- Mobil flották
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hypno skate
senior tag
válasz Clemenza02 #16449 üzenetére
Ha eddig elegendő volt a teljesítménye és nem akarsz sokkal nagyobb teljesítményű cuccokat a gépbe, akkor ez a méret bőven jó lesz neked.
Persze ha már cseréled, akkor próbálj valamit az 1. hozzászólás ajánlott kategóriájából választani.A darálást egy ventillátor csere szüntetné meg. Nem egy bonyolult feladat, de ha nincs affinitásod az elektronikus barkácshoz, akkor nem biztos hogy megéri.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Pribi
senior tag
válasz hypno skate #16440 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam. A lekapcsolást úgy értettem, hogy elvette a képet, és elment a monitor pihenni. A másik kártya ami benne volt az egy FireGL V7200-as volt, az vittea játékokat. Hogy melyiket azt most rögtön nem tudom, de este a legfrissebbet meg tudom mondani.
Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
freeapro
senior tag
Be Quiet!-ből az E6 széria elérhető (aqua) az mennyire jó?
Itt a fórumon az FSP Hexa-nál és Ch. CTG-nél jobbnak mondják a CM GX450-et. Akkor most melyik a jobb?
Az Aurum-ról is írták, hogy hangos.Az én házamból kijövő zaj az leginkáb csak a búgó rezgés (pl kiegyensúlyozatlan HDD motor) ezért a gyenge tápventillátoros táp lesz valszleg a leghangosabb. Ebből a szempontból melyik a legjobb? A Zalmannal nagyon elégedett voltam csak gyenge szélzaj jött ki belőle.
-
MMIX
addikt
válasz freeapro #16455 üzenetére
be quiet! Straight Power BQT E6 450W tesztet találtam. Azt írják nagyon csendes.
Protechnic rifle bearing (puska csapágyas) ventilátor. Ez még két generációval régebbi táp, mint amit ajánlottam Straight Power E8. Ez egy régi group regulationos FSP GLN. Az E8 pedig egy módosított DC/DC regulationos FSP EPN. kb A Straight Power E6 a bq! Pure Power E7 szintje lehet. A Straight Power E6 kábelei harisnyázottak a Pure Poweré nem.CM GX450 jó de 16 ezer Ft szerintem sok érte. (volt ez 12 ezer is, annyiért volt jó).
"Az Aurum-ról is írták, hogy hangos."
Az áráért nem hangos, ha halkabb kell az +10-15 ezer Ft. Pláne 80+ Gold hatásfokkal.Amiket ajánlottan, azokról tesztekben írták, hogy nagyon halkak, én csak a CTG-t hallottam élőben és tényleg alig volt hangja. Válaszd amelyiket tudsz szerezni és szimpatikus a táp és az ára is.
[ Szerkesztve ]
-
ungitomi
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne.Van egy FSP Zen 400-as tápom.Már legalább 2 éve szolgálja hűségesen a következő konfigomat:
Asus p5q-e,E-8400 3.0Ghz alapórajel,Hd 5750 alapórajel,1Tb seagate barracuda,4x1Gb kingstone ram LG dvd író, és 3 rendszerhűtő ventillátor.
Ha végre kijön az Amd a Bulldozerrel szeretnék gépet cserélni.Ahogy olvastam az eddigi infómorzsákat valahol 95-125 Wattig lesz a fogyasztásuk az először érkező 3 modellnek. A kérdés az lenne hogy elég lenne-e a mostani tápom egy 95W max Tdp-s procinak plusz egy HD6950-nek ami kb 200-220W körül fogyaszt max.Igen tudom ha összeadom a proci és a vidókártya fogyasztását az kicsivel 300w fölött lesz szóval mindennel együtt kb 340W lehet a rendszer max fogyasztása.
De ami a lényeg hogy ezt hosszútávon is tudná biztosítani a Zen vagy nem? Nem játszanék vele egész nap hiszen sokszor csak filmet nézek vagy böngészek,de azért van hogy pár óra hosszára leülnék játszani valami komolyabb videókártya izzasztó játékkal is(Metro2033,Crysis 2 stb).
Tuningolni nem szeretném igazán se a procit se a videókártyát,egyenlőre.
Igazán a 12V-os ágakat nem tudom hogy kell számolni a teljesítmény leadásba és mivel alapból csak 6 tűs videókártyacsati van rajta nem tudom bírná-e a HD6950 6+8-as felállását.
Szóval mit javasoltok?Tiszetelettel köszönöm a válaszokat
-
vzsryl
nagyúr
válasz moha21 #16446 üzenetére
Sehol. Ha tagadó szó megfordul egy személynek szánt irományban, az nem csak arra utalhat, hogy a címzettnek egy állítását cáfoljuk vele. Ebben az esetben sem az történt, amire gondolsz, hanem csak megjegyeztem. Tehát nem azért írtam, mert Te az ellenkezőjét írtad. Inkább kiegészítésnek szántam.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben meghalt a gépemben egy 450es Chieftec táp, és most keresem az utódját. Nem túl sok fórumozás (kiszűrtem mit NEM szabad venni) találtam ezt
Írnátok róla 1-2 véleményt, érdemes-e megvenni, avagy nem
Köszi, Rambovits
[ Szerkesztve ]
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
Hunork
veterán
válasz Petzval #16463 üzenetére
Válasz megerősítve!
Én egy 500W CTG-80P A80 series táppal bírok. Halk, nagyon jó a kábel ellátottság, még semmi gond nem volt vele."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Delta DPS WB A 400 tápról érdeklődnék, hogy mennyire jó, megbízható tápok ezek.
Ehhez lenne:
AMD Athlon II X2 250 CPU
2x2 GB Kingmax DDR3 Ram 1333Mhz
Radeon hd5570 DDR3 1 GB
Western Digital 1,5TB (1500Gb) 64Mb SATA-2 Green Power
ASRock N68-S3 UCC Nforce7025 DDR3 mATX
1 db DV író
1 db Cd író -
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Milyen táp kellene ehezz a géphez:
úgy akarok tápot venni hogy a kövi konfigba is jó legyen
Msi K9A Platinum
2x2gb 800mhz ddr2 ram
Amd Athlon 2x dual core 6000+
Msi HD6870/oc 1gb
250gb os samsung hdd
1db dvd író
ezeket néztem ki: melyik legyen?
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/tapegysegek/chieftec_550w/ ---- drága szerintem!
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/tapegysegek/thermaltake_litepower_w0355re/ ----- ahhoz képest hogy 600wattos nem annyira drága eddig favorit
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/tapegysegek/chicony_hipro_580w/ ----- ezsem rossz
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/tapegysegek/chicony_hipro_630w/ ------ ez biztos elég lenne egy ideig és hát nem is tudom....
a fogyasztásokkal nem vagyok tisztában -
thorex
tag
Üdv!!!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ehhez "nem nagyon értek"
A tápegység a házakban felül van, de ha alulra kell rakni, akkor fel kell fordítani, vagy erre külön van tápegység.
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen tápom van: [link]
Kizárt dolognak tartom, de azért megkérdezem: létezik az, hogy elfogy a táp játék alatt teljesen terhelve a videó kártyát, meg a processzort?
Asus 6850 V2 1Gb
Phenom II X4 840 3.2GHz (gyárilag nincs benne L3)
4Gb DDR3 1333
1 DVD író
1 500-as vinyó
Ez így nem vehet véleményem szerint ki a konnektorból többet, mint 200 watt, hiszen itt sem vett ki többet, egy ennél erősebb rendszer.
Mégis, miközben játszottam a Battlefield 3 multival, egyszer csak hirtelen kikapcsolt fullon a gép. A szobában minden más működött tovább. (többek közt egy digit óra is, ami a legkisebb áramkimaradásra is újraindul, de nem tette, tehát nem az volt)
Mitől lehetett kérdem én? A rendszer nincs húzva. A videókártyának 500-as tápot ajánlanak gyárilag, de mint tudjuk, ez blama, mert össz-vissz max 200-at eszik az egész rendszer.
Szóval lehetett esetleg a táp?
Köszönöm!
(#16469) thorex: azokban a házakban, amiben alulra kell szerelni a tápot, ott is ugyanolyan helyzetben kell beszerelni a tápot, mintha felülre raknád, mert azoknál ki van alakítva ilyen rácsozat alul a ház alján, esetenként még egy vékony légszűrő szivacs is.
[ Szerkesztve ]
-
geri306
tag
Sziasztok!
Egy Codegen PSU400 (400W) tápot szeretnék venni, ez mennyire megbízható, mennyit tud max leadni?
Amd athlon II x3 450 és egy nVidia geforce 9800Gt 512mb lenne vele alapfeszen. meghajtva, ezzel megbírkózna?
Köszi előre is! -
Roxbury
őstag
válasz Roxbury #16470 üzenetére
Lehetséges, hogy valóban a táp lesz, mert sikerült reprodukálnom a problémát.
Adtam neki full terhelést intel burn testben, utána prime 95-ben. Akkor semmi.
Adtem neki Furmarkban teljes terhelést. Akkor se semmi.
Abban a pillanatban, amikor ráküldtem a furmarkos teszt mellé a prime 95-öt, azonnal lekapcsolt a gép.
A videókártya topikjában utána kérdeztem és mivel ez egy 2 tápcsatis verzió, lehetséges, hogy tuningolva 180w-ot is kér a kártya. Megjegyzem, alapon is letilt a táp miatta.
A kérdésem az lenne, hogy milyen tápot lenne érdemes vennem (gondolom ilyen 600 W környékén) aminek van 2 db csatlakozója , ami a videókártyához kell (pci-e 6pin), és ami megfelelően el tudná látni azon az ágon a videókártyát? Mert állítólag húzva megehet akár 180-190 W-ot is ez a fajta kártya.
-
vanye
senior tag
Helló!
A kérdésem valójában nem ahhoz kapcsolódik, hogy melyik tápegységet is válasszam (mert ez már megtörtént: a régi HKC-m helyére egy használt, egyéves Corsair CX400 ment), hanem az, hogy ezzel az amúgy korábban csak dicsért táppal kapcsolatban miért olvasni itt egyre több negatívumot? Mi történt azóta, ami ennyire befolyásolta a megítélését?Stern des Südens!
-
-
p_milan
aktív tag
Sziasztok!
Tápot keresnék az új gépemhez. Ami benne lesz, az egy i7 860as CPU, 12Gb 1600MHz-es RAM, egy ATI HD 6850es, 1,5Tb hdd, meg max egy olvasó.
Ehhez keresnék valami értelmes tápot ami elég halk lesz, mert "HTPC"be menne.
Így hirtelen ezt néztem ki : OCZ ModXStream Pro 500W ATX Power Supply Unit PSU UK
Ez szerintetek elég lenne?
Ha nem akkor ajánlanátok valamit? Köszi.
(..(.)..)
-
totyino77
tag
hello sziasztok kitud ajánlani nekem olyan tápot aminek a 24pines csatlakozoja legalább 60cm hosszú
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
MMIX
addikt
válasz totyino77 #16478 üzenetére
A Corsair tápoknak vannak ilyen hosszú 24pines csatlakozói. Nem is emlékszem 61 centiméternél hosszabb főkábeles tápra.
Sajna marad a gyártók weboldalainak az átbogarászása. Végső esetben lehet készen venni harisnyázott toldót.[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Hali
Chieftec 400W tápegység iARENA (GPA-400S) tápról mi a véleményetek?x4, 6850 kombót meghajtana?
-
Roxbury
őstag
válasz Buster17 #16480 üzenetére
Hali!
Szerintem az én üzenetem miatt kérdezed a dolgot.
Pont emiatt adom el én. X4 3.2GHz + Asus 6850 V2 -vel hajtom.
Teljes terhelésen kevés neki a táp.
Az igaz, hogy 2 tápcsati van mondjuk a videókártyán. Az egyikbe a táp 6 pines csatiját kötöttem, a másikba pedig a kártyához adott 6 pines csatit, amit egy molex csatiról ágaztattam le, a videókártyához gyárilag adott kábellel. Lehet azért kevés neki a táp, mert az egyik kör, amiről megy, az a molex ágról van bekötve. Ennél többet nem tudok.
-
totyino77
tag
GX-550W - Cooler Master VALAMI HOZZÁSZOLÁS
Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Roxbury #16472 üzenetére
A 12V-os ága gyenge a kis Chiefi-nek. Bőven elég lenne 400W, de 12V-on erős legyen. Ha túl akarod biztosítani magad, akkor Chieftec CTG-500-80P.
(#16475) vanye: Hali!
A CX400 egy nagyon jó táp. Az új CX tápok (430/500/600) jóval gyengébb minőségűek. A 400W-osban még Seasonic SS-350ET bél van, de az újabbakban már CWT DSA és DSAII-es bél van.
(#16476) lizRRR: Az alaplapi csatlakozó 24pines és csak 1 db szokott lenni belőle. A 8pines a CPU-nak kell. Ha 2db ilyen van, akkor lehetőséget biztosít az extrém tuningra is. Ha 250W alatt marad a CPU-d fogyasztása, akkor bőven elég a 8pin. Ha i5 660-ad van 4,5Ghz-en, akkor az még a 100W-ot is alig lépi át.
A PCIE csatlakozót a VGA-ba lehet/szabad csak dugni.(#16479) MMIX: A táblázatban is feltüntettem a lényeges kábelek hosszát. Az ADATA HM szériának, és a Seasonic X szériának is 60cm-es a 24pines kábele.
(#16482) totyino77: Legközelebb használd a keresőt!
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vanye
senior tag
válasz vzsryl #16483 üzenetére
Köszönöm a megerősítést. "Érzésre" vettem meg ezt a tápot, s úgy látszik, nagyon nem nyúltam mellé... Az ilyen hozzászólások azonban képesek kizökkenteni nyugalmi állapotomból. Kérdés persze, hogy a benne foglalt cinizmus minek is szól valójában.
[ Szerkesztve ]
Stern des Südens!
-
Reich
csendes tag
Sziasztok most akarom a videokártyámat kicserélni.Az új kártya egy Geforce 480GTX 1GB kártya lenne.Ehhez kellene nekem egy megfelelő természetesen minőségi tápegység.Mit ajánlotok?
-
Hunork
veterán
Attól is függ, mi van még a házikódban!
Amúgy elvileg egy Chieftec CTG-80P 500W tökéletes, nem azért mert nekem az van, hanem mert minőségi cucc, nagyon parádés a kábelezése (csatlakozók), nincs olyan, hogy átalakítót használj ennél, ráadásul a A80-as sorozat.
De majd mások mást is mondanak, aztán te majd jól eldöntöd.
Üdv!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
vzsryl
nagyúr
-
Hunork
veterán
Nos, akkor én egy picit módosítom, egy kolléga alább küldött egy linket, ahol is a változás a részemről: Chieftec CTG-600-80P (különösen ajánlott)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Reich
csendes tag
Rendben köszönöm a segítséget
-
LordMaxtor
csendes tag
A következő lenne a kérdésem, hogy egy 400W-os táp elég lenne-e egy ilyen konfignak:
Alaplap: 880GMH/USB3
Proci: AMD Athlon II X2 250 CPU (sAM3) BOX processzor
RAM: Kingmax 4GB 1333MHz DDR3 RAM
Meg persze 1 HDD és 1 ODD??
Persze ideiglenes lenne, ugyanis a későbbiekben menne bele egy komolyabb videókari is, csak perpill arra még nincs meg a keretem és most van egy fölös 400-as tápom..
-
Traxx
őstag
válasz LordMaxtor #16493 üzenetére
Kérdés, mit kell komolyabb VGA alatt érteni, de gondolom nem Radeon 6990, illetve hogy milyen márkájú az a 400-as táp. Mert ha minőségi darab, akkor nem kérdés, hogy elbírná (akár a jövőre nézve is), feltéve hogy nem nagyon idős...mert akkor egy átkondizást lehet megér a táp.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
LordMaxtor
csendes tag
Hát elméletileg egy Sapphire Radeon HD 6790 1GB GDDR5, 256bit, 2xDVI, HDMI, Display Port (PCIe) lesz majd, ezért is írtam hogy majd a későbbiekben mindenképp lesz egy táp csere, csak az a kérdés hogy egyenlőre a mostani elég-e, amúgy nem tudom menyi idős, MAX másfél éves lehet és tudom, nem a legbízhatóbb, de Mercury, nem én vettem bele, örököltem a gépet amit most is használok, csak már kicsi... Ezért teszek össze egy jobbat szépen lassan
-
Traxx
őstag
válasz LordMaxtor #16495 üzenetére
Röviden: a táp nem jó.
Hosszabban: ha ér valamit neked a gép, meg a leendő VGA, akkor a Mercury-t el kell felejteni. Nem megbízható táp. Szóval ehelyett mindenképpen nézned kell másikat (és bőven nem kell huszon-harmincezres kategóriára gondolni), meg aztán nem valami jó ötlet még ideiglenesen sem berakni a Mercury-t.
És tegyük tisztába...van valamilyen géped, amit örököltél...és e helyett lenne az, amit leírtál az előző hozzászólásban?"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
LordMaxtor
csendes tag
Igen, ez lenne a szitú!
Tehát még ideiglenesen se használjam semmiképp a tápot? -
Qru
MODERÁTOR
-
ratam23
aktív tag
Sziasztok!
az alábbi géphez milyen tápot választanátok? mekkora kéne ehhez? olyan 15öt szánnék rá max, pozitív ha fekete de nem létszükséges. Köszi előre is a segítséget
ASUS M5A97
AMD Phenom2 955 X4 BOX Black
DDR3 RAM Kingmax 4 GB/1333
1ssd
2-3 hdd
Sapphire 6850 1 GB
Fractal design Core 3000 (alsó tápos ház), 3 ventiszép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hobby elektronika
- Szólánc.