Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Project: A #4634 üzenetére

    Azt nem írtad, hogy milyen (7/9,5 mm) magas a HDD, illetve hogy pontosan milyen külső ház kell. Az utóbbinál gondolok itt pl. az összefoglaló információs táblázatában feltüntetett jellemzőkre és az egyéb, személyes igényekre.

    Egy 7200 RPM-es merevlemezhez a megfelelő hőelvezetés miatt célszerű (full) alumínium külső házat venni, valamint előny az is, ha vannak rajta szellőzőnyílások is. Az előbbinek megfelel pl. a népszerű LC-25U3-Becrux, míg az utóbbinak az ORICO 2518S3 külső ház. Mindkettőbe belefér 7 és 9,5 mm magas HDD egyaránt, sőt az utóbbinál csavarral rögzíthető, ami egy korábban készült teszt képein jól látszik. Ha USB 3.1 Gen 2-es külső ház kell, akkor pedig akár a nemrég említett ICY BOX IB-245-C31-B is szóba jöhet, bár az Type-C fizikai interfészes és elvileg a mellékelt kábel is olyan. De pl. az ORICO 2518C3-G2 külső házhoz Type-A csatlakozós kábelt is mellékelnek. Viszont USB 3.1-es (Gen 2) külső házat leginkább akkor érdemes venni, ha SSD-vel lesz használva, vagy azzal is, máskülönben adatátviteli sebesség szempontjából nem sok értelme van. Ugyanis egy 2,5"-os HDD eleve nem képes nemhogy az USB 3.1 Gen 2, de még az USB 3.0 szabvány maximumát sem elérni, kihasználni. Ezt jól szemléltetik az előbb említett ORICO külső ház eredményei is SSD-vel és HDD-vel.

    Az ADATA EX500 külső házzal pontosan mi volt a gond?
    Egyébként az csak USB 3.0-s, hiába írják USB 3.1-esnek. Az adatlapján feltüntetett JMS578 chip is eleve olyan, valamint a gyártó csak az ITT leírtakat használja ki. Vagyis azt, hogy USB 3.0 = USB 3.1 Gen 1.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák