- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommmysun
senior tag
válasz aytukabozs #79499 üzenetére
Szuper!
Köszönöm a részletes választ!
Így már minden a helyére került !
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Franciaországból érkező (La Poste-Colissimo International) csomagok kézbesítési idejéről?
-
landau
csendes tag
"Ha mélyebben érdekel, javasoltam hogy kérdezd meg a postát, elvileg ők a szolgáltató cég és ők állnak más postával kapcsolatban. Megtetted? Vagy csak még mindig pörög a #mivanakamu/nemkamunyomkövetéssel kerék?"
Igen. A saját csomagommal kapcs. felhívtam a postát. Megerősítették az ittenieket: az ilyen csomag náluk nincs regisztrálva, tehát nem tudnak semmit róla. Ha éppen benn van náluk fizikailag, azt meg tudják nézni, ezzel esetleg a kézbesítőnél való eltűnést be lehet előzni.
És, akkor most már beteszel valami hasznosat erről az Összefoglalóba, vagy csak még mindig pörög az "ennyierővelbeírhatnánkhogyazöldpostáskocsitvárdneapirosat kerék"?
Ilyenre gondolok:
Összefoglaló
...Ennél pontosabb időt és jövőbelátást a topiklakóktól nem lehet elvárni, mert nagyon nagy a szórás és rengeteg tényező befolyásolja. Türelmesnek kell lenned, ha lassú postával rendelsz. Ne feledd, ingyen volt és házhoz viszik. Ha valami gyorsan kell pár nap alatt, akkor fizesd ki az express felárat (DHL Express)
új szöveg ..................................................................
Ha ingyenes szállítást választunk, az nem számít a magyar posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldeménynek, így
- Magyarországon belül biztosan nem lesz nyomon követhető a csomag sorsa (nem fogjuk megtalálni a M. Posta online nyilvántartó rendszerében)
- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre nem vagyunk jogosultakHa nem érkezik meg a csomag:
- paypalos, aliexpresses fizetés esetén nyithatunk vitát, és visszautaltathatjuk a vételárat, az eladó bukja az eltűnt csomag értékét.
- bankkártyás fizetésnél van egy (nehézkesebb, de nem reménytelen) visszautaltatási lehetőség, személyes ügyintézéssel a bankbanA csomag ingyenes szállítás esetén is kaphat valamilyen TN-t a feladó országában, és ezt a nemzetközi nyomkövető oldalak akár követhetik is.
...................................................................
Globális nyomkövetési oldalak (ajánlott, több szolgáltatót és TN-t kezelnek egyszerre):
17track
Trackitonline
sky56Sarcasm is stupids' natural defense against facts.
-
Rick4
félisten
Szevasztok Urak!
Jön egy csomagom törökországból, elektronikai cucc, 105$ érték. Azt tudom, hogy a törökök 22 éve vámunióban vannak az EU-val, de mit is jelent ez az én esetemben? Vámolni szeretnék a cuccot, de én úgy tudom, ez a vásárlás pont olyan, mint ha az EU bármelyik másik tagállamából vásárolnék. Vagy mégsem?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
aytukabozs
addikt
válasz landau #79504 üzenetére
Már az eleje nem jó...
"Ha ingyenes szállítást választunk, az nem számít a magyar posta által elfogadott nemzetközi ajánlott küldeménynek..."Nagyon sok boltban 10$ környékétől már regisztrált CN/SG/KH/stb... postával küldik (sőt, kaptam már 2$-os partedlicsomagot is így )
Dícséretes hogy javítani akarsz az összefoglalón, és ezzel magán a topicon, de a lendületedet összhangba kéne hozd a tárgyi tudásoddal.
"- eltűnése esetén semmilyen kártérítésre nem vagyunk jogosultak"
Hogy érted? A posta részéről? Jóhogy nem. Kézbesítésig az eladó tulajdona."visszautaltathatjuk a vételárat.."
A refund az nem utalás, az egy visszafordított bankkártyás/PP accountos fizetés[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
kyle_
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni!
Aliról rendeltem havernak 4db mágneses szelepet mezőgazdasági géphez
nem nagy, összsuly kb 1,5kg
több mint 200dollár lett elutalva de a csomagon meg a számlán kb 25usd van feltüntetve, viszont a vám megfogta(EMS csomag volt)
mire számíthatok? megvágnak ezért?
köszi a segítségetHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
maj-viktor
őstag
??? elküldöd a 200$-ról az átutalási bizonylatot és az alapján számláznak ki neked egy +27% ÁFA és 2.500 Ft vámkezelési költséget!
(a csomagok 99%-a kamu értékkel jön, ez nem hatja meg a vámosokat és emiatt nem szankciónálnak... de ha te 25$-t kamuzol be már "büntetőjogi felelősség tudatodban", ott már komolyabb dologra is számíthatsz... a vámosok se hülyék google első találat és hidd el nem a legolcsóbb árat fogják neked megkeresni - találni - számlázni... +büntetés, nem éri meg "trükközni")
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
kyle_
tag
válasz maj-viktor #79509 üzenetére
elküldöm a teljes összegről a kivonatot tehát nem szeretnék kamuzni hogy nem az igaziról küldöm a kivonatot, illetve természetesen kifizetem a vámot áfát mindent, csak mondom nehogy valami ziccer legyen belőle
azzal semmi gondom ha fizetni kell vámot áfát stb. csak mondom nehogy vmi büntetőjogi dolog legyen belőleHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
kyle_
tag
válasz maj-viktor #79509 üzenetére
az nem gond hogy valószínűleg a számlát is így állította ki a kínai(25usd-ről) ?
Ha már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
aytukabozs
addikt
Kinyitnád a topicösszefoglalót?Ja bocs, az pont nincs benne.
Nem érdekli a vámosokat mi van a csomagra írva.
Az sem érdekli őket a csomagban a számla mit ír.Ennél fogva gebasz sem lesz belőle hogy oda mit kamuzott a feladó.
-----------------
Cseh posás kérdésre van vkinek tippje?
[ Szerkesztve ]
-
aytukabozs
addikt
válasz aytukabozs #79512 üzenetére
-
beg
veterán
válasz landau #79504 üzenetére
Ha már az aláírásommal próbálsz viccesen visszavágni, akkor azt tennéd nyelvtanilag helyesen
Amúgy teljesen jó, hogy az összefoglalót átfogalmazva próbálsz valami újat kihozni.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
kyle_
tag
Bízzunk benne nem lesz semmi extra
üdvHa már írok neked, ne legyél már bunkó és tisztelj meg egy válasszal hogy te paraszt, már nem aktuális!!!
-
arfer
senior tag
"Nem érdekli a vámosokat mi van a csomagra írva.
Az sem érdekli őket a csomagban a számla mit ír."Na ez sajnos nem mindig van így. Különösen a DHL Express-nél, de más futárszolgálat vámügyintézése során is belefutottam abba, hogy bekérik tőlem a számlát, paypal igazolást, nyilatkozatot, stb., majd összevetik a kínai által mellékelt számlával, és a magasabb összeg szerint vámolnak. És igen, előfordul, hogy a kínai számláján magasabb az összeg (én pl. rendszeresen vásárolok kuponkódot felhasználva, és ezért kevesebbet fizetek, de a kínai a listaárról ír számlát, és mellékeli a csomaghoz) ... Amikor rákérdeztem a DHL-nél, hogy miért így csinálják, kb. az volt a válasz, hogy csak. Merthogy a jogszabályok így-úgy-amúgy. Amikor felvetettem, hogy a postai vámkezelésnél az általam beküldött összeg szokott a mérvadó lenni, a válasz az volt, hogy az másféle vámkezelés...
[ Szerkesztve ]
-
LacBp
tag
Sziasztok! Tapasztaltaktol szeretnék segítséget kérni! Most jött vissza javításból az 1 éves doogee f5 telefonom, amit eu raktárból vásároltam! De le akarják vámoltatni, új áron ráadásul! Mi a teendő? Köszönöm!
-
aytukabozs
addikt
Ha állítottál ki kifele menet CN23/CN22 nyilatkozatot, akkor meg kell nekik mutatni.
Ha nem, nos akkor le kell nyelni a békát. :/(#79517) arfer
Kérlek a konkrét esetre vonatkoztasd amit írtam.
(200$-os termék, 25$ a csomagon)--------------------------------------------------
Használja valaki ezt a TrackCheckert mobilon?
Nálatok OK-s a magyar szakasz követése?Nálam konkrétan nem működik, és a CZ postás fiaskó* után néztem hogy van egy CN-es pakkom ami beesett 10. napra, és egyből ment is belföldi kézbesítésre...
(Ezt sem látja most a fenti app.)*Itt van a pakk 14.-e óta, és 25.-én bekérték rá a papírokat elektronikusan, de ezt én ugye nem láttam mert nem jelzett ez a f.o.s.c.h.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz aytukabozs #79519 üzenetére
Változott a HU posta azonosítója, a "régi" nem látja, de van egy új. HU helyett HU_POST.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
arfer
senior tag
Nem mondtunk egymásnak ellent, én is azt írtam, hogy a magasabb összeg szerint fognak vámolni . Csak az a gond, hogy lehet, akkor is, amikor az alacsonyabb a valós összeg...
-
loosht
senior tag
A Waiting for pick up azt jelenti, hogy a feladó regisztrálta a csomagszámot, de még nem adta fel?
-
GZoli7
senior tag
Nálam is rapszodikusan működik, néha még külföldi bejegyzésekkel is.
Használom mellette a MKP-ét is. -
kymco
veterán
22-én vámköteles küldeménnyé változott a telefonomhoz tartozó nyomkövetés információs üzenete. Akkor letöltöttem, kitöltöttem, elküldtem mail-ben a kívánt adatokat. 28-án átváltozott a státusz megküldött dokumentumok feldolgozásává, erre ma jött egy ajánlott levél, hogy töltsem ki az űrlapot stb... Szerintem nem kell, de kérnék egy megerősítést. Küldjem be újra vagy nem?
www.refujvaros.hu
-
asDTesa
csendes tag
Sziasztok!
Még nem rendeltem külföldről csak e-bayről, azt tudtam hogy 1-3 hónap még megjön a cucc így nem is nagyon izgultam miatta/nézegettem. Most Fasttech-ről rendeltem e-cigit, azt mondták 2 héten belül legtöbb embernek megjön, meg videóba is azt mondták. Na már most 25-én írta tracking hogy beért MO-ra aztán gondoltam 1-2 nap és már jön is. Azóta ugye eltelt 4 nap és semmi státusz frissítés, aztán elkezdtem olvasni hogy mi van, itt is elolvastam az összegzést.
Na már most mi a francot csinálnak ilyenkor a postán? Olvastam hogy valakinek 15-20 napig is ott van miután beérkezett MO-ra. Ennyire lassan dolgoznak? Ha vámolni kell akkor arról kapok e-mailt vagy valami, vagy csak ahogy látom tracking site-n hogy vám, akkor küldenem is kell dokumentumot? Addig oké hogy 22 dollár felett vámköteles, de minden csomagot vámolnak ilyenkor, vagy hasraütés/gyanú szerűen válogatnak (37 dolláros tételt rendeltem) ?
Azért vagyok egyébként türelmetlen, mert nem olyan soká megyek ki külföldre dolgozni, addigra fontos lenne hogy meglegyen, azért nem DHL Expressel rendeltem, mert nem írt rá sokkal kevesebb napot és drága volt nagyon, a PostNL 0,77 dolláral fele annyi időt írt kb mint amennyit az alap szállítás.
Még akkor számítsak 1-2 hétre mire kijön? (Normál esetben)
-
aytukabozs
addikt
Nem kell, egyszerűen csak nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
(Gondolom mikor eldőlt hogy vámvizsgálatnak vetnek alá,
elindult egy workflow is aminek a végén fel lett adva hozzád az adatbekérő levél,
és hiába küldted be elektronikusan az infókat,
ez a munkafolyamat már nem szakadt meg.)(#79526) asDTesa
Hallgasd meg a bácsit.
BTW tőlem most kértek be egy 14 dolcsis termékre adatokat,
gondolom a videóban is említett kockázatelemzés alapján.Onnan ahol most állsz még akár átválthat belföldi feldolgozásra továbbítva státusra is és akkor onnan 1-2 nap.
Ha viszont azt látod hogy Vámköteles küldemény NAV regisztráció, akkor ne sok jóra számíts, eléggé be vannak lassulva...[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Még soha életemben sem rendeltem külföldről semmit sem, így lenne néhány kérdésem.
Szóval gearbest lenne a kiszemelt áruház, de még gondolkodok efun.top-on és fasttech-en is. Sejthető, hogy e cigis cuccokról lenne szó. Kb. 70USD lenne a csomag. Annyi kérdésem lenne igazából, hogy erre milyen plusz költségek jöhetnek rá? Ha egyáltalán lesz pluszköltség?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
gulupeti
senior tag
válasz asDTesa #79526 üzenetére
Az utóbbi idők statisztikáit elnézve, ha meg szeretnék tudni, hogy egészen pontosan mi is van a csomagodban, akkor egy olyan 3-4 hetet még nyugodtan rászámolhatsz... De tényleg nem több, ezt már akár készpénznek is veheted vagy nem, de ez biztos.
(#79528) Alcsi69
27% Áfa + 2500 Ft kezelési költség.[ Szerkesztve ]
-
asDTesa
csendes tag
Úgy tűnik szerencsém van:
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
Köszi a segítséget, akkor remélem pénteken megjön
-
Alcsi69
senior tag
Még egy kérdés... Lehetséges postán maradóként kérni külföldi csomagot?
-
Alcsi69
senior tag
válasz Criminal017 #79537 üzenetére
Köszönöm
-
beg
veterán
válasz Criminal017 #79537 üzenetére
Kivéve ha valós TN, mert azt nem kézbesítik postán maradóra Rosszabb esetben visszafordítják.
(Ki írja alá, hogy megjött? Helyetted nem szignózhatja a postás néni.)
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz Zozzant #79540 üzenetére
Ha a 2 telefonból egy hiányzik a csomagból? Postás Mici vette ki? A kínai nem küldte el? Kin vered el a balhét?
Próbálj belföldön postafiókra ajánlott levelet küldeni. Ugyan az a szitu és nem fogják engedni a postán. Próbáltam
[ Szerkesztve ]
-
LacBp
tag
Szia!
Köszi a segítséget!
cn22 -est töltöttem ki, és betettem a csomagba! ami ugye most VÁMolás alatt van! Mondtam,hogy bontsák ki, és nézzék meg! -
Tocso76
tag
Geekbuyingon szeretnék venni egy telót: [link]
Feltűnt, hogy naponta többször is változik a státusza. Hol van készleten, hol nincs.
Megmerjem venni amikor éppen van?
Köszönöm. -
LacBp
tag
Ezt most kaptam egy Antelife vásárlás után!
What a fuck?!!?
Hello
Thanks for your order#80015xxxxx
This is your first order in our shop and your order is with big amount 309.96 USD payment by credit card.
Now your order is in risque.We need to ask your confirmation and some information to check.
Please pass us these copies or pictures which related to shipping address:
1. your ID card
2.the shipping address confirmation(eg electricity bill, gas, water ...)
3.your credit cardfront and back, show the first6numbers & last 4 numbers and cardholder name(please hide the other information and protect your information)
If you can't pass us these copies, i am sorry to say that your order
Will be refunded and cancelled.
Thanks to your understanding.
Best regards
Jacky
http://www.antelife.com/Promotions/Electronics.html
Our website:http://www.antelife.com/If you have any questions, just feel free to contact us please.
Best Regards!
Antelife.com Customer -
senior tag
válasz Tocso76 #79546 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk , napok óta ugrál össze-vissza, hol aktívnak jelzi, hol nem, de kifutó darab, és csak a kínai 2/16-osat jelzi megvásárolhatónak.
(#79541) beg: Tényleg nem kötözködésből de akár ajánlott, akár tértis levél mehet a postafiókba. A cetlit rakják be a fiókba, és aki meg jön érte annak adják ki. Tőlünk is mennek ki hivatalos levelek postafiókcímre.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest