- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Dyno
veterán
válasz Chaser #28902 üzenetére
[I] Az Ön által rendelt áruk a következők:
(Online Shop) Tápegység CORSAIR VX450W 13 335Ft 1db 13 335Ft
A rendelés összértéke: 13 335Ft
Az átvétel módja: Személyes átvétel a budapesti Nagyenyed utcai üzletünkben
A fizetés módja: Készpénz
Megjegyzés:
Köszönjük megrendelését, munkatársunk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot. Üdvözlettel: [/I]
Ez jött vissza emailba.Meg a csákó aki hívott azt mondta hogy a 13k bruttó ár.
Kfron:
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Erre reagáltam:
"...5év gari és 14K-ért......elvagyok ájulva..... De ha az csak netto volt bár bruttót mondott akkor is 16K-ból kijönn, igaz vissza igazolásban is 14K-s árat kaptam " Netto 14, bruttó 16.8, csak az akkor ismert számok függvényében számoltam1ébként ha 13335 ft nettóért is kapod az is fasza, de ha bruttóért az lol, tavaly volt bruttó 15k 160 ft-os dollárral..valamit benézhettek ott, szoktam néha látni a bird reklámot, 18.9k volt tegnap is rajta a 450vx...reméljük nem azt mondják holnap, hogy bocs készlethiány A FSP 80+ akkor tárgytalan?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
S4T4N
csendes tag
Sziasztok! Segítségre volna szükségem. Az alábbi configba
(Asrock 939NF6G-VSTA+ AMD Athlon 64x2 4200+ +Arctic Cooling Freezer 64 PRO PWM+2x1024Mb Kingston + Samsung 250Gb (SATA)+ samsung 200Gb (IDE)+Pioneer DVR-111D) kerülne 1 Sapphire HD4670 512MB vagy 1 Galaxy GeForce 9600GT 512MB VGA kártya. Kérdésem az lenne, hogy elbírja e a jelenlegi tápom (FSP 350w PNF)???Ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hülye...
-
gabrielarky
tag
válasz Chaser #28794 üzenetére
Nahh, most követek el harakirit, bárkit kérdeztem, mindenki a tápra tippelt hogy a 450es Chieftecben halt meg valami, azért nem megy az új Gigabyte alaplap meg a brutál 4890es VGA (amit kipróbáltam utána az üzletben és megbizonyosodtam róluk hogy tuti hibátlanok)
Mivel halgatni szerettem volna a profikra, ezért Corsair VX 550 tápot vettem (akciósan 21 bruttóért) végül a Gigabyte 580 helyett.
Régi táp ki, új be, mindent szépen precízen bekötöttem, és...
Az effekt ugyanaz, speaker kuss, proci venti pörög, VGA venti felpörög kb. 3 másodpercenként (mindig villannak egyet együtt a 3 vörös led ami a VGA nyákon van) aztán visszaesik, megint felpörög, villanás, megint vissza... és ez így megy addig amíg le nem kapcsolom a tápot, kikapcsolni nem lehet a sima power gombbal.
A monitor be sem kapcsol, ahogy hétvégén sem mikor már kínomban összeraktam a régi konfigot újra.
Már csak a proci maradt, AM2 6000 X2, de sem égésnyom, se tüskegörbület nyom nincs rajta (boxos változat).
Totál padlót fogtam...
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
-
S4T4N
csendes tag
válasz gabrielarky #28911 üzenetére
Én is jártam így. Nekem a ramok okozták ezt a problémát. Buktam is rajta 1 tápot.
Ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hülye...
-
gabrielarky
tag
Ramok nélkül próbáltam, meg ezekkel a ramokkal az üzletben elindult, ahol vettem az új alaplapot meg VGA-t. Speaker meg sem szólal, holott jól van bedugva...
Ha a procival lenne valami, akkor eljut addig egyáltalán hogy a speaker sípoljon ha valami hiányzik vagy szar ? Csak mert ugye speaker nem sípol akkor sem ha VGA vagy RAM nincs a gépben. (monitor be sem kapcsol mint említettem, prociventi pörög, VGA ventije meg fel le hintázik miközben villog a 3 vörös LED rajta (MSI 4890).
Jah meg nem csak a régi Chieftec 450W tápommal, hanem a ma frissen vásárolt brutál Corsair VX 550W-el is ugyanez az effekt.
Pénz viszont már kifogyott, (124 bruttónál tartok, holott eredetileg csak VGA+alaplap cserének indult ami 100ban megállt volna) erre rájött még most a táp hogy ez megoldja a parát, de itt vége egyelőre, ugyanilyen procit meg nemakarok venni megint meg már amúgyis over van a manikeretnek egy időre...
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz gabrielarky #28913 üzenetére
Probáld meg azt hogy a házból kiveszed a cumót és emgprobálod úgy indítani a gépezetet, de esetleg kölcsön procival megprobálnám a dolgot, ja még egy dolog, CPU-n rajta van rendesen a hűtő?Rendesen pasztázva van?
-
gabrielarky
tag
Hali!
Ez az, hogy kölcsön proci nincsen... Másérszt meg parázok hogy annak is kampec lesz, mert ez a 6000 X2 is ment mielőtt átraktam az új alaplapba.
A hűtőt a paszta miatt nem néztem meg, ugyanis boxos, nekem egyben van az egész cucc.
Jah és ha kivesszük a lapot a gépből és valami kartonra rakom, proci, VGA bele, ugyanez a helyzet, ez már a brutál VX 550W megvásárlása előtt is ugyanígy volt
-
bartucc
addikt
válasz gabrielarky #28915 üzenetére
Ha nem reagál semmit, csak pörögnek a ventik, akkor vagy lap vagy proci. De ezek szerint a proci lesz a gond.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Tom77
csendes tag
Üdvözletem
Valaki megtudná mondani,hogy a tápegység negatív 12v -ja mire szolgál?
Azt ha kikötöm milyen problémákat vonhat maga után?
Tudom kontárkodás,de hát a tudományos kutatómunkám megkívánja
Tom"FUCK YOU CHELIOS! FUCK YOU CHELI fucking OS!"
-
Chaser
legenda
válasz gabrielarky #28911 üzenetére
Annak, hogy a 450-es chief elvigye a procidat, minimális esélye van /jóval 1% alatt/, ha mégis ez történt, nézd el nekünk, géped nem láttuk, az elmondott infokból raktuk össze ami kijött. Abban a tápban vannak védelmek. Vidd be a cuccot a boltba, biztos megnézik neked ha már annyi mindent vásároltál.
-
gabrielarky
tag
válasz Chaser #28918 üzenetére
nem hibáztattalak érte sem téged sem mást, egyszerűen tényeket közöltem, így jártam, szerzek majd egy csereprocit és meglátom mi lesz. Az ötleteket és a segítőkészséget ismételten köszönöm!
jah és nézzük a pozitív oldalát, ha nem így történik, máig nem tudnám hogy a Corsair milyen igényes tápokat csinál és nem is lenne ilyen (VX 550) tápom
[ Szerkesztve ]
-
Mach5
aktív tag
Hellotok! azt szeretném megkérdezni, hogy a Gigabyte Superb 460W táp elbírja a INTEL E7400 procit, DDR 2 4gb 800,1066MHZ Ramot, Radeon HD 4890 videokártyát? Vagy Ezzel egyszintű AMD Gépet? Elbíráson azt értetem, hogy normálisan menjenek a cuccok, de ha nem bírja ezeket el akkor gondolom Corsair VX450-nek meg se kottyan!
-
jonner
tag
Többetek tanácsára vettem egy Corsair tápot, HX 520, de lenne pár amatőr kérdésem. Először is a fix kábelkötegben van egy 8 tűs csatlakozó, annak nem találtam helyet. Gondolom nekem nem is kell akkor foglalkoznom vele.
A VGA egyértelmű, a többi nem fix csatlakozóval lenne még kérdésem.
2 winchester-t és 2 optikai meghajtót egy-egy kábelre tettem, viszont a tápon a "csatlakozó nyílások" (nem tehetek róla, nyelv szakon végeztem) mellett eltérő számok vannak. Mindegy melyik csatlakozót hova dugom, vagy van jelentősége a számoknak?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz gabrielarky #28919 üzenetére
Ha úgy jött le, hogy azt feltételezem hibáztatsz, akkor sorry , nem annak szántam. Én is csak tényeket írtam, következtetni lehet, de látatlanban az sajnos nem 100%.
#28920 Mach5: Elbírja, de akkor k_vad cserében ne nagyon gondolkozz pláne ha tuningolni akarod. AMD-s oldalról már nem feltétlen mondanám hogy ok, az E5/7/8 széria keveset eszik, az új éemdík meg sokat, a régi 6000+ is, azalatti procival esetleg, de az meg ugye még egy E5200-t se ér utol.
szerk: amúgy sztem E5200-t vegyél, alapon nem sokkal erősebb a 7400-es, de jóval drágább, tuningban meg megy az 5-ös széria is mint a disznó az is 45nm-es, az SSE4.1-et alig használja valami, a + 1 mega cache meg nem ér meg akkora felárat...
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz jonner #28921 üzenetére
Sztem a számoknak nincs jelentősége, a 8-asnak viszont nagyon is sok. Ha minden igaz az a 12V a procnak, vagyis a 4+4-es vezeték. Ha a lapon csak 4-es foglalat van, akkor az egyik felét csatlakoztatod csak.
Mach5: Sztem is inkább E5200-t vegyél, sokkal jobb a célra, és nem is drága De nagyobb procival már inkább VX-450-et, a giga hangoskodhat(nem biztos, de sztem nagy terhelésnél meglehet, kérdés mennyire irritál ha picit hangosabb a táp) kicsit.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Mach5
aktív tag
Amúgy E5200at fogok venni mivel az jól tuningolható,olcsó,jó teljesítmény! Csak ha majd még változtatni szeretnék a gépen kíváncsi vagyok el a bírja majd a Gigabyte Superb 460W tápegység, de hát a hallottak alapján akkor nem fogok 7es szériába váltani INTELBE! Amúgy is ha majd lecserélem a processort akkor olyan INTEL Quadot fogok venni szerintem, ahoz meg szerintem már nem elég a Gigabyte Superb 460W tápegység! Lebírnátok irni, hogy INTEL Quadhoz meg HD 4890hez pl. melyik tápegység lenne a megfelelő? Mert én előre szeretnék tervezni kicsit, mivel nyáron majd veszek új gépet, és alaplapból olyat fogok ami majd támogatja a Quadot, de még a tápegységen is kell gondolkoznom! Amúgy a HD 4890-et is azért irom le mivel nyáron csak HD Radeon 4830 fog beleférni a keretbe, de ha majd később fejlesztem akkor szerintem HD 4890 megy bele!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ha k_vadot is tervezel, akkor inkább 450vx, ha durván tuningolsz, akkor 550vx, de abban még rengeteg tartalék is maradna, na nem mintha a 450-es kicsi lenne Szinte mind1ik lap támogatja a k_vadot, csak a legrégebbi ócska chipes lapok nem, azokat már kapni nem is nagyon lehet. 4830-at sztem te nem fogsz venni, majd 4770-et inkább gyorsabb, és elvileg olcsóbb is lesz..meg kevesebbet is figyaszt
-
Mach5
aktív tag
válasz Chaser #28926 üzenetére
Hát ha június környékére kijön a 4770 és gyorsabb mint a hd 4830 és olcsóbb, vagy vele egyszintű akkor 4770-nél leszek! Amúgy Gigabyte ODIN 585W az arra tökéletes, hogy INTEL Quad Q6600at vagy vele egyszintű Quadot (Nem Q9650,Q9550,) elvigye, meg Radeon HD 4870,4890et?
[ Szerkesztve ]
-
MiB
tag
Sziasztok
A köv 2 táp közül melyik a jobb?
FSP400-60THN-P vagy FSP ATX-400PNF ?
Köszi!
-
Mach5
aktív tag
válasz Chaser #28929 üzenetére
Hát nekem a 2,3 év garancia is elég, de az a baj a Corsairral, hogy nekem az túl drága! 20ezerért Corsair VX450W, 22-23 ezerért Corsair VX550W az nekem húzos, de most úgyse vennék még Corsairt, mivel nyáron majd teszek össze gépet, és majd azt bővíteni akarom majd olyan 2év múlva,mivel akkor már mehetnék nyári munkára is, sőt már jővőre mehetek, de gyűjtenék még pénzt a gépre azt akkor fejleszteném! De egy biztos, hogy nyáron teszek össze gépet amibe Gigabyte Superb 460W tápot teszek!
-
Mach5
aktív tag
Előzőhőz már nem fér oda, mert letelt az idő! FSP ATX-400PNF vs Gigabyte Superb 460W tápegység, melyik a jobb? Nem tudok a kettő között dönteni, de szerintem Gigabyte Superb 460W a jobb, de kérem a véleményeteket!
-
Chaser
legenda
Én a PNF-re szavaznék
#28931 Mach5 : Cooler Masternek is van 1 jó tápja, moduláris, m520, 16-17k ha mákod van, 3 év gart adnak rá.
A 460SuperB-ben 400-as GLN belső van ami modernebb, a 400 PNF meg gyakorlatilag elnyűhetetlen...magam sem tudom melyiket választanám ha döntenem kellene_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nyunyu
félisten
válasz jonner #28921 üzenetére
2 winchester-t és 2 optikai meghajtót egy-egy kábelre tettem, viszont a tápon a "csatlakozó nyílások" (nem tehetek róla, nyelv szakon végeztem) mellett eltérő számok vannak. Mindegy melyik csatlakozót hova dugom, vagy van jelentősége a számoknak?
Elvileg Corsair oldalan van valami abra, hogy a jobb oldali PEG+2 periferia van a masodik koron, bal oldali PEG+3 perifera a harmadikon (vagy forditva), de hat csak papiron 3 agu a 12V.
Gyakorlatban meg tokmindegy, mivel minden modularis kabel az 12V2-re van kotve, 20+4 tus alaplapi+ATX12V+EPS12V log a 12V1-en.De igazabol a 12V1 meg 12V2 sem teljesen fuggetlen egymastol...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Dyno
veterán
THN-P régi BS nagyon masszív táp, van az 1.hsz-ban is dicséret.
Meg van a Corsair VX450 13,325Ft fizettem érte srácot kérdeztem hoyg ez elírás volt és kicsit búsan mondtha hogy igen sokba került nekünk az a hiba.....
Amúgy nagyon frankó a táp, de hogy mégegy ellen példát mondhassak a súlyra a régi Seasonicom (SS-401HT) 3molex csati 2sata PEG csatikkal még mindig könnyebb a VX450 a rengeteg csatlakozójával. -
-
Dyno
veterán
Ez Európa, csak az emberek másról beszélnek, de ez itt mellékes, ebbe a jó kis topikba ne hozzuk be azt ami engem nap mint nap felidegesít.
Annyi mondjuk hogy csak 3év garit kaptam többi két évet is megkaptam de azt már nekem kell majd intéznem, de igazából nem érdekel, tökéletes nekem így is, ha 20K-ért vettem volna akkor se nagyon érdekelne hogy 3 v. 5év, úgyse lesz emg 1évnél tovább, nekem kényszerem van hogy tápot vegyek Már ma délután is beszerelés után mentem is sasolni ogy milyen táp milyen áron van, elvégre evakult Enermax fan vagyok, mégse Enermaxom van, de most gondolozom hogy veszek használtan egy régi típust disznek a polcra, a régi Seasonicom mellé
-
L4mie
veterán
Ő már az enyém és nagyon halk, sőt a gép se fagy már mint a buta Chieftech-el.
450AA-m volt, és furcsán viselkedett, ezért történt a csere.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
bartucc
addikt
Pedig terhelve se nagyon volt ahogy adatlapodat nézem
Használd egészséggel!Dyno: én nem bánom ha cseréled de a beszerzési árad alatt meg is veszem mert hát használt
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítő hozzászólásokat, úgynézki tényleg nem a 3 éves 450W Chieftec volt a hibás, hanem a 6000 X2 proci zakkant meg. Most egy kölcsönprocival nyomom amíg nem lesz lóvé valami Phenom2 X4re.
Ha nem a tápra tippel mindenki a fórumokon, hogy azért nem indult el a gépem,hanem egyből a procira, akkor most nem ismerném a Corsair táp minőséget, csak hallomásból 21 ezerért volt bruttó akciós a Birdcomputernél, talán még1 darabuk van de már nem hiszem.
Basszus a 4890 Ati (ha nem megy 3D játék) meg a a Corsair VX 550 táp olyan halk hogy valami hihetetlen, szinte nincs is hangja a gépnek. A csatlakozói igényesek, látszik hogy nem szarból rakták össze és nem vicc az 5 év gari sem.
Még1x köszönök minden segítőkész tanácsot!
-
nyunyu
félisten
válasz gabrielarky #28945 üzenetére
Egyaltalan mitol tud megzakkanni egy processzor?
Eddig ossz vissz egy proci doglott meg a kornyekemen kulserelmi nyom nelkul, igaz az is Amd volt
(TbredB 2100+)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Chaser
legenda
válasz bartucc #28935 üzenetére
Hallottál már 400-ast? Abban hallkabb venti van. mint a 350-esben. Mondjuk én meg GB-t nem hallottam Elvileg vmivel tényleg hallkabb lehet a GLN bél miatt, majd ha rendeződik a ft helyzete, akkor kipróbálok 1et.
#28937 Dyno: Mázlista Legalább tudjuk, hogy a birdnél érdemes vásárolni
-
bartucc
addikt
válasz Chaser #28948 üzenetére
400-ast nem, csak a 350-est és a 400-as GLN-t egymás után, és giga halkabb.
De ha a 400-asban már más venti van, akkor lehet hogy mégis jobb vétel, nem tudom biztosra, mert nem próbáltam mégHát igen, mázlista, jó időben jó helyen
[ Szerkesztve ]
-
Scotty
tag
Sziasztok! HTPC-be keresek fanless tápot, de mostanság nem látok sehol (értelmes áron). Nem kell hogy nagy teljesítményű legyen, csak az a lényeg, hogy teljesen passzív, ventilátor mentes legyen. Tudtok valamit ajánlani?
Aktív témák
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest