- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz Ganz-[HUN] #25800 üzenetére
hogymi???
Mondjuk en nem hasznalom ezt a kattingatos vackot, de fel fogom dobni es megnezem neked majd
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz Ganz-[HUN] #25802 üzenetére
Valamit elrontottal, nekem mukodik
A "#" -ot ugye nem masoltad be a terminalba?Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
tatomi92
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #25800 üzenetére
Clover Configuratorban bal oldalon a Themes-ben letöltöd ami neked kell, aztán a Gui-ban a Theme-hez beírod a téma nevét és mentesz egyet.
iPhone 14 Pro & Google Pixel 7
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
rooney8
aktív tag
ezt nem hiszem el. minden tök jól ment, erre jön a windows, és felborít mindent.
a következő történt. dual-bootos a rendszerem, win 8.1 és yosemite. clover a bootloader. a minap kellett a win, ezért arra bootoltam be. szépen el is indult, ahogy kell, ügyködtem benne egy kicist, majd mikor indítottam újra, felkínálta, hogy telepíti a frissítéseket. gondoltam magamban, miért ne. lefutott a frissítés, újraindult a gép, és ahelyett, hogy betöltött volna a clover, ez fogadott. vártam, vártam, de nem történt semmi. felcsaptam guglit, de érdemi infót nem találtam, csak pár kapcsolót a config.plist fájlhoz (meg pár ilyen hibát, de ott akkor fordult ez elő, mikor frissítették magát a clovert). mivel a scan-nél akad meg a folyamat, kipróbáltam ezeket sorjában. ha a teljes scan-t kikapcsolom, akkor betölt a clover, de egy partíciót sem lát. ha az entries-t kapcsolom ki, akkor szintén betölt a clover és már a windows partíciókat látja is. a tool-nál pedig ismét marad a scan entries képernyő és nem lép tovább. próbáltam a telepítő pendrive-on lévő clover-ről bootlni, de ott is ugyanez a helyzet. gondolom a win frissítésnél kutyult meg valamit a rendszer, de fogalmam sincs, mitévő legyek. win-be tudok bootloni még mindig, azzal nincs probléma (nyilván a clover-t megkerülve). esetleg valakinek ötlet?
most jutott eszembe, ha törölném a clover partícióját, majd a telepítő pendrive-ján lévő clover-ről bootolnék, az vajon működne? nem merem így vakon törölni a partíciót.
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
válasz rooney8 #25806 üzenetére
Hat ebbol reinstall lett. Sikerult mukodesre birni a clovert, de nem tudtam rakattintani a yosemite particiora. Gondoltam megnezem mit szol a recovery particiohoz. Azt be is toltotte, majd a disk utility kiirta, hogy hibas a yosemite particio, es javitasra szorul. Ranyomtam a javitasra, de haromszori kiserlet utan sem sikerult helyrepofoznia. Restart, mar engedte kivalasztani a yosemite-t a clover, kicsit meg is orultem, aztan hamar arcomra fagyott a mosoly, mert minden inditasnal bejon az fsck,es mindig kiirja, hogy harmadik probalkozasra sem sikerult kijavitania a hibakat. Valamit nagyon elkurh@tott a win... Na mindegy, nem szaroztam vele tovabb, meg ugyis csak par napja hasznaltam, ugyhogy ujrahuztam az egeszet. Es ezentul ha elinditom a windowst, akkor kihuzom a yosemite hdd-t, biztos ami biztos
-
Smiley
addikt
válasz rooney8 #25807 üzenetére
Mondok jobbat, ha kulon disk-en van a windows, es azt szeretned hasznalni akkor ne a clover-al csinald hanem a bios-ban allitsd at ugy, hogy arrol a disk-rol boot-oljon amelyiken a windows van, ha igy csinalod siman mehet windows update is.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok.
Tudna valaki ajánlani 1 kiadást ami elfutna a gépemen? És telepithető is ?Asus x552L laptop.
Intel i3,4030U proci 4Gb DDr3, 500gb HDD, Geforce 820m vga,+ inttel Hd vga
Köszi előre is.
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
r4z
nagyúr
válasz BigDarkJoy #25810 üzenetére
Mivel úgyis sok utánaolvasás kell, mire felvarázsolod, ezért csak ezt a linket hagyom itt neked. Nézz át tüzetesen mindent, amiről szó van odaát.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
rooney8
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #25812 üzenetére
nálam sem az volt a probléma, hogy nem tudtam bootolni win-be clover-ből, hanem hogy lefuttattam a win frissítéseket és valamit összegányolt az osx disken, mert utána nem volt hajlandó többet eliundulni.
-
Smiley
addikt
válasz rooney8 #25813 üzenetére
Szerintem meg mindig egy nagy rakas szar az egesz windows. Jatekon kivul nem is ertem mire lehet hasznalni. Nalam 2 hasonlo nem uefi-s gepen is eljatszotta. Ha win8-at vagy 10-et szeretnek telepiteni, van 6db disk a gepben ebbol 5db efi partition es 1db mbr, akkor a win telepito keptelen leformazni es telepulni az mbr-es disk-re. Persze nulla hibauzenet csak annyi hogy failed... Csak ugy sikerult ha lehuztam rola az osszes disk-et es csak az mbr-es maradt.
-
r4z
nagyúr
válasz Smiley #25815 üzenetére
Nem is értem, miért hagytad bekötve a többit telepítés idejére... pont az ilyen problémák elkerülése végett szokás csak azt a vinyót bekötve hagyni, amire éppen rendszert telepít az ember. Dual bootnál meg pláne.
A Windowst meg nem Cloverből kell indítani, ha külön lemezen van, hanem a post-nál kell nyomni egy F12-t, és kiválasztani a wines lemezt. Sokkal egyszerűbb és fájdalommentesebb, ha nem tudnak egymásról a rendszerek loaderei.
(Szerk: inkább nem is offba rakom...)
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Win7-nel nem volt gond. Amugy en olyan vilagbol jovok ahol a windows egy vicc kategoria es jatekon kivul masra nem alkalmas, nekem teljesen termeszetes, hogy egy rendszer azt csinalja amit mondok neki es ha baja van akkor nem "0x015665" vagy "failed" hibauzenetetek ad
-
willow87
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 1640Z laptop a következő kiépÍtésben:
Intel Pentium M 2.13 Ghz 2mb L2
2Gb DDR2 800Mhz RAM
Intel 945 IGPA kérdésem az lenne hogy van olyan Hackintosh rendszer ami müködik ezen a hardveren?
A "google a barátom" dobott pár iDeneb iso file-t, de mind 64 bites volt, viszont a procim csak 32 bitet tudSorry az ékezetek miatt, angol nyelvü kiosztásom van :\
Üdv!
Willow*CoD FAN* *GrandTheftAuto FAN* *Tiesto4Ever*
-
willow87
csendes tag
válasz Ganz-[HUN] #25819 üzenetére
Huhh ez kissé "magas" nekem, utána olvasok aztán nekiesem
Eddig Niresh's Yosemite rendszert használtam az asztali gépemen, ott nem volt gond a telepitéssel
Köszönöm szépen a segitséget[ Szerkesztve ]
*CoD FAN* *GrandTheftAuto FAN* *Tiesto4Ever*
-
willow87
csendes tag
-
BigDarkJoy
aktív tag
sziasztok.
napok óta probálkozom külömbféle verziokkal, de nem tudom felpakolni eggyiketsem a gépemre.mostanra eljutottam odáig hogy virtualbox alatt fut 1 yosemite rendszer, és segitséget szeretnék kérni hogy ez alatt létre lehetne e hozni 1 usb telepitőt.
asus x552L géphez kellene, i3 4030U proci 4gb ddr3 500gb hdd intel hd+ nvidia 820m vga.
köszi előre is az infokat
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Van egy gépem, amire macet szeretnék tenni (iatkos l1)
Asus P5Vd2Vm-SE
E7500Viszont nem ismer fel semmilyen vinyót a telepítő.
Próbáltam az integráltat
próbáltam egy Sil3112-es(?) raid kártyát
illetve egy külső házat. update: ezt most úgy felismeri, hogy leezkezelőben nyomok egy ellenőrzést, így most úgy néz ki fel is telepíte, majd írok, hogy mi lett.Mit csináljak?
[ Szerkesztve ]
-
tatomi92
aktív tag
válasz MineFox54 #25825 üzenetére
(#25825) MineFox54
A BIOS-ban át kell állítani IDE-ről SATA-ra a konfigurációt, utána már jónak kell lennie!
(#25824) BigDarkJoy
Patchelt kernel kell, mert az a baj, h. a pendrive-ról való bootolásnál nem lép be a telepítőbe, hanem újraindul!!?
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz tatomi92 #25826 üzenetére
az a bajj hogy egyszerüen nem is tudom felirni penre ugy jó legyen.
most épp rufus - al irom dd kép ként mbr uefi telepitőnek.
Yosemite final RAW fájlt.
de letöltöttem már annyit és annyi modon probáltam hogy már világomat sem tudom
win alatt lenne a legjobb ha kitudnék irni 1 használható verziot.4db 8,5Gb DL lemezt csesztem már el de 1 verzió sem jó a géphez
[ Szerkesztve ]
-
tatomi92
aktív tag
válasz BigDarkJoy #25827 üzenetére
Próbálj meg egy Niresh-Yosemite-t letölteni és azt TransMac-al pendrive-re írni! Nekem úgy sikerült még anno, mikor distro-val "nyomultam".
-
tatomi92
aktív tag
válasz BigDarkJoy #25829 üzenetére
Ez alapján csináld, a Windows-os részt nézd: [link]
-
MineFox54
őstag
Hogyan tudnám életrekelteni a via rhine hálokártyát osx alatt
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Azt írtátok hogy az R9 280X-et natívan támogatja az OS X.
Egy Yosemite Zone-os rendszert akarok felpakolni. Akkor mit kell tennem? Mert még annyira nem vágom hogy mit is jelent az hogy natívan támogatja.
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Adatlapomon levo gepre szeretnem mar regota feltenni az osx-et. Probaltam mar eleg sokat de sosem mukodik a telepitoben az eger/billentyzet. BIOS-ba mindent beallitottam rendesen de nem megy. Valakinek valami otlete? -
tatomi92
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #25832 üzenetére
Ha natívan támogatja, akkor vagy nem írsz semmit vagy GraphicsEnabler=No kapcsolót kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Van valami bevált legolcsóbb usb/pci/pci-e 1x hálókártya? Lionhoz kéne. Elég 10/100
-
Wiz Khalifa
veterán
HP DC7700 CMT-re akartam a Niresh Mavericks-t feltenni.
A konfig:
E6300
1x1GB + 2x512MB ram
1TB HDD (rendszernek 30GB többi adat)
Intel GMA3000 (integrált)Ezt dobta. Mellesleg nem boot-ol USB-ről hanem egy Chameleon-2.3svn-r2487.iso-val bootoltam be.
A BIOS-ba nincs csak IDE meg Raid a Sata-ra. Így IDE-n van.
A képek hogy mi a bibi.
Smoke some weed nigga!
-
MineFox54
őstag
válasz Wiz Khalifa #25836 üzenetére
Nekem hasonló konfiggal iAtkos ment fel csak.
-
-
tatomi92
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #25836 üzenetére
Az integrált vga-t nem támogatja a Mavericks.
-
r4z
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #25840 üzenetére
GMA3000 != HD3000. Nagyon nem egyenlő.
Az ATi-t is elfelejtheted.Miért nem arra a gépre rakod, ami a cuccaid között van? Belerakod a vinyót, és arra telepíted. Azon futna.
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
Tudom hogy a GMA3000 nem egyenlő HD3000-el.
Azért nem arra mert sokat játszok. Na most OS X-en nem menne ez. Az meg hogy most 1-2óra játék miatt átbootoljam a Windowst utána meg ha nézek filmet egyet azért az OS X-et és a film után viasza a Windows-t kicsit macerás.
Nekem a HP egy olyan gép lesz ahol csak letöltök illetve netezek esetleg. De inkább letöltés. Arra meg az OS X-et akartam volna tenni.
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #25842 üzenetére
Ilyen hasznalatra szerintem tok felesleges az OS X, tegyel fel egy elementary os-t
[ Szerkesztve ]
-
tatomi92
aktív tag
válasz Wiz Khalifa #25842 üzenetére
Azért nem olyan nagy macera az az átbootolás szerintem.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Smiley #25843 üzenetére
Úgy látom nem is ingyenes így sajnos akkor nekem nem jó oprendszer.
Amúgy feltelepült (vagyis végigment a telepítés) a Mavericks-nél azX1300-as VGA-val de utána hogy beállítsam a régiót, stb... már megfagy az Apple logónál. Ötlet hogy milyen bootflag-el indulhatna el?
Smoke some weed nigga!
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #25846 üzenetére
Ingyenes az
Annyi a trukk hogy eloszor a $custom, aztan oda beirsz egy 0-at es mar toltheted is...Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz Wiz Khalifa #25848 üzenetére
uTorrent van linux-ra, ez meg egy ubuntu lenyegeben. De az uTorrent-nel csak hasznalhatobb kliensek leteznek
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest