Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz SAMG3 #17752 üzenetére

    Üdv!

    Na igen Mac...eddig, akinek ilyen géphez kellett külső vinyó, külső ház, senki nem akart felárat fizetni és inkább az olcsóbb, "vindózos" modelleket vették. :D Szerintem Thunderboltra te sem akarsz költeni, mert rohadt drága:

    • Egy 3,5" My Book Thunderbolt Duo 4 TB (kisebb nincs) ennyi, míg ennek árából egy 8 TB-os My Book Duo USB 3.0 is kijön [link] A Lacie termékei még drágábbak.
    • 2,5" méretben is irreálisan túl vannak árazva: LaCie Rugged Thunderbolt 2TB, Buffalo MiniStation Thunderbolt 1 TB
    • 2,5" külső házak szintén, egy Delock 42510, egy USB3-as 42475, valamint 4 in 1 interfészes 42488 és 42492 árai között is elég irreális különbségek vannak a TB-vel összevetve...

    Tehát tök mindegy mit veszel, Thunderbolt kompakt külső vinyó / külső ház / dokkoló, 30k-ból biztos nem fog kijönni. :N A legtöbb gyártó szép lassan ki is hátrál a Thunderbolt mögül, mert egyszerűen nem tudják eladni a termékeiket... A Seagate pl. kategorikusan kijelentette, hogy a jövőben az USB 3.0/ 3.1 megoldásokra koncentrálnak és a TB-s megoldások maradnak a francia Lacie kínálatában, amiben résztulajdonuk van, vagy már fel is vásárolták talán. A legtöbb gyártó szintén a 3.0/ 3.1 interfészre koncentrál inkább.

    "abban nem vagyok biztos, h ha megrendelem hozni fogja a várt teljesítményt "
    Sima HDD-k nem feszegetik az USB 3.0 határait sem. Egy közelmúltban publikált PH!-s tesztben, SSD-vel ~ 450 MB/s adatátvitelt mértek. Egy 2,5" 5400-as HDD meg tud ~120, a 3,5" meg ~ 150 körül. Egy HDD Thunderbolton sem lesz gyorsabb, mert eleve az adattár teljesítmény a szűk keresztmetszet.

    "thunderbolt csatlakozós nem lenne gyorsabb(na meg abból van 2 kihasználatlan csatim"
    Ha csak ez a gond, akkor létezik Thunderbolt to eSATA + USB 3.0 adapter, persze az ára az elég húzós...A SimpleDock szintén nem olcsó, ahogy az Express Dock sem. Esetleg itteni Mac topikokban kérdezz rá, van-e vmi olcsóbb adapter?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák