Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    Az én (legújabb) történetem:

    Úgy döntöttem pár csomagot „POSTÁN MARADÓ” jelzéssel rendelem (és ezt a címzésbe, a nevem mögé be is írattam a feladóval).
    Miért?
    Azért mert főleg kis értékű cuccokat nem ajánlottan küldenek a kínaiak, és ezeket a postás vagy bedobja a postaládába, vagy nem, és ha történetesen a postaláda ajtaja nem zár rendesen, vagy kipiszkálják onnan – pl. – kölykök, vagy nem. Szóval, csökkenteni akartam az elvesztés kockázatát, ezért döntöttem e megoldás mellett, amely szerintem jobb a Postának, hisz én megyek be a csomagért (bár ott picit lefoglalom a személyzetet az ügyemmel), nem kell azt kicipelni a postás bácsinak.
    Azt találtam ki egyébként, hogy minden hét pénteken megyek be a kiszemelt postára, érdeklődni a csomagom iránt. Félreértések elkerülése végett (nem jól ért valamit a postás kisasszony, aki lehet már élemedett korú nagymama is), egy papírlapra ráírtam a nevem, és azt, hogy postán maradó, nem ajánlott levélcsomagot várok Kínából.

    Azonban, a helyzet nem ilyen egyszerű. (Az alábbi eset már két „túlélt” eset.)

    1.) A postás „kisasszonynak” azt is nehéz felfogni, hogy mit jelent a „postán maradó” küldemény.
    2.) Miután eljutott a tudatáig maga a kifejezés, kéri az értesítőt.
    2.a) „Külföldi csomagot nem lehet postán maradóra küldetni!” - mondja ő. Na, ne vicceljen, a Holdról is lehetne – vágom rá én. (Már látom, ez egy kemény csata lesz.)
    3.) Miután beletörődött, hogy nem lesz értesítő, kényszeredetten feláll a kényelmes fotelből, és hátramegy keresgélni a levélcsomagok között.
    3.a.) Miután a „kisasszony” ma megtalálta a levélcsomagom – közben gondolom széttúrt, széthányt minden hátul (a zajokból ítélve) – diadalmasan kijött, hogy ez akkor sem „postán maradó” küldemény, mert rá van írva a cím, tehát címre jött.
    – Rendben! – mondom én – Na, és mi az a cím?
    Erre felolvassa nekem a postahivataluk címét, persze a nevem alatt lévő „Postán maradó” megjegyzésen átugrik a szemecskéje.
    - Igen, ezen a címen vagyunk, ez a maguk postahivatala – mondom én diadalmasan.
    Teljesen letör, letargikus lesz, nincs több aduja, elrontottam a napját.
    Elnézést kérni! Muhaha!
    Én örülök, hogy ennyivel megúsztam, és a személyi igazolványom bemutatása után, iszkolok is onnan, nehogy valamilyen kifogás még az eszébe jusson a „kisasszonynak”.

    ~~ Itt a vége, fuss el véle, ha nem hiszed, járj a végére! ~~~

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák