- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gerisz #19400 üzenetére
1.35ösből csak 16gigát láttam egyben, ~30kt meg nem akartam egy összegben kiadni. 8gigás kitben drága volt. ok, kevesebb fesz jobb lenne, de az 1.5ök se melegednek, ram tuning meg nem valószínű lesz.
eco itt egy helyen van, 4x2g 50kért. kb egy árban van a dominator 1600cl7 4x4el.
gyakorlatilag hűtő és helyi memóriák miatt eléggé meg voltam lőve, IFX alá csak szabványram fér be, Corsair Vengenance LP / Kingston HyperX volt kb ennek megfelelő. meg Geil BD, de az drágább volt, meg állítólag ddr3mon már nem annyira jó, mint volt DDR2őn (meg szerettem rajtuk a status ledeket is).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Jégtörő
aktív tag
válasz enginev3.0 #19392 üzenetére
Pattinsd ki a turbinát.
-
Fasten
tag
Sziasztok,
hűtés témakörében érdeklődnék. Igazából szerencsére sohasem volt problémám ezzel, nem húzom a gépet, nem tuningolok, van egy Galaxy7600GS-em, Zalman aktív hűtővel, 64-65 fokos ez nekem ok.
Viszont van 3 vinyóm, sorrendben 80Gb Maxtor 5400rpm, 200Gb Samsung 7200rpm, 500Gb Samsung 5400 rpm. Aktív hűtő csak a nagyfordulatú samsungon van.
A hőmérsékletek eddig olyan max 30fok körül alakultak, de most házcsere után:
Maxtor 80Gb 37fok
Samsung 500Gb ~40fok
Samsung 200Gb ~ 44fokEttől feljebb nem ment. Most levettem a ház oldalát, Maxtor80Gb stabil 26-28fok, Sams 200Gb 36fok, Samsung 500Gb 33 fok, kb 2 órája már megy a gép. De így nyitott a házikó.
Mitévő legyek? használjam nyitottan és ne foglalkozzak a 44 fokkal, vagy rakjak bele egy rendszerventit?
Köszi a segítséget,
üdvSome people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
-
haddent
addikt
üdv
valami tipp esetleg, hogy hogy tudnék kihozni még többet a konfigomból?ház: bitfenix shinobi
proci i7 2600k
proci hűtő: noctua nh-d14
vga: gigabyte gtx 460
És a ventik:
1. elöl ami a winyókra fújja (ami feljebb van) venti az egy általános felhasználású Noctua, ami nyomóerővel is bír, és jól is kavar
2. alatta ami előtt tiszta út van egy direkt nagy légszállítású ház Noctua venti
3. alulról egy sima kis ledes CoolerMaster ...
4. az Noctua NH-D14 -en (procihűtőborda) 1db 14cm es Noctua, és 1db direkt nagy, fókuszált nyomású Noctua hűtőbordaventi
5. hátul az alap Bitfenix venti...Amiből most gazdálkodhatok, az 2db tápból kiszerelt 2eres, de feszültségben és áramerősségben megfelelő venti, ezket be tudnám még szerelni ha azt javasoljátok, illetve az összes venti le lesz cserélve Noctua -ra. Igazából nincs semmi gond a hőmérséklettel, de miért ne lehetne jobb ha van tippje vkinek? Igazából a VGA -ról lenne jó letornászni még egy pár fokot
-
Fasten
tag
válasz Gerisz #19405 üzenetére
Dolgoznak, vagy csak mennek? Hát nagy lemezműveleteket nem végzek, netezni szoktam, max 1-2 videó a jútyúbon, meg rövid, 20-30 perces játékok. De szerintem az lesz, hogy veszek egy ventit nekik.
Köszönöm a segítséget!
üdv,Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Gerisz
addikt
-
oroszbence
tag
Hali
nekem is ilyen grafikus kártyám van.
Neked hány fokos játék után? -
Darko_addict
őstag
Sziasztok.
3 ventihez érdemes szabályzót venni? Ugye alapvetően nem sok dologra kell, tehát túl csicsás dolog nem kellene és pénzben sem érné meg, de ha már veszek, információ kijelzős érdekelne. Valami ajánlás 5e környékén?
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Wind-Storm
őstag
válasz Darko_addict #19412 üzenetére
Ha kézzel akarod tekergetni akkor igen, egyébként rákötöd az alaplapra (ha támogatja még a 3 tűs ventik szabályzását is) és annak a BIOS-ában beállítod.
Kijelzőset meg 5 ezerért kétlem, hogy fogsz kapni. -
Fasten
tag
Játék közben kb 65fokos a kártya.
A házam az noname volt és noname-re cseréltem :-) Valami Happy Midi vagy micsoda :-)
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Halk és hatékony hűtésű házat szeretnék építeni.
Két kiszemeltem van. Az egyik a Bitfenix Shinobi a másik a Fractal Design Arc Midi.Ezek valamelyikébe szeretném bepasszírozni az adatlapomon lévő konfigot.
Amit mindenképpen szeretnék, hogy elől a két ventit használni tudjam.
Ebből kiindulva a Fractal lenne a nyerő számomra, mert ugye neki rácsos az előlapja. De ugye ugyanez a hátránya is. A Shinobi az meg azért lenne szimpibb mert nem annyira lyukacsos. Csak éppen ez miatt van kétségem, hogy az első ventik elegendő levegőhöz jutnak-e.
A végleges megoldás az összes ventihelyre Swif2 venti kerülne mindkét házba. Olcsóbb alternatívaként még vacillálok az Arctic F12-n is. -
haddent
addikt
Nekem Shinobim van, és majdnem mindenhol Noctua ventik. Nincs vele semmi gond, hát nyilván nem fog annyi levegőt átengedni mint a Fractal... Viszont 10 ezerrel olcsóbbé dobálják És nem vagyok róla meggyőződve, hogy a nagyobb légszállítás lejjebb vinné a hőmérsékleteimet, mert nekem az asztalon kinn is kb. ugyanannyi mint a házban... De ha teheted akkor vedd a drágábbat természetesen...
-
proci985
MODERÁTOR
tippre: az ACket felejtesd el, kegyetlen motorzajuk van egy normális ventihez képest. ár/értékben verhetetlenek, de mivel nagyon olcsóak és elfogadható a karakterisztikájuk... ez nem meglepő.
a swifek jobbak, zajra kb párban vannak egy sflexel (noctuával), csak épp egy sflexhez képest kb negyedével rosszabbul teljesítenek saját tapasztalatok alapján restriktív helyzetben. okkal relatíve olcsóak.
vagy van egy harmadik megoldás: Fractal R3/Antec P280/Antec p183. mindhárom remek, elöl duplaventis megoldás, erőteljes zajcsillapítással. mindhárom elég jól hűt, és mindhárom halk. méretbeli és árbeli különbségek vannak (R3 kb budget p183 néven vonult be a köztudatba, a p280 meg a túlméretes R3), de kiindulásnak mindegyik jó.
látom asztalcsere is miatt váltasz el a Storm Sniperről, emiatt valszeg a p280 kiesik, másik kettő talán még jó lehet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Wind-Storm
őstag
válasz proci985 #19417 üzenetére
Nem értem, ti hogy használjátok az F12-t, hogy előjön a motorzaja?
Egyáltalán nem vészes a motorzaja...
Egy swif2 meg amikor nálam volt, na annak kegyetlen zavaró volt számomra a motorzaja..
1200rpm-es S-flex meg egyenesen borzalom volt, motorzaj, kis légszállítás, magas indítófesz.
Be-quiet az egyetlen, amelynek teljesen nulla a motorzaja. -
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19418 üzenetére
s-flex 1200.
mint már többször hangoztattam, én zalman fanmate2-re köte használom, (azaza használtam), őket.
minimumra letekreve. ott gyakorlatilag nincs még a morgás. a p5qd lapom bios-ában látom, ha az alplapra dugom, nem elosztóra: 415-420 rpm-en megy ilyenkor.viszont fölfelé tekerve valóban több komoly morgási pont van.
én pont ezért cövekeltem le a fnamate2-nél. mert ott a minimum potiálásnál ez nincs. el sem lehet rontani. ezért 3 ilyen kombóm is van tartalékban, el sem adom őket....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19420 üzenetére
biztos jó, de én ventit már csak eladni fogok, venni nem.
régen fenntartás nélkül álltam a scythe cuccokhoz. ma már közel sem...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
zolee1984
senior tag
heló megmondaná valaki,
hogy az am3 procó hűtőket
rá lehet e rakni az am3+raüdv Zoli
-
yako
tag
Szevasztok!
Linkelnék egy képet.
A háttérben egy duplra radi van, rajta 2 db 12 cm-es ventivel. Elé betennék egy 14-est, ha van értelme, és nem rontja a 12-esek hatásfokát.
Szerintetek?Bocs, ha nem ebbe a topikba való, de biztosan van véleményetek!
By Demons Be Driven
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19427 üzenetére
Hátul szintén egy 14-es fúj be, és a ház tetején egy 20-as kifelé, ami fölött, a házon kívül gondoltam elhelyezni egy ugyan ilyen radit két átfújó 12-essel.
Tehát ott is az az elv valósulna meg, hogy a radit átfújó ventik előtt lenne egy lassan forgó - gyári - 20 cm-es venti.By Demons Be Driven
-
yako
tag
-
Wind-Storm
őstag
A 14-es nélkül azért még el tudtam volna képzelni..
Én tuti nem művelném ezt.
A tápban visszafordítanám a ventit eredeti fújási irányába, hisz amúgy is úgy tervezték a tápot, hogy a melegedő alkatrészek hűtőbordáira fújja sugárban a levegőt.
+ Terhelésnél ha melegszik a táp, ne fújja a meleget a vga-ra, mert nem egészséges.
Illetve a fordított hátsó venti is csak bezavar a légáramba.
Így csinálnám: [link] -
yako
tag
válasz Wind-Storm #19431 üzenetére
A táp alul szív, hátul fúj, egyáltalán nem zavar be.
Amit Te megfordítottál, az a ház oldalán lévő 20as venti, ami így nem befúj, hanem kiszív.
Bocs, ha nem volt egyértelmű![ Szerkesztve ]
By Demons Be Driven
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19433 üzenetére
A hátsót megfordítani? Most, és eredetileg is kifelé fúj. Azaz maradjon is így, ha jól értelek!
Kösz a véleményezést!By Demons Be Driven
-
yako
tag
-
Jégtörő
aktív tag
Mennyi egy asus p6t deluxe alaplapnak a normális hőmérséklete jól szellőző házban? üresjáratban?
játék alatt? -
Wind-Storm
őstag
válasz sinya85 #19439 üzenetére
Volt már ilyenem, zm460b-aps tápba tettem.
3 Volt körül már vígan indult, ha légnyomása nem is túl nagy (de a színe eléggé rikító )
Egy bizonyos középtartományos fordulatszámon elkezd búgni, nagyon egyszerű motorilag a felépítése, very cheap.. ezt leszámítva motorzaja még tűrhető.
Szétszedhető, könnyű takarítani. (viszont most 2 TB Silence-m van az üres gépházamban amikben ugyanez a csapágyazás van, és nem tudom őket )
Annyiból tuti mágnescsapágyas (twister?), hogy a tengely vége egy mágneses golyóhoz vonzódik oda, így a tengely hosszanti csúszkálása megszűnik és halkabb működést eredményez, kisebb kopást...[ Szerkesztve ]
-
sinya85
senior tag
válasz Wind-Storm #19441 üzenetére
Már multkor kérdeztem és válaszoltál is rá csak nem találom....
Szóval milyen ventit is ajánlottál?
házszellőztetés 3db 120as és 3db 140esஜ۩۞۩ஜ
-
Darko_addict
őstag
válasz sinya85 #19442 üzenetére
be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet!, be quiet! . Kb így mondanám, hogy mit ajánl Wind-Storm. Én már félek mást venni egyébként.
-
sinya85
senior tag
-
Darko_addict
őstag
válasz Wind-Storm #19447 üzenetére
Én eddig csak USC-ket (és PWM kiadást) láttam a magyar boltokban. Akárhol is néztem.
Az USC már archívban van náluk.JA! március elsején jött ki a v2. Ezért nincs nálunk!
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Darko_addict #19448 üzenetére
Szerintem discontinued.... majd ha kifogynak, biztos árulni fogják már az átnevezetteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest