Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kareszjee
csendes tag
válasz Wind-Storm #19322 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Légy oly szíves,majomkodással kímélj meg! :)
-
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19357 üzenetére
én lázmérőztem őket. csak időben kell, mert ha bőven menet közben méred, akkor kiírhatja, hgyo halott. (43 fok... -> error...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
sinya85
senior tag
válasz Wind-Storm #19362 üzenetére
Már nem tudom mit vegyek lehet semmit vagy majd még olvasgatok.
ஜ۩۞۩ஜ
-
Darko_addict
őstag
válasz Wind-Storm #19365 üzenetére
Mondtam, hogy nem értek a PC Case Massacre-höz.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
dannyl
addikt
válasz Wind-Storm #19381 üzenetére
Oké, pont ezt néztem én is, tökéletesen megerősítettél Köszi!
-
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19418 üzenetére
s-flex 1200.
mint már többször hangoztattam, én zalman fanmate2-re köte használom, (azaza használtam), őket.
minimumra letekreve. ott gyakorlatilag nincs még a morgás. a p5qd lapom bios-ában látom, ha az alplapra dugom, nem elosztóra: 415-420 rpm-en megy ilyenkor.viszont fölfelé tekerve valóban több komoly morgási pont van.
én pont ezért cövekeltem le a fnamate2-nél. mert ott a minimum potiálásnál ez nincs. el sem lehet rontani. ezért 3 ilyen kombóm is van tartalékban, el sem adom őket....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19420 üzenetére
biztos jó, de én ventit már csak eladni fogok, venni nem.
régen fenntartás nélkül álltam a scythe cuccokhoz. ma már közel sem...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19427 üzenetére
Hátul szintén egy 14-es fúj be, és a ház tetején egy 20-as kifelé, ami fölött, a házon kívül gondoltam elhelyezni egy ugyan ilyen radit két átfújó 12-essel.
Tehát ott is az az elv valósulna meg, hogy a radit átfújó ventik előtt lenne egy lassan forgó - gyári - 20 cm-es venti.By Demons Be Driven
-
yako
tag
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19431 üzenetére
A táp alul szív, hátul fúj, egyáltalán nem zavar be.
Amit Te megfordítottál, az a ház oldalán lévő 20as venti, ami így nem befúj, hanem kiszív.
Bocs, ha nem volt egyértelmű![ Szerkesztve ]
By Demons Be Driven
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19433 üzenetére
A hátsót megfordítani? Most, és eredetileg is kifelé fúj. Azaz maradjon is így, ha jól értelek!
Kösz a véleményezést!By Demons Be Driven
-
yako
tag
-
sinya85
senior tag
válasz Wind-Storm #19441 üzenetére
Már multkor kérdeztem és válaszoltál is rá csak nem találom....
Szóval milyen ventit is ajánlottál?
házszellőztetés 3db 120as és 3db 140esஜ۩۞۩ஜ
-
Darko_addict
őstag
válasz Wind-Storm #19447 üzenetére
Én eddig csak USC-ket (és PWM kiadást) láttam a magyar boltokban. Akárhol is néztem.
Az USC már archívban van náluk.JA! március elsején jött ki a v2. Ezért nincs nálunk!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #19451 üzenetére
ok, így érthetőbb. azt nem értem, hogy miért kell mindenre új nevet kitalálni.
TaaT: ja árát vágom. amiatt érdekelt, hogy csak a ledekre mentek rá (az meg kell hagyni jól néz ki, bár én led ellenes vagyok), vagy egyébként is remek. mindenesetre ha az F12nél rosszabb, az úgy eléggé siralmas lehet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TaaT
nagyúr
válasz Wind-Storm #19455 üzenetére
12-esekről van szó [link]
ebben nincs hőérzékelő de van egy doboz ami olyan mint a zalman fanmate, azon szabályozom a fordulatszámot és a ledek villogását [link]
"AC F12-t nem nevezném jobbnak, csak az ára miatt"
pedig az az enemrax venti ami itt van nálam gyengébben teljesít mint az AC F12-m
motorzajt Swif2-nél még nem tapasztaltam, pedig van/volt egypár
Give them hell Ukraine!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #19457 üzenetére
swifnél én se tapasztaltam motorzajt, bár nekem sflexből is sikerült kifognom jókat (vagy csak simán arról van szó, hogy az 1900as verzió kevésbé problémás, olyat csendszerető nem vesz ).
swif2 hangra és járásra kultúráltnak tűnt, csak éppen 25%al volt gyengébb deltaTben egy Sflexnél. de egy kevésbé restriktív bordán szerintem jók lehetnek, házventinek meg főleg.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Wind-Storm #19460 üzenetére
emlékszem rá. én viszont csak az 1900ast használtam, bár abból 5öt.
deltaT úgy, hogy cpu hűtőn néztem, SFlex "800" csinált 40es deltaTt (q6600@1.38 3.2=9x367), Swif2 1200 880-900rpmen 50et. ami azért szerintem eléggé jelentős különbség. mondjuk a kéttornyos, sűrű és vékony lamellájú borda nem segített sokat a swifnek.
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz Wind-Storm #19473 üzenetére
nem egy ilyen esetben javasoltam már a tápcserét (volt olyan aki régi elavult 500W+++ tápba keresett halk 8centis ventit ) de a tulajdonosok nagyon ragaszkodtak a cuccukhoz
ellenben volt akinek sikerült corsair tápból való ADDA ventire cserélni a régit és megvan elégedve a végeredménnyel
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
válasz Wind-Storm #19475 üzenetére
chieftec gps450a, már csapágyas volt benne a gyári zörgött meg minden
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
-
kois21
tag
válasz Wind-Storm #19505 üzenetére
Helyrehoztam a baklövést, amit elkövettem, tanulságos volt számomra
2 kérdés:
-Benthagyjam, vagy kivegyem a nem használt PCI slotoknál a zárólemezeket (2db hátul a VGA alatt)?
-Érdemes a táp alatt a másik helyre is berakni kifújó ventit vagy maradjon az 1 db Coolink Swif2-800 (a 2. vicces képen látható)?Jelenleg system stability teszt az alábbi eredményeket adta:
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
válasz Wind-Storm #19516 üzenetére
Nem, az már túl nagy, maximum a 92mm. a linken szereplő 100mm sem igen jó már.
A múltkor találta egy üzletet ahol pár 100Ft-ért volt 92x15 vagy 80x15-ös venti, de már nem találom."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Klemens
őstag
válasz Wind-Storm #19518 üzenetére
Több, mint 2K az a venti, annyiért baromi drága, főleg úgy, hogy 3db kellene, de minimum 2db.
Ha a 3 venti összegét összeadom plusz az egyéb anyagok, abból már veszek olyan AC VGA hűtést, hogy még engem is le fog hűteni a nyáron.
Ahogy nézem nem lesz egyszerű a dolog.
Azért köszönöm!"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Maximum1
őstag
válasz Wind-Storm #19524 üzenetére
A hátsót cserélném le 3 pinesre /most pwm vezérli/és dugnám a Power FAN csatira amit leszabályoznák 1000 rpm-re.
A deszkán csak egy pwm vezérlés és 2db 3 pines vezérlő van.
A proci menne pwm-n a többi meg 3 pinen.
Az alsót meg kössem ki? -
Maximum1
őstag
válasz Wind-Storm #19526 üzenetére
Gyárilag rajta volt a ventin az y kábel, gondoltam erre találták ki.
Az alsó érezhetően fúj.
Akkor veszek egy 3 pinest, a pwm-est nem lehet bekötni a 3 pinre? -
Maximum1
őstag
válasz Wind-Storm #19528 üzenetére
Átkötögettem mindent.
Csendesebb nem lett, viszont egyenletesebb a hangzása.
Viszont a vga jobban melegszik, annak a ventije szív vagy fúj?
Szerintem szív, de már kínomban nem tudom. -
Maximum1
őstag
válasz Wind-Storm #19530 üzenetére
Már leszabályoztam mindet, úgy néz ki az az alsó felborítja az áramlást.
Szerintem kikötöm, előtte jobb volt a vga-nak.
Lehet még megfordítom, mit csinál.
Köszi a segítséget. -
Maximum1
őstag
válasz Wind-Storm #19532 üzenetére
Az első 14cm-es ventit kötöttem át 5voltra és helyreált az áramlás, hang is feleződött.
Az alsót a végén bent hagytam, jó lett optikai tuningra, látni az oldalsó méhsejtrácson keresztül.
Még modding is lett a végén![ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz Wind-Storm #19567 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz Wind-Storm #19569 üzenetére
Most egyelőre semmilyen mert idegesített a kerregése. De ugye a halkság volt a cél így a legalacsonyabb fordulatra volt állítva vagy kikapcsolva a venti.De ha kikapcsolt állapotból indítottam akkor kerepel. Legnagyobb fordulaton is mintha csinálná de akkor viszont már nem úgy hallatszik.
-
yako
tag
válasz Wind-Storm #19567 üzenetére
Szevasz!
Nálam hasonló a helyzet 4db Coolink SWIF 1201-es ventivel, amik Y kábellel vannak egy Zalman ZM-MFC1 Plus vezérlő egyik helyére kötve.
Lehet ezzel a problémával valamit kezdeni?Előre is kösz!
By Demons Be Driven
-
yako
tag
-
TaaT
nagyúr
válasz Wind-Storm #19770 üzenetére
"a PWM-es ventilátorokat általában az alaplapok induláskor felpörgetik maximális fordulatszámra"
ez engem baromira idegesített, ezért nincs is most egyetlen PWM-es venti sem a gépemben
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
válasz Wind-Storm #19772 üzenetére
nekem ilyenem volt, na ebben van elektronika [link]
Give them hell Ukraine!
-
Garsza
veterán
válasz Wind-Storm #19770 üzenetére
Köszönöm a kimerítő leírást akkor végeredmény szempontjából mindegy milyen ventit veszek.
-
odipapa
senior tag
válasz Wind-Storm #19779 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Igazából nem a hang miatt kérdeztem, hanem energia felhasználás szempontjából.
Tudom hogy 1-2W-ról beszélünk, csak a következő konfigomat a minimális áramfogyasztás jegyébe építeném, ezért érdekelt ez a dolog. -
Garsza
veterán
válasz Wind-Storm #19776 üzenetére
De vannak most is háromtűs ventieim és a lapomon mindenütt négytűs csatlakozó van és szabályozza azokat is a lap.
-
Garsza
veterán
válasz Wind-Storm #19784 üzenetére
Igen sőt van is bőven aljzat 2 a CPUnak 3 háznak + 3 kiegészítő
-
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19790 üzenetére
2 gyári hűtő van egymás tetején.
2 méretű gyűrű lesz. nem lesznek klasszikus lemezek. a gyűrűk lesznek a hőleadók. és egymás távtartói. csak a külsők nagyobb méretűek lesznek.
volt olyan elképzelás is, hogy lemezek lesznek, és kis gyűrűk távtartónak, illetve, hogy a hőt leszedejék a csőről és átadják a kihúzott hengerpalást nélküli lemezeknek, de ezt dobtam.a csak gyűrűs megoldás jobban tetszik. ad egy egyedi kinézetet.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Wind-Storm #19795 üzenetére
a csövek mennyisége és a blokkon való elhelyezkedéséből adódóan maguk a csövek rengeteget el tudnak szállítani. (elvileg bő 200w+)
a gyakorlatban ugye azon múlik, hogy a gyűrűk hőleadása milyen lesz.
van egy kis hasolnlóság az aluprofil hűtőbordákkal. csak itt kisebb elsz a tömeg, viszont az utolsó centiig-ig be van csövezve. pusztán az aluban nem kell vánszorognia a hőnek sehol.
és teljesen fel lesz pasztázva az összerakáskor. azaz hővezető ragsztózva. tehát sehol nem lesz a csövek és a gyűrűk, ill. a kis és nagy gyűrűk találkozásánál akadály a hőáramban.90-120w között lesz passzív üzemben az igazság. asztal telejére téve.
picivel több talán lehet, de a 90 tuti meglesz. (remélem...)ja, és nem alátétek lesznek. a képen még azok vannak a szemléltetés miatt.
a m6-hoz való alátét ugye 6.4 körüli. lötyögne.
tömítőgyűrű lesz. vagy/és a lukorong, amit én fogok felfúrni állványossal 5.9-re, majd jön a 6-os dörzsár...[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Wind-Storm #19823 üzenetére
CM sickeflow
A bitfenixnek nincsen sajnos. legalábbis én nem találtam, vagy 3 variánsa van, pontos típust este kapok bőlele.[ Szerkesztve ]
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
akoska23
aktív tag
válasz Wind-Storm #19823 üzenetére
Hát sajna én is csak pár ilyen képet kaptam róla más egyéb infóm nincs. A mostani pedig amit a procihoz adtak gyári intel hűtő. Azért cserélném le mert kicsit húztam a procin (Pentium4 3GHz HT) 3.0 ról 3,8GHz re és nagyon hamar felmegy 70 fok felé.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz Wind-Storm #19826 üzenetére
Nem tudom ide tartozik-e de melyik a legmegbízhatóbb hőmérséklet figyelő program? Az Aida jó erre a célra? Pontos?
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz Wind-Storm #19828 üzenetére
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Wind-Storm #19849 üzenetére
Köszi szépen a választ!
iPon ban ha jól láttam nem volt olyan amin nem volt hőérzékelő mentes venti ugyan ilyenben.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Wind-Storm #19851 üzenetére
Úgy döntöttem egyenlőre, hagyom hőérzékelősön!
Már itt van az asztalomon illetve gépemben! Szóval mind1 már...+ azért rendeltem ezt iponból mert mást is rendeltem onnan.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
waterdragon1
tag
válasz Wind-Storm #19851 üzenetére
Szia kellene pár ventilátor a házamba hol nézzek olcsón kb f12 kaliberűeket ?? Lehet nem mind 12-es kellene esetleg ezek: 1DB 12vagy 14-es ,2db 9- 9.2-es és 1db 12-es halk legyen és az a baj hogy az alaplapomon csak 1 ventilátor csatlakozó van.. Mert a házam hátuljában és elejében 8cm az alap esetleg kivágom de akkor is csak 9-9.2 cm-es fér a házam aljába és tetejébe viszont ami belefér akár 14-es is. Válaszodat köszönöm.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz Wind-Storm #19849 üzenetére
Anno így jártam én is a F8 TC vel. De ugyanígy jártam el és bevált.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest