- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Múlt héten vettem e-bay-en egy görög magánszemélytől egy használt objektívet. Paypal-lel fizettem.
A postázás 25 euró volt pluszban.
A csomagot ma hozta a postás, a dobozon 6,4 eurónyi bélyeg volt. Tehát valszeg nem került 25 euróba a posta.Ilyenkor érdemes nekiállni cigánykodni, vagy így jártam?
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
tibcsi0407
félisten
-
beg
veterán
válasz Drótszamár #67601 üzenetére
18 euró nem aprópénz. Egy case nyitást azért megér szerintem. (Mondjuk nekem eleve gyanús lett volna ilyen kicsi csomagért a 25 euró)
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
havri1
félisten
Az ebayen a szállítási költség nem feltétlenül a bélyeget jelenti. Hanem konkrétan mindent, ami azzal az egésszel kapcsolatos. Tehát az az összeg, amiért ő becsomagolja, leviszi a postára, kívárja a sort, stb. Na meg a haszon.
[ Szerkesztve ]
havri
-
Ciccuka
veterán
Szerintem nem. Ebay-en is sok esetben a postaköltségbe van beépítve a termék ára.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Zeki
nagyúr
Valahogy mindig kimarad, a merimobiles.com -nak is van euroshippingje. amit adómentesnek hirdetnek.
28USD. -
Drótszamár
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Akkor hagyom inkább.
beg: Nem volt gyanús, azt gondoltam valami normális futárral küldi és azért ennyi.
Lehet jobban el kell majd olvasom legközelebb a leírást: "Shipping: EUR 25.00 Sellers Standard International Rate"( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
tibcsi0407
félisten
válasz Drótszamár #67608 üzenetére
Az a baj, hogy mondhatja azt, hogy a bélyeg volt csak annyi, de eljuttatni oda még extra pénzbe került. Nem tudod bizonyítani, hogy nem így van.
utdetailing.hu
-
RVR400
veterán
válasz tibcsi0407 #67609 üzenetére
Azért ne várjunk már mindig mindent ingyen. Olcsóbb volt, mint itthon? Megérte ennyiért? Akkor minek ezek a felesleges filléreskedések?
-
Frenk
aktív tag
válasz tibcsi0407 #67609 üzenetére
Igaz - Én ilyen esetben egyszer megpróbáltam "cigánykodni". Vitát nyitottam és hát nem Nekem adtak igazat pedig nem kevés "postaköltséggel" vert át, de meg tudta magyarázni és Neki adtak igazat. Ment az Ő részéről a sírás-rívás, hogy milyen messze van a posta ahol fel tudta adni és hát oda el is kell Neki jutnia stb. Szerintem nem éri meg cigánykodni mert ilyenkor elfogadod a postaköltséget is.
-
maj-viktor
őstag
válasz havri1 #67597 üzenetére
Pedig ha logikusan végig gondolod... a nem regisztáltnak nem kell "lehúzni folyton" a vonalkódját... így gyorsabb tud lenni az egyes fázisokon... viszont könnyebben el is veszhet! Nekem megéri inkább a +2$ + lassabb szállítás, de 100% biztosra megkapom és nem zsákbamacska! Itthon is csak ajánlott regisztráltan adok fel bármit... (kivéve képes lap, az vicces is lenne ajánlottan)
(#67584) Katatonia666
Pedig normálisan leírta, hogy más időzóna + itthon is ha végig gondolnád logikusan van a rendelésnek egy feldolgozási ideje... pár nap! Míg a raktárból "előszedik" - csomagolják... fizikailag elviszik és fealdják... ezt hivják feldolgozási időnek (processing time), és erre jön még rá a szállítási idő (delivery time)... és banggood pl. ilyen szempontból írtó gyors, általában 24-48órán belül megvan és feladják!(#67601) Drótszamár
A másik fél részét is nézd... csomagolási költség is szokott lenni még ha minimális is (hogy épségben megkapd)... illetve ahogy írták sokszor a ptkg,-be építik a hasznot (így kevesebb jutalékot kell fizetnie az ebay felé)
A kérdés az, hogy nem utólagosan mondott több ptkg.-et akkor nincs ok a panaszra! Mivel te amikor leütötted elfogadtad, hogy ennyiért tudja postázni!
Mondjuk amúgy kérdés ennyiért simán jött amúgy vagy regisztráltként!? meg mekkora csomagról van szó amúgy!? mármint tömegileg... csak mert a posta külföldre alsó hangom 3E Ft alatt szóba sem áll veled... itt meg ez volt 3E, az elkért ptkg. meg 8E Ft körül6,4€ x 315Ft = 2.016 Ft
25€ x 315 Ft = 7.875 FtMagyar postánk ennyiért Kínábe elvisz egy fél kilós csomagot elsőbbségivel, szal ez már leütéskor leeshetett volna, hogy "nem valós ptkg.", de ha neked így is megérte én nem bajlódnék! (nem mondom, hogy nem tudnál kicsikarni kis pénzt... de ez már tényleg cigánykodás vele)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Katatonia666
aktív tag
válasz maj-viktor #67613 üzenetére
Már nem tudom miért épp a SPEmall-t választottam, talán az EU Express miatt. Akkor még nem igazán voltam képben a megbizható oldalakkal, de sokan ajánlották ezt. Türelemmel várok.
Jelenleg ezt látom az oldalon.
Mellesleg... Mint mondtam új vagyok itt, és igen, elkövettem azt a hibát, hogy nem olvastam utána mindennek. Azóta kaptam infókat, többet tudok mint előtte, és türelemmel várok.
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medve, mert az megöl!
-
daver88
aktív tag
válasz Turbobacsi #67616 üzenetére
Kösz, akkor zaklatom őket telefonon.
Csak találkozzak a postással...
-
arfer
senior tag
Gearbest-en vásároltam pár EU-s töltőt. Meg is jött, öjömbódottá, csak éppen amikor ki akartam próbálni, derült ki, hogy NEM MEGY BELE a magyar aljzatokba: túl széles a töltő, nem lehet bedugni az aljzatba! Megpróbálom megreklamálni... Vajon van esélyem ? Melyik európai országban használható vajon egy ilyen töltő? Nem standardok az aljzatok Európában?
-
-
loosht
senior tag
Kicsit több, mint egy hete már írtam, de újabb fejlemény van. Aliexpress-es rendelés. A 10 napos postázási idő letelte előtt 1 órával "postázta" a csomagomat és beböfögött egy tn-t alira. Na már most az a tn egy hét elteltével sem él. Elég nyilvánvaló, hogy nem is adta fel, mert nincs neki raktáron a cuccból. Lehet ilyenkor valamit tenni? Vagy ilyen egyszerűen hülyére tudják venni a vásárlót?
-
netseft
aktív tag
Ez a régi földeletlen szovjet szabvány. Itthon régi dugaljban vagy elosztóban tudod esetleg használni, de ez elég ritka. Bővebben: [link] Itt type C néven fut, amit te szerettél volna az a type F. Egyébként semmilyen szabványt nem látok megjelölve a termék adatlapján, szóval ha azt kaptad ami a képen van, akkor az eladó nem hibázott.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Everbuying.com-ról rendeltem különböző márkájú Li-Ion akksikat, még decemberben. A rendelés után pár nappal írták, hogy LG akksi nincs, majd ha lesz akkor küldik. A többi megjött januárban, ok. Viszont LG akksi azóta sincs náluk. Írtam nekik, hogy nem lehetne-e Samsung akksira "cserélni", mert az épp van nekik - nekem az is megfelelne, vagy refund.
Sajnos nem PayPal refundot írtam, hanem csak a refund szót használtam. Erre refund alatt ők nem PayPal refundot értettek, hanem a saját EB walletjükbe pakolták a pénzt. Azaz csak levásárolni tudom, most persze minden jó drága.
Ezzel az a gond, hogy nem biztos, hogy akarok bármikor is náluk vásárolni, csődbe is mehetnek, stb.
Szerintetek forszírozzam a PayPal refundot, vagy hagyjam így?
[ Szerkesztve ]
http://www.muszaj.hu/
-
Atomgeszi
veterán
válasz Katatonia666 #67614 üzenetére
Kérlek használd a keresőt itt a fórumban.
Többször le lett írva, hogy 2-3 nap amíg eleve e-mailben megkapod a TN-t, amit utána 1 bizonyos oldalon(amelyik cég intézi HK/CH-EU vonalon a szállítást) tudsz követni, amint már mozog a csomag utána még 2 oldalon tudsz követni.
De ez mind le van írva a Spemall oldalán is, igaz angolul.
Kínából/Hongkongból míg elindítok egy csomagot az mindegyik oldalon időigényes.
Azt is leírtuk, hogy 6-9 nap a szállítás, de munkanappal számolva.
Szóval körülbelül 2 hét.
Amint megkapod az emailben a TN-t, már az oldalon is ott lesz, és utána 1-2 napon belül már mozgása is lesz.
Amint látom 29.én rendeltél. Ma lesz 2 napja. Kár ezen bosszankodnod.
Aki innen rendelt a fórumról mindenkinek rendre megjött.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
beg
veterán
válasz Katatonia666 #67614 üzenetére
Ahogy az összefoglalóban is szerepel: akinek fizetéstől számítva tegnapra kell az áru, az vagy ne rendeljen normál postával, vagy fizessen dhl express felárat, akkor pár napon belül nálad lehet a feladástól számítva.
Vagy ott van még a lakóhelyhez legközelebb eső műszaki áruház.Olcsó is legyen és azonnal. A kettő kizárja egymást.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Atomgeszi
veterán
Hát igen a tiédet max egy ilyen hosszabbítóba vagy aljzatba tudod bedugni. [link]
Szabványnak szabvány(már ami a N - F villa helyzetét jelenti ), csak hiányzik [link] ez a <> ék alakú kiemelés ami lehetővé tenné, hogy betudd dugni az új dugaljakba.Én már kaptam olyan US-EU átalakítót ami szintén túl széles volt, hogy beférjen a süllyesztett [link] hosszabbítóba. Persze egy kis reszeléssel könnyen megoldható Mondjuk a töltőt nem ajánlom,hogy reszelgesd.
Meg amúgy is,BG-n kuponokkal 5-7 $ körül kijön egy BW töltő, ami tutira mindenhova bemegy és jó minőségű.
Én ezzel a töltővel inkább nem töltenék semmit sem. Amennyit spórolsz ezen annyit veszítesz is,ha hazavágja a telód/tablet/vibrátor/akkumulátoroskecskesajtreszelőt.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
luck66
tag
Nektek nem ír a mi postánk nyomkövetője ma hülyeségeket?
-
arfer
senior tag
válasz Atomgeszi #67628 üzenetére
Ismerősömnek kellett ez az olcsó töltő, drágábbra nem tudtam rábeszélni, én azt vettem volna. Így viszont jókora tanulópénz, mert ezt nem is tudja/akarja használni, és lehet újat rendelni . Szép példája az "Olcsó húsnak híg a leve" mondásnak. Vagy másképpen "Nem vagyok olyan gazgag, hogy olcsó cuccot vegyek" ...
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz luck66 #67632 üzenetére
Ez normális. Kínán belüli mozgásból csak ennyit lát. (Eladó-futár-posta-reptér-repülőre rakás, nem fért fel, következő repülőre rakás stb.) 4px többet mutat ebből, írd be oda.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Ezért szoktam úgy, hogy "Figyelj Én megrendelem neked, de utána ne gyere hozzám, ha szar vagy nem tetszik"
Ilyenkor általában vagy sikerül egy jobbra rábeszélni, vagy traktálnak mást.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Myers
senior tag
Rendelnék én, csak most nem akciós. Karácsony környékén 17 körül voltak a 4-es pakkok, ennyit is írtak jóvá, most meg 2 db Samu 30Q 12+ -ért van.
Mondjuk van most 17-ért 3400Pana védett, de védettre nincs most szükségem, direkt High Drain-t akartam.
Vagy megveszem a 4 Panát és elpasszolom.Azt sem értem, miért nem hajlandók becserélni. Nem fájna nekik.
http://www.muszaj.hu/
-
Myers
senior tag
válasz RVR400 #67639 üzenetére
De nem akaródzik, mert decemberben a másik típus is ugyanannyiba került. Szóval kifizettem 4 akkut, nem számít, hogy most mennyi, lökjenek ide 4-et. Gondolom most sem kapják drágábban, csak többet raknak rá. Még csak azt sem lehet, mondani, hogy Trabant helyett Ladát akarok, mert ez is Trabi lenne.http://www.muszaj.hu/
-
herdsman12
őstag
válasz koppasz1986 #66698 üzenetére
Mi a történet vége, visszakerült a pénzed?
-
slezakimi
senior tag
Sziasztok.
Tinydeal EU rendelés.Péntek este.
2016.02.29
19:05Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
2016.03.01
06:34Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.03.01
08:00Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.03.02
14:34Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryDhl Paket
Üdv
""Szabadidős elfoglaltság.Nem feltétlen a pénz hajt.:-))""
-
maj-viktor
őstag
válasz Atomgeszi #67628 üzenetére
Igen ez szimplán EU-s, csak földeletlen dugós aljzatba megy bele... jobb helyeken, azért már minden aljzat földelt... (max. valami 20éve fel nem újított ház-lakás esetén van földeletlen dugasz)
Húúú én mivel szívtam meg még a rendeléseim elején.... ~5éve! Ja megvan.... UK to EU-s adaptert vettem... szintén ilyen problémám lett vele, hogy csak földeletlen aljzatba megy bele... földeltbe (amilyenem van), abba nem, így kuka... szokásos 0,99$-os termék!
Pont ilyen volt:
(ilyet ne vegyetek, mert nem kör alakú, hanem trapéz és lehetetlen földelt aljzatba bedugni)
Ajándékba még mindig szoktam kapni tablet-mobilhoz... a vicc, hogy alapból EU-t kapok, de még beraknak egy ilyen használhatatlan UK to EU aljzatot...Egyszóval földelt-be nem tudsz földeletlen dugaszt bedugni, de földeletlenbe bele tudsz földelt-et...
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Xes
csendes tag
Gearbest-nél mekkora értékhatár felett van benne a TN-es szállítás? thx
-
Crytek
nagyúr
Tud valaki valami olcsó boltot ahol asztali led lámpát lehet venni?
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Katatonia666
aktív tag
Üdv. Ismét volna egy kérdésem, és mielőtt bárki "izélne" miatta, előtte megnéztem és semmit nem találtam itt róla, így jön a kérdés.
Én spemall-ról rendeltem egy LeTV 1s x500-at. Párom látta képeken, és miután megnézte az LeTV telefon kínálatot, bele szeretett az x600-ba. Spemall-on kb 180$, de honorbuy.com-on jó néhány dolcsival olcsóbb. (20$). Az volna a kérdésem, hogy van tapasztalata valakinek arról a boltról? EU raktárban van most, de amíg nem kérdezek utána, nem szeretnék belefutni semmibe.
Köszönöm előre is a válaszokat.[ Szerkesztve ]
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a medve, mert az megöl!
-
KamuMazsola
őstag
válasz slezakimi #67642 üzenetére
Az enyém is hasonló, lehet együtt utaztak.
2016-03-02 14:50 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-03-01 08:00 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-03-01 06:34 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-02-29 14:45 Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs