- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
Szerintem világos voltam. Többit privátban megbeszélhetitek.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
szmyky
aktív tag
válasz GAgyiXyXy #79057 üzenetére
Nem!!!
Van az Aliexpressen van egy bolt, aki képes, ilyen szállítási móddal küldeni a termékeit!
EU Express
Ha így küldi, akkor a Franciákon keresztül hozzák be az EU-ba és ott intézik a vámot, így itthon már nem foglalkoznak vele.
Majd a DPD viszi házhoz neked!A Hongkong Goldway ez a bolt!
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz aytukabozs #79061 üzenetére
Ilyen az én szerencsém
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Graphics
Jómunkásember
Halló!
Tud valaki olyan FM Transmittert, amely nem szivargyújtóba csatlakozik, hanem mondjuk egy saját kis tölthető aksival rendelkezik, és még esetleg pendrive-ot is kezel?
Párom kocsija szivargyújtó nélküli, és valami egyszerűbb megoldást keresek ebay-ről
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
senior tag
válasz tibcsi0407 #79067 üzenetére
Az jogos, de azt beszereltetni, meg még a kütyü is, miközben 5-6.000,- Ft körül itthon is kap fejegységet, amin van USB bemenet.
No money, no honey.
-
RVR400
veterán
válasz tibcsi0407 #79069 üzenetére
Na ahhoz való aljzatot mutass nekem, mert a régi hagyományossal használhatatlan.
-
tibcsi0407
félisten
válasz RVR400 #79071 üzenetére
Nekem sem nagyon új az autóm (BMW E39), de hibátlanul működik vele. Szóval, ha egy E39-es aljzatot bontóból, ebay-ről, vagy valahonnan veszel, akkor biztos menni fog.
(#79073) davenport
Biztos működik, csak azt akartam mondani, hogy vannak olyan szituk, amikor nem megoldás a fejegységcsere.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
senior tag
válasz tibcsi0407 #79069 üzenetére
Megértem, a tesóm kocsija hasonló, neki veszek ilyet szívesen, mert még az utólagos adapter sem jött be. Nálam nem volt gond a fejegység cserével, így az lett cserélve. Csak ötletet vetettem fel.
No money, no honey.
-
Zozzant
addikt
Lehet még rágni az offtopic témát, ott amit linkeltem teljesen jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
-
aytukabozs
addikt
Lehet hogy volt már, de nekem új;
Alis 3 dolcsis rendelés után SMS-ben (is) kaptam rendelésvisszaigazolást a vifocaltól.
(kis on-ráta javításnak)[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Graphics
Jómunkásember
-
nyisziati
veterán
válasz Criminal017 #79079 üzenetére
Nekem is váltott így csomagkövető számom. Sebaj, majd csüt.-pé. valamikor. -
djhalasz
tag
"Arrival at Destination Post" -on állnak a rendéléseim már múlthét péntek óta.
Mik a tapasztalotok, mikor lehet valami változásra számítani?
Köszi a válaszokat előre is. -
ekrisztian
őstag
Egy rendelésemen felbátorodva, na meg hogy Németbe kevevesebb az áfa, rendeltem megint USA-ból.
Naná nem ér ide.. Szóval a vámolás mindenhol lassú, az eladó mondta,ne aggódjak átlag 23 nap alatt kézbesülnek a csomagjaik. Meg amúgy is DHL mondta ez a fajta csomag 6 hét is lehet
Na most erről rendelés előtt nem esett szó
Csak ugye az első csomag 1 hét alatt megérkezett, én ezzel számoltam...[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok, az USA-ból rendelnék egy elektromos kitárt, tokkal együtt, akkor arra hány % lenne a vám? Az ÁFA az tuti, mert 400$ fölött van, csak vámban nem igazodok el, hogy akkor mennyi is lenne?!
Köszi!
-
beg
veterán
válasz SunMount3r #79085 üzenetére
Terméktípustól függ, pár százalék, nem jelentős. Összefoglalóban van egy pár száz oldalas doksi, abban ha megtalálod, pontosabb számot kapsz.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
SunMount3r
nagyúr
-
RVR400
veterán
válasz SunMount3r #79087 üzenetére
Ezt mondjuk tőle kellene megkérdezned...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz RVR400 #79088 üzenetére
Gondoltam, hogy csinált már olyat valaki, hogy az USA-beli ismerősének rendeli és ő ajándékként továbbküldi.
(Sajnos azok a gityók nagyon jó áron vannak ott (duplájáért lehet csak itthonról kapni "hasonlókat", de ugyan ezt a "márkát" konkrétan sehol), de EU-ban nincs disztrójuk sehol, úgyhogy csak ez az út járható. És 360$ postaköltség : WTF?! )
[ Szerkesztve ]
-
Mogyoró
újonc
Kedves Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni egy Paypal problémában!
Vissza szeretném igényelni a pénzem de a paypal resolution center listában csak egyet enged behelyezni!
Egy fü ggőben van pénteken zárják de nem tudok újat hozzá adni többet is próbáltam mert 3 csomag nem érkezett meg!
Mi lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm a segítséget! -
ekrisztian
őstag
válasz SunMount3r #79089 üzenetére
Csak egyre nem gondolsz, ha két darabban kapod meg a gitárt, mit fogsz tenni?
Ha cég küldi neked, akkor szaladsz a paypal-hoz. Így már érthető is a horror posta költség a cég részéről.
Ha haver küldi, akkor minden a te rizikód.
Áfa vám plussz, ha ketté törik.
Szerintem.. -
Turbobacsi
senior tag
ó jaj! a Tinydeal-os cuccom (DHL) Feucht-ba ért, este elmegyek templomba...
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
szmyky
aktív tag
válasz Turbobacsi #79094 üzenetére
Majd írd meg azt is ha megérkezik, légyszi!
-
Ybron
senior tag
Új Fejlemény!
Nyitottam paypal-en dispute-t.
Paypal írt hogy menjek be a helyi rendőrségre és tegyek feljelentést. Ok, ez megtörtént, elküldtem nekik a rendőrségi jelentést, a postai jegyzőkönyvet(ezt nem kérték, de elküldtem, mert marha rendes vagyok) és képeket is csatoltam a dobozról, meg a hamis súlyadatokról a dobozon, bár ezt látják a postai jegyzőkönyvben.
Postán mondták akár hónapokig is eltarthat a dolog kivizsgálása, dobozt bevonták, elméletileg kap a jegyzőkönyvről egy példányt a feladó.Paypal ma írt nekem, hogy mivel ők nem tudnak magyarul, de dolgoznak az ügyön és ezért elnézésemet kérik, megkértek hogy ugyan vigyem el fordítóhoz a rendőrségi jelentést és fordíttassam le.
Kicsit ezen berágtam. Miért is nekem kéne ezt elvinnem? Azt hiszik biztos én egész nap a gép előtt ülök és várom hogy írjanak és ha valamit kérnek akkor rögtön ugrok is.
Ha én el tudom vinni egy fordító irodához, ahol kb 10-15 nyelven, hivatalos iratokat fordítanak, akkor nehogy már az USA-ba ne legyen hasonló, mikor már mindenhol ott vannak a magyarok.Kezdem marhára unni, mindig kitalálnak valamit, engem ért kár, mert a nagy DHL 80dkg írt a csomagra, mikor 4,25kg kellett volna és hát persze hogy eltűnt belőle 3 alkatrész.
Kíváncsi vagyok mit ír majd paypal, de ha ragaszkodik a fordításhoz, valahogy megpróbálom azt kifizettetni velük, mert 2ft/karakter és van 6db A4 oldal.
Az tetszik még paypalbe, hogy állandóan időhatárokat szab, mindig 72 óra minden. Menjek rendőrségre, van rá 72 órám, menjek fordítóhoz, van rá 72 órám(jó hogy ma márc 15. van).
-
topi66
aktív tag
Sanszos,hogy a Tinydeal-lel lesz némi harcom. Rendeltem egy telefont a német webshopból német postával,erre azt látom,hogy kínából indul svájcba....nem hinném hogy így sarcmentes lenne. Nem az első rendelésem tőlük...Ha vám elé állítják kiverem a balhét
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz tibcsi0407 #79098 üzenetére
Na jah, náluk előfordul, hogy a német raktárban való keresésnél kiadja a cuccot, és ha nem figyel az ember fia, akkor bizony nem veszi észre, hogy csak Kínából elérhető, és megrendeli.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest