- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan tervezem egy Corsair H100 processzor hűtő beszerzését. A tapasztalatok alapján a gyári ventijei (2db 120mm-es) nagyon hangosak, főleg terhelésnél (22 - 39dB). Légszállítása: 46 - 92 CFM (ha jól számoltam, akkor 78.2-156 m3/h).
Szeretném lecserélni ezeket a ventiket egy halkabb darabra, ami azért jól kavarja a levegőt. Az ár nem lényeg, csak hogy halk és erős legyen (és fordulatszám szabályozhatós).Előre is köszönöm!
-
gunyo
tag
Sziasztok,
Tudna valaki javasolni HAF-X -hez a gyarinal joval erosebb 20 / 23 cm -es ventit?
Koszonom.
G. -
TaaT
nagyúr
milyen konfig termel akkora hőt hogy nem elég a 700+rpm 20centis-ből?
az enyémet (Antec Big Boy) 500-on járatom de még nyáron is elég, igaz nincs gamer cucc alatta...
Give them hell Ukraine!
-
smiti
veterán
Nem tudom, hogy melyik topikban kapok hamarabb választ, inkább itt is megkérdezem:
Szerintetek mitől van, hogy ha a Noctua ventik rá vannak kötve az Akasa fordulatszám szabályzóra akkor érdekes kerepelő motorhangja van?
Ugyanezen ventik alaplapra kötve nem produkálják a zajt, illetve a Corsair gyári venti pedig gond nélkül megy az előlapi panelről!
A Noctua-k nem barátolják az ilyetén vezérlést?
Ami érdekes, hogy ha az alaplapra dugom őket és bekötöm az L.N.A és az U.L.N.A. adaptereket ugye ami szintén a feszből vesz el akkor meg nem produkálja a hibát.
Majdnem lehagytam, de a ventik azok 2 db. NOCTUA NF-P14 FLX illetve egy NF-P12 . -
-
smiti
veterán
válasz Wind-Storm #19567 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
ZM-MFC1 Plus szerű...
Látom 0-12V-ig lehet szabályozni vele. Kb. a poti milyen állásában járatod a ventit evvel?
Alacsonyabban mintha alaplapra vagy 5 Voltos adapterre dugnád?[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz Wind-Storm #19569 üzenetére
Most egyelőre semmilyen mert idegesített a kerregése. De ugye a halkság volt a cél így a legalacsonyabb fordulatra volt állítva vagy kikapcsolva a venti.De ha kikapcsolt állapotból indítottam akkor kerepel. Legnagyobb fordulaton is mintha csinálná de akkor viszont már nem úgy hallatszik.
-
Wind-Storm
őstag
Jó lenne tudni mi a legalacsonyabb feszültség amit képes kiadni ez az akasa magából...
De valószínűleg az lesz a jelenség amit még az elején mondtam.. szinte biztos!Itt is feltehetnéd esetleg még a kérdésed, kicsit bővebben megválaszolhatják, de tuti az lesz amit én is mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Üdv.
A segítségeteket kérném.
Ma cseréltem processzort és új hűtőt is kapott. Na most Socket 462 (A) van szó.
Athlon XP 1800+ pici AMD hűtővel 42 fok
Athlon XP 2600+ NorthQ (boltban csak ez volt) hűtővel, nagyobb mint az AMD-s, 47 fokEzeket csak BIOSban néztem szóval sima alapjárat.
Már a hűtőt is érdekesen kellett felrakni mivel több foglalatra is jó. Mivel nincsenek furatok ezért lefogatós téma játszik. Ezt úgy oldották meg hogy egy keretet kell ráfogatni a foglalatra, majd erre a keretre illeszkedik a hűtő. Az hűtő aljára két hézagolót kellett ragasztani majd szépen beültetni a keretbe. Egyik oldalon szépen rálehet húzatni a csvarokat a másikon pedig ameddig engedi.
Na most ahogy néztük némi mozgás így is van a hűtő részéről. Ahogy oda teszem a kezem akkor pedig mintha az egyik oldala jobban vezetné a hőt de lehet csak a hátsó venti miatt van ez a hatás.
Szóval nem tudom hogy most minden okés-e vagy pedig nem.
Hűtő
Elméletileg ő az így is néz ki de még sem stimmelnek az adatok méret stb picit eltérő.[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
vinikorn
aktív tag
Nincs valakinek eladó Glacialtech Silent Blade 12 cm, 950 rpm ventilátora? Használt is lehet.
Köszi.
-
jutaipeter
csendes tag
Sziasztok!
Valaki megmondaná, hogy milyen CFM-értéktől érdemes hűtőt nézni, ha egy sima Phenom II X4-es prociról van szó, ami kétmagosból lett négymagos, és a gyári hűtővel rettenetesen melegszik (mondjuk ez nem csoda)?
Kicsit körülnéztem már, nekem durvának tűntek a 60 CFM-es hűtők (aztán lehet, hogy a szakértők kiröhögnek, mert van 100-as is), de nem akarom húzni a procit, csak alapon menjen. Ahhoz elég lehet olyan 40-45 CFM is?Köszönöm a választ előre is!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jutaipeter #19576 üzenetére
A hűtő teljesítménye nem csak a venti légszállításától függ.
ITT tudnak segíteni a megfelelő hűtő kiválasztásában.Amúgy mennyit szánsz rá?Milyen házba (már csak a hűtő mérete miatt)?Bazinga!
-
jutaipeter
csendes tag
válasz bluyoo #19577 üzenetére
Atx álló házba megy.
Ebayen kerestem, de vsz. itthon venném meg. Csak ott egyszerűbb keresni.
Itt van egy pl.: http://www.ebay.co.uk/itm/Zalman-CPU-Cooler-Intel-1156-775-AMD754-AM2-AM3-939-940-/230622448394?pt=Computing_ComputerComponents_Fans_Heatsinks_SR&hash=item35b22b4b0a#ht_3700wt_952
-
bluyoo
nagyúr
válasz jutaipeter #19578 üzenetére
Biztos jó hűtő de gőzöm sincs melyik típus,mivel azt nem írják.
Miért egyszerűbb ebay-en?
Ha ~6-8e a kereted (mert azt nem írtad menyit szánsz rá) akkor egy két lehetőség a teljesség igénye nélkül:
12cm ventivel.
Ugyancsak 12cm ventivel.
9,2cm.
Én biztos törekednék a nagyobb de halkabb szélkavaróval szerelt típusokra.
Linket pedig úgy tudsz beilleszteni hogy alul van egy Link gomb.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jutaipeter #19580 üzenetére
Nem igaz hogy nem érted,nem csak attól függ!!
Nem attól lesz jó hűtő ha van rajta egy 150CFM-es venti!
A borda mérete,kialakítása.sűrűsége.anyaga,hőcsöves,nem hőcsöves,hány hőcsöves,talpkialakítás ......................................[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jutaipeter
csendes tag
válasz bluyoo #19581 üzenetére
Hm, akkor lehet, hogy nem veszek semmit
Honnan a bánatból tudjam, hogy mennyi a borda sűrűsége? És hogy melyik talpkialakítás a legjobb? Na, megkérdem a másik helyen. Nem akarok szakértő lenni és napokig olvasgatni ezeket a dolgokat, csak egy olcsó ventilátort szeretnék egy gyári procira, amit nem húzok sehova.
-
bluyoo
nagyúr
válasz jutaipeter #19582 üzenetére
Ezért linkeltem a Milyen cpu hűtőt vegyek? topic-ot.
Vannak akik ezzel foglalkoznak vagy érdekli őket annyira hogy cikkeket olvasnak stb.
És ha leírod nekik hogy menyiért,milyen CPU-ra,és hogy tuning nem lesz akkor a lehető legnagyobb hűtőteljesítményűt ajánlják majd a lehető leghalkabban.
De amúgy mi a gondod azokkal amiket linkeltem?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jutaipeter #19584 üzenetére
Na jó hagyjuk!Te szívatsz!
Vagy 6hsz-el ezelőtt kérdeztem hogy menyit szánsz rá?
És még mindig nem írtad le ....... Így elég nehéz segíteni.
Talán..[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz jutaipeter #19586 üzenetére
Ok ezt értem de akkor minek linkelsz 6000FT-os Zalman hűtőt?Ráadásul posta nélkül?
Még ha itthonról is rendelnéd az tuti hogy nem lenne olcsóbb.Bazinga!
-
TaaT
nagyúr
válasz bluyoo #19585 üzenetére
Van aki nem hagyja hogy segítsenek rajta, és ami nem megy azt nem kell erőltetni
jutaipeter: Amúgy meg 4000ft-ért újonnan max 9centis ventivel szerelt hűtőt fogsz találni (én vettem 5000-ért új CM 212+ -t, de az alkalmi vétel volt) az meg vagy elég lesz a 4magra vagy nem... a gyárinál mondjuk biztos jobb lesz...
szerk.: kicsit jobban figyelj oda a válaszokra/kérdésekre amiket kapsz, senki sem szeret a levegőbe beszélni...
Give them hell Ukraine!
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv! Egy olyan megoldást keresek, amivel meg tudom figyelni a levegő áramlását a gépben. Valamilyen füstfélére gondoltam. Füstölő nem jött be, valami más megoldást keresek, ha lehetséges egyáltalán. Valamivel megszínezni a levegőt, hogy lássam mi a tényállás.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
total90
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #19590 üzenetére
Én is annó egy kölcsönkért füstgéppel csináltam ilyet
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
-
ludla
őstag
válasz jutaipeter #19578 üzenetére
Én egy 2hete vettem LC Power CC-95 hűtőt, 3200Ft ért, és nagyon meg vagyok vele elégedve, sőt a munkatársamnak is vettem mert neki már 80Fokos volt a proci hőmérséklete, és azt mondja most ha videót szerkeszt megáll 55-60foknál az AMD je.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19567 üzenetére
Szevasz!
Nálam hasonló a helyzet 4db Coolink SWIF 1201-es ventivel, amik Y kábellel vannak egy Zalman ZM-MFC1 Plus vezérlő egyik helyére kötve.
Lehet ezzel a problémával valamit kezdeni?Előre is kösz!
By Demons Be Driven
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jövök egy hülye kérdéssel:
adott egy tápkábel amin 2 s-ata és egy molex csati van. a két sata be van kötve, működik róla a vinyó, de a molexbe nincs petró. ez most miért?"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
gunyo
tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #19597 üzenetére
Kabel tores, kontakt hiba ?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #19597 üzenetére
Elnéztem a topikot!
sorry[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest