- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Aktív témák
-
Dyno
veterán
Nagy tévhit hogy a Csiftek olyan nagy minőséget képvisel, illetve sokak azt hiszik hogy ők gyártják a belet maguknak, pedig nem!Vannak OEM beszállítóik:Sirtec,Delta,CWT,AcBel....
Ez az OCZ FSP beles, az meg jobb minőségű az elöbb felsorolt beleknél, de ha az aláírásodban szereplő géphez kell, akkor bőven elég lesz egy Corsair CX400(nehéz beszerezni) vagy VX450(CX400 hiánya esetén) ezekben Seasonic bél van, kicsit jobb minőség, illetve a legjobb minőség a piacon.
-
Matess
tag
Hi!
Javasoltátok nekem ezt a tápot: http://www.ipon.hu/webshop/product/fsp_atx_400pnf/11729 Akkor is elég ez ha a processzort húzom egy kicsit mondjuk 2-300 Mhz-el?[ Szerkesztve ]
"I'll face it with a grin! I'm never givin' in"
-
belsodavid
aktív tag
Heló! Az adatlapomon van egy gép egy Lc power 420w-os táppal na az a gondom, hogy több játék is fagyogat, az lehet azért mert kicsi a tápom? Vagy ha nem lenne elég akkor inkább úraindulna/kikapcsolna? . Előre is köszi (minden alkatrész új)
-
Dyno
veterán
válasz Matess #29356 üzenetére
Nem, mert ez sajnos nem PNF hanem CRG, az meg nem ér ennyit, inkább vegyél egy Giga Superb 460W-t, amúgy mindkettő táp bőven elég lenne a gépedhez.
Zeratul: 48W-al erősebb.....azért az nem olyan kevés.
(#29357) belsodavid: Fagyás inkább másra enged következtetni, de a táp is okozhatja, én mondjuk inkább a ramokban keresném a problémát, bár a tápodat a helyedbe kidobnám a kukába, mert körülbelül annyit ér, ás vennék helyette, egy 350-400W-os FSP-PNR/PNF/CRG-t 5-9K között be is szerezhetők, bár a Giga Superb 460W is nagyon jó 9-11K közötti árával.
(#29360) Zeratul :Ezt a kijelentésed igazán átgondolhatnád, mert mondjuk a CX400 és VX450 között is csak 3A különbség van címke szerint, de VX450 még is jobban bírja a a címkén túli terhelést, 350/400PNF-el ugyan ez a helyzet, főleg ha belenézel a két táp belselyébe, akkor már láthatod is, hoyg a 400-as PNF jóval tovább is bírná....
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz belsodavid #29357 üzenetére
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! A gépemet lassan fejleszteni szeretném de először a tápomat szeretném lecserélni ( codegány ) van benne Amit kinéztem FSP 400 W A kérdésem az lenne a táp be rakásánál mire kel figyelni?? vagy csak kiveszem a régit berakom az újat a csatlakozókat a helyükre dugón és kész ???
-
fireproof
őstag
A konfigom:
Alaplap: Gigabyte P31-ES3G
Proci: Intel E5200 2X 2.4 GHz (húzva lesz)
RAM: 2GB Kingmax 800MHz
Merevlemez: Samsung HD 160 JJ
Ehez a konfighoz mennyi W kéne? Esetleg márka?Ez jó lenne? [link]
-
(Bundás)
addikt
válasz 78zolika #29361 üzenetére
> helyesírás > véralkohol százalék > áramtalanítás
> ha tűz vagy vízdémoni képességekkel bírsz hívj egy naturistát
> kábelt kitolod
> kezet/feneket mosol
> műkörmöt leszeded
> csatlakozókat kihúznod
> MÁSIK VÉGÉT!
> kicsavarod
> most a tápot
> kukába dobod
> 100 fekvőtámasz
> így már nem remeg a kéz az FSP súlya alatt
> berak, becsavar, helyükre dugón, ellenőriz, söröl, áramba, söröl, bekapcs, biztosíték lecsap, söröl, söröl... -
Dyno
veterán
válasz 78zolika #29361 üzenetére
Fogod lehúzod a régi tápot a géped alkatrészeiről, kiszeded, és betszed a helyére a másikat, és bedugod annak a kábeleit.
(#29365) belsodavid:Ha van rá lehetőséged kérj valakitől kölcsön, egy csere tápot, és teszteld le azzal, ha azzal tökéletes akkor egyértelműen vegyél egy új tápot, ha annál is bajok vannak, akkor valami más lesz a probléma, de mindenféle képen a csere táp valami normális minőség legyen.
De ha tuningolsz akkor próbáld meg nélküle.(#29367) fireproof:Ahogy korábban is írták a CX400-as Corsair tökéletes lesz, ha esetleg nem kapnál sehol akkor VX450, ha meg ennek magas az ára számodra, akkor FSP BS2 400W, vagy ha nem fontos a harisnyázott kábelezés akkor egy Gigabyte Superb 460W is megfelelő lesz számodra, bár most látom ennek nagyon jó az ára, még ez is nagyon jó alternatíva lehet számodra, FSP beles, és ha minden igaz 500-60GLN bél van benne és ennek ha jól tudom harisnyázottak a kábelei.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Zeratul #29360 üzenetére
Sokáig bírja az, több benne a tartalák, a 300-350-es között kevesebb az eltérés jóval, mint a 350-es 400-as között, a 400-asban más a venti, nagyobb kapacítású alkatrészek.
belsodavid: sztem a táp is lehet, nem tudja a terhelést kibírni. De ha más akkor is cserélj tápot, ahogy lehet!
ireproof: a legegyszerűbb 350-es FSP is elég lenne, mmint teljesítményben. A CX-400 nagyon jó, ha halkat és szebbet is akarsz. Amit dyno linkelt az is tökéletes, és harisnyázott.
78zolika: minek oda 450W? Az egész gép kajál vagy 120W-ot maximum. Codegenben is sok lenne már a 450W[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
nyunyu
félisten
válasz bartucc #29348 üzenetére
Persze, de kiváncsi lennék egyszer egy részletes elemzésre, miből építik fel, mint a logoutos cikkben, mennyit bírnának el az alkatrészek valóban stb.
Corsair VX450 atomjaira szedve
Parszor mar linkeltem
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
04ahgy
nagyúr
Képzeljétek el (hiszitek-e vagy sem), de a 78G-DS3H alaplapok nem szeretik a Chieftec 500W és 550W tápokat...
BIOS-ban fagy, USB eszközöket nem érzékel, az a hibajelenség. A táp más géppel tökéletes, a gép más táppal tökéletes. Rev 1.0 és rev 2.0 is csinálta már ezt!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz nyunyu #29375 üzenetére
GPS500AA és GPS550AA. Volt még egy valamilyen ASUS 500W-os is. Szerintem ezek nem CWT-k, mert a konfigok minden esetben mentek a VX550-nel, az meg CWT.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Dyno
veterán
válasz 04ahgy #29376 üzenetére
És az Asusal ment?MErt abban tudtommal ugyan az a Delta bél van mint a Csifiben.
(#29377) -XadAnuX+:Konkrét típust írhatnál többet tudnék segíteni, de ha új széria abban már tuti CWT bél van, ehhez képest eléggé megkérik az árát, pedig a piacon a 650-1000W körüli tápok többségében hasonló CWT gyártmányú bél lakozik pl: Corsair VX550/TX750/850/HX1000, Chieftec Super és Turbo széria,Gigabyte Odin GT/PRO Odin 720W, Superb 550/720W, nagyobb Thermaltake tápok(TR2 Qfan, TR2 RX, Toughpower, és a nagyobb PurePower típusok) azt hiszem hogy pár tápot felsoroltam, még azt tenném hozzá hogy létezik egy 1KW-os Hiper táp abban Sirtec bél van, és még léteznek kisebb típusok a régebbiek még a 80+-os minősítést asszem egyik sem kapta meg(így talán könyebb azonosítani) azok pedig Andyson belesek, őket pedig illik elfelejteni.
[ Szerkesztve ]
-
kfron
aktív tag
válasz -XadAnuX+ #29244 üzenetére
Üdv!
Nekem volt egy 420W-s Hiperem kb 3 éve, egy amd 2500+ barton, 6600GT alatt, kicsit több, mint egy évet bírt. Komolyabb terhelésnél (játékok alatt) egyszerűen lekapcsolt, a végén még kattogott is, és dőlt belőle az Amperszag... Kib@sztam, mint macskát sz@rni.
Azt kéne tudni milyen belet használnak, de majd Dyno segít. -
bartucc
addikt
válasz 04ahgy #29376 üzenetére
Tudtommal a Chifik ugye Delta belsősek, ez nem kérdés. De az asus-ból is csak a 450-es az, szval az 500-as már AcBel Polytech és az 550-es is, szval azzal mennie is kellett volna...
(#29372) nyunyu: tényleg, bocsi, már el is felejtettem, köszi a linket
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
atidzsiforc
őstag
Szép jó napot mindenkinek!
Van nekem az alábbi vasam:
Asus m2n68-am deszka
Integrált Nvidia GeForce 7025
AMD Athlon64 x2 4400+ @ 2.8ghz plusz fesz nélkül
1gb Kingmax ddr2 800
Lg dvd író
60gb PATA winyóMost egy 250W-os LiteOn psu van benne , de nyáron tervezek bele +1 gb ramot, egy 4770es RadeOnt meg egy sata vinyót.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen, és mekkora tápot fog kb követelni ez a rendszer?Előre is köszönöm !!
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
14adam
addikt
válasz atidzsiforc #29386 üzenetére
Szerintem amíg nemtudjuk,hogy milyen belsővel rendelkezik,adig fogad meg Tomate tanácsát.Egy 350-es Fsp is vinni fogja
-
Dyno
veterán
válasz bartucc #29382 üzenetére
Asusuból két széria van és más belsővel rendelkeznek, A-50GA, A-55GA ezek AcBel-től származnak, A-35G,A-45GA,P-55GA,U-65HA,U-75HA ezek pedig mind Delta belsővel vannak.
(#29387) 14adam:Múltkor mikor vettem a tápom, pont szereltek ott egy gépet és egy ilyen Foxconn táp volt benne, eléggé olyanok voltak a bordái amenaire beleláttam mint az FSP-nek, sőt a címkéje is hasonló volt, már csak a paraméterei nem feleltek meg, bár nem hiszem hogy az FSP lenne.
(#29383) blazsey2:Igen megfelelő, de amit Tomate ajánlott még jobb lenne, de elég nehéz beszerezni, ha meg a modularitás fontos még elgondolkodnék a helyedben az FSP Everest 400/500W-os taípusán jóval halkabbak mint a CoolerMaster, hatásfokban pedig toronymagasan jobbak, árban kábé ugyan ott mint a CM.
(#29386) atidzsiforc : 350-es FSP- PNR/PNF vagy 400-as CRG tökéletes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz atidzsiforc #29386 üzenetére
Tokmindegy milyen bele van, fixen 12V-n jar a ventije...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Mostani Netes gepem5KPl-AM,E1400,2gb,HD3850,Samu750,FSP 350 PNF.
Erre a fejlesztesre gondoltam:E5200 V Q8200 es HD4770 V HD4830 -as.
A FSP 350W PNF-es tap elbirna a felsoroltak valamelyiket?
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
-
Dyno
veterán
válasz Bikerider #29393 üzenetére
Hát akkor meg bőségesen elegendő lesz, még csöndbe is fog maradni.
(#29394) Mach5:Ha valamire éppen kiváncsi vagy nyugodtan kérdezz prívátba, de ha valami olyat kérdezel amire hosszú a válasz és útána kell néznem akkor, lehet egy-két nap mire válaszolni tudok.
[ Szerkesztve ]
-
rabait
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a következő konfighoz milyen táp kellene?:
asus p5q
e8400
4gb ddr2
160 GB winyó
Ati 4890 videókariMinimális tuning lesz.
Ár max 20.000, de jó lenne ha 15.000ből kijönne.
Köszi előre!
-
04ahgy
nagyúr
Így van. Nem ment az ASUS-szal sem. Ezek szerint a 78G-DS3H lapok nem mennek Delta beles tápokkal. Már 5 emberről tudok akkor.
Amennyiben megszavazzuk, akkor beírhatjuk az első hozzászólásba, meg az alaplap topikjában is kihirdetem.
HGyu
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest