- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kano
nagyúr
válasz jojoando #27398 üzenetére
Felhívtam....
Azt mondta a csajszi (nagyon rendes volt), hogy beérkezett, vámkezelték és szolnoki a címzett ami a csomagon van (Budapestre rendeltük). De meg sem próbálták kézbesíteni Szolnokra sem, hanem egyszerűen visszairányították külföldre. Ír egy levelet nekik, hogy szállítsák ki a kért címre...
Nem értem... Lehet, hogy a kicsi sárga elrontotta a címet, de akkor miért nem próbálták meg kézbesíteni a címre (Szolnokra), mert abból már lehetett volna látni, hogy gebasz van ?!
Érdekes...„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
potrohosjoco
csendes tag
Ennyi lett a dec 12 rendelésemből:
We are pleased to inform you that DHgate will be processing refund of 206USD on order #***************. Your refund will be deposited into one of the accounts listed below based on your payment method:
• Visa/MasterCard: Processing takes approximately 10 to 15 days (refund credited to your credit card account)
• American Express: Processing takes approximately 15 to 25 days (refund credited to your American Express account)
• Worldpay: Processing takes about 3 to 5 days (refund credited to your DHpay Account on Dhgate.com)
• Moneybookers: Processing takes about 3 to 15 days (refund credited to your Moneybookers account)
• Bank transfer/ West Union: Processing takes about 2 to 3 days (refund credited to your DHpay Account on Dhgate.com)For additional assistance on refund times, please visit DHgate’s Help Center. Thank you for continuing to be a valued DHgate customer.
Snow
DHgate Resolution Center
DHgate.comDec 28 célországba elküldve......
Bravo SG postLeTv X600
-
kano
nagyúr
válasz jojoando #27404 üzenetére
Azt mondta, hogy azonnal ír egy email-t, hogy nehogy kikerüljön az országból.
Kíváncsi vagyok... Mindenesetre holnap PayPal claim lesz, ha nem derül ki róla semmi addig.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
A tumi
tag
A kérdésemre miszerint sikerült e megtudakolni a postán hol van a csomagom, az eladó ismét belinkelte a directlinkes oldalt és azóta nem válaszol. Szerintem meg sem kérdezte a postán, hogy merre van a csomag. 16.-án indítottam a disputot és még ma sem jelent meg a claim opció. Remélem reggelre már tudok claimolni. Elment a kedvem az egész külföldi rendelésektől...csak a telefont sajnálom mert nagy szükségem lett volna rá. Bár találtam egy svéd telefonszámot(a városi posta ahova elvileg érkezett a csomag) ahol tudnék érdeklődni a csomagom után de sajna nem beszélek angolul. Bízok benne, hogy az ali 100%-ban visszaadja a pénzem, mert ha azt is bukom akkor dzsihadot indítok!
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, mert valószínűleg olyan témában fogok most írni, ami már többször előfordult a topikban, de annyira gyorsan pörög a fórum, hogy nehéz összeszedni a lényeges információkat. Használtam a keresőt is, mielőtt még valaki felróná.
A problémám röviden:
Van egy PandaWill-ről vásárolt Vowney V5-öm, és úgy néz ki, hogy a GSM modul szarakodik benne (kb. 10 percenként valamelyik sim-ről teljesen elmegy a térerő, és kb fél-egy percig nem is jön vissza). Van a családban még egy ugyan ilyen, az jól működik).Melyik posta milyen csomagszolgáltatását érdemes választani, hogy emberi áron vissza tudjam küldeni a telefont Kínába, és követni is tudjam a csomagot?
Milyen papírral kell majd igazolni visszafelé irányban, hogy javításon volt a telefon, és ne vámolják el?
Valaki le tudná írni röviden a gariztatás folymatát a PandaWillnél, aki már járt hasonló cipőben?
Előre is köszönöm!
-
RVR400
veterán
Nekem volt már így, és kamu csomag volt. Vagyis 1 telefon helyett 1 db boríték volt a küldemény, de rossz címzéssel, és vissza is fordították rögtön. Érdeklődtem (kisközség, így emlékeztek rá), hogy mi lehet a cuccal, aztán közölték, hogy ez 1 boríték volt, rossz utcanévvel, meg valami csaj volt a címzett.
-
Chaser
legenda
válasz SutiAdi #27407 üzenetére
Párszor már láttam: CN29-es nyomtatvány, nem tudom mi az
Normál ajánltként kevés, tértivel küldd. Én már coptam be ezzel. Visszament a motyó, valaki át is vette, de a címzett azt mondta ő nem. Na most ajánlott levélnél nem adja ki a posta ki vette át. Tértinél meg kapsz egy cetlit az átvevő aláírásával._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Graphics
Jómunkásember
Egyiket ma hozták... juppi... 3 hét
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
MeOf
újonc
No felhívtam a postát. Azt mondták, hogy a héten már biztosan nem kapom meg a csomagom, mert (17.én kiadott vámhatározattal ) még a kicserélő központban van.
Igy paypal -on ment a dispute. A kínai biztosan nagyon fog örülni neki. -
Víz Elek
senior tag
Bocs a dupláért, de kifutottam a szerkesztési időből..
Tegnap szóltak a DHL-től, hogy csomag érkezik az országba, küldjem el a vámeljáráshoz szükséges doksikat, bla bla bla...
Elküldtem, erre ma reggel érkezett tőlük egy mail, amiben a következő szerepelt.
Nem értem, hogy mi a közük nekik ehhez?
Kifizetem az áfát, örüljenek, és kész..Samsung S9
-
-
Lénia
csendes tag
Január 17.-ei rendelés, nagyon remélem hogy jövőhéten már a kezemben lesz:
2014.02.03
09:09
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.02.03
23:55
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.02.10
10:49
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.02.10
14:50
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.02.18
01:01
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014.02.18
10:56
Küldemény információ:
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
2014.02.19
11:07
Küldemény információ:
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014.02.19
11:10
Küldemény információ:
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014.02.19
13:16
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents -
kano
nagyúr
válasz SSlyTR #27410 üzenetére
Igen, csak Te nem a visszairányuló tranzitból akartad kiszedetni.
(#27416) Víz Elek
Subotica.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Víz Elek
senior tag
Egyik volt szomszédom megkért rá, hogy rendeljek már neki telót, mert neki nincs paypalja..
Ergo tök mindegy ki küldi el a dokumentumokat, mivel a paypal rögtön úgy kezdi a visszaigazoló levelét, hogy
Hello, XYZ.Minden okés a csomagban, azt sem vágom, hogy minek írtak, mivel a csomagon fel van tüntetve a telefon+DHL teljes összege.
(#27420) kano: helyben esetleg nem tudsz valakit?
[ Szerkesztve ]
Samsung S9
-
kano
nagyúr
válasz Víz Elek #27421 üzenetére
Nem ismerek ilyen köröket.
Ez egy automatizmus a DHL-nél, hogy már amikor felveszik a csomagot bekérnek minden infót a címzettől.
Ha küldesz nekik akkor jó, ha nem akkor a rendelkezésükre álló infó alapján döntenek.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
jojoando
senior tag
válasz Víz Elek #27423 üzenetére
Aki a fizetést intézi azzal beszél a VÁM illetve annak jön a megkeresés.
Utána, alatta persze tisztázod az ismerősöddel a dolgokat,
de alapjaiban aki "VÁSÁROLTA" azt terhel minden nemű fizetés is.
Most ezt kavarni nincs értelme aképpen, hogy neked van Paypal de nem neked lesz.
Haveroddal megbeszéled, nem vót "szerencse", ennyivel többe lesz a dolog.Ergo, csináljon magának Paypalt, és akkor nincs további görbület!
Így tiszta.[ Szerkesztve ]
-
sbe561
tag
Napok óta igérget a Tmall-os Justin, hogy küldi a telóm. Ma is kért még 1-2 munkanap türelmet és küldi a TN-t.
Ami a legjobban bosszant, hogy direkt DHL-l kértem, hogy gyorsan megkapjam.
Ha vitát indítok, akkor az mennyi ideig véd? 20 nap, vagy 20 + 45nap?(Ennyit a kínai webshoppokról, Alin és Ebay-on is vettem már jópár dolgot, de így még nem szívattak meg! Ott ugye vannak visszajelzések, értékelések, de itt... Már bánom, hogy nem adtam egy kicsivel többet az Alin! )
-
colonia
aktív tag
válasz Graphics #27144 üzenetére
Na megkaptad vagy még ülnek rajta?
Nekem ma hozta a postás! Ez gyors volt!
2014.02.12
14:05
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad2014.02.18
08:37
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2014.02.18
08:41
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsSamsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic
-
Chaser
legenda
válasz sbe561 #27426 üzenetére
Azt se hidd el amit kérdez 1x két hétig hülyített valamivel, amit elvileg még másnap feladott hogy kifizettem. Elmondása szerint ők szuper korrekt. Na mondom akkor menj a f@szba, majd PP eldönti. Másnap érdekes mód vissza is adták a pénzt.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Graphics
Jómunkásember
válasz colonia #27430 üzenetére
Megkaptam... Amúgy amint írok nekik, hogy hát izé ez a csomagom hol van... 1 hét után egyből megtalálják
Megjött, az egyik.. még lóg a levegőbe 2db, az egyiknek beküldtem a papírjait, remélem legalább holnap vámhatározat lesz belőle....
-
salieri.
őstag
Van rá sansz,hogy holnap megkapom a csomagot?
December 26-án rendeltem a telefont..2014.02.19
09:01Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision -
Víz Elek
senior tag
válasz salieri. #27434 üzenetére
Sajnos nem igazán, nekem az utolsó 3 rendelésemnél..
2014.02.10
Vámhatározat kiadva
2014.02.12
Kézbesítés regisztrálva2014.02.14
Vámhatározat kiadva
2014.02.19
Kézbesítés regisztrálva2014.02.17
Vámhatározat kiadva
2014.02.19
Kézbesítés regisztrálvaTehát általában minimum 2 nap kell.. vagy több.
Egyébként honnan érkezett a teló ilyen "gyorsasággal"?
Samsung S9
-
salieri.
őstag
Igen,idén karácsonyra csak megérkezik
Volt az már ,de későbbi rendelést hamarabb elküldtek ,mint nekem.
Úgyhogy a pandawillel egy időre befejeztem -
Chaser
legenda
válasz Víz Elek #27432 üzenetére
A csillagos eget lehazudta két hétig, így meg úgy küldte a csomagomat. Minden nap kért rendelés azonosítót, ha nem azt akkor a nevemet, ha nem azt mit vettem stb Azóta se próbáltam náluk venni semmit, nem is fogok.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
attika89
senior tag
Üdv,
Van egy kb 7 kg-os csomagom, amit hamarosan fel kellene adnom Amerikába.
Na most én azt terveztem, hogy Postán elsőbbségi csomagként adom fel, ami olyan 19-20-e Ft. Szerencsére eddig nem volt problémám a posta szolgáltatásaival, és minden rendben időben odaért.Igazából az érdekelne, hogy milyen lehetőségek lennének még? A tracking is fontos.
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
janaman01
addikt
Na most elégeltem meg alin....26 napja nem adta még fel a kis ferdeszemű....nyomtam is a megfelelő gombot kiváncsian várom a fejleményeket.....
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
Graphics
Jómunkásember
Na felmerült bennem egy kérdés, Antelife-ról ha rendelek a spanyol raktárból, akkor az vám és áfamentes? Mivel EU-n belül van /
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest