Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz gordonfreemN #64991 üzenetére

    A laminált egy vékony szar, a leggyengébb része a klikkes illesztés, főleg a sarkoknál van elgyengítve. Ennél fogva kimondottan igényli a kiegyenlített aljzatot. Nagyon sokan úgy vannak vele, hogy majd az 5 mm-es polyfoam megoldja, de ezek a szarok nem tartanak eleget. Az alátétfólia terhelés alatt összenyomódik, minél vastagabb, annál nagyobb vertikális mozgást enged a burkolatnak, amit a burkolat kapcsolódási rendszere nem bír el. Ez nem a burkolat hibája, hanem a fektetésé.
    Azért írtam, hogy lépésálló alátétlemezt használj, mert azok kb 900 kg/m2 terhelhetőséget már elviselnek, így a laminált nem hasal el olyan könnyen.

    Ez például 5 mm vastag, 0,22 m2k/W értéket szigetel, egymásba tudnak kapaszkodni, tehát szét sem csúszik, és 7 tonna/m2 terhelést elvisel. Ha fér, teszel több réteget egymásra, ez a hőszigetelést is növeli. Esetleg egy 4 mm-es farostlemezt teszel a rétegek közé.
    Itt az egyik importőr árlistája. :K

    Salakfeltöltést mire teszed? Van a salaktól könnyebb, hőszigetelő anyag, zsákos, párezer Ft köbmétere. Párnafa, közé beszóród, rá 15-20 mm vastag OSB és burkolsz. Van drágább anyag, az párnafát sem igényel, tömörítve teherhordó.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák