- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alu
senior tag
válasz sp@rtan #19298 üzenetére
Ha másik ventit raksz rá, akkor szerintem nem fogod tudni feltenni a műanyag borítást..
Nemtudom, nem ismerem ezeket a ventiket, de Darko_addict kolléga szerint, a sima jobb, mint a pro.
Biztos nem lesz nagy oda a 2 db 12cm-es? Csak azért kérdem, mert: 1, szerintem egy kis venti, kis felületet, közelről jobban hűt, mint egy nagy(ha megnézed a gyári hűtéseket, akkor a hűtőventi mindig kisebb, vagy ugyan akkora, mint a borda szélessége. gondolom ez nem véletlen ) ; 2, ha a borda szélessége csak 8cm és marad 4cm, ami kilóg, akkor arra figyelned kell, hogy a azon a felén, ahol a pci-e csati van ne lógjon ki annyira a venti, hogy ne tudd bedugni a kártyát.
Mellesleg bordára fújnia kell.Esetleg veszel egy ehhez hasonlót.. Csak nem lehet olyan drága Itt az ára.
Szerkesztve:
Erre válasz: Sok sikert! Ha nem jön össze, akkor a napokban még van olyan hideg hogyha kirakod az ablakba akkor szerintem venti nélkül is simán lehűl, de március végéig minden képpen szerezz be legalább egy vödör vizet, amibe mártogathatod![ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
Thermalright Sentinel.
erről tudni valamit? gyártásba kerül egyáltalán? hozzá lehet valahonnan jutni egyhez?fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Darko_addict
őstag
válasz szab.tam #19302 üzenetére
2010 júniusában mutatták be, de 2011 júliusi posztok sem tudnak róla semmit, többen is érdeklődtek felőle külföldi topikokban. Vagy nem került szériagyártásra vagy még nem dobták piacra, de a lényeg egy, jelen pillanatban nem kapható. Tudtommal!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
DemonDani
addikt
BITFENIX Spectre sima ventiről van valahol rendes teszt? (proról van de az nagyon más) sajnos egyet sem találtam ahol valamikhez mérnék vagy ilyesmi...
ez van helyben meg Arctic F12 vagy ugyan ez Pro-ban.ilyesmit meg netről nem éri meg, sokat meg nem akarok rá költeni
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Darko_addict #19304 üzenetére
valószínű túl jól sikerült. én csak 1 hibát találtam benne: passzív hűtéshez kb. 2/3 sűrűségű lamella kéne, hogy jobban lekapja a lemezekről a hőt a légmozgás.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
DemonDani
addikt
válasz oroszbence #19309 üzenetére
hang hűtés légszállítás bármi, csak legyen valami alapod ne mond hogy nagyon halk és jól keni a levegőt
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
Darko_addict
őstag
Üdv!
mATX alapra milyen passzív vasat ajánlotok i3-2100 mellé?
Prolimatech Megahalems jó lenne, csak nem fér be alá a PCI-E slotba semmi, szóval kilőve.Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Darko_addict #19312 üzenetére
konkrétumot majd mondanak a többiek.
3 szempont vezéreljen:
-ne túl sűrű lamelázatú legyen, hanem ritkább, mint pl a ninja-kon van. könnyebben "kimozog" a meleg levegő belülrűl.
- a csövek ne egy kupacban legyenek egymás mellett, ahol a lamelláknak átadják a hőt, hanem elosztva.
- 2 külön részre osztott legyen, vagy olyan, ahol a hűtő közepe felé a lamellák "v" alakban be vannak vágva.ez mind azért, mert a passzív üzemnél nncs benti, ami a kocka alakú hűtő belesjéből kifújja a meleg. így csaka szélekről távozik hő. ezért kell valahogyan részekre osztottnak lennie.
fekvő vagy álló házban lesz? mert az sem árt, ha a lemezek függőleges irányban állnak. (így tudja átjárni jól a gravitációs hőáramlás.)
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz Darko_addict #19314 üzenetére
msot nem áll rá az agyam a konkrétumokra. csak azért írtam le a szempontokat, mert majd fognak ajánalni nagy, másfél kilós batárokat, a passazv üzem miatt. közben azok belsejében meg sem mozdul a levegő. lásd, orochi....
-
TaaT
nagyúr
válasz Darko_addict #19314 üzenetére
egy ekkora házba max egy mini ninja férne be (ha befér egyáltalán)
Give them hell Ukraine!
-
szab.tam
nagyúr
röntgen szemed van. átlátsz a vga-n...
szerk:
mondjuk, valóban gyanús!
ahol a proci lehet, oda fölé belóghat akármi. (odd, stb. innen nem látom mind, mik valók az emeletre.)
akkor viszont vga magasságú hűtő mehet csak be, ami valóban 12 centi körüli, és az a mini ninja.
nálam a mini ninja passzívban az alapfeszes e1200-1400-akat akkor viszi el, ha nagyon akarom. de inkább kell a környéken valami huzat, vagy totál el kell takarítani midnet a környékéről, + rácsok oldalt, felül...
viszont a mini ninja fura jószág: a hd5750-et, amire rátákoltam, gyakorlatilag passzív üzemben úgy emlékszem, 70 fok alatt furmarkolja...[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Hát ez nem jó hír... banyek.
Akkor...
Azért akartam ilyen házat, hogy legyen valami változatosság, és ahogy láttam, az ilyen házakat lehet kevés ventivel üzemeltetni.Ez a terv jelenleg, így vázoltam fel a konfigurációs dokumentumomba:
HTPC KIÉPÍTÉSE
HÁZ:
o Silverstone SG01-F - 26-28.000,-
o Silverstone SG02 - 20-22.000,-
o Lian-Li PC-V351 - 28-30.000,-
o Apevia X-Qpack2 - 22.000,-
o Silverstone SST-PS07B – 23.000,-
HŰTŐK:
CPU:
o EKL Alpenföhn Brocken - 11-12.000,- + Coolink SWIF2 1200 (használtan 8k körül)
o Thermalright HR-02 - 23.000,- / passzívan (PCI-E slot nem használható) (14k)
o Prolimatech Megahalem - 15-16.000,- / passzívan (használtan 11k körül)
HÁZ:
o Coolink SWIF2 1200-asok (2x) - 2-2.500,-
ALAPLAP: ASROCK H61M/U3S3 - 16-18.000,-
CPU: i3-2100 (3.10GHz) - 30.000,-
RAM: 4GB DDR3 1333MHz - 7-9.000,- (5k)
VGA: Integrált vagy marad a HD5670 - 0,-
TÁP: Be Quiet E8-400W - 17-18.000,- [L7 / L8 – E8]
ODD: Mindegy - 3-5.000,-
HDD: 64-80GB SSD – 25-30.000,- (20k)
SCard: maradA lényeg: a csend. Egy ilyen konfiggal elvileg el lehet érni egy laptop szintjét. Olyan durva pl. nem kell, mint szab.tam-nak. Az kicsit elvetemült.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Darko_addict #19319 üzenetére
aránylag jól gondolkozol, de egy kis kieg:
én is most éppen a htp-c vissaz 0 db-esítésén szenvedek.
minden alapja egy fekvő, oldalt és felül totál rácsos ház.
lehet álló is, akkor tetejét kell totál kivágni, és a teljes, lappal szembeni oldalát.
szerintem az emeletes kocka házakat passzív üzemer el kell felejteni. ott valami mindig befűt egy másik eszköz alá.olcsó passzív táp. zen300-400. csak ne rev1-es zen300 legyen, több problémája van, nekem 2 ilyen tápom is van itthon.
lap. mindneképp nagy bordái legyenek. azok is forrók leszenk passzív üzemben.
igp-s lap. elcseszett dolog, mert aktív hűtés nélkül, gyári bordával a nb + igp 90 fokba belehúz.
az más tészta, ha prociba integrált gpu van, mert azt egyben lehűtöd. az jó megoldás.vga. írtam, 5750-et mini nija-val lehűtöm. hátrány: a laphoz közeli lamellasort le kell hajtogani, hogy elférjen összes bővítősín fölé belóg...
most pl. a 3. konfigom egy kivágott és rácsozott roldalú cm690ben:
asus p5qd turbo
E6300 (régi, forrósodó) + ninja copper + alján sflex1200@400rpm
4x1 gb ddr2 1066 kingmax, borda nélküli.
hd5750 mini ninja mod
hdd 320 himuoro + szivacs mod
zen300tehát 1 db. 400-on pörgő sflex. és köszöni jól van, halom relatív olcsó alkatrész. és ha miden kötél szakadna, még játékra is kompromisszumosan, de jó lenne...
az az egyszem venti a függőleges hőoszlopot annyira megmozgatja, hogy a fejre állított tápon keresztül és oldal be, felül meg ki. ennyi. idővel azt is kiváltom, de ahhoz procit kell cserélnem. tervben van. és esetleg egy új moddolt mugen 2-t madj berakok, de előre azt kikíséreltezem a htpc-n, hogy jó -e az elképzelésem.
(mugen2-t szétvágok, széthajtogatok, és egy htx2-vel összegyógyítom. valszeg holnap kezdődik a móka...)[ Szerkesztve ]
-
Kareszjee
csendes tag
Sziasztok!Hol tudnám beáraztatni,melyik fórumban a gépem?Előre is köszönöm,és elnézést hogy ide írok!
Üdv.Légy oly szíves,majomkodással kímélj meg! :)
-
Wind-Storm
őstag
válasz Darko_addict #19319 üzenetére
A Bi-Quiet tápban ha folyadékcsapágyas venti van, abban nem fogsz csalódni.
Viszont a Coolink SWIF2-eseket én mellőzném.. eléggé rossz tapasztalatom volt eggyel.
(#19321) Kareszjee
[Itt][ Szerkesztve ]
-
Kareszjee
csendes tag
válasz Wind-Storm #19322 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Légy oly szíves,majomkodással kímélj meg! :)
-
BioNiCMaN
addikt
válasz szab.tam #19320 üzenetére
Az 5750-en brutálisan néz ki a kis Nyinnya.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
szab.tam
nagyúr
válasz BioNiCMaN #19325 üzenetére
előtte Laraxior gtx480-án volt. ő hajtogatta meg. a belső lamellasort 2 ventivel gyakoraltilag csendben lefagyasztotta vele. ezért gondoltam, hogy passzívban ennek elég kell legyen...
a 775-ös lefogató kicsit nagyobb, mint a vga nyák furattávja. de ez nem igazán korlátozott abban, hogy behajtsam a csavarokat...
itt látható jól. és csak 2 db. átlós csavart tekertem be. 4 az kicsit sok volt. egyáltalán nem lesarkazás veszélyes megoldás.
de mint horváth ánesnél: mélyen szántó szakmai ismeretek nem korlátoznak a döntéseimben... (már nem aktuálpolitika, így talán megengedhető...)szeretem ezt a hűtőt. 3 db. van belőle, egy a szekrényben lezsírozva. kincs.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz szab.tam #19320 üzenetére
Eszes megoldás a Mini Ninja a VGA-n...
Annyit csak, hogy a procira a "sima" Ninja2 jobb lenne, mint a Copper, mivel a réznek rosszabb a hőleadása, mint az alumíniumnak, a haver E8200-asát is simán lehűtötte 4GHz-en...
Ja meg a Zen sem a legtutibb megoldás, egy Enermax sem az a kimondottan zajos megoldás, még felső tápos házba rakva sem."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
szab.tam
nagyúr
válasz elfelejtette #19327 üzenetére
ok. van itthon x460 seasonic 42k-ért. x400 30-ért. a zen ezekhez képest 8-ért a 3. konfigba elég tuti... és bármilyen minimal költségvetéses passzív gépbe is. ha nem a cücörgős rev1-es, akkor bármilyen ventivel rendelkező tápnál halkabb.
ezt már itt kb. 100x kitárgyaltuk, hogy néma venti nincs.zen-nek akkor van baja, amikor zárt helyre tesszük. ott megpusztul. le is lő nyáron a védelem. a seasonic még ott is kibírja.
a képen látható módon, alul a zen jól bírja. hátulról és oldalról megkapja a friss levegő beömlést, felül pedig kimegy a meleg a vga felé.ninja copper. szimplán fos. de beleestem 16k-ért, mint iván a tetűbe, vagy ivánba a tetű, vagy hogy is van ez...
a mugen2 passzív módban többet tudott. nem tudom hogyan, de a 9550-et 2.8ghz@ load 1.000v linx-szel 70 fok alatt tartotta. 3200-on is még 80 körül.a nagy gépnek is a muben az alapja, és most az új, költséghatékony moddingot is mugennel kezdem.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz szab.tam #19328 üzenetére
Igazából a felét sem értettem annak, amit itt írtál.
Köszi a múltkori infót!A kritériumaidnak megfelelő házat tudsz ajánlani részemre? Akár fekvőt, akár mATX méretű állót. Lehet jobban járnék, ha egy hagyományos méretű házat akarnék így "lehalkítani"?
-
elfelejtette
veterán
válasz szab.tam #19328 üzenetére
Hát elég hibás szerelem ez a Copper, jobban járnál, ha elcserélnéd 2 mugenre... Az világbajnok hűtő.
Seasonic pedig tényleg nem költséghatékony gépbe való, rev 1-es Zen pedig fos. Néma ventivel kapcsolatban pedig meg kell fontolni azt is, hogy mennyire csendes a helyiség, ahol a gép van. Ahol a nap 24 órájában van alapzaj (pl. közeli főút állandó forgalommal), oda nem feltétlenül kell a Zen."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
sinya85
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
válasz Darko_addict #19329 üzenetére
itt írtam az egyik házamról, és az új tervekről. van link a házról is benne. már 2 ilyen házam is van. egyik dolgozik, másikat faragom. (aztán átültetem, aztán a régit is meggyepálom kicsit....)
ha éppen elkapni az apróban, akkor 6k.itt pedig pár össze-vissza link, az idáigi bohóckodásokról rajta.
hátha merítesz belőle ötletet.de ha passzív gépet akarsz, akkor nem lehet megúszni a vagdosást. mindegy, merre indulsz el. de akár álló, akár fekvő a ház, az oldalát és a tetejét ki kell vágni, és lehetőség szerint be kell rácsozni. vagy méhsejtráccsal, vagy expandált lemezzel. körperforált nem jó, mert túl nagy az anyagfelület a lyukakhoz képst, felfogja az áramlást.
nézni kell valami olcsó, fantáziadús levert házat az apróban, és meg kell csinálni. készen jó passzív ház nincs.
(#19330) elfelejtette
ööö. mindenre igen.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz szab.tam #19332 üzenetére
Köszönöm.
Gépház tetejének kilyukasztásáról szerintem annyit, hogy a furkálást értelemszerűen el kell felejteni az élek miatt, lekerekített rács kell a megfelelő légáramláshoz."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
szab.tam
nagyúr
válasz elfelejtette #19333 üzenetére
én már 3 házat berácsoztam. (ösz 5 teljes oldal.) most jön a 4.
a fúrkálás alapból értelmetlen. de mint írtam, a gyárilag körperforált lemez sem jó, azzal kezdtem a háznyitást. sok a felület a lyukhoz képest. meleg bentmarad, a lemez tűzforró lesz. felborított pohárból a lé pedig mindettőbe ugyanúgy befolyik....1. cm690
2. htpc (erre 2 db. is van, most fogom meglékelni az egyiket, hogy madj a nagy hűtő - mugen modd - kiférjen rajta...)
3. a nagytorony, (még a vga hűtő nélkül)
a nagyoknál a gyári oldal lett kivágva, a fekvőnél csak rátettem ideigelnesre.
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz szab.tam #19334 üzenetére
Nem rossz megoldás, de mondjuk én ilyen ventirácsra gondolok, nem is kell hozzá spéci szerszám a kivitelezéshez, és a lekerekített profil miatt a hőelvezetés is jobb, mint a furkálós megoldás. Alapból a gyári ventihelyeket ki kell vágni, és ilyennel pótolni, ha megoldható, akkor az oldalfalon is, nem csak hátul.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
szab.tam
nagyúr
válasz elfelejtette #19335 üzenetére
értem, de nagy, egybefüggő felületeket nem lehet ilyennel berácsozni. csak szabvány ventiméretű lyukakat. hacsak nem tud az ember méretre gyártatni.
(#19336) Darko_addict
egyelőre nem, mert a saját elképezeléseimet is nehez tudom kivitelezni. és közelről nézve, amit saját kezűleg csinálok meg, nagyon gány kivitelű.
a későbbiekben tervezek készíteni passzív hűtést, funkcionalista dizájn házzal együtt, azt professzionális kivitelben, de azt csak olyan gépekhez, ahol a konfigelemek legalább 6-800k, és belefér házra hűtésre még 2-300...[ Szerkesztve ]
-
oza
csendes tag
Szép napot mindenkinek !
Nos volna nekem nem kis gondom ! Az a baj hogy Nagyon melegnek érzem a vinyóimat ! Kéne nekem valami tanács hogy hogyan tudnám meg oldani a hűtést a házban mert már agyérgörcsöt kapok ettől !Rohadt részegek! Állandóan szétdobáljak az üres üvegeket, én meg hazafele szanaszét vagdosom a tenyeremet...
-
szab.tam
nagyúr
vegyél samsugot. azokban (szándékosan?) hibásan van kalibrálva a szenzor, és vagy 6-8 fokkal kevesebbet mutatnak. így nincs agyérgörcs, van egészség.
szerintem ez a hőfok még nem vészes. ezt egy masszív, negyed órás, saját magára való másolás után, vagy szimplán alapon produkálja? mert ha alapon, akkor meló után belehúz az 50-be, és az már sok. de a 40 nem.
egyébként általában ventit szoktak eléjük berakni, ha hűteni akarják. (vagy hdd hűtő kereteket, de azt elsőre hagyjuk.)
de hogy a ventit hová, azt vakon, infó nélkül, senki nem fogja tudni megmondani....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
The Lord
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy a gépemben valamikor az egyik venti nagyon hangos!Pedig 2db AC venti van rendszerhűtőnek 800rpm-en.A Vgat egy AC Gtx 280-as hűti 25%-on.A proci passzívban hül!A táp (Scythe Stronger) ventije sem hangos!Mégis néha olyan mintha valamelyik nagyon felpörögne.Mitől lehet ez?
[ Szerkesztve ]
Asus Sabertooth Z77\Intel i5-2500K\Corsair Vengeance 2x4Gb 1600Mhz\Gigabyte GTX 650 Ti 2048MB DDR5\Samsung SataII 320GB\Scythe Stronger 500W táp\LG DVD-R,DVDRW\
-
oza
csendes tag
Nos ez úgy van hogy a rendszr vinyó az kevésbé melegszik De amin a torrentek vannak az melegszik jobban ! Mindjárt le is fényképezem hogy hol is vannak benne ventik és hogy merre fújnak ! Mert nem hiszem el hogy kevés benne a venti! A proci nincs húzva sem (mert ahoz nem értek) az alaplap meg valami gagyi !
Rohadt részegek! Állandóan szétdobáljak az üres üvegeket, én meg hazafele szanaszét vagdosom a tenyeremet...
-
szab.tam
nagyúr
válasz The Lord #19342 üzenetére
amikor 30 fokot mutat az everest, akkro fojál hozzá egy testhőmérőt. pont hőemelkedése lesz. (37...)
a himoro felületén már persze kevesebb...
mint már sokat, sokszor leírtuk, a samsung bőven alámér a valósnak. marketing alapú átqúrás, a júzer azt hiszi, hogy samsung-ot kell veni, mert jó hűvös. közben meg nem...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
oza
csendes tag
Mondjuk abban nem vagyok biztos hogy a táp befelé fúj ?!?
Rohadt részegek! Állandóan szétdobáljak az üres üvegeket, én meg hazafele szanaszét vagdosom a tenyeremet...
-
oza
csendes tag
válasz scream #19347 üzenetére
meg próbálom úgy hátha jó lesz mer így hogy le van véve a ház oldala akkor a legalsó fokozaton is akkorát tol a venti hogy lefagy a lábam !!! egyébként a ház oldala is kicst lukacsos van 1 8 centis ventinek hely csak a hűtőbordától nem fér már be kívülre meg nem akarom rakni meg még van 10*8 centis lukacsozás is !
[ Szerkesztve ]
-
oza
csendes tag
válasz scream #19349 üzenetére
Na most már odé a dolog a most be is ált a hőmérséklet 33 fokra ha ezt tartja akkor kircsi ! és mindkettőnél ! És az alaplap és a proci is 30 fokos ! Még hagyom kíváncsi vagyok marad-e ez a dolog így ! Szerinted a hűttőbordán lévő venti az jó irányba fúj ????
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs