Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spammer

    veterán

    válasz agy73p #43781 üzenetére

    Azért vannak bajok vele:

    "You should definitely avoid Fedora or Arch as they are quite unstable."

    Bár kezdőnek valóban nem ajánlott mondjuk az Arch, nem azért, mert annyira instabil lenne.

    Ezzel szemben ezt írja utána:
    "If you want to know the innards of Linux you can try Gentoo or Slackware"

    Itt már az Arch meg sincs említve, mint mondjuk lehetőség a tanulásra. Instabilabb lenne, mint a Gentoo/Slack, ami előtte ajánlva lett? :F De persze később az LFS-t is ajánlotta, ami még hardcore Gentoo usernek is "pain in the ass" volt.

    "There are no stable distros at all (it's the nature of the open source software used in Linux)."

    Nincs egy stabil disztró sem? Vajon mit jelent nála a stabil? És miért pont a nyílt forráskód miatt ne lenne stabil? :F Talán azért, mert így bárki láthatja a kódot, tesztelheti, patchelheti, könnyebben bugreportolhat?

    "If you are a privacy/big brother/surveillance concerned person, you should not use Linux - Linux users are easily identifiable (even when using Tor/VPN) since there are too many things a remote website can learn about you using your web browser. "

    Hogy mi? :F Miért, Windowson vagy OS X-en talán nem tudnak ugyanúgy azonosítani?

    "If you are an owner of an old computer or laptop (more than 3-5 years old with 1GB of RAM or less), you have to know that modern Linux distros are not that slim. They usually occupy up to staggering 1,2GB of RAM on boot - it sounds ridiculous but it's true. "

    Kíváncsi lennék, melyik az, ami 1,2 GB-ot eszik alapjáraton. Szerintem még a full KDE se, nem hogy többes számban beszéljük modern disztrókról. Vannak modern disztrók, amik 70-120 MB-ot esznek, GUI-val (boot után). Nem attól lesz modern, hogy a felület csili-vili, az ablak pörög-forog, meg mindenféle animációkkal van teletömve.

    "Let me clarify the previous point. In case you run lightweight desktops like XFCE or Mate and never run modern web browsers like Mozilla Firefox or Google Chrome, you can actually use Linux on a computer with as little as 512MB or even 384MB of RAM (swap file must be enabled in this case)."

    Mondjuk ajánlhatna helyette olyasmit, mint a CB++, ami el fog menni 512 RAM-mal is, akár normális böngészővel is, simán, maximum nem lesz ezer lap nyitva. De megkockáztatom, hogy egy lájtosabb felhasználással még Xfce/MATE + Firefox is elmegy tűrhetően ennyi RAM-mal. A Dillo a mai weblapokkal nem használható, a Midorinak is van baja bőven, ezen kívül ma már minden normális böngésző FF vagy Chromium (Webkit/Blink) alapú. Szóval nem sok választási lehetőség van.

    "Windows fonts starting from Windows Vista are unusable under Linux - you can install them but they will look horrible."

    Vagy csak be kellene állítani a fontconfigot rendesen.

    [ Szerkesztve ]

    „A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Új hozzászólás Aktív témák