Hirdetés

Aktív témák

  • nightshadow

    veterán

    válasz #34784256 #11804 üzenetére

    kátránykettő "És az mire jó, hogy kétszer olyan gyakran frissíti a képet?"

    Így működik a 100Hz: [link]


    JOEPAPA: „A Samsungnál mit értesz kamu 100Hz-en? Nem interpolál képeket hanem csak megvillantja a háttérvilágítást? Az igazi 100Hz akkor mi lenne?”

    Pontosan, az a valódi 100Hz, amikor az elektronika kiszámol egy köztes képkockát, s azt illeszti be. A kamu 100Hz-es csak a háttérvilágítást villogtatja. Ilyen az elmúlt években nem volt a Samsungnál, nem tudom, hogy ezt miért kellett behozni idén, mert ez visszalépés a korábbiakhoz képest. Idézet a D5500-as tesztjéből:

    „A Samsung 100 Hz-es technológiájának elnevezése kissé csalóka, főleg akkor, ha a teljes termékpalettát nézzük, mert a Clear Motion Rate 100, 200, 400 és 800 Hz-es változatai eltérő megoldásokat használnak az elmosódás csökkentésére. 200 Hz feletti értéknél az elektronika köztes képkockák kiszámolására (is) képes, a D5500-as tévék azonban csak a 100 Hz-es verziót támogatják, ami valójában csak a scanning backlight alkalmazását jelenti a normál 50 Hz-es képfrissítési frekvencia mellett. Azaz a képkockák száma úgy kétszereződik meg, hogy az elektronika a LED-ek gyors ki és bekapcsolgatásával minden meglévő két képkocka közé egy feketét illeszt be.”

    „Akkor a Samsung UE37D5000 végül is mit tud?”

    A D5000-be nincs SmartTV, a D5500-ba pedig van.

    NGA: "Ne haragudj, de viszi a 9 gigás fullhd-s MKV-t ntfs-ről. BIZTOSAN viszi az MKV-t, mivel ezért vettem meg, nekem szinte csak MKV filmjeim vannak."

    Ha ez így van, akkor én kérek elnézést. Mindenesetre nagyon érdekes, mert ugyanaz a mediaplayer van mindegyik 2011-es Sonyba. Idézet az EX720-as tesztből:

    „Unfortunately, the media player is one thing that hasn't been upgraded and is still a disappointment. It only works with drives formatted using FAT32 and supports a handful of video formats. Without NTFS, you can't watch your own HD films, because FAT32 is limited to files no larger than 4 GB.”

    Egy másik idézet egy HX920-as (ez jelenleg a Sony csúcs tévéje, zászlóshajója) tesztből:

    "Unfortunately, though, the media player on offer here is no better than the one found throughout Sony's 2011 range, with support for only a very limited range of formats. It couldn't, for example, play our MKV files. A separate media centre would be a much safer bet.”

    Mindenestre érdekes, hogy ezek nem tudnak mkv-ét lejátszani, a belépő szintű BX420 pedig tud.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák