Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz H2o-pok #98616 üzenetére

    Szerintem egy kicsit egyszerűbb a kínaitól kapni egy vásárlási listát, amin szépen látszik a beszedett áfa és megkapni egy összegben, mint a rengeteg vásárlótól egyenként beszedni.
    Előtte mi volt. A kínai ráírt a borítékra egy kis összeget, persze a vásárlótól megkapta a nagyobbat, amennyibe a cucc került, a szúrópróbás vizsgálaton meg egy csomó ilyen átment áfa fizetés nélkül, ez veszteség az államnak. Most viszont a kínai be fogja írni a valós összeget, mert az áfát nem meri lenyelni, tehát így az tényleg annyi lesz, amennyi a cucc árából kijön a százalékkal. Kínai is megkapja a teljes árat, az állam is megkapja a teljes áfát az összes termékre.
    Kicsit a szállítási költséget érzem problémásnak, hogy a vevő nem látja, az állam viszont megkapja a listában, ez nem tiszta. Az világos, hogy az állam a szállítási költségre is ráteszi az áfát, de ezt az összeget tudnia kellene a vásárlónak is előre pontosan, mielőtt rányom a buy gombra.
    És sokkal tisztább lenne, ha nem lenne ez a 2 napos variálás 400/800 Ft-os trükközés a postától, ez annyira kisstílű, ezt is simán bele kellett volna építeni a kínai árba, tegye bele az áfát, a szállítási költséget, és a magyar posta sarcát is, és legyen ott egy olyan összeg a termék alatt, amennyiért az ajtómig jön a csomag vagy az értesítő, és ne kelljen már semmi pluszt fizetni. Aztán majd itthon dobják szét a pénzt, hogy mi a navé, mi a postáé.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák