- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Frawly #15347 üzenetére
Ezt egyszerűen nem hiszem, hogy egy Cinnamon-frissítéssel kinyírtad a rendszert. A Debian meg Mint olyan stabil, hogy ott ez nem fordulhat elő, csak Arch-klónokon
Igaz is, de én igen kitartó voltam, majd 2 év alatt csak elértem, hogy legalább egyszer konzolból kelljen visszahozni. Azért az Experimental repo Cinnamonja nem nagyon volt mérethelyes abba a stable disztróba, meg valami még kellett is pluszba, de mondom, azelőtt másfél évig kutyultam a repokat.
Archklónnal hetente min 1x kellett kutyulnom kernel panic miatt. Ha már így összevetést csinálunk! 2 éve nem foglalkoznak Manjaroék ezzel a GRUB-death buggal, vagy úgy vannak vele, hogy akinek van fenn másik rendszere is, az degeljen+!?
Egyébként gépírni régen nehezebb volt megtanulni, az írógépeket jobban kellett püfölni, meg nehezebben lehetett elrontott szöveget javítani. Ma már a billentyűzetek puhábbak, meg bármikor ki lehet javítani a hibákat.
Nekem ne mondd! 30 kilós gépek voltak és egyszer úgy becsípte az ujjamat, valahogy a billek közé szorult....
A katonai gépíráshoz: a hadseregben nem mindenki tábornok, titkárnővel felszerelve. Komolyabb ügyeknél meg a füzetkébe körmölés komolytalan.
Mint mondtam, voltak leíró irodák, ahová leadta a katona a nyilvántartott füzetét aláírás ellenében és ott ült sok asszonyka és azok gépeltek. Ezek a füzetek is minimum olyan magas minősítésúek voltak, mint az ügyirat, amit bele írtak. Szerinted egy államtitkot képező iratot papírlapokra írtak? A kiadmányozás előtti tervezet is államtitok volt, hiszen a téma határozta meg a minősítést meg a tartalom, nem az, hogy kézzel vagy géppel van-e írva.
Szerintem állapítsuk meg, hogy egyikőnk ehhez nulla háttérinfókkal rendelkezik. De nem is érdekel ez már kutyát se, csak érdekességképpen írtam a dolgot, hogy hátha leakadsz már erről a gépírós dologról!
amerikai mintára a nyomtatott betűkkel való kézírás, amit én helyeslek is.
Na az fasza lenne......azért, mert nem tanultál meg írni?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz #20749568 #15345 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy lehet manapság nem vakon írni. Már csak a rengeteg gyakorlás miatt is megtanulja egyszer az ember. Nekem is német klaviatúrám van, szopás lenne, ha nem tudnék vakon írni.
Jajjjajaj....én is mondhatnék olyan dolgot, amit tudok és értetlenkednék, hogyhogy nem tudja ezt mindenki!?
Én nagyon remélem, soha nem fogok vakon írni, de vezetni sem! Így is elég erős optika lóg az ormányomon. De vak még nem vagyok!
De igazából Winbe is ölhetnék időt, meg az Apple féle rendszerekbe is, de sajnos ezekre egyszerűen nem marad az embernek kapacitása.
Ölhetnél, de mi a fenének? Skítófrászt kapok, ha aszondod, hogy egy új kisautó áráért kapott Mac-es gép oprendszerébe is időt kell ölni!? Qrvannyukat.....
Winezni meg már csak tudsz, a Linuxhoz nem értesz, de hátha nyögdíjas korodban lesz rá időd.
-
addikt
válasz #20749568 #15354 üzenetére
Az egyszerusodes mar elindult szerintem. Egyre konnyebb pl. jatekokat telepiteni, lasd steam; valtoznak a DE-k is, a gnome pl. egyre butul, mert allitolag tul sok volt benne a zavaro beallitasi lehetoseg, stb.
A megfelelesi kenyszer meg a windoznal sincs, kulonben nem csesznek el a rendszert minden nagyobb frissitessel. -
nagyúr
válasz #20749568 #15354 üzenetére
IKEA-t ne emlegessük, 2 napig szívtunk ketten egy ágykerettel, igaz ott a betonfallal is voltak gondok, mintha alul keskenyebbre vették volna....
3 éve a nagy L alakú kanapét rutinosan egy asztalos kollégámmal rakattam össze, mondtam neki, hogy fizetek sok pénzt, de meló után jön és el nem megy, míg nincs kész. Persze, hogy a rengeteg fixen felrakandó huzatba belekavarodott, mint majom a házicérnába, de 2 óra alatt kiderítettük, hogy 1-nek nem jó a mérete! Na mire a raktárban lévőből kiválogatták a komák, melyik az, amelyik nekem hiányzik.........
Azért pelenkázó.....szóval ha nagyon nem értesz hozzá, vannak ott is szakik jó pénzért!
Pedig mostanában szerintem rengetegen csinálják. Más magyarázatom legalábbis nincs a közúti káoszra.
Vagy vezetni nem tudnak vagy idióták vagy túl öregek vagy nők.....jó tudom, vannak üdítő kivételek, Ja és vagy kínaiak, akik sose vizsgáznak és soha nem hal meg senki közülük.
A nyögdíjt csak poenból mondtam, kizárt, hogy megérnéd, a 200 millió betelepített népek (50 év múlva kb) sokba kerülnek, tolják a korhatárt majd neked rendesen, mint itt.
Az olyan ott is ritka, aki 10 éve lett nyugdíjas, de újra majd szintén 10 év múlva lesz.
-
nagyúr
válasz #20749568 #15358 üzenetére
Majd 99 évesen leszek szíves a munkahelyről kisétálni a temetőbe, kifizetni a temetés költségeit az anyaszentegyháznak, majd elföldelni magam.
Milyen szentegyház? No hát akkorra már pár imaszőnyeget el fogsz koptatni ott, ez tuti!
Jó sokáig akarod azért húzni, hallod! Nem lesz alzheimi-re meg egyebekre gyógyszer továbbra sem. Nemrég olvastam, hogy mellékhatásként épp találtak volna rá, de nagyon nem akarták, persze ki volt az!? Aki egyszer szintén mellékhatás eredményeként megtalálta a Viagrát!Szerintem az ázsiaiak en block nem tudnak vezetni.
Dehogynem, azt a 3 kerekú kis fülkés taxibiciklit.
Az olyan ott is ritka, aki 10 éve lett nyugdíjas, de újra majd szintén 10 év múlva lesz.
Biztos késő van, de ezt nem tudom értelmezni.
Na majd akkor elmesélem, nem akarom itt borzolni a kedélyeket ezzel. A NER-ben ez is lehetséges pedig.......
Egy, egy istenverte csavar se passzolt ehhez a szarhoz, úgy gubáltam össze a csavarokat
Na ja, hozzunk bantunéger munkaerőt....hoztunk.. ...
Germanyban a GLS futár nem tudta elolvasni az európai írást, nemhogy beszélni nem tudott! Mit vársz a jövőre nézvést?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #15360 üzenetére
Az, amelyik a gyerek keresztelőjére 300€-val fog lehúzni.
Ha garancia is van rá, hogy következő 50 évre maradhat a kereszt rajta.....de addigra jön a fényességes allah!
Nem visz el a szívroham, legalábbis eleinte, a 3. előtt rossz állítólag, mert akkor már semmi kockázatosan nem mer csinálni a zember.
Anno Tunéziában ültem olyanban, ott asszem tuctucnak hívták...
Olyasmi, de ott inkább négerek vannak.
Rokkantnyugdíjasok? Vagy mire gondolsz?
Nem. Szerencsére.
Ennek ehhez semmi köze, szimplán szar csavarcsomagot dobott bele a gyártósoron a robot.
Öööö, sorry, de gép nem hibázik. Szinte soha. No de aki beállítja azokat a gépeket....gondolom ismeri a nyelvet, na persze.
Mogyoróért mókus van. Annyi pénzért amit ők keresnek én reggel a bal oldalamról a jobbra nem fordulok át. De te se.
Na jó, de quasi analfabétaként miért ezt a munkát adják neki? Saját magukat szívatják ezzel a barom fehérkolbászosok! Nekik lesz trágyaszar a szolgáltatások minősége.
Bort, búzát, békességet.
OK!
-
nagyúr
válasz #20749568 #15362 üzenetére
Téged valami arab egyszer bánthatott, mert nagyon a bögyödben vannak
Nem, de utálom őket, most amúgy azzal se fogtál meg, hogy sok román is van, mert azokat is, a néger bantukat is. Kokerókat főleg.
Mindenkit utálok, aki másoktól őszerinte bármit elvehet vagy bánthatja. Akin segítenek és ettől csak még pofátlanabbul követelőzik, szintén utálom! Nem ezek bántanak, hanem az, hogy vannak.
A fehérkolbászosok meg még mindig a bajorok
Tudom, minap is megbeszéltük, de hidd már el, hogy innen nézve azok is németek! Sőt!
Tiszta M1 nívó
Márhogy mi? Sajna én azt nem nézem sose.
-
nagyúr
válasz #20749568 #15364 üzenetére
Akikről te beszélsz az a kisebbség.
Persze, de amúgy nem is célom PC-nek lenni, amúgy is mindenki annyira az csak, amennyire az adott környezete elvárja. Amikor aszondom, hogy utálom xy-okat, akkor nyilvánvaló, hogy elsősorban a galád részére gondolok. Csakhogy! Idióta nép-e, mely totál idegen vallási-kultúrális gyökerű nagyszámú idegent betessékel? Most azt hagyjuk, hogy a békés részei is ezeknek a beérkezőknek, gyakorlatilag pofátlan és irreális igényeket támaszt! No, emiatt kezdték el amblock utálni őket, nem csak a terrorveszély miatt. Másrészt nincs európai életmód már egy ideje, mindent hozzájuk kell igazítani.
Amúgy egy történelmi alapvetés van, ha egy más vallási-kultúrális gyökerű nagyszámú csoport egy adott térségben megjelenik, ott az addig ott lévőknek annyi.
Sokat lehetne elemezgetni a helyzetet akár tárgyilagosan, akár PC módon, de az előbbi egy mondat mindent visz.
Magyar kisebbségről no comment....itthon vagy kinn....
Egyébként meg tegyen róla az adott csoport, hogy ne a kisszámú galádjai alapján ítéljek meg őket. Ha nem tesz, ő is ugyanaz. Ezt még a jogrendszerek is így látják.
No de ez a jelenlegi helyzet nem egyszerű, nem lehet könnyen megítélni.
Én elhiszem, hogy azok is németnek tűnnek, igaz ők ezért az állításért nyilvánosan meglincselnénekAkkor ezek a bajorok még nálam is vadbarmabbak!? Ja, ha már itt tartunk, mostanában a németeket is utálom!
Így már kezd PC lenni a dolog, nem?
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #15365 üzenetére
Egyébként aki átáll (hajlandó integrálódni) azt én is elfogadom, még ha bizonyos kockázatai ennek is vannak persze. De ha én valakit befogadok és ő akarja megváltoztatni az én alkotórészeimet, no annak fokost a fejibe azonmód nyomban!
Ez így PC?
-
nagyúr
válasz #20749568 #15367 üzenetére
Közel sem az a helyzet, mint ami a hírekből lejön.
Nem követem direktben a híreket, talán pont a migráncs kifejezés gyakori elhangzása miatt hagytam lógva minden hírműsort.
Egyébként nem tudhatjuk, bár akár sejthető egyes esetekben, hogy mi a kritikus számarány.
Azért multi-kulti megapoliszokban mindig más lesz a helyzet.Amúgy ezek a bajorok.....eléggé ellentétei a bugyuta németeknek, finoman szólva. Látható, melyik nép lenne túlélő, ha zordonodik a helyzet. Ezt azért beláthatjuk.
Nem tud mit kezdeni Európa azzal a helyzettel, amit maga idézett elő, ez a legnagyobb baj.
Itt most mire célzunk? Mert tényleg nem értem. Ugyanazt kapja mint a többi, az országban tartózkodó rászoruló.
Nem arról beszélek, mit kap, hanem mit követel, mi jár neki szerinte. Van akik szerint már az is fura, ha ugyanaz jár neki, mint akik megteremtettek egy jóléti államot, de ebbe ne menjünk bele.
Közel sincsenek annyian, hogy ez reális legyen. Megint Frankfurt, ~50% rendelkezik migrációs háttérrel. Köszönjük szépen jól elvagyunk.
Indíttatás és eszközrendszer, a békés maya meg inka népek mennyien voltak és mennyien a spanyolok? (és mások máshol)
Szóval ha okosan integráljátok a hódítókat, nem lesz gond.
Annak viszont örülök ha sok-sok oroszok is települnek oda, inkább 100ezer orosz, mint 100 álarcos elem. Valaki szólhatna már nekik, nincsenek felétek sivatagi viharok, nem kell a fejbugyola!
Most zártak be egy fundamentalista keresztény iskolát
Fundamentalizmus......hát igen......nem pont a bajor szóval párban hangzik el gyakran.
Természetesen a legtöbbje vérfideszes, mert miattuk van EU-s papírja
Orbiking több országot megszivatott egy jól irányzott ötlettel.
Ja ha már kisebbség meg Fityisz, huszonéve pár %-os párt volt.....ezt csak úgy megemlítem.
-
nagyúr
válasz #20749568 #15369 üzenetére
Igen, mert faluhelyen nincs bevándorló.
Jaj dehogynincs! Pont mikor ott lebzseltem, a buszról leszállók harmada arab nő volt, a közeli kisváros nyelvtanfolyamén nagy részük arab, néger, csak a többi volt keleteurópai. I-ék bérelt lakása alsó szintjén arab családok váltogatták egymást, a szomszéd Pizzéria már pakisztáni kajálda lett. Ez 7000 fős település egy alafaluja, mint tudjuk. Szóval nem sokat jársz faluhelyen!
Látható, hogy semmi fogalmad nincs a délnémetekről
Ez igaz!
De tud, csak ahhoz együtt kéne működni. Lást Viktor, Salvini stb.
Ez megint más tészta, bár az olaszoknál éppen rengetegen vannak, ide meg nem akartak jönni, úgy kell Orbinak hozatni menekülteket jó pénzért.
Valami konkrétumot kérhetnék?
Persze.
Van az a rohadtul idegesítő irat, alkotmány a neve. Amit pont azok írogattak össze, akik megteremtették a jóléti államot és pont ezekre a helyzetekre készültek fel vele.
Ha nincs benne, hogy befogadjuk, aki hajlandó elfogadni eme ország és társadalom alapvető értékeit és normáit......márpedig szigorú szabályok vannak a németek fejében, fura, hogy csak keleteurópaiakra vonatkoztatják jobbára. (persze nem ismerem az ottani altokmányt)
Hódítókat? Jézusom, basszus.
Pedig láttad már azt a timeline videót, miként foglalt területeket az iszlám utóbbi évszázadokban. Nem is céltalanul persze, ha ezt az egyes emberek nem is tudják esetenként. Vagy véletlenül csámborognának be ekkora területet? Ez nem olyan fantazmagória, mint az, hogy a zsidók megvették már Magyaroszágot, hogy áttelepüljenek.
Olyan vagy mint anyám amikor itt van látogatóban. Ugyanezeket mondja el. Ilyenkor szoktam neki megmutatni az ajtót, majd megmondani, hogy arra van Pest. Igaz, hogy beledöglesz egy kórházi látogatásba, éhenhalsz a nyugdíjadból, meg megsülsz a légkondi mentes metrón és háromszoros árért kapsz szar minőségű kaját, de hé, nincsenek arabok!
Lehet, hogy jó lenne megőrizni ezt az állapotot ott akkor mégiscsak!?
A vallás és lelkiismereti szabadság megengedi. Az mindenre vonatkozik, nem csak arra ami nekünk tetszik.
Na ezért fura, mikor arabok tüntetnek, hogy az iskolában vegyék le a falról a keresztet.
Melengetjük a begyót, szerintem.
No de, szó se róla, ami itt megy, azt sokkal jobban utálom!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Egyébként amiről eddig beszéltünk, mindössze hiedelmek és kockázatelemzés ütköztetése volt.
A valóság egyszerű, leszedjük az alkotmányos meg a humanitárius mázt. Ott marad a gazdasági hosszú távú megfontolás, éppen jól jött a szír menekülthullám, de lássunk át a politikusok ködgépének homályán. Kell 20millió dolgozó, mert elöregedett a társadalom. Beérkezett, jó, akkor ennyi. Továbbra is hatalmas pénzt áldozunk a kérdésre, de már Törökországnak adjuk, hogy tartsa ott a többit. Egyszerű ez, állami szinten nem büntetendő az emberkereskedelem.
(így is lehet látni a dolgot)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #20749568 #15375 üzenetére
Winen nekem sem!
Imádom az ilyen rengeteg táblázatos okosságokat, azt se tudom mi a fenét benchmarkol a koma, de még véletlenül se írja oda, mik azok az egységek, amiket aláírt. Vagy ez csak nekem kínai?
55000 meg 35865....és? Mi?
Használjatok csak ti Chromiumot. Engem pár milliomodsecundum különbség nem zavar.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15376 üzenetére
Ha nem ír mértékegységet (MB/sec, sec, msec, stb.), akkor benchmarkpontokat kell rajta érteni. Nyilván ez egymagában nem értelmezhető, csak ha a többi böngésző számaival veted össze.
De nekem a Chrome/Chromium Windowson is sokkal gyorsabb. Mégis a FF-ot preferálom, mert azt jobban testre lehet szabni, meg kevesebb memóriával beéri. A Chrome-nak ráadásul nem csak a memóriaéhsége nagyobb, de memory leaket is kap, akkor 16 giga RAM-ot is simán felzabál egy idő után.
-
nagyúr
válasz Frawly #15379 üzenetére
benchmarkpontokat kell rajta érteni
Ó hát ez nagyon jó, persz ki a ragya tudná ezt amúgy!? benchmarkpontok, aham, persze ez egy nem létező kifejezés, de úgy írod, mintha én lennék egy tudatlan marha! (más kérdés, hogy az is lehetek ettől még, de nem emiatt)
benchmarkpontok.......ez akkor egy olyan mértékegység, ami önmagában nem fejezi ki semminek a mértékét, arányát, etc. De fasza!
Firefox-szal kapcsolatban jól írod, dettó.
benchmarkpontok
benchmarkpontok
benchmarkpontokNagyon jó!
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15380 üzenetére
Mert mikor a 3D Mark a GPU-n mér 10578 pontot, az szerinted mi? Forint×MB/kg/W/sec² vagy kismalac/farkas? Ez nem a Phoronix hibája, hogy a böngészős benchmarkok ilyen hülyeségeket mérnek. Ő is csak azzal tud mérni, amilyen benchmarkok vannak. Úgyse a szám meg a mértékegység a fontos, hanem hogy X megoldás hány %-kal gyorsabb, mint Y. Nyilván ezek amúgy is hülyeségek, mert szintetikus benchmarkok. Ezt én is megszoptam a Phoronixon, hogy pl. SSD-n az f2fs-t is mindig gyorsabbnak hozzák ki a számok, közben a valóságban meg ext4-gyel sokkal pattogósabb minden. Sose szabad ilyen benchmarkokat túl komolyan venni, csak tájékozódás szinten jó, hogy egy adott hardvert vagy szoftveres megoldást be tudj lőni szintben.
-
nagyúr
válasz Frawly #15381 üzenetére
Mert mikor a 3D Mark a GPU-n mér 10578 pontot, az szerinted mi?
Most írtad, hogy pont! Miért kérdezed meg tőlem akkor?
Sose szabad ilyen benchmarkokat túl komolyan venni, csak tájékozódás szinten jó
Na látod! Még tájékozódásnak se jó, egyébként ha valaki figyelte volna a lényeget, max ugyanolyan hardverkonfig esetén érdemes tájékozódásra használni ezeket. Totál más hardverekkel ne várjuk, hogy ugyanez lesz. Gondolom nincs más dóga ennek a komalegénynek, ilyeneket csinál.
Ezek a szimpatikus SSD tesztek is hülyítik a népet csak.
No de kicsit én is az előbb, mert ez mégiscsak offtopik! Inkább csak marhultam az imént.
Használj JFS-t SSD-re. Nem? DE!
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Még most, a legutóbbi tesztben is jobbnak hozta ki a Phoronix. Lehet szintetikus bencharkok alatt jobb az f2fs, de a való életben pattogósabb az ext4. Gyorsabban fstrim-elődik, gyorsabb az fsck lefutása, gyorsabb a fájlok keresése, gyorsabbnak érzem bootot és az alkalmazások betöltését is róla. Azt meg nem érdekel, hogy 1-2%-kal lassabb esetleg nagy fájlok másolásánál, olyat ritkán csinálok.
Júbájgönnek a böngészőteszthez még: ezek mind webes benchmarkok. Általában x darab teszt JS-et futtatnak le, megnézik, hogy adott idő alatt hányszor futnak le ezek a JS-ek. Az eredményeket súlyozva átlagolják, aszerint, hogy az adott fajta script milyen gyakori böngészés során. Így kijön egy átlagolt szám. Önmagában semmit nem lehet ezzel kezdeni. De ha annyira megnyugtat, íme a mértékegység: scriptlefutásiteráció/sec×súlyszám/összsúly
Igazából elég egyoldalú mérés is, mert ezek a webes benchmarkok csakis a böngészőmotor renderelési sebességét mérik. De nem mérik a böngésző felhasználói felületének reszponszivitását, a böngésző indulási idejét, CPU/mem-fogyasztását, hardveres gyorsítás hatását a tényleges képernyőre renderelésre, stb.. Tehát erre is általában ilyen Bencs Márk Pistik gyúrnak, igazából értelmes embert nem érdekel. De azért néhányan kíváncsiak, hogy 10-20 főverziónként hogy teljesít az adott böngésző pl. korábbi önmagához képest, vagy a konkurenciához képest, ebből lehet sejteni, hogy a megnövekedett kódbázis mennyivel lett bloatabb, és ehhez képest újabb optimalizációkkal mennyire sikerült ellensúlyozni.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15383 üzenetére
JFS-t, XFS-t még nem próbáltam, azokat nem annyira fejlesztik már.
Ezek a szintetikus benchmarkok semmit nem mondanak önmagukban, de nyilván mindig azonos konfigon mérik őket. Kb. olyan, hogy van 200 ezer szuhaéli schilinged. Az most sok vagy kevés? Akkor tudod meg, ha megnézed hogy váltják a tőzsdén, meg jegybankok árfolyamain, de még az is szintetikus, mert a pénzváltók meg a bankok nem annyiért fogják váltani, hanem sokkal kedvezőtlenebbül.
Azt se szabad elfelejteni, hogy a Phonorix nem csak hogy szintetikus teszteket futtat, de automatizálva is őket, ami eleve torzít, meg ilyen 16-64 magos csúcs i9, Xeonm AMD Ryzen x7xx-x9xx, Threadripper, egyéb szerverprocin futtatja 32 GB RAM, csúcs NVMe SSD, csúcs GPU, alap telepítésű tiszta tesztrendszer, amire lényegében még semmi nincs feltelepítve, semmi nincs rajta beállítva, bekapcsolva, testre szabva, testing kiadás, ultrafriss verzió. A mi használt, sokéves, gyertyaláng teljesítményű Core i + integrált GPU-s üzleti laptopos, belakott telepítésünk mezei SATA SSD-vel a nyomában sincs, kb. Commodore 64 vagy RPi szint ahhoz képest. Persze ez nem a Phoronix hibája, ő sem veszi ezeket a drága csúcsgépeket, hanem a gyártók küldik neki tesztelésre, reklámozásra, meg azért mér ilyen brutál konfigokon, hogy nehogy az legyen, hogy a gyenge hardver limitálja az eredményeket, mert akkor meg menne Szakértő Pisti a Phoronix Fórumra a nyálát verni, hogy elfogult, meg cinkelt mérés, mert nem SLI-s 2080Ti-on mérték, mikor az öccse gépében az van, és ott bezzeg mennyivel jobban megy.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Frawly #15385 üzenetére
Phonorix koma tesztjeit értem én meg a konfigokat is, de ha sokakat érdekel, hadd csinálja, még kéklufi is idelinkeli, akkor hogyne nézegetnék mások is. Mindenki nem lehet ilyen széleslátókörű, mint mi!
olyan, hogy van 200 ezer szuhaéli schilinged. Az most sok vagy kevés?
A fenébe, honnan tudtad, hogy volt. Múlt héten csináltam jó üzletet vele éppen, valami marha adott érte 1000 NSZK ropogós márkát! Bocsi!
JFS-t egyszer próbáltam, de kellett volna nekem is egy ilyen kapott konfig, hogy csinálhassak ilyen szimpatikus teszteket, így semmire nem jutottam végül.
-
Tényleg ennyire érthetetlenül fogalmazok? thread A Mint-esek segítségétől ments meg uram, az ellenségeimmel elbánok magam is.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Frawly
veterán
Nem fogalmazol érthetetlenül. De elég szorványos infókat írtál abba a topikba, először nekem is user error-nak tűnt, hogy nem nyitottad le a listaválasztót vagy tele van a meghajtó és azért nem enged Win8 mellé telepíteni.
De miután elolvastam az egészet, tényleg valószínű, hogy ez egy bug. Sajnos az Ubuntu és származékai alatt ugyanaz az Ubiquity Installer van, ami rettenet bugos, nem érzékel meghajtókat, elrontja az UEFI bootot, lefagy random pontokon. Egy nagy bughalmaz. Arch alapú disztrók alatt meg általában a Calamares Installer van, az még ennél is trágyább.
Valahogy ezek az Installerek nem fekszenek a disztrókészítőknek. Persze ezt nem rovom fel nekik, mivel a MS sem remekel benne, idióta hibaüzenetek (pl nem enged védett tárolóként véletlen felvett SSD-re telepíteni, de nem írja mi miatt, csak annyit, hogy „nem telepíthető”), a rendszerbetöltőt az első IDE/SATA eszközre teszi, és nincs az embernek választása, stb..
Reprodukálni nem tudom neked, mivel nincs olyan meghajtóm, amin úgy van Windows, hogy a Mint-et mellételepíthetném. Meg a problémád leírása is elég szerteágazó, több meghajtóval van bonyolítva, ráadásul valami dokkban is vannak, ezért elég körülményes úgy összeszedni, hogy reprodukálható legyen. Ha annyira akarod, szedd össze jobban magyarul, lefordítom angolra és beküldöm ide. De sok értelme nincs vele szenvedni, mert le fogják zárni azzal, hogy nem reprodukálható.
Egyébként nem véletlen, hogy az Archnak, Gentoo-nak nincs installere. Nem elitizmus, amivel a kezdőket kirekesztik, hanem a telepítő csak egy csomó hibaforrás. Ha te magad vagy a telepítő, akkor a telepítés menete nem lehet bugos, és ha valami meghajtó vagy hasonló nem látszik, annak kideríthető az oka, és kidolgozható rá a megoldás. Nem véletlen, hogy az Arch Install Guide 100 regény hosszúságú, csokor témára szétszedve, marha részletesen megrág minden apróságot, a gép hardveres órájától kezdve a lokalizáción át egészen a Wi-Fi kapcsolódásig, mert szopófaktorok tárházát rejtik az ilyenek, aki meg nem tudja mit csinál, nincs még benne gyakorlata, már szalad is bele tátott szájjal.
Pl. Arch install legelején egy csomó kezdő beszopja, hogy (bár a guide az fdisk-et ajánlja, de mivel az nem felhasználóbarát) cfdisk-ben a particionálás után, mikor írod ki az elkészült partíciós táblát, be kell írni a yes szót (ha valaki véletlenül nyomott rá, akkor nehogy adatvesztés legyen, legyen esélye visszamenni). Ezt sokan nem olvassák figyelmesen, csak rácsapnak az Enterre, a progi meg se szó, se beszéd, se hibaüzenet, a lemezre meg nem ír ki semmit. Erre a user azt hiszi, hogy akkor a particionálás sikeresen megtörtént, de mikor lépne tovább a telepítésben, a partíciók nem csatolhatók, lsblk-ban nem látszódnak. Ez pedig nem is bug, csak figyelmetlenség, mert az emberek figyelmetlenül olvasnak, akkor is, ha az anyanyelvük angol. Persze a progi is hibás, mert ilyenkor kiírhatná, hogy a yes szó nem lett helyesen beírva, kilépéshez írja be, hogy „no”. Itt azonnal látszana, hogy valami félrement.
-
F34R
nagyúr
válasz Frawly #15385 üzenetére
Meg azt mondod nem fejlesztik ez LOL....
Egyetlen oka annak hogy ext4-re valtottam vissza, meg evekkel ezelott, hogy a compile lassabb es nincs valos journaling csak metadata... volt adatvesztesem is aramkimaradaskor PL.
A JFS-t azt tenyleg elfelejette mindenki NAGYOOOONN regen nem fejlesztik, azonban meg mindig ott van a kernel-ben szoval erdemes ha mar flash alapu kartyarol vagy masrol f2fs helyett azt rakni.. Meg evekkel ezelott savaztak azt aki azt mondta hogy a samsung filerendszere az egyeduli.
(#15386) ubyegon2
Sok hasznat nem vetted volna... meg linux ismerkedesem elejen volt egy JFS Arch Installom ext4-hez kepest tenyleg csak a kicsivel gyorsabb eleres es sebesseg felhozhato, mas miatt viszont Ext4 sokkal erdemlegesebb, foleg hogy behozta lemaradasat..
(#15388) Frawly
Dehogynem.... Mindkettonek van Kornyezeti bootolhato rendszere, amivel felrakod magadnak szepen oket...
Nem a hagyomanyos installer, de vegulis az.. Isten mentsen attol, hogy mindent magadnak kelljen forditani -
nagyúr
Sok hasznat nem vetted volna...
Valóban, bár már nem emlékszem, de valami nem tetszett benne és azóta nem is kísérletezek mással, ext4-et már az elején megjegyeztem, marad az.
(#15388) Frawly
Pl. Arch install legelején egy csomó kezdő beszopja
Ne egerésszen Arch meg Gentoo közelében. Nincs elég kezdőknek összerakott disztró? Az a baj, hogy sokan kicsit hamar hiszik azt, hogy már nekik ez simán menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Frawly #15388 üzenetére
Köszi hogy átolvastad! Közben kersgéltem és ezt találtam. Ha jól tippelek, ez pont az én problémám leírása (nem választhatok másik meghajtót) 2011-ből!!!
Készítettem egy új hibajelentést. Azt megköszönöm, ha átnézed, és finomítasz rajta, mert biztosan ráfér.
Mondjuk ezzel sem foglalkoztak sokat több mint egy éve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sh4d0w #15393 üzenetére
Ezt a terhet most cigam ft nem is nagyon rakta a nyakába, rendkívül körültekintően járva el.
Ha csak a Mint-es ember át nem igazolt közben az Ubuntu-hoz......képben elmesélve:
(az éppen átugró probléma nem látszik a képen)(mellesleg a PH-s Mint topikban jelzett probléma annyira tipikusan Látóasszonyok topikjába való)
cigam
A linuxmint.hu topikja elég spéci valóban, két esetben néznek hülyének ott, ha már ismernek és ha új vagy. A főperzekútor nagyon hatékony segítséget nyújt egyébként, ha nem ragaszkodik egy általa elképzelt dologhoz(mindegy mint állít a kérdező). Ilyenkor változatos módon lehülyéz valamint különböző agyament énekeket linkel meg fárasztó verseket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ubyegon2 #15394 üzenetére
Neked becsípődött ez a látóasszony topik. Ott a kép a problémás menüpontról, ott a lista az elérhető eszközökről. A meghajtóválasztóban nincsenek felsorolva. Milyen információ szükséges még ehhez?
Vagy keressem ki a dokkoló gyári számának utolsó négy számjegyét? Az segítene?[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz sh4d0w #15391 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem fejlesztik, hanem hogy nem nagyon. Csak kisebb foltokat kap. Egyébként meg nem ócsároltam, csak azt írtam, hogy ez alapján soha nem kaptam még kedvet a kipróbálásához. Az ext4 van olyan villám gyors, HDD-n és SSD-n is, hogy nem hinném, hogy az XFS vagy a JFS gyorsítani tudna ezen bármit is.
Ráadásul csak példának írtam, mert ilyen nagyon okos benchmarkok kihozzák, hogy az f2fs gyorsabb. Nem gyorsabb. Az f2fs olyan Flash eszközre való, aminek nincs saját aktív vezérlője, azokon valóban jobb lehet, mint egy ext4 pl. De SSD-n nincs előnye.
Persze SSD-khez kéne új fájlrendszert tervezni. Ami inkább egyszerűsítést takarna, kisebb overheaddel. A legtöbb fs ugyanis HDD-re készül, és a töredezés elkerülésére van benne egy csomó minden. Igazából egy max performance ssd fileysystembe ilyen journaling és metadata is felesleges, ha sebességet akar az ember. A legtöbb fájlrendszert telegyömöszölnek extra feature-rel, tömörítés, titkosítás, deduplikáció, copy-on-write, journaling, stb.. Ezek hasznosak is, de a fájlrendszer gyorsasága ellen hatnak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az lsblk listából szerinted talán egyértelmű hogy több eszköz is valamilyen dokkolón keresztül csatlakozik....értem. Egyébként ez amit írsz, nem is vicces ám:
Vagy keressem ki a dokkoló gyári számának utolsó négy számjegyét? Az segítene?
Az USB kűlső házaknál is rohadt lényeges, milyen chip van bennük, ettől függ, hogy UASP képes-e, megy-e a TRIM, etc....annyira nem vagyok benne.
Amúgy miért nem valami más opcióval csinálod a telepítéseket? Ez a Win mellé olyan, mint a vakon gépelés nekem mondjuk, valami billentyűzet biztos, hogy megjelenít egy karaktert....
Különben semmi támadás nem volt a hsz-emben(szándéka biztosan nem),de ha megkérdeznél 100 Linux usert, igen kevésnek jött volna le, hogy abban a listában dokkolóval teszel lehetetlenné egy folyamatot.
Igazad lehet ezzel a Látóasszony topikkal, egyre többen írnak meg úgy posztot, hogy ők tökéletesen tudják mit írnak(vagy nem),de rajtuk kívül senki!
(amúgy, ha lett volna módom, tuti megpróbálom reprodukálni a problémát, vak tik is talál szemet alapon- már volt, hogy bejött)
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz Frawly #15397 üzenetére
Nincsenek orankent commitek, de napi vagy par napos valtozasok vannak a tree-ben..
Ez alapjan azt mondani, hogy nem fejlesztik.. ext4-be se kerul bele mar lenyegi funkcio.
XFS nek nagy fajloknal van jelentosege, illettve kisebb a toredezettseg, es van hozza tool (official) amivel mentesited ha kell.
Jelen esetben nekem most az adataim fontosabbak mint, hogy toredezettek.. legyen meg. Ezt XFS mellett, csak szunetmentessel tudom megoldani. -
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #15398 üzenetére
Erre gondoltam én is, mármint arra, hogy a dokk miatt van. De ezt elvetettem, mert ha a dokk miatt nem látszanának a meghajtók, akkor live, telepített rendszeren sem látná a Gparted sem őket. Ha viszont az látja, akkor a telepítőnek is látnia kéne. Ezért gondolom, hogy ez is a Ubiquity egy újabb bugja és nem a dokk.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest