- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Apollo_21 #20351 üzenetére
200asokról kevés tapasztalat van úgy általában. az antec big boyról olvastam nagyon jókat, 400rpmen csendben van állítólag is levegőt is jól mozgat.
aerocool ventikről eddig nagyon nem hallottam jókat, de OEMen is múlik a dolog. miért cserélnéd őket?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Apollo_21
addikt
válasz proci985 #20352 üzenetére
Dizájnolok..ez a mániám ha gépről van szó..csak kék led világítás..mindenhol..monitor érintőgombok..bill világítás..egér...stb szóval röviden ennyi fekete/kék kontraszt
Illetve hamár itt tartunk az első OEM venti tűzpiros CoolerMaster a gyári házventi hangos...
És mert spúrvoltam a kék HAf922ér pénzt kiadni +ba Corsair tápom is csak ezért cseréltem egy 600es GS-re[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bluyoo
nagyúr
válasz proci985 #20350 üzenetére
Ok!De ezeket nem is állítottam csak azt hogy fele annyiba kerül a 120P mint a noctua.
Na meg azt hogy elég lesz neki 2db szélkavaró.
Tudom milyen hangja van SWIF2 1201 és SwiF2 120P is van a gépben. De tény a 120P-nek nagy szélzaja van csúcson járatva(nem mintha sokszor hallottam volna így járni).
"de széles bordára nem szabad 120ast rakni" a 14cm-esnek jó része lelóg a bordáról nem hiszem hogy akkorát dobna a teljesítményén sőt megkockáztatom semmit sem (de nincs ilyen cuccom lehet nincs igazam).Bazinga!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Apollo_21 #20353 üzenetére
hm, bitfenix spectre pro? az is van kékben. vagy CMből.
bluyoo: a Noctua 140ese a legrosszabb ár/érték arányú venti a piacon... ha még csak a felébe kerülne a 120p. itt kb háromszorosába kerül egyTY140ennek, és több, mint duplájába egy TY150nek. teljesítményben pedig tényleg elég rossz sajnos.
egy Prolimatech Genesisről beszélünk, azt 140es ventire terveztek, tehát széles. csúcskategóriában van jópár széles bordás hűtő, amiről nem lóg le a venti. azokra 120as ventit nem szabad rakni, mert lényegesen gyengébb lesz (nekem is ilyen böszme hűtőm van).
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz proci985 #20355 üzenetére
Nemismerem ezt a márkát bitfenix...csak CM...Aerocool..spire; be quiet.coolink ilyenek vannak elöttem amiket nagyrészt használtam is valaha vagy mostanában...
Ha aztmondod nemlesz fűnyírú hangja azt veszem Volt Aerocool több évig..vagy 3-4fajta venti..házba gyári meg általam vett típusok..nemvolt velük gond egyedül az Extreme Engine 3T elsö házventi 14es ledes volt hangos..kb 1400pöröghetett..passz de eladtam az egészetAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Aerocool csak azért jött a látókörömbe mert az elöző házba lévő 25ös venti megse nyekkent zaj tekintetébe..mondjuk 600at forgott...gondoltam ez a bordásított légkavarós dolog segít a légszállításban..amúgy teljesen megfelel a prolima blue vortex
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Apollo_21 #20356 üzenetére
szerintem keress rájuk youtubeon, szoktak fentlenni képes tesztek. videon az is látszik milyen szép a fénye, ha ez a cél, azért az sem mindegy.
szerk: látom akkor már előbbre vagy
70dbA... a 2800rpmes ipari 120x32es Papstom beletolt mikrofonnal nem megy annyit.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz proci985 #20358 üzenetére
Az megtörtént..zajszintet akartam nézni..de azt nemlehet így..legtöbb vidbe 2miliméterről veszi mikrofonnal az ember ...nemvalós...becibel mérökkel próbálják..volt vmi video ott vmi 70et írt a csávónak..hát az meg tuti nemjó.....
-
bluyoo
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
válasz bluyoo #20360 üzenetére
Sztem a legtöbb..bitang méretű hűtőről lelóg kicsit a 140es amire gyárilag mondják h az a jó...ugyanolyan mint a 6hőcsőből mennyi érintkezik valósan a proci azon részével amire felfekszik a cucc..OFF:....CM azért nemlehet mert a gyári házventi hangos..Bit..azért mert nemtetszik és még mondják h válogatós vagyok
-
Apollo_21
addikt
Blue Vortex lesz ebből jóaz..megveszem mindenhova azt...kész..200asokra meg majd nézek vmit...
-
-
evilskati
aktív tag
Jó reggelt!
Egy olyan problémába ütköztem, hogy az egyik thermaltake v3000-es házamhoz adott gyári venti elkezdett búgni, mint egy traktor. Alapesetben nagyon halkak, megvagyok velük elégedve maximálisan. A búgást abbahagyja ha egy picit ujjal megpöccintem a közepét, akkor visszaáll a rend. Ez a jelenség nem gyakori, 3 hónaponta egyszer ha előfordul, és a pöccintéses módszer általában megoldja a dolgot, csak kíváncsi lennék, hogy ezt mi okozza? Esetleg számíthatok rá, hogy tönkre fog menni? A ventik egyébként ki vannak takarítva, nem látom porosnak egyáltalán.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz ScomComputer #20305 üzenetére
mi az elfogadható ár? nagytorony szempontból mi kell, extra méretű alaplap vagy sok vinyó vagy CF/SLI vagy mi a cél?
Silverstone Fortress 2 mondjuk használtan?
[ Szerkesztve ]
-
The.Bali
aktív tag
válasz torcsrent #20307 üzenetére
Igen, levett oldallap + asztali venti az segít.
Ezt a TY-140 ventit hol elhet beszerezni?
Ha nem tudok ilyet venni (mert nem elérhető számomra az az üzlet, ahol esetleg van), akkor melyik a következő venti alternativa? a Swif 120P ? Olyan ventik kellenének a ház oldalára, amik jól kihúzzák a meleget, vagy betolják a hideget
Hogy érdemes feltenni? Szivja, vagy fujja?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz The.Bali #20373 üzenetére
hm, mire kell két 140es, CFet építesz? felső ventire ügyelj, hogy ne blokkolja a procihűtőt, ha olyan az elrendezés.
ja és szerintem szabályozni fog őket kelleni, TY140 full fordulaton még elfogadható, de nem halk (120p sem egyébként). ha nem akarsz szabályozni, akkor a 800rpmes Scythe 140es venti ajánlott.
mindkettő fújjon befelé.
[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Tudna valaki valami alacsony méretű RAM hűtőt ajánlani? P4, DDR2-höz lenne. Én erre gondoltam:
Esetleg van valakinek tapasztalata róla?
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, jelenleg van egy e6750-es procim, van rajta egy hypertx2-es hűtő! Egy Q8400-es procihoz elég lenne-e ez a hűtő? Mekkora tdp-s procikkal boldogul el?[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
szben05
tag
Üdv!
Kérdés: Az am2+-os processzorhûtô felmegy egy am3-as alaplapra? Konkrétan egy scythe kabuto.
+1: ezzel a hûtôvel meddig lehet húzni egy phenom ii x2-es procit? -
windlord
őstag
Brocken gyári ventijét szeretném kiváltani egy halkabb, de jó légszállítású ventire.
Szerintetek egy Noiseblocker pl2 megfelelő választás lenne?
Jelenleg egy Swif2 800rpm van rajta, de szerintem nem az igazi... -
proci985
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #20384 üzenetére
+1. swif2 jó venti, de magában egy 800rpmes általában még kevés.
-
hann
tag
Üdv !
Van egy CM Haf912+ házam, ha az oldallapra rakok egy ventit, hogy befelé fújjon, elég idegesítő magas sípolást produkál. Eddig próbáltam egy Noctua NFP14FLX-szel és most egy Corsair AF120 van fent.
Ha befogom a nyílást megszűnik, tehát valószínű a lyukak miatt ad ki ilyen hangot.
Ezzel mit lehet kezdeni ? -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tervezm, hogy veszek 4 db JMC DC 12V 1,84A 4pin-es ventit.
Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? Jó/rossz. Főleg a hang és légszállítás érdekel.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Tothgera30 #20384 üzenetére
Én tettem TY-140-et a Brockenemre, sokkal rosszabbak voltak a hőfokok mint a gyárival.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Malibutomi #20391 üzenetére
Milyen közegben/fordulaton? Lapod hőmérséklete?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Tothgera30 #20392 üzenetére
CM370 házban, szellőztetve rendesen. Gyárival 4GHz-re húzva tudott működni a gép 1,45V-on, a TY nem tudta megfogni a hőmérsékletet.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Malibutomi #20393 üzenetére
A kérdést csak 35%-ban válaszoltad meg .
Tehát ugorjunk neki még egyszer, kicsit részletesebben: - fordulat/ - venti elhelyezése/ -szellőzés/ -más alkatrészek hőmérséklete?
Bár a Brocken 4Ghz-nél kezd már a vége felé közeledni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Tothgera30 #20394 üzenetére
Igen, mivel szerintem felesleges litániát írni. Adott x konfig, ami a Brocken gyári ventivel működik, a TY-vel pedig rosszabbul. Hidd el próbálgattam.
De a kedvedért, a Brocken felfelé fúj, felette két 120as venti húzza ki a meleget, a VGA pedig alapon 40 fok körül szokott lenni mellette. Igen a Brockennek valahol 4 GHz körül van a vége már, ezért mindkét venti maxon ment már, vagyis a maximumot nyújtotta amit tud. A gyári ventivel megállt 53-54 fokon, a TY-vel pedig tovább ment szépen a hőfok felfelé míg végül lefagyott a gép.
Valamikor januárban teszteltem. Épp azért akartam cserélni, mint a fenti kolléga, gondoltam ha a gyári venti maxon tekerve de jó hőfokon tartja, akkor majd a TY megcsinálja alacsonyabban és csendesebben....hát nem. -
Tothgera30
Ármester
válasz Malibutomi #20395 üzenetére
Mert a Brocken ventije (Föhn Purple) 800 és 1500 rpm között dolgozik, míg a 900 és 1300 rpm között. Ezért akkora különbségnek nem kellene közöttük lennie, főleg ha a két venti dolgozik fölötte, akkor nem szabadna lefagynia. Így szerintem mérési hiba is közrejátszott, vagy paszta nem volt megfelelő. Mivel nekem a D14 ment úgy 4ghz-nél hogy csak a fölötte lévő Big Boy dolgozott 150-200 rpm-en, és nem volt vele gond.
-
Pj0tr_
csendes tag
Sziasztok,
Most újítottam be egy ASRock 990FX Extreme4es lapot és hozzá egy AC Freezer 13Pro-t.
A problémám, hogy a borda teljesen nekifeszül a chipset hűtőjének. (Este csinálok is egy-két képet) Okozhat ez problémát?
A másik, hogy az FX-6200 a 30 fokos szobában 41 fokon megy alapjáraton (igaz a magokra meg azt írja, hogy 20 fok...), ami szerintem sok, főleg ezzel a hűtővel.
Egyenlőre még nincs fent az oldala a háznak. Viszont úgy néz ki (szintén majd az esti képeken ), hogy ez a hűtő felfelé tolja a levegős és pont főlé van téve egy 20cm-es venti is (természetesen úgy, hogy fújja a levegőt.
Vélemény?Köszi,
Pj0tr -
Pj0tr_
csendes tag
Amint hazaérek részletesen dokumentálom a szitut
Közben újabb kérdés fogalmazódott meg.
Az alaplapon az alábbi csatlakozók kaptak helyet:
-CHA_FAN1
-CHA_FAN2
-CHA_FAN3
-CPU_FAN1 (ez 4pines)
-CPU_FAN2
-PWR_FAN1A házhoz alapból járt egy 20centis venti a vinyók elé és egy 12es hátulra. Ezmellé vettem még egy 20centiset a proci fölé. Az alaplaphoz pedig adtak egy kis chipset hűtő ventit.
Melyiket hova dugjam? Az egyik nagy probléma, hogy az első venti csak a CPU_FAN2-ig ért el. Az probléma, ha ezeket nem "logikusan" kötöm be?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest