- MIUI / HyperOS topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz hypno skate #16399 üzenetére
Köszi!
És nem modulárisak közül melyik lenne ajánlott?Még 1 kérdés: alulra a tápot ventilátorral fel- vagy lefelé érdemes berakni?
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz csaba.apagyi #16402 üzenetére
Ha van lyuk/rács a gép aljában akkor lefelé, ha nincs akkor felfelé, hogy tudjon szellőzni.
#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz FRENK1988 #16400 üzenetére
Tegnapról: [link], [link]
Inkább FSP Hexa 400W-ot vennék helyette.(#16402) csaba.apagyi: Mivel keretet nem írtál, ezért itt nézz körül: Tápajánló táblázat
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
denko
senior tag
Hello vzsryl és a többi hozzáértő!
mos tmár 1 hete próbálok kiválasztani a megfelelő tápot. mivel felemelték CM 450gx árát. úgy gondolom inkább pár ezer forint befektetéssel nagyobb tápra teszek szert ( mert ha bővítek ne keljen ujjat venni)
Szerintetek:
FSP Aurum Gold 500W kb 20k
HCG-520 kb 18k
Thermaltake TR2 550W kb 18k
Melyik jobb ezekközül alsótápos házba? Meilyet jobban éri elvinni
ha van más alternativa 20 alatt az is jo.sajnos Core Edition 550 -t nem lehet kapni...csak 1-2 hónapos rendeléssel.
Igérem többet nem zarkatok
[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
Szia.
Tegnap megrendeltem ezt a Hipro 600W HPP 600W tápot amit ajánlottá.
Ma entem érte, de nem ezt hozták "nem tudtuk beszerezni címszóval",hanem ezt.
Erről tudsz véleményt mondani? Azt mondták próbáljam ki, és ha hangos, vagy valami problémám lenne vele, akkor vissza veszik.
Így látatlanban az a bajom vele, hogy nem 80+ -os és esetleg melegedni fog.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
fi:zi'k
nagyúr
Tudtok nekem mondani olyan Bp-i üzletet, ahol tartanak Hipro tápokat? Péntekig át kellene vennem. 300-400W-os kategória.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
fi:zi'k
nagyúr
-
MMIX
addikt
válasz laca500 #16408 üzenetére
Kár, hogy abban a boltban, nem a vevő kívánságát teljesítik, hanem a könnyebbik utat választják. (ami nekik könnyebb).
HIPRO HP-D6301AW teszt. A táp jóféle, de 16 ezresért nem ezt venném. Mivel a halkság a fő szempont, szerintem maradj az eredeti tervnél. Ha nem azt a Hiprot adják amit ajánlottam, kérd helyette a Be Quiet! tápot amit kérdeztél.
Kár, hogy nem jött össze, az a Hipro nagyon ígéretes. (amit ajánlottam Hipro, az sokkal jobb) -
04ahgy
nagyúr
válasz 04ahgy #16397 üzenetére
Konfig ugyanez. CPU: 5450MHz @ 1,7V, 2 mag aktív, a GPU/VRAM meg 950/1000MHz, 1,215V. Így evett a konnektorból 369W-ot 3DMark2001 (egy szálas CPU 100% terhelés mellett közepes VGA terhelés) közben.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Phophilius
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne. Fejleszteni szeretném a gépet, és érdekelne a véleményetek, h. ehhez a confighoz elegendő-e ez a táp
[CHIEFTECH GPS-450AA-101 A] [link]
vagy érdemes lenne lecserélnem?!
(Ha ideglenesen megteszi az is érdekelne, /pill véges a költségvetés, és a teljesítménybe szeretném beleölni a zsét. Egy-két hónapon belül tápot is tudnék cserélni!)A gép:
-M5A99X EVO [link]
-AMD Phenom II X6 1090T [link]
-2X KINGMAX ddr3 2gb 1333mhzMár meglévő donor alkatrészek előző vasból:
-ASUS EAH5750 FORMULA/2DI/1GD5 [link]
-SEAGATE sata II 1 TB
-SAMSUNG sata II 300 GB
-SAMSUNG DVD-RW
-PIONEER DVD-RWElőre is köszi a gyors válaszokat!
-
vzsryl
nagyúr
válasz 04ahgy #16416 üzenetére
Köszönjük az információkat! Szerintem jövő hétten nekiesünk valami táblázatnak. Ezen a héten Én nem érek rá egyáltalán, a jövő héten már egy hangyányit több időm lesz.
(#16417) Phophilius: Szia!
Bőven elég lesz a táp. Egyedül a processzornak szánt csatlakozó kevéske, tehát ne tuningolj, vagy ha mégis, akkor maximum feszemelés nélkül.
-
MMIX
addikt
Új FSP Hexa tápegység(ek).
HEXA PLUS AXE550 550W www.easycom.com.ua teszt.
Az orosz FSP www.fsp-power.ru oldal szerint van 600W-os is. A 80+ plecsni természetesen kamu (mivel 230V only). Ettől még lehet jó a hatásfoka, csak a vizsga meglétét kamuzni nem szép dolog.Ja, ha már itt tartunk, ha valaki passzív PFC-s tápon lát 80+ plecsnit az is kamu. Egy ilyen táp sem létezik tudtommal. (nem a hatásfokuk miatt)
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz moha21 #16420 üzenetére
Az eredeti 80+ plecsni használata nem ingyenes és akkor van rendben, ha a 80+ oldalán is szerepel a táblázatban. Éntőlem maguknak olyan plecsnit adományoznak amilyet akarnak, ha nem a hivatalos 80+ plecsnit rakják rá. Márpedig itt ugyanaz van. (legalább egy 230V felirat apró betűvel a plecsni alá)
[ Szerkesztve ]
-
Ronaldo_23
csendes tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy Cieftec GPS-550 AB A-s tápom!
Szerintetek bírni fogja a gtx 480-as videókártyát?!
Válaszokat elöre is köszönöm!
-
moha21
veterán
válasz Ronaldo_23 #16422 üzenetére
Eléggé szét lenne terhelve, ha menne. Többi alkatrésztől is függ, a táp 360 W-ot tud 12V-on a 480 tdp-je 250 W...
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
moha21
veterán
válasz Ronaldo_23 #16425 üzenetére
Hogy 12V-on legyen jól terhelhető, jó legyen a hatásfoka.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
vzsryl
nagyúr
válasz ansell #16423 üzenetére
Maradhatsz a TX650V2-nél, de ha már újat vszel, akkor benevezhetsz egy 700-750W-os tápba is. Viszont ha nem nem tuningolsz, akkor felesleges, mert alapon az alkatrészek fogyasztása bőven belefér 650W-ba.
Ha erősebb táp kell, akkor írj egy keretet.(#16424) moha21: Játékok közben beéri kb. 250W-al, de pl. Furmark közben simán 300W fölé megy. Szóval a GPS-550AB-nek nem lenne túl egészséges egy ilyen VGA táplálása.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Estét!
SS X-460-nál van jobb/nagyobb passzív táp?Give them hell Ukraine!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Ronaldo_23 #16428 üzenetére
Igen, ez jó választás lenne.
(#16429) TaaT: Jobb nincs, nagyobb van. Kompromisszumot kell köss, egyszerre a kettő nem elérhető opció.
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Csak az lenne a kérdésem, hogy a jelenleg a épemben lévő Enermax Liberty 400-as táp, szerintetek elég e a mostani konfigomhoz? C2D8500, 4 GB ram, 2 Sata HDD, 2 ODD, Radeon 4850, minden alapon. Illetve elég lesz e a következőhöz amit venni szándékozom. Corei5 2500K, Radeon 6850, 2 Sata Hdd, 1 sata SSD, 2 ODD.
A válaszokat előre is köszönöm.
Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
Killer01
őstag
Mint egy -egyenlőre- ugyanilyennek a tulajdonosa bátran mondom hogy igen. Ez a táp nagyon erős 12V-os ágon, emlékeim szerint 384W-ot tud. Én lecserélem egy FSP Aurum 500W-osra (új konfig nálam is, szintén Corei5 2500K ) , de a táp hibája miatt, csak a zöld fekete rövidrezárásával indul.
-
potyec
tag
Sziasztok !
Mekkora táp elegendő a konfigra :
i5 2500k ,
Asus P67
Gigabyte Windforce GTX 560 Ti
8Gb ram DDR3
1TB WD vinyó
1 dvd író
+ valami jobb ventillátor procira csak azt még nem tudom milyet 5000-9000Ft.A választ előre is köszönöm !
tápra már alig maradt keretem örülnék ha minnél olcsóbb lenne 20k az már lehet sok
-
freeapro
senior tag
Sziasztok!
Haldoklik a Zalman 460-as tápom és szeretnék helyette újat. A megbízhatósag terészetesen a legfontosabb, de ezen felül halk tápot szeretnék.
A gépem alacsony fogyasztású C2D 5200, 4830, 3GB, SSD + WD Green hdd és nagyon halk Sileo ház, preparált VGA hűtés.
A keret max 20k lenne. A nagyon halkak között keressek, vagy az alacsony fogyasztás miatt úgysem fog zajongani egy minőségi 80+ -os táp?
-
Pribi
senior tag
válasz hypno skate #16436 üzenetére
Most az a baj, hogy amint egy erősebb játékot elkezdek játszani, rá egy pár perc múlva egyszerűen lekapcsol a monitor, és vagy a zene megy a háttérben, vagy kiakad. Tettem bele egy másik videókártyát, azzal nem csinálta, de nem tudom hopgy ez táp, vagy kártyaprobléma.
Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
Goldmen75
őstag
Sziaztok!
Corsair 600GS vagy 600CX-V2 -t vegyem???
-
zolee86
tag
Sziasztok! Van egy chieftec tápom, aminek a címkéjén ez áll: +12V1 24 A +12V2 21 A, összesen 396 watt, most ebből honnan tudom, hogy hány wattot tud leadni a procinak és a vganak
-
hypno skate
senior tag
válasz zolee86 #16441 üzenetére
Összeszorzod a feszültséget az áramerősséggel.
Áganként külön. Vagyis 288W és 252w.
A végén pedig nem adod össze, mert az már 540W lenne, holott a két ágon elosztva "csak" 396W terhelést kaphat.
[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Clemenza02
csendes tag
sziasztok! regi tapomat le szeretnem cserelni egy ujabbra de nemtudom milyet erdemes vagy mekkora kell, egy core2duo e7300 vagy kesobb talan egy 4magos, msi 5770hawx, es ket vinyohoz kellene! nem gondolkozok OC-ban.
Valaszokat elore is koszonom!
-
OddMan
őstag
A tápom oldalán lévő matricáról leírtam néhány adatot.
AO400-12AHNF
MAX DC OUTPUT: 400W
+3,3V = 30A
+5V = 28A
+12V1 = 14A
+12V2 = 15AEzzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy a 2 külön 12V-os ág az fizikailag hogyan van kikábelezve?
A lényeg, hogy vettem egy GeForce GTX560 kártyát ami max. 150W-ot fogyaszt. A tápegységből 4 kötet olyan kábel jön ki, amin van molex csatlakozó is. A kártyához kaptam olyan kábelt, aminek az egyik fele a kártyába a másik fele pedig ezekbe a molex csatlakozókba megy.
Gondolom az lenne a jó, ha minél jobban szét tudnám osztani a terhelést és nem csak az egyik 12V-os ágat terhelném.
Persze azt is el tudom képzelni, hogy az egyik 12V-os ág az alaplapra megy 24pin-es csatlakozó plusz a 4pin-es ami a proci mellé megy, a többi tápból kijövő kábel pedig a másik 12V-os ágon osztozik. Ha utóbbi a helytálló, akkor csak a vezetékek terhelését tudom csökkenteni, mert gondolom a tápba egy helyre fut be az adott ágon lévő összes terhelés.Az EVGA GTX560 adatlapján az alábbi ajánlás olvasható:
Requirements
Minimum of a 450 Watt power supply.
(Minimum recommended power supply with +12 Volt current rating of 24 Amps.)
Two available 6-pin PCI-E power donglesEgyáltalán elég lesz ez a tápegység ennek a VGA kártyának és egy 4 magos Q8400 procinak?
A gépben ezen felül csak egy Samu sata2 640GB hdd, egy bd/dvd író és egy pci-os 10/100 hálókártya van.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
zolee86
tag
válasz hypno skate #16442 üzenetére
És azt honnan tudom, hogy a vga melyik ágon van?
-
hypno skate
senior tag
válasz Clemenza02 #16443 üzenetére
Pillanatnyilag még azt sem tudjuk, hogy a jelenlegi tápod milyen. Azon kívül, hogy régi.
Ez általában nem elég indok a cserére. Legalábbis nálam.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Clemenza02
csendes tag
válasz hypno skate #16448 üzenetére
jaj bocsanat, a jelenlegi a hazzal egyutt jott, egy micase sr450, azert cserelnem le mert a ventillator mar nagyon daral, es melegszik. probaltam mar kifujni suritett levegovel mindennel.
itt van link rola: http://www.micase.com/product.php?id=120[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
válasz zolee86 #16447 üzenetére
Ebben a témakörben itt a fórumon szerintem ez a cikk az őstojás.
A vga mindkét ágon van, mert egyrészt az alaplapról is kap áramot (v2), és ha ez várhatóan nem elég, akkor ott vannak a kiegészítő tápcsatlakozók. (v1)
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest