Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • monti0222w

    addikt

    válasz Rivaul #29423 üzenetére

    A törzskönyv garancia arra hogy a kutya nem lesz agresszív, nem semmi! Érdekes lenne ez a fejlemény jó pár fajtánál, mint a fila brasilero, canári dogo, káj, stb.
    Tényleg túl van már lihegve ez a tenyésztés dolog, milyen érdekes régen a szelektálás természetes úton ment végbe, most meg az emberek írányítják és ez a tutti. Anno, a csorda, nyáj mellett csak az erős, életre valók maradtak meg a kölykökből, a gyengék, az instabilak hamar kirostálodtak, meghaltak.
    Nem mondom hogy nem kell a tenyésztés, de nem így nem ebben a formában.
    Vagy mondok saját példát: Montika törzskönyves volt és mégis ennek ellenére csak egy heréje szállt le a zacskóba, pedig tenyésztőtől vettük aki kiállításokra hordta kutyáit és díjat is nyert stb. Mégis így jártunk vele, szóval ez sem garancia semmire, most öszintén ki vinné vissza egy-két hónap után miután szembesülünk a ténnyel hogy nem fog leszállni az az egy here golyó, mert mi nem, megszerettük és ragaszkodtunk hozzá, nem jártunk vele kiállításra, nem fedeztettünk vele, nem is érdekelt annyira ez here dolog hogy problémát csináljak belőle.

Új hozzászólás Aktív témák