- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz Tothgera30 #20300 üzenetére
ez a kábeleknek a 30%a ha van-e annyi, nagy része el van dugva a gép oldala és az alaplaptartó közé
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok, számítógép házak közül keresnék nagy tornyot,ami jó szellős is és elfogatható áron van, írjatok már pár tipust ha lesz rá időtök...
Köszönöm szépen! -
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Enermax StarRay ECA-3170 ház. Benne elől a gyári 12cm-es világító venti, hátul pedig egy Arctic Cooling F12 Pro PWM venti.
Az a baj, hogy ezekben a meleg időkben az Ati HD4890 videokari túlmelegszik és kékhalált okoz.A ház oldalára lehetne tenni 2db ventit: optional: 2x 12/14cm fan
Milyen ventit tudnátok javasolni hozzá? Fontos lenne, hogy nagyon halk legyen és nagy teljesítményű, tehát teljesen megszünjön a kékhalál. Egy venti elég lenne? Vagy kettő kellene? Az alaplapon 3 venti csati van: PWR_FAN (3 PIN-es) SYS_FAN1 (3 PIN-es), SYS_FAN2 (4 PIN-es).
Azt tudom, hogy AC ventikhez adnak elosztót. Adnak másfajta ventikhez is?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
torcsrent
tag
válasz The.Bali #20306 üzenetére
Először nézd meg a kártyához kapcsolódó hőfokokat illetve hogyan szabályozza a kártya a saját hűtését (felpörög-e a venti magasabb rpm-re), majd levett oldallap segít-e a túlmelegedésen, ha utóbbi eset áll fenn, akkor kell a venti.
TY-140 most a "best buy" termék.
Swif2-120P-hez is van pwm-elosztó.[ Szerkesztve ]
-
Jégtörő
aktív tag
válasz ScomComputer #20305 üzenetére
cooler master haf x, haf xm, thermaltake overseer, ennek a 2 gyártónak nyugodtan böngészd végig a weboldalát találsz egy csomó jót
-
tasiadam
veterán
válasz Jégtörő #20309 üzenetére
nem fagy és sosem fagyott le még hűtés nélkül sem. Igen miután kinyitom és úgy megnézem akkor meleg eléggé, azt is jó lenne megoldani hogy a 9600GT hűtése kifújja a levegőt mert a 9800Gt-m az ki is fújta de ha azt a hűtőt teszem rá akkor a kondi nem lesz hűtve
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
törölt tag
válasz antivirtuoz #20292 üzenetére
Érdekes, mert mindenki azt javasolja, hogy kifelé fújja a levegőt, viszont én kipróbáltam így is, úgy is, és legnagyobb megdöbbenésemre akkor hűvösebb a processzor, ha befelé fújja...
Aztán elgondolkodtam, és rájöttem, hogy bizony van értelme, hisz ha kifelé fúj, akkor csak a meleg levegőt keringeti a házban, viszont ha befelé fúj, akkor rögtön a proci kap friss levegőt, amit majd a táp és a hátsó venti kifúj.
Valahogy így: -
Jégtörő
aktív tag
válasz #21346560 #20311 üzenetére
igazad van, de neki úgy értem, hogy alsótápos a gépe tehát csak egyetlen hátsó ventilátor vinné ki azt amit az összes többi befúj ami elég kevés és felborulna a légáramlat. neked viszont a tápod is kifelé fúj és nincs oldalsód, amitől friss levegőhöz jutna a procihűtő meg a vga, ezért a felülről pótolod.szerintem ezért jobb neked így.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
easy...rider
őstag
válasz #21346560 #20311 üzenetére
Nálad ez azért működhet jobban, mert így egyenletesebb a be és ki áramlás, meg a fenti előrébb van nálad. Ha mindkettő a sarokban lenne, akkor sokat visszaszívna a fenti abból amit a hátsó kinyom meleget. Az övé szerencsére alul is kap levegőt.
1db 14cm-es thetmalright ventit javasolnék oda felülre
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz easy...rider #20316 üzenetére
Nekem?
Mert egy nagy gond van csak... 11cm szélesre van kivágva a nyílás
Jah és a lemez is csak kb 12 cm széles....[ Szerkesztve ]
-
antivirtuoz
tag
válasz Jégtörő #20312 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igazad van, kedves Jégtörő! Valóban alsótápos a rendszer: Corsair Graphite 600T, a processzorhűtő pedig (hogy őszinte legyek: még csak tervezett): H100.
Mindenesetre majd én is kipróbálom többféle módon is.Jelenleg viszont az északi híd hőmérséklete nem tetszik: 60°C körüli. Szerintetek ez még elmegy, vagy sürgősen csináljak valamit (például a gyári hővezető paszta cseréje, a hűtőborda cseréje, aktív hűtés beszerelése, esetleg valami más)?
Viszont nem tudom, hogyan tudnám a déli hidat hűteni, ha eltávolítom az északi híd gyári hűtését, ugyanis egybe van kötve a két hűtő: [kép]. Vagy rosszul látom/tudom?[ Szerkesztve ]
"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein
-
torcsrent
tag
válasz antivirtuoz #20318 üzenetére
Rosszul látod. A legalsó a déli, proci alatt az északi, proci mellett a fetek hűtése.
[ Szerkesztve ]
-
torcsrent
tag
válasz antivirtuoz #20320 üzenetére
FET többes számban.
-
antivirtuoz
tag
-
torcsrent
tag
válasz antivirtuoz #20322 üzenetére
Hasonló bordával tudod hűteni, mint a proci feletti fetek esetében. De mindig egyedi méretek vannak, így barkácsolással/legyártással jár.
-
Jégtörő
aktív tag
válasz antivirtuoz #20322 üzenetére
Északi hídra egy Xigmatek Porter N881 HDT North-Bridge Hűtőt ajánlanék, fet hűtők is vannak, de nem tudom ,hogy neked pontosan mekkora kell. Én is olyat teszek majd fel de szerencsére nekem nem kell a fetekkel bajlódnom.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz Jégtörő #20298 üzenetére
A "Ház ventilátorok" topikban is előjött már ez a meleg levegő felfelé száll dolog.
Ez addig igaz, amíg nincs semmi a házban, ami megkeverné a levegőt. Onnantól búcsút mondhatsz ennek a fizikai jelenségnek.A ventilátorokat úgy kell elhelyezni, ahogy azt megálmodták a tervezők, mert úgy lesz a legmegfelelőbb a ház szellőztetése.
SilverStone FT01 befelé fújú felső ventivel.
-
easy...rider
őstag
válasz blasko92 #20325 üzenetére
Olyan zene van alatta mintha valami régi amcsi poresz lenne
Tanulságos, csak tudni kéne mennyivel forogtak a ventik. Mert zajosnak tűnt nekem a rendszer. Az a füstgép se lehet valami halk, és ahhoz képest a gép is hangos lehet akkor.
Meg kéne egy olyan teszt is ahol szív a felső venti. Mert így csak az egyiket demonstrálták -
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Synology DS210J-be kellene 70x70mm-es halk venti. Kapható ilyen? -
easy...rider
őstag
-
Speeedfire
félisten
Csak 1db venti van a gépemben hátul, de nem tudom hogy most merre kellene állnia. Tolnia befelé a levegőt, vagy kifelé szívnia?
Jelenleg befelé tolja a cpu-hoz és a táphoz a levegőt.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bluyoo
nagyúr
válasz Speeedfire #20332 üzenetére
Kifele szívjon.Ha toronyhűtőd van annak a ventilátora is abba az irányba fújjon.
Vagy megpróbálhatod alul előre betenni befele szívóként lehet többet ér (nálam nem így volt,házfüggő a dolog).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
válasz Speeedfire #20332 üzenetére
Szerintem nem túl hatékony, mert a táp rögtön elszívja a hűvös levegőt a proci elől. Legalábbis ha jól sejtem hogy előrébb van a táp mint a proci
Amúgy érdemes rászánni egy fél órát és kipróbálni.
Játszol 10 percet valami "komoly" játékkal és megnézed hogy ha befelé megy akkor milyen hőmérsékletek uralkodnak a gépben, illetve fordítva is... -
Speeedfire
félisten
bluyoo & Runo:
Köszi, mind kettőtöknek. Kifelé valóban jobb lett 2-3 fokkal mindennek a hőmérséklete.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz Speeedfire #20337 üzenetére
Nálam nem jött be a dolog az első ventivel.JSP EZ-COOL H-688A házam van és elég zárt az eleje és szinte semmi friss levegőt nem tudott behúzni.Oldalt volt egy ideig a VGA miatt de mára azt is elhagytam fő a csend.
És így sem egy kazán a gép [link] mondjuk itt 1óra IDLE után mértem.Bazinga!
-
Speeedfire
félisten
-
törölt tag
válasz Speeedfire #20339 üzenetére
Akkor talán megvan a miért "stock cooler"
-
törölt tag
válasz Speeedfire #20341 üzenetére
Hidd el, egy Stock és egy valamire való normákis hűtő közt akár 20 fok különbség is lehet!
Nézd csak meg, a nagy teljesítményű CPU hűtők közt is van 10 fok, akkor a gagyik közt?![ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Üdv!
Egy olyan buta kérdést dobnék fel..3db 140es venti fér max a hütőmre..számít vmit az h 1000en forog mind a 3 vagy h 1500on? kell h ilyen erős legyen ha 3ventis?
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bluyoo
nagyúr
válasz Apollo_21 #20343 üzenetére
Nézz meg egy két tesztet hogy viselkedik bizonyos fordulatszámon.
A lamellák távolságától függ mi az ideális a hűtőnek (típust nem írtál).
Pl. Alpenföhn K2 teszt.
Abban sem vagyok biztos hogy szűkséges az a 3db sok hűtőnél a több venti csak 1-2fokot hoz.
(#20339) Speeedfire
Az tényleg nem kevés.Bár az eltérés eléggé CPU függő az E8400-asomnál ha jól emlékszem 5fok volt a difi.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Apollo_21 #20345 üzenetére
Szerintem a 3db felesleges rá teljesen keskeny a borda és ráadásul elvan forgatva Vortez teszt.
A tesztben még a 12cm-es 2Xswif2 120P-vel is jó eredményeket ért el.Történetesen pont ugyanannyira tudta lehűteni velük a CPU-t mint a 2db. Noctua NF-P14 FLX-el
De még passzív üzemben is csak 12fokkal melegebb mint a 2gb. 12/14cm-es ventivel (i7 920 4.0GHz).
Árban azért nem kicsi az eltérés a két szélkavaró kötött(pont duplája a 14cm-es Noctua).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Apollo_21 #20345 üzenetére
használd a gyárit, a blue vortex az egyik legjobb a piacon. kettő szerintem elég, gyorsabbat pedig megint ne vegyél, az már zavaró lenne 12Vn és fokokban nem igazán nyernél.
bluyoo: a Noctua 140es egy alsóközepes venti csúcs árazással. a prolimatech blue vortex, a thermalright ty140/150 és a Scythe 140es megeszi. swif jó, de széles bordára nem szabad 120ast rakni.
ha meg a tesztben a 120p és a noctua is 12Vn ment, akkot lehet a 120p elverte, node hangban minimum 6dbA volt a különbség. a 120p egy 1700rpmes, performance venti 12Vn, ami mellesleg úgy járatva már hangos, tandemben meg főleg. a noctua meg elvileg halk lenne, de a prolimatech főleg az. lehet, hogy a motor és a csapágyzaja nem nagy a swif szériának (1200asom van itthon, hangban tényleg ott van), de 1700rpmen egy 120asnak már eléggé jelentős szélzaja van. 1900as SFlex tandem is elviselhetetlenül hangos hosszú távon asztalon, hiába az egyik legjobb venti a piacon.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest