- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz ginola #12401 üzenetére
2,8m-re bőven jó ez a méret Nem tudom,h egymáshoz képest milyenek, nem láttam őket még egymás mellett, de olvasgass teszteket v menj el egy Sony boltba v más műszaki boltba és győződj meg a dologról a saját szemeddel
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nightshadow
veterán
válasz oliver7777 #12395 üzenetére
És ez melyik nálunk is forgalmazott tv-nek felel meg, vagy melyikhez áll közel?
A C678 az a nálunk is forgalmazott C650 tripla tuneres változata volt, tehát a DVB-C/T mellett benne volt a DVB-S2 vevő is. Hivatalosan nálunk csak a C650-et, és C630-at lehetett kapni. Ezek mind tavalyi típusok, gyakorlatilag már nem kaphatók. Az ideiek közül az UE-40D6xxx-at érdemes nézni, ezek tekinthetők a C650 utódjának, csak ezek már 3D-sek is egyben.
-
nightshadow
veterán
válasz ginola #12397 üzenetére
Szeretnék tanácsoz kérni. Vacillálok két Sony Tv között, az egyik 37es EX720-as a mások 40es NX710. Mindkettő kb 200 ezer lenne, mi a véleményetek ezekről, melyiket érsemesebb venni? Ill. esetleg más alternatíva? ",6 méterről ezek nem nagyok?
Az NX sorozat az EX sorozat fölött van minden tekintetben. Az EX gyakorlatilag a belépőszint a Sonynál. Az EX720-at a 3D miatt erősen lehúzzák a tesztek (mint 2D tévé jó), ráadásul 37”-es méretben a Sony nem is gyárt panelt, így biztos, hogy nem Sony paneles. Főleg, hogy mindkettő 200k, nem is kérdés, hogy az NX710-et kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12405 üzenetére
Köszi az NX 3d-be milyennek számít?
-
Ragnar95
félisten
válasz nightshadow #12405 üzenetére
Az EX gyakorlatilag a belépőszint a Sonynál.
Azért ez így nem igaz. A BX a belépősorozat és az EX720 az már az NX720 előtti modell.De igaz, hogy az NX sorozat az EX fölött áll.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nightshadow
veterán
válasz Ragnar95 #12407 üzenetére
Azért ez így nem igaz. A BX a belépősorozat és az EX720 az már az NX720 előtti modell.De igaz, hogy az NX sorozat az EX fölött áll.
Az EX, CX, BX mindhárman a belépőszintet képviselő Essential sorozat tagjai (lásd: [link]) Egyébként a BX kimondottan bevásárlóközpontoknak (Tesco, Auchan) szánt ún. „Tesco gazdaságos” modell (info Sony Centerből származik), amelybe pl. jó pár éves, 2 generációval korábbi Bravia Engine 2 képjavítót szerelnek. Azóta már kijött a Bravia Engine 3, illetve a jelenleg is futó X-Reality.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12409 üzenetére
A crosstalk a villódzás ugye? Akkor egyértelmű nx 710 , amit érdemes e kettő közül venni, már csak kalibrációs beállításokat kell keresni hozzá
Köszi szépen.
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12411 üzenetére
Nekem nem jön be a 3D, szerintem csak "D síkokat látunk egymás mögött, ez nem az igazi.
-
BBéci
legenda
válasz ginola #12410 üzenetére
Nem! A crosstalk áthallást jelent, amit szellemképnek is neveznek, az LCD tévék 3D megjelenítésének hibája. Egyes modelleken jelentős mértékű, csaknem élvezhetetlenné teszi a 3D filmeket, mert szédülést, egyensúlyzavart okoz.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ginola
addikt
Utánaolvastam, igen még azért a 3D gyerekcipőben jár. Úgy fogalmaznék 2D síkok egymás mögött. Tehát a 3Dnek nevezett dolog a gyakorlatban azt jelenti, hogy kétdimenziós dolgok mozognak egymáshoz képest más síkban. Remélem érthető.
Remélem jó választás az NX-710 és nem fog nagyon tükröződni a kép, és találok kalibrációs beállítást hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ginola #12414 üzenetére
Hiba gyerekcipőnek nevezni, jó tévén, pláne vászonra vetítve eszméletlen nagy élmény a 3D.
Szerinted miként lehetne előállítani a térhatást, ha nem kétdimenziós képek eltolásával? A szemeid is 2D-ben látják a világot, mindkettő kicsit eltérő szögből, azt rakja össze az agyad és lesz belőle mélység és távolságérzet. Hasonlóan működik a kétobjektíves 3D kamera.
Kalibrálni műszerrel kell, méghozzá mindegyik jelforráshoz (bemenethez) egyedileg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior11
veterán
Szerintetek az "SD" adás képminősége jobb a 40EX720-on az X-reality miatt a 40NX710-el (BE3) összehasonlítva? Van valakinek tapasztalata hogy mennyire zavaró az NX széria tükröződése?
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
ginola
addikt
Kövezz meg, de pont ezért találták ki a 3D-t. Szeretem a színházat
Szerintetek az "SD" adás képminősége jobb a 40EX720-on az X-reality miatt a 40NX710-el (BE3) összehasonlítva? Van valakinek tapasztalata hogy mennyire zavaró az NX széria tükröződése?
Erre én is kíváncsi vok.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
"Szerinted miként lehetne előállítani a térhatást, ha nem kétdimenziós képek eltolásával?"
Ezt szerintem ő úgy értette, hogy az egyes tárgyakon nem nagyon látszik, hogy térbeliek lennének. Csak az egyes tárgyak térbeli elhelyezkedése látható, és ezt én is ilyennek látom, akármelyik tévé akármelyik 3D-s adását nézem a Mediamarktban. Egyszerűen nem megy.
Valahogy olyan érzésem van, hogy pl. a hegyoldal egy háttérkép, mindenféle térbeliség nélkül, és előtte repül egy szintén kétdimenziós repülőgép. Extrém esetben a repülőgép közelebbi szárnya adhat még valami térhatást az egésznek, de ennyi.Én végigolvastam ezt a cikket, és nagyon sok dologban én is így érzek. A cikkből természetesen sugárzik, hogy aki írta, az ördögtől való bűnnek tartja a 3D-t, de attól még van benne igazság.
Pl. itt van ez a két kép. Mindkettő sima JPG, de mégis érződik benne a térhatás, pusztán a mélységélesség miatt. -
Ragnar95
félisten
válasz ginola #12416 üzenetére
Nem jár garivesztéssel. Kb. fél-1 évente ad ki új firmware-t a Sony, ekkor egy üzenetet kapsz erről a TV-n és onnan tudod frissíteni.
De ha másmilyen forrásból frissítesz, az lehet h garivesztéssel jár.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Scoobyka
addikt
Hello!
Abbol lehet baj,ha a szervíz menüben a gamma értéket átkapcsoltam 0,98-ról M1-re? 40b650-es készülék,de gondolom ez meg van c és d nél is.
-
ginola
addikt
válasz Ragnar95 #12421 üzenetére
Köszi
Remélem, ha letöltöm UsB-re és úgy frissítem, akkor se ugrik a gari. Egyébként lehet rosszul állítottam be, de UPc-s mediaboxon 0 40 NX710-et, nem túl szép a képe, az előző 32w5500-hoz képest. Lehet, a Tv-hez adott ún. Scart adapter maitt? Zajosnak érzem a képet és a csíkok vibrálnak.
Esteleg vmi tipp, vagy vegyek másik adaptert, sehol se találok ehhez a típushoz használható Kép, és hangbeállítást. A Sony jel, hogy ne világítson kikapcsolható?
-
ginola
addikt
Használati útmutatót se adtak, a környezetvédelem.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz ginola #12423 üzenetére
Van e-manual gomb, azt megnyomod és ott lesz a képernyőn Szerintem ne frisítsd a szoftvert, ez Sony, nem LG v Samsung,h szoftvert kelljen frissítgetni állandóan....Rakd át digitálisra az adást, valszeg az a baj
Kép és hangbeálllítás bőven jó úgy, ahogy van, egy prémium TV-nél nehogymár neked kelljen állítgatni minden sz@rt...
A Sony jel szerintem mindig világít, de nézd meg a beállításokban hátha kikapcsolható, de én nem tartom valószínűnekPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
-
dh66e
veterán
válasz ginola #12429 üzenetére
Szerintem mindenki a saját ízlésének megfelelően.Amennyiben elállítod nagyon a gyári beállításokat és nem tettszik amit műveltél akkor keres egy olyan opciót a menüben hogy "visszaállítás gyári értékekre"vagy ilyesmi és kész.Aztán megint próbálkozhatsz.
ps
Amennyiben analóg jellel eteted nem szabad tű éles képet várnod erre egyik tv sem alkalmas nemcsak a tiéd.Mindig mosott lesz egy kicsit.Mindenféleképpen hdmi-s beltéri egység kell hogy tényleg élvezni tudd a tv-d tudását.Esetleg ha van otthon egy szoba antennád és van vételed a földi digitális adásokra(mindig tv.hu) ott szembetűnőbb hogy mire való egy hdtv és könnyebb kalibrálnod is.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ginola #12423 üzenetére
A mellékelt adapternél jobbat nem kapnál, inkább kérj HDMI kimenetes boxot!
A W5500 nagyon jó tévé, ne várj csodát az NX710-től.
Akár prémium, akár nem, finomhangolásra, vagy klibrálásra szükség van ahhoz, hogy a maximumot nyújtsa. A gyári "out of box" profilok legtöbbször nagyon messze vannak az optimálistól. Nem véletlenül kínálnak éppen a prémium modellek rengeteg, aprólékos beállítási lehetőséget, amiket az olcsóbbakon hiába keresnél.
Kezdésnek kapcsolódik ki az összes képjavítónak nevezett trükköt: dinamikus kontraszt, éljavítás, NR és MPEG zajszűrés, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jas39
tag
válasz ginola #12433 üzenetére
Mivel ezen két tv között vaciláltam sokáig /inkább 720 mert a készülékben van a 3D jeladó/ a véleményem a W sorozatu LG ár/értében jobb.
Az NX 40" kicsi, a 46" pedig nem éri meg, menü sem az igazi, a 3D élmény a szemüveg miatt nem jó / nekem/.... Mindkettő képe jó, 2D ill 3D ben is, ha kellenek a netes funkciók ott is szinte egyforma. 3 hete LW 5500 van, az optimális szinprofillal és a megfelelö a /neten megtalálható a segítség pl Geeks, Digitalversus// beállítással igazán jó tv-t kapsz a pénzedért[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most tervezek venni egy LCD TV -t, amit elvárok tőle, hogy full hd legyen és az xboxomat is rendesen tudjam vele használniSamsung 32D5000 full hd led 32" 100hz CMR
LG 32LV3400 full hd led 32" 100hz MCI (ezek miben térnek el?)
egy árban vannak ezek közül melyik a jobb választás ha játszani is akarok rajtuk ?ami még szóba jött az egy LG 42LK450 full hd de ez már 106cm, de nekem elég lenne a 32" is, mert nem túl nagy a szoba és elsődlegesen játékra lenne használva
szerintetek? bocs hogy nem néztem annyira utána, csak most mobiltelefonról netezek jópár napig és így nehézkes
mod: (#11662) nightshadow ban látom hogy a samsungnak mekkora az input lagja, hogy valamivel 40ms alatt, ez akkor még használható ?[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
junior11
veterán
válasz ginola #12439 üzenetére
Szia, gratulálok az új tévédhez!
Érdekelne pár dolog az NX710-zel kapcsolatban, hálás lennék, ha segítenél:
1. Felhősödik a darab amit kifogtál?
2. Milyenek a betekintési szögek?
3. Zavaró a panel tükröződése?
4. Elégedett vagy a képminőségével?
5. Milyen modellekkel hasonlítottad össze a vásárlás során s mi győzött meg mellette, hol vetted s mennyiért?Köszi!
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
ginola
addikt
válasz junior11 #12442 üzenetére
Szia
1. W550-hez képest kevésbé, itt is jelen van, de alig érzékelhető.
2. A betekintési szöge kiváló
3. Egyáltalán nem zavaró, én ettől féltem, hogy zavarni fog
4.Ez egy jó kérdés UPC scartos médiaboxon van, azon w5500-am is jobb, nincs hdmi-s dvd sajna még, de kéne.
5. EX20 volt a másik versenyző, de a képe nx-nek érezhetően jobb.Lehet váltanom kell antennaszolgáltatót, ahol hdmi kimenet van , tipp?
-
-
AtaWrc
aktív tag
válasz hattorihanzo #12400 üzenetére
Hali
Pár év és nem lesz plazma?
Ezt honnan veszed?
Az lcd lassan eléri a határait, a plazmában van még bőven fejleszthetőség, messze van még a vége.
A beégést felejtsétek már el.
Az 5 éves 42q92 samum sem ég már be.
Csak be kell kapcsolni a megfelelő opciót. -
-
ginola
addikt
Remélem jó vétel volt és a hdmi-s UPC media box jelentősen jobb képet produkál majd mint a scartos? Vélemény?
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest