Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eagl3

    veterán

    válasz fero02 #8262 üzenetére

    Te jöttél azzal, hogy szerinted kutya nem való a lakásba...
    Itt egy kis olvasni való: Boxer de mivel lent kifejtetted, hogy nem szeretsz olvasni, kiemeltem azt a bekezdést ami témába vág:

    "Mint ahogy korábban elhangzott, a boxer nyílt, barátságos kutya. Idegen emberekkel szemben nem bizalmatlan, az agresszivitás, harapósság távol áll tőle. Számára a legfontosabb, hogy kellő közelségben legyen szeretett gazdájához. Ezért valamint rövid szőrzete miatt nemcsak alkalmas a lakásban való tartásra, hanem kifejezetten igényli is azt. A rövidszőrű kutyákról általában úgy tartják, hogy inkább lakásba valók. Nos ez részben igaz, de nem feltétlenül abban a formában, ahogy a legtöbben képzelik. A rövid szőrzet is vedlik, ráadásul, ha a boxer apró, kemény szőrszálai egyszer beveszik magukat a szőnyeg, nadrág, vagy zokni szöveteibe, akkor a legagyafúrtabb eltávolítási kísérletnek is álnokul ellenállnak. A lakásban való tartás tehát leginkább a kutya érdekeit szolgálja. Ezáltal boxerünk folyton az események középpontjában lehet, másrészt pedig nem kell kilátástalan és eleve vereségre ítélt harcot folytatnia a hideggel szemben. Ha megbékélünk a szőráradattal, a boxer nemigen okoz gondot a négy fal között, mivel nem ugatós és alkalmazkodó fajta. Nyugodtan elmatat a bezártságban, ha napi mozgás- és szeretetadagját megkapja. Ha valaki mégis kertben akarja tartani boxerét, akkor feltétlenül gondoskodjon a megfelelően hőszigetelt, esetleg fűthető kutyaházról."

    [link] és az ebből idevágó rész: "Helyigény. Meggyőződésem, hogy a német juhászkutyának egy kétszobás lakásban szebb élete van, ha naponta négyszer, ötször kiviszik, s több órát foglalkoznak vele, mintha egy családi ház tágas udvarában élne és nem, vagy keveset foglalkoznak vele.A kennelben tartást is rossznak tartom. Csak akkor és addig legyen bent a kutyánk,amikor és ameddig elkerülhetetlen."

    Innentől kezdve azt hiszem nincs miről beszélni...

Új hozzászólás Aktív témák