csak ezzel van baj.
Amiatt vagyok elbizonytalanodva, hogy a másik asztali gépben lévő táppal is megpróbáltam elindítani az új gépet, de azzal sem indult, bár ez egy baromi régi táp, semmi sincs ráírva szóval fogalmam sincs milyen vagy mekkora... 20pines csatlakozója van míg az alaplapomon 24 pines van szóval lehet el sem tudná indítani, de a régi kis P4-es gép vígan megy vele...Van valami ötletetek?
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
Remus389
veterán
válasz mpeti3 #35208 üzenetére
nem lehet rosszul kototted be a háznak a bekapcs gombját az alaplapra? v
,
legegyszerűbb visszavinni a boltba és megkérni öket rakják össze
ha mindent egy helyen veszel osszerakjak neked általában, bár utólag nem biztos
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
szinimini
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jó helyre írok,de nem nagyon tálátam olyan topokit ami mostani lenne.
A lényeg az,hogy a tápomat szeretném letesztelni,hogy megfelelően működik-e,nem-e hagy ki , leadja-e azt a feszültséget ami kell neki stb stb....
Mondtak már nekem erről valami progit,de nem igazán jut már eszembe mi is volt az.
Ha netán ebben tudnátok segíteni vagy,hogy hogyan is kell csinálni akkor megköszönném azt
Kösz előre is a válaszokat
Szép napotJa és egy Corsair NX1000W-os tápot néztem ki magamnak .Erről mi a véleményetek?
Egy CX600 V2-es tápot váltana le.
Azért is cserélném le,mert a későbbiekben azért erősen bővíteném ki a gép.
pl még egy EAH6870-es karival X6-osnál erősebb proci és ~32Gb ramra bővülne egyszer a gép
És nem szeretnék többször tápot venni -
törölt tag
Sziaszok
Ehhez a konfighoz tudnátok ajánlani egy jó tápot?i5 3470
ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO
hd 7870
ASROCK H77 Pro4-MÜdv
-
04ahgy
nagyúr
válasz Ed Parker #35207 üzenetére
Azt írtam, hogy a több csatlakozó miatt válaszd az 500-as FSP-t, nem azt, hogy az jobb. Kb. egy minőségi szinten vannak, nagyon jó táp mindkettő. Akár szimpátia alapján is választhatnál, ha egyenlő lenne a csatlakozók mennyisége rajtuk.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz #94784000 #35212 üzenetére
CTG-500-80PB.
(#35211) szinimini: Progival nem tudsz tápot tesztelni, legalább egy multiméter kell hozzá. Corsair NX1000W táp nem létezik.
A bővítés után is kb. elég lenne egy minőségi 600W-os táp. A CX600 V2 is csak a 480W-os 12V-os ága miatt gyenge.
(#35208) mpeti3: Lehet zárlatos is valamelyik új komponens, vagy szerelési hibát vétettél (távtartó az alaplap alatt például).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz Ed Parker #35216 üzenetére
Egy mostani minőségi tápnál (mindkettő válaszottad az) alap az automata ventilátorszabályozás. Az FSP is tudja.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz #94784000 #35218 üzenetére
Akkor a CTG-500-80PB, vagy kicsit extrább a Corsair CX430 Bronze, ez már a legújabb CX. Fekete szín, hosszú harisnyázott kábelek.
HGyu
-
szinimini
senior tag
válasz 04ahgy #35215 üzenetére
HX akart lenni csak elírtam Ő lenne az a két táp közötti különbséget fizetném ki.
Multiméterből pedig ezt tartom itthon : DT-830B
egy kis alap cucc,de nekem bőven elég.Egy linket vagy valami magyarázott tudnál adni,hogy mit is kellene csinálnom a multiméterrel.
Gondolom feszt és az áramerősséget kell mérnem vele vagy mit kell még mérni rajta és hogyan?Milyen tápot tudnál ajánlani amihez bőven tudnék építeni és nem kell aggódni az miatt,hogy kevés lesz majd a későbbiekben?
-
mpeti3
csendes tag
válasz 04ahgy #35215 üzenetére
Hát igen, az lehet, hogy valami zárlatos persze, csak azért nem gondolom, mert minden új, plusz a régi gép sem működött erről a tápról... Ez csak jelent valamit nem? Hiszen amúgy működik az a gép a saját kis fos tápjával...
A szerelést nagyon alaposan átnéztem, távtartó biztos nem maradt a lap mögött, mindenre igyekeztem odafigyelni. Valamint a végén már minden kihúztam csak a pucér alaplapot és rajta a procit próbáltam indítani a táppal és úgy se nyikkant meg...
Ide kell írni majd valami frappánsat...
-
Tarill
őstag
hello! még lenne egy olyan kérdésem hogy a Chieftec GPS600A8 600W tápról mit lehet tudni? mi ez a be smart széria? megéri +2k ért ezt veni vagy inkább a Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Tarill #35225 üzenetére
A CTG-500-80P már bizonyított, a SMART még nem. A múltkor vzsryl-lel egyetértettünk abban, hogy a Seasonic G360 sem ajánlott addig, amíg nem bizonyít.
(#35221) szinimini: Ampert nem tudsz mérni, voltot igen. Bekötöd az alaplapra a tápot, és működő gépnél mérsz. A névleges értékek, mindig a fekete vezetékhez, a nullához képest:
- narancs: 3,3V
- piros: 5V
- lila: 5V
- sárga: 12V
- szürke: 5V
- sötétkék: -12VHGyu
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
válasz 04ahgy #35226 üzenetére
értem, igazából a gyártó honlapján sorrendbe is vannak állítva a tápegységek, nem tudom mi szerint de ez az utolsó a sorban és így előre haladva már szemre is látszik h egyre komolyabbak a tápok, gondolom ez is jelenteni akar valamit... de mondjuk erre is 36 hó a gari... mint a CTG-re
-
04ahgy
nagyúr
válasz Tarill #35227 üzenetére
Legalul az Arena, iArena kellene, hogy legyen, a SMART azért annál jobb CWT belet kapott.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
kero35
tag
Sziasztok!
Ezek a tápok közül hosszú távra gondolkodva, melyik a legmegfelelőbb táp? A lényeg halk legyen és legyen benne kraft, felső tápos házba menne.
konfig:
i5 2500
hd 7850 2 gb
2x4 giga ram
1 ssd+ 1 winyó
1dvd iró olvasó
fsp hexa 500 w
chieftech gps ab-a 500 w
corsair 450 vx 450 w
chieftech ctg 500 80 p
a választ előre is köszi
Használt is játszik[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor néha be kell rúgni
-
attiati
veterán
Az, hogy egy táp jó e alsó tápos házba, vagy sem, az csak a tápcsatlakozók hosszán múlik?
Vagy a ház szellőzésén, a táp gépben való elhelyezkedésén is, vagy még min?Van egy Chicony Hipro 430w-os tápom, jó lesz alsó tápos házba, ha veszek hozzá tápcsati hosszabbítót?
-
EdgarPE
csendes tag
Mekkor tápot érdemes venni, ha nagyon sok HDD lesz a gépben? Mondjuk 12 db HDD mellé mekkora tápot tennétek? Meg kérdés, hogy bírják-e a tápok, ha a sata csatin ekkor teljesítményt kell leadni.
-
aktív tag
Űdv. Srácok, az lenne a kérdésem hogy az Corsair AX750-es tápról mi a véleményetek? Igaz 41-43 ezres ára van, full moduláris ami nekem nagyon fontos lenne, ugye ellentétben a gs 800-as tápommal ami nem az. Mit lehet tudni róla, meg bizható táp-e, mennyire hangos nagyobb terhelés alatt illetve kis terhelés alatt. köszönöm a választ előre is. üdv
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hellboy2387
-
Tarill
őstag
válasz EdgarPE #35235 üzenetére
egy hdd alapvetően nem eszik sokat itt inkább a kérdés h melyik tápon van 12 sata csatlakozó? + pár molexet át tudsz alakítani satásra vagy valahogy így de egy mezei gépbe 450w körüli elég kell h legyen csak ugye a csatlakozók száma
attiati: a táp maga jó alulra felülre csak a kábelek hossza nem mindegy igen
-
04ahgy
nagyúr
válasz kero35 #35233 üzenetére
A felsoroltak közül toronymagasan a Corsair VX450!
(#35234) attiati: Leginkább a kábelhosszokon, mert a táp szeret alul lenni, és friss, hűvös levegőt kintről beszívni a CPU és a VGA által felmelegített helyett.
(#35235) EdgarPE: Egy egyágas, 500-600W-os elég. De együttes felpörgésnél gond lehet. Remélem külön kártyán lenne legalább 6db, és azok késleltetve indulnának el.
(#35236) Hellboy2387: Az AX750 egy kissé módosított Seasonic X, amiket arról írtam, azok ugyanúgy érvényesek az AX750-re is. Volt ilyenem, nagyon jó táp!
HGyu
-
Geresics
addikt
Hali!
Mi a vélemény a COOLER MASTER RS500-PSAPJ3 tápról?
Kb. az én gépemnek megfelelő konfigba lenne, tuningolt procival![ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok mondani legalább kettő, de inkább több alternatívát 400W körüli tápra, aminek elég hosszúak a kábelei egy Bitfenix Shinobi-ba, és 12-15 körül mozognak maximum?
CX 430 sajnos nem jó, a nagyker, ahonnan lenne nem tud, meg valszeg XFX Core 450-et sem...
Köszi előre is!
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vzsryl
nagyúr
-
pcsabat
őstag
válasz Geresics #35245 üzenetére
Ha egy C2D-t fog hajtani meg egy 140-150W TDP-s vga-t akkor még egy ilyen is bőven elég. Max a csatlakozója lesz kevés, azt meg elosztózza/átalakítózza. Arra ne vágyjon aki 15k-t ad házra meg tápra összesen, hogy még dizájnos is lesz a cucc, utlrahalk, meg full harisnyázottak a kábelek.
[ Szerkesztve ]
-
allsparky
csendes tag
Sziasztok!
iPon-ál vettem egy gépet.
Szerdáig (november 12.) kaptam haladékot és addig vásárolják vissza iponál ezeket másik termékre. A ház már megvan viszont táphoz suta vagyok.
Most egy Cooler Master RS-460-PCAP- I3 van, nem kell nevetni tudom, hogy sikerült megvenni a legalját
Ezt a tápot ugye sürgősen cseréljem le olyanra, melyet Ti kedves hozzáértők javasoltok.Amit szeretnék a táppal, hogy megbízható legyen(ha bekrepál ne szálljon el más cucc a gépbe) megfelelő hűtéssel mert tetőtérben lakok és nyáron meleg van itt fent, nem kell csúcskategória elég egy közepes használható, és 10-11 ezer forint lenne a reális ár érte, de ha ez nagyon kevéske akkor 13-14 ezerig mehetek max.
És végül ami a legfontosabb:
ASUS M5A97 LE R2.0
AMD Phenom || X4 965 3.40GHz AM3 BOX BE
CORSAIR 4096 Mb DDR3 1600MHz
SAPPHIRE 11200-06-20G HD7850 1GB GDDR5 OC PCIE
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3
NEC AD-52805-0B OEM
+ 2 db ARCTIC COOLING F12 Pro
+ ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro (ez még nincs meg, csak referencia)Ha szeretném 4 GHz-ig húzni a procit akkor drasztikusan drágább PSU kellene? Kérlek 3,4 GHz és 4.0 GHzé-hez is mondjatok tápot.
Végezetül, azért nem tudok jobban utánanézni most a témának mert 2 nap alatt egyszerűen nem tudom eldönteni mi lenne ebbe a jó PSU meló mellett, ha több időm lenne sokkal jobban utána járnék, megértéseteket köszönöm
És a remélhetőleg gyors választ is előre nagyon szépen köszönöm.
-
allsparky
csendes tag
... azt kifelejtettem, hogy alsó tápos házam lesz. Akkor már belinkelem a házat is.
THERMALTAKE Commander MS-I.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?