Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsocy155
őstag
válasz monti0222w #29099 üzenetére
Szerintem, ha egy kaukázusi behúz egy gyereket a bokorba az nem ússza meg egy harapással. Valahol olvastam, hogy a gyerekek ingerelték, kővel dobálták a kutyát.
-
¤Envy¤
aktív tag
Nézzetek rájuk. [link]
Én a kutyának hiszek.
Ha beráncigálja a bokorba, nem két ragtapasz lesz a seggén...
Erősen ki van színezve a történet, hogy nagyot üssön! -
¤Envy¤
aktív tag
válasz Zsocy155 #29103 üzenetére
És tuti szerencsétlen kutya szívja meg, aki csak lépett a b@aszogatásra...
Valakinek ki kellene menteni, mint anno, amikor véletlenül eltűnt Hannibál...Sajnálom, hogy sokan nem képesek felfogni, a kutya az embertől függ, ha normálisan van nevelve, sosem támad, vagy harap...
-
monti0222w
addikt
válasz Zsocy155 #29101 üzenetére
Egyértelmű, csak az az érdekes a riportban a nő esküdözött hogy nem így volt, a rendőrségen meg mindent bevallott?!
Tudom, és már érdekes volt a riportban is a gyerek mikor mutatta a harapás nyomát, ennél jóval nagyobbra gondoltam!!Rivaul: Igazad van, szerintem az emberek nagy többsége így tenne, Zénóra is sok mindent ráfogtak, de azt nem hogy emberre támadt volna, hál istenek imádta az embereket, gyerekeket, volt olyan ezt már régebben is írtam, hogy nyolc gyerek is nyúzta egyszerre, de egy morgás annyi nem volt tőle hallható!
Állatokkal szemben már más volt a helyzet, de arra ott voltam én és figyeltem ne legyen probléma.[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
válasz philoxenia #29095 üzenetére
Ha ezt tavaly tudom, hogy van ilyen.. (pedig keresgéltem) mindenképp venni fogok. KÖSZI
-
bajnokpityu
félisten
válasz Rivaul #29100 üzenetére
kutyáknál az önvédelmet megállapítani azért nehézkes. Normális kutya, ha sarokba szoritják, tehát más esélyt nem hagynak neki, akkor támad. Tehát akkor most támad v önvédelem? Számomra nyilvánvalóan utóbbi, de jogszerűen sikamlós.
Valamint a környezetemben van jópár vizsgázott terápiás kutya. A vizsga napjáig (és rendszeresen meg is kell újítaniuk a vizsgát) irtóra ki kell szedálni mindenféle önvédő ösztönüket. Szóval, ha egy tepáiás kutya önvédelemből kitámad, akkor azt nagyon meg kellett tolni. Nagyon-nagyon, jobban, mint a vizsgáikon.
eladó topping dac
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
A kutyusom lassan 9 hónapos lesz(ha jól számolok). Már kapott egyszer veszettség elleni oltás november elején. Mikor kell legközelebb veszettség ellen beoltani ?
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
-
Doki-HUN1978
senior tag
Tegnap és ma ilyen tüneteket produkált a kutyusunk. Végre sikerült felvennem.
Tavaly voltunk vele orvosnál, de akkor nem tudtam felvenni és megmutatni az orvosnak, csak másik kutyus hasonló tünetei alapján mondta, hogy légcső-összeesés lehet, amivel jelen állás szerint nem tudnak mit kezdeni.
Tavaly nyár óta nem voltak ilyen tünetei és ha voltak is, rövidebbek voltak.
Ez most 2-3 percig tartott, nagyon megijedtünk.Amikor simogatni, nyugtatni akartam, odébb ment.
Kb. 15 perccel előtte sétáltunk, majd futottunk 100 métert, de amikor ez történt, a kutyus már nyugodt volt és spontán jött.Tegnap csak lent volt és a fűben hentergett, miután ez történt.
Abból gondolom, hogy valamire allergiás lehet, ami kiválthatja ezt nála.Fórumon olvastam, hogy a CH15-ös foszfor tabletta segíthet, amit már tavaly nyáron kapott is.
Hogy annak hatására-e, vagy az évszak -vagy hőmérsékletváltozás volt-e az oka, nem tudom, de azóta nem voltak ilyen tünetei.Van valaki, aki jó tanáccsal vagy tapasztalattal tudna segíteni, hogy mi is segíteni tudjunk a kutyusnak?
Nagyon rossz nézni, hogy szenved és tehetetlennek érezni magunkat..."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
addikt
válasz Doki-HUN1978 #29112 üzenetére
Patadokit javaslom.
Hasonló csodákat visz véghez:
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
Zsocy155
őstag
Szia!
Nekünk az 5 kutyusból 2-nek komoly 1-nek gyenge ugyanilyen tünetű betegsége van. A mi állatorvosunk légcsőszűkületnek hívja és a ezt a gyógyszert adjuk nekik ilyen "roham" után. Mivel ők is kis termetűek csak egy 1/4-et és ritkák az ilyen események. Sajnos gyógyítani nem lehet csak kezelni. A gyógyszert nem könnyű beszerezni, mert Romániában gyártatja a Richter és itthon kevés van, sajnos. -
Zsocy155
őstag
válasz Doki-HUN1978 #29115 üzenetére
"Roham" után 1/4 majd 6-8 óra múlva megint 1/4. Többen nem ajánlott, mert túl is lehet adagolni.
Az asszony már észre szokta venni, hogy rohama lesz és akkor előtte adja az esőt. -
Zsocy155
őstag
válasz Doki-HUN1978 #29117 üzenetére
Ez attól is függ, hogy mennyire komoly a légcsőszűkülete. Nálunk az egyik kutyus csak 6-8 hetente kap rohamot a másik sajnos 2-3 hetente.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz Zsocy155 #29118 üzenetére
A gyógyszer szedése mellett értendőek ezek a rosszullét gyakoriságok, vagy nélküle?
Nálunk az elmúlt 3 napban 3x volt rohama. Előtte csak tavaly. (amit észrevettünk)
Most voltunk a dokinál.
Úgy vettem le, hogy fogalma sincs erről a betegségről, amit nem értek, hiszen viszonylag gyakori.A tömzsi orrára fogta ill. azt magyarázta, hogy a gégefedél lezár és amiatt nem kap levegőt, amit hülyeségnek tartok.
Amikor rohama van a kutyának, kitapintható, hogy a légcső mindkét oldalról össze van ugorva a vákum miatt, mikor az állat lélegezni akar.
Adott neki valami szurit, meg Xeden 150mg tablettát, amit 8 napig kell adni neki.
"A szórakozottság a zsenik erénye"
-
rwin5
őstag
válasz Doki-HUN1978 #29119 üzenetére
Az a baj, hogy teletömöd a kutyát egy gyógyszerrel ami lehet teljesen fölös, + a doki akkor pontosan nem tudja mi a baja?
Én mennék tovább egy másik állatorvoshoz.
Macskáknál adják elvileg légútra, kutyáknál pedig húgyúti betegségre?
Plusz oda van írva ellenjavallatnál, hogyha van bármiféle "rohama" a kutyának akkor sem szabad adni.
plusz erről nem tudom szólt-e:
Kutya súlya (kg): Tabletták száma naponta
≥ 2 - ≥ 4 - <6,5: ½ tabletta 50 mg XEDEN
≥ 6,5 - <8,5: ¾ tabletta XEDEN 50 mg és ¼ tabletta XEDEN 150 mg
≥ 8,5 - ≥ 11 - <13,5: 1 ¼ tabletta XEDEN 50 mg és ½ tabletta XEDEN 150 mg
≥ 13,5 - ≥ 17 - ≥ 25 - ≥ 35 - ≥ 40 - ≥ 50 - ≥ 55 -
A helyes adagolás a testtömeg alapján kell meghatározni a lehető legpontosabban aluldozírozást elkerüljük.
A tabletta ízesített, és jól fogadták a kutyák. A tabletták beadhatjuk közvetlenül a szájban a kutya, vagy egyidejűleg étellel, ha szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Zsocy155
őstag
válasz Doki-HUN1978 #29119 üzenetére
Sajnos a gyógyszer szedése mellett. A légcsőszűkület miatti rohamot előidézheti allergia vagy felspanolja magát (annyira örül vminek) stb.
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Nekünk valami hasonló van néha a kocsiban csinálja, meg egyszer Bravecto beadása után volt. Valahogy nem pont ilyen a hangja, nálunk olyan mint mikor egy gyerek nagyon sír, és kapkodva szívja be a levegőt.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
tzimash
őstag
Sziasztok,
Szeretnénk egy újabb családtaggal bővülni, ehhez kérnék tanácsot tőletek.
Ajánljatok egy ebet légyszi. Körülmények:
- Panellakás, 3 gyerek (1, 3, 11 évesek), város szélén lakunk, van a közelben csatangolásra, játékra alkalmas hely. Első kutyus lenne (bár gyerekkoromban volt kutyám, ahogyan páromnak is, de azt nem nevezem tudatos kutyatartásnak).
- Levinni reggelente fél, majd délelőtt 1, délután 1-2 és este fél-1 órát tudnánk kb., tehát olyan napi 3 órát minimum.
- még 1-2 évig keveset lenne egyedül hagyva, max 1-2 órára, később ez több is lehet sajnos.
Elképzelések, elvárások a kutyával szemben:
- gyerek- és családbarát
- lehetőleg rövid szőrű
- max közepes termetű
- nem túl makacs fajta
- szeretünk kirándulni, ahová vinnénk magunkkal a blökit is, fél- egynapos természetjárások ne fogjanak ki rajta.
- túl sokat ne hangoskodjon, bár gondolom ez nevelés kérdése is, nem csak a fajtajellegből adódik.Ami nagyon tetszik, de nem találtunk itthon az a német pincser (csak törpe pincserek vannak)
A mopsz is tetszik, majdnem mindenben megfelelne, de a kirándulásokat nem biztos hogy díjazná.
Jack Russel is megfordult a fejünkben, de kicsit félünk tőle, túl izgága
Ami marha jó lenne, ha nem panelban laknánk: magyar vizsla, labrador, golden retriever, ezek szerintem túl nagyok oda, meg a vizsla se épp könnyű eset.
Spániel: talán, bár úgy hallottam elég érzékeny a betegségekre, plusz a szőrzetápolási igényeitől is tartunk kissé.
Beagle: első kutyának nem valami jó választás, azt mondják.Elkapkodni nem akarjuk, leghamarabb nyár végén érkezne, vagy jövő tavasszal.
-
tzimash
őstag
válasz philoxenia #29125 üzenetére
A spánielnek hosszú a szőre..., a betegségekre való érzékenységéről szóló mende-mondák mennyire valósak?
Menhelyi is szóba jöhet, de egy keveréknél (ha kölyökről van szó) nem tudom mit várjak, méretben és tulajdonságokban.
Vismajor01:
Hát nem is tudom... még filózunk ezen a nagykutya dolgon.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz tzimash #29124 üzenetére
Szerintem vizslát nyugodtan tarthatsz lakásban,főleg úgy ahogy írtad.
A spánielekkel,a szőrzet,karbantartás,és a beltenyészet következtében gyakori betegségeken túl,még az is a baj,hogy igen sokra jellemző a nem igazán gyerekbarát viselkedés.
Nagyon sok gyereket harapnak meg spánielek,uszkárok,tacskók."Aki ad,az nyer"
-
bajnokpityu
félisten
válasz tzimash #29127 üzenetére
ha az alapvető viselkedése jó a menhelyesnek, nyugodtan vidd haza. kiskutyákat ha verték, bántották, akkor az kiderül. szvsz semmivel se rosszabbak egészségre, viselkedésre, mint a sokszázezres megvett papiros fajtatiszták.
meg kell tudni, hogyan bánnak a kiskutyákkal, és a nagy kutyáikkal a kinézett tenyésztők. elég meghatározó az első 0-3 hónap, nagyon nem mindegy, hogy egy ketrecben éltek, vagy a családtagok között.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
tzimash
őstag
Szóval akkor mindenre van példa és ellenpélda is
Egyelőre nem zárjuk ki a vizslát, de a menhelyi kutyust se.
Köszi, hogy szűkítettétek a kört némileg.
Akkor a JRT felejtős? -
Predator2
addikt
Helló
Állatorvos javaslatára vettem a kutyámnak Bravecto rágótablettát, bolhák és kullancsok ellen.
Az volna a kérdésem, hogy mikor ajánlott ezt beadni a kutyának? Mikor legaktívabbak a kullancsok?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
rwin5
őstag
válasz bajnokpityu #29137 üzenetére
+ Azért ne felejtkezzünk meg saját magunkról sem, én magamat is át szoktam vizsgálni, azért emberre is elég veszélyes.
-
rwin5
őstag
válasz philoxenia #29139 üzenetére
Nem, de hallottam már sok agyhártyagyulladással kapcsolatos esetet, és eléggé hadilábon áll vele még az orvostudomány.
-
Predator2
addikt
válasz Dorian #29136 üzenetére
Nekem 27-28kg a Maci. Német juhász és Border collie keverék. Idén tölti a 7. életévét.
Állatorvostól ilyen gyógyszert vettem neki: [link]Úgy beszéltem meg a dokival, hogy ezt kettévágom, az egyik felét megkapja most a másik felét később.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
bb0t
senior tag
válasz Predator2 #29141 üzenetére
A bravectot nem lehet felezni. De azt nem tudom, hogy ennek mi az oka. Nekünk nem engedte a doki... Csak a mindkét felet azonnal megkapja 2 kutya.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
őstag
válasz Predator2 #29141 üzenetére
Én is felezem, és semmi gond. Természetesen sokkal jobban megéri a gyártónak ha drágábban veszi a vevő a kisebb kiszerelést és nem fedezi.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Predator2
addikt
válasz VANESSZA1 #29143 üzenetére
Állatorvosi javallatra cselekedtem, nem magamtól találtam ki! A másik felét légmentes zacskóba raktam.
-
bb0t
senior tag
válasz Predator2 #29144 üzenetére
Ahány állatorvos annyi félét mondanak... De én is azt gyanítom, hogy anyagias megfontolás rejlik a tiltás mögött. Mindegy én már nem adom, mert van aki szerint tönkreteszi a hasnyálmirigyet, és vannak dokumentált halálesetek, melyeket kapcsolatba hoznak a Bravectoval. Lehet, hogy hülyeség, de lehet, hogy nem.
-
bb0t
senior tag
Milbemax/milprazon ugyanaz. Ezek féreghajtók is, kb. 2 havonta elég szezonban.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
Az állatorvosunk azt javasolta, hogy csak "úgy" ne kezdjük el adni az ilyen jellegű féreghajtót, vérvizsgálat kellene előtte, mert ha véletlen a szívférgek már el vannak szaporodva, akkor az elhalt férgek ölik meg a kutyust. Ha a vizsgálat nem mutat szívférgességet, akkor lehet adni a gyógyszereket. Csak egy tanács.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest