Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atika88

    senior tag

    Sziaszok,

    Adott egy LG OLED55CX3LA TV, mindig jóformán ugyan azon képbeállítások mellett használva. A HTPC pedig egy Dell OptiPlex 3060 i5-8500T / 16GB / 1TB NVMe SSD bőven kikellene szolgája a KODIT.

    Fokozatosan azonban azt vettem észre az utóbbi időben újabb és újabb verziókra frissítve a KODIT, hogy egész egyszerűen a fekete színek kb meghülyítik bizonyos jelenetekben a TV háttérvilágítását. Nem tud szépen áttérni, vagy átváltani, ha nem egyserűen bevillan, csúnyán átvált kikockásodva fényes/sötét jeleneteknél. Illetve van olyan, hogy csak a háttérben lévő cselekmény esetén szintén vibrál a kép szó szerint, ha megállítom a jelentet, akkor pedig tovább vibrál ugrál finom a fehér színnel jellemzően foltokban a teljes kép.

    Egy mezei VLC Player pedig olyan tisztán és fixen rezzenéstelenül viszi a képet ugyanazon film esetében: h öröm nézni. Tehát nem a tévé beállítása a gond az biztos, de még csak HTPC se problémás, mert ha az lenne, akkor VLC estén is gond lenne a képtartalommal.

    Igen, minden mesterséges AI és minden képjavító algoritmus kivan kapcsolva a képbeállítások alatt a TV-n. Kezdettől fogva, semmi nem piszkálja a képet (tudtommal).

    Lehet hogy a KODI-ban van valami beállítás erre? Zavaróan sok és siralmas ilyen háttér villódzással a kép :O

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák