- MIUI / HyperOS topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
Jaja csak fura volt leírva és nem értettem, hirtelen mi az a 33 %. Az utána következő számolás rossz volt írtam is modkerbe egy szorzás kimaradt. Az eredmények ugyanazok lettek mint a tieid.
Azért írtam csak, hogy utánaszámoljak. Ha több embernek ugyanaz jön ki akkor valószínűbb, hogy az jó :
(#16099) maross : teccikérteni? igen. Annyi, hogy azért feszültséget sem adunk össze áramerősséggel. Százalékot sem adunk össze konstanssal.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok?
Alaplap:
ASRock 970 Extreme4Processzor:
AMD Phenom II X6 1090T Black BoxVideókártya:
XFX Radeon HD6870 1GB PCIe (HD-687A-ZDFC)HDD: 500GB-s WD
Memória:
Kingston HyperX T1 8GB(2x4GB) KIT 1600MHz DDR3
vagy
CORSAIR Vengeance 8GB[2x4GB] KIT 1600MHZ DDR3Én az FSP Hexa 500-asra gondoltam. Elég lenne neki?
Előre is Köszönöm!
-
keszegduda
őstag
válasz vzsryl #16068 üzenetére
Idővel ha úgy adódna akkor meghúzom a procit is (I7 860), az SLI téma egyelőre gtx 460SLI lenne tervben aztán később lehet erősebb vagy magasabb fogyasztású, amitől nem szeretném ha a táp ledobná a láncot. Épp ezért szeretnék egy 12V-os ágú tápot 550W-tól felfele ami hosszabb távon sem válik túlterheltté. Túl nagy sem kellene olyan corsair tx 650 szerintem elég lehet, mert erős 12V-on... Moduláris sem feltétel, csak egy meghibásodási lehetőség és a belseje minőségi legyen mindenképpen! Egyébként soha nem tervezem a 3-4gpu-t vagy extreme tuningot mert felesleges, kinőttem belőle réges rég és soha nem is érdekelt.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Daffchy #16104 üzenetére
Szia!
Jó választás. De vannak még best buy tápok ebben az árkategóriában, pl: Chieftec CTG-500-80P, Cooler Master GX450.
(#16105) keszegduda: Akkor jó választás a TX650V2. De itt is nézelődhetsz. Lehet szűrni teljesítmény szerint is.
Szerk.: Seasonic S12II 620 a legjobb vétel ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
Phili
tag
Üdv.
Melyiket vegyem meg Corsair Cx500v2 vagy Cooler master Gx 450?
Vagy kisebb is elég lenne cx430v2?Gép adatai a profilomban.[ Szerkesztve ]
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Most dobok össze egy konfigot és kellene egy kis segítség.
A gép nagy vonalakban így néz ki:
ASROCK A75 Extreme6
AMD A8-3850 2.9GHz FM1
SAPPHIRE 11192-12-20G HD6670 1GB GDDR5 PCIE
2×KINGSTON 2048MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9AD3/2G
ASUS DRW-24B3LT
WD 500GB Caviar Black 7200rpm 32MB SATA3 WD5002AALXHa jól sakkoztam, akkor ehhez bőven elég egy minőségi, 400-as táp ugye?
Tudnátok ajánlani egy halk és megbízható típust (FSP Hexát nézem, de erről nem tudom halk e).
Köszi! -
04ahgy
nagyúr
válasz Black&White #16109 üzenetére
Bőven jó hozzá a 400W-os Hexa.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
joker1220
őstag
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék a Gigabyte PowerRock tápokkal kapcsolatban.
Mi a véleményetek róla, mennyire megbízhatóak, valamint alsó tápos
microatx es házba megfelelő lenne e.Erről van szó;
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
-
csaba.apagyi
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kértem segítséget és a Sharkoon Rush Power M 500W tápot ajánlottátok, azonban ez kifutó termék és nem lehet már kapni.
Szóval még egyszer:
500 W körüli tápot keresek (lehetőleg modulárisat) 15-20k körül, minél jobb hatásfokkal és minél újabb modellt. Alulra lesz beépítve.
Ja és jut eszembe: vettem egy Master/Slave funkciós elosztót (ha a master, esetemben a gép nem vesz fel áramot a slave-eket, esetemben perifériákat nem helyezi áram alá). Viszont a gép vesz fel áramot kikapcsolt helyzetben is, hacsak nem nyomom ki a tápot, de semmi kedvem bemászni az asztal alá, pont kényelmi okokból vettem az elosztót. Szóval meg lehet oldani valahogy, hogy ne vegyen fel áramot, vagy ez tápfüggő, vagy hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz porpi007 #16107 üzenetére
Vannak nagyon halk 8cm-es ventilátorral ellátott tápok is.
(#16108) Phili: Egyértelműen a GX450-et. Jobb minőségű, erősebb (a CX500v2-nél is), magasabb a hatásfoka és több garancia is van rá.
(#16114) csaba.apagyi: Szia!
ADATA HM-550. Nincs más alternatíva!
A mai tápok a gép kikapcsolt állapotában <1W-ot fogyasztanak.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
válasz joker1220 #16112 üzenetére
A képen a jó PoweRock van, de szerintem a boltban nem ezt kapod. A rosszabbik verzió kb. Chieftec iArena színvonal. Nézd meg a boltban, szellőző rácson keresztül is fel lehet ismerni a jó verziót. Magyarországon ezt adják PoweRock 400W tápként. (ez a rosszabb)
A kábelhosszt nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Tehát akkor a gyártó oldalán megadott sorozatszám alatt 2 fajta táp is létezik, 2 különböző béllel és zsákbamacska hogy ki milyet fog ki:S
Újabb kérdés
Találtam Cooler Master GX450 et amit ajánlottatok korábban,
16,070 Ft ért szerintetek jó áron van?Azon kívül hogy drágább a Chifi CTG 500 as nál, jobb is valamivel?
Előre is köszi a választ!
-
joker1220
őstag
A config a következő lenne:
Giga MA-78LMT-US2H
Amd Phenom II X4 B55
2x2Gb OCZ Gold 1600Mhz CL8 ( ez jó fajta, nem akarom bekérdezni a ramosba ha úgy is itt vagy?! 7 rongyért venném használtan de még 2 év számlás garival)
Sapphire hd 6790 v 6850 (még nem tudom melyik lesz)
Western Digital 500gb sata2 black
Valamilyen dvd íróAlsó tápos microatx es házba (aerocool qs202) kellene, szerinted elég hosszúak a kábelei?
A procit gyári alapfesz alatt fel lehet húzni stabilan majdnem 4ghz re.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz joker1220 #16119 üzenetére
A CTG-500-80P is teljesen jó lenne ehhez a konfighoz. A kábelei is elég hosszúak. Itt minden lényeges infót leírtam az ajánlott tápokról, a kábelhosszt is, és még azt is jeleztem, hogy megfelelő-e alsó-tápos házba, avagy nem.
-
-
vzsryl
nagyúr
CTG-500-80P lényeges kábeleinek hossza:
1x ATX 20+4Pin (45cm)
1x CPU 8Pin (55cm)GX450 lényeges kábeleinek hossza:
1x ATX 20+4Pin (50cm)
1x CPU 4+4Pin (60cm)Tehát nem hosszabbak a kábelei a CTG-500-nak, hanem pont ellenkezőleg.
-
joker1220
őstag
Köszönöm a válaszokat Qru és vzsryl !
Már csak annyit kérdeznék hogy halkságban azonos szinten vannak?
A CTG 500 at ismerem mert ilyenem volt eddig is, a másik kérdés pedig
hogy OFF szagú is legyen, a rammal kapcsolatban mit gondoltok,
ott kérdeztem ahol a konfigot is írtam ?,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
csaba.apagyi
csendes tag
válasz vzsryl #16115 üzenetére
Akkor ilyen árban inkább ez:
CHIEFTEC CFT-650-14CSVélemények? Alulra jó lesz?Szerk.: 2 FDD, 6 molex csatlakozó, na ezt inkább felejtsük el.
Sharkoon SILENTSTORM CM 660W SHA660-135A
Ez? Ezt még lehetett rendelni a másik modellel ellentétben, de érdemes?
Nem az a baj, hogy fogyaszt, hanem, hogy a perifériák így nem kapcsolnak ki. De pl a bluetooth adapter is világít, szóval az alaplap is kap áramot.
Nem oldható meg, hogy kikapcsolt állapotban semmit se fogyasszon?
Előzmény: http://logout.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_16114-16114.html[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
válasz csaba.apagyi #16127 üzenetére
Ha az alaplapról kapcsolsz ki akkor az 5V készenléti áramkör megy, vagy a táp kapcsolóját kell kikapcsolni vagy ha nincs akkor ki kell húzni a kábelt.
[ Szerkesztve ]
-
csaba.apagyi
csendes tag
Köszi a válaszokat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz joker1220 #16126 üzenetére
OCZ felejtős. Ne vegyél, nem véletlen hogy már egyáltalán nem gyárt az OCZ ddr3-as ramokat. Nagyon sok gond volt a ramjaikkal. Nálam pl 2 napig volt életképes a Platinum kit-jük, de sokan mások is szívtak vele rendesen.
Régebbi Geil-ekkel is elég sok gond akadt (az új ami a mostani PH tesztben is van az már jó). Kingston, Kingmax, Corsair. Ha vmi extrábbra vágysz G.Skill ami ajánlható és könnyen be is szerezhető itthon.
mod:
7k-ért 0 kilóméteres élettartamgaris 2x2GB 1600-as HyperX-et kapsz. Szóval ne vedd meg sztem azt az OCZ-t. A rajtalévő hűtés meg amúgy is kb semmit nem ér.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
joker1220
őstag
Köszi a segítséget mégegyszer, kipróbálom azért, ha nem válik be akkor továbbadom, elvileg ez már egy újabb szériás, olvastam róluk tesztet is, ott is írták hogy az első generácio nem volt az igazi, de ezek már egész jók.,Volt kingston és kingmaxom is, azokkal is szívtam már, de majd kiderül
-
vzsryl
nagyúr
válasz keszegduda #16134 üzenetére
Mindenképp a gyári Seasonic-ot venném. A Corsair-ben is az van - feltéve ha V2-es - de a gyári Seasonic S12II bél nagyon megbízható, viszont a Corsair néha bele szokott kontárkodni a kiváló Seasonic tervezésbe, pl. ventilátorvezérléses problémák a VX450, HX520, HX620 és TX650-el.
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Tesóm megkapja a régi gépemet kivéve a tápegységemet.
Az alábbi konfigurációhoz milyen megbizható új tápegységet ajánlotok neki, ami elsősorban nem drága (max. 15ezer forintig)?Alaplap: ASRock M3A790GXH/128M
Cpu: AMD Phenom II x3 720 Black Edition
Ram: OCZ 2x2GB DDR3 1600MHz kit
HDD: 160GB SATA + 250GB SATA
VGA: Radeon HD 4650 1GB
4 darab 120 cm ventillátor
1 darab dvd íroTuning -> 0%
Köszönettel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
04ahgy
nagyúr
válasz keszegduda #16139 üzenetére
Annyira nem. De az AX-750 ventilátora idehaza alapórajeles i5-2500K + alapórajeles HD6990 FurMark közben meg sem moccant.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
tibi7777
csendes tag
Sziasztok melyik tápot ajánlanátok a következő konfighoz. Phenom II x4 850(3.3ghz), HD6770, 4gb memória, és egy 320gb sata vinyó. Ezek között hezitálok, árban 8K körül gondoltam ezeket találtam, amiknek a neve mond valamit. Mégsem codegent akarok de nem is 15K-s tápot. Válaszokat előre köszönöm.
FSP Hexa 400W
Chieftec iARENA GPA-450S 450W
Gigabyte SuperB 460W -
04ahgy
nagyúr
válasz tibi7777 #16141 üzenetére
SuperB vagy Hexa. A kábelei egyiknek sem valami hosszúak. A Hexa némileg jobb hatásfokú. Tudnivaló, hogy igazából a SuperB is 400W-os!
HGyu
-
rémlátó
tag
sziasztok!
6 év után elfáradt a chieftech tápom és kellene vennem egy újat.
nem igazán értek hozzá, ezért kellene egy kis segítség.intel alaplap, core2 duo 4300@1,8, 2x1gb 800mhz ddr2, gigabyte 9600gt, 3 vinyó, a házban + 2 venti. (remélem elég ennyi infó, pontosabbat most nem tudok)
ehhez a konfighoz én egy Gigabyte superb 460ast vagy egy FSP hexa 500-ast néztem.
ezek közül valamelyik megfelelő lehet?
előre is köszi a választ.
''minden ötödik évben, pingvin vonul a jégen.''
-
rémlátó
tag
köszönöm mindenkinek a válaszokat.
és akkor a 400-as hexa a 460-as gigánál is jobb?''minden ötödik évben, pingvin vonul a jégen.''
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs