- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
Most tettem fel a LibreELEC-RPi4.aarch64-11.95.1.img.gz verziót. Stabil de a lejátszás közben mintha akadozna a kép. Még tesztelgetem. Ha gond lenne akkor megy vissza a régebbi verzió.Még jó hogy több kártyám van
-
apszi
őstag
válasz vargalex #46250 üzenetére
Itt az a bibi számomra, hogy nálad a felirat nyelvének az "eredeti nyelv" van kiválasztva, így nem lesz magyar felirat egy feliratos filmnél, csak ha bekapcsolom manuále. Hogy értsd, nem én fogom használni a kütyüt, így szeretném automatizálni a rendszert.
Szóval, ha beállítod a felirat nyelvét a kezelőfelület nyelvére, akkor mindig lesz magyar feliratod, viszont így már nem veszi figyelembe automatice a külső forcedet, így szinkronos filmeknél is, ha nincs beágyazott forced, akkor bekapcsolja a mezei beágyazott magyart. Ez pedig nekem nem jó.Tehát ami nekem kell.
Beállítás:
Felirat nyelve: kezelőfelület nyelve
Hang nyelve: kezelőfelület nyelve
És így szeretnék időnként külső forcedet odatenni. Viszont ebben az esetben már nem kezeli le magától a külső forcedet a Matrix sem. A Nexus viszont igen, bármit változtattak is rajta. -
apszi
őstag
válasz zsiga68 #46251 üzenetére
Megnéztem a régi 16.1 Jarvis-t tartalmazó LE-t, és láthatóan folyékonyabban játsza le a videókat, mint az új LE, akár a 11.06, akár a 11.03. A CE szintén folyékonyan produkálja a dolgokat, de egyszerűen azt valamiért nem eszi meg a box. Kétségbe vagyok esve. (bocsánat a dupla hozzászólásért)
[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
Én nem szoktam állítani ezen. Be van kapcsolva. Az új verzió egyes filmeket élessebben és kontrasztossabban játsza le. Más filmeket meg elég tré minőségben, pedig a minősége jobb mint a régebbi libreelec verzión, vagy magán a tévén. Valamit elszúrtak ezzel a kiadással..
-
-
vargalex
Topikgazda
Na, megnéztem úgy, ahogy írtad. Beállítottam a Felirat és Hang nyelvét is a Kezelőfelület nyelvére. Elindítottam egy filmet, ott a felirat ki is volt kapcsolva (mondtam, hogy nem használom), rányomtam a Beállítás alapértelmezettként minden médiához szövegre.
Majd elindítottam az érintett filmet és megjelent a külső forced felirat. Ekkor ennél a filmnél is megnyitottam a felirat beállításait, kikapcsoltam a feliratokat, rányomtam ismét a Beállítás alapértelmezettként minden médiához szövegre. Leállítottam a filmet, újra elindítottam és ismét megjelent a külső forced felirat. Tehát ahogy eddig is mondtam, pontosan úgy működik 19.5 alatt is, ahogy te is szeretnéd!
Ezek szerint nálad lehet valami gond. Próbáltad már szűz rendszerrel? (Nálam egy több éves CoreELEC 19.5-Matrix alatt működik így).[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Tovább már nem tudom ragozni... Ha be van kapcsolva a felirat (egy filmnél bekapcsolom és rányomok a Beállítás alapértelmezettként minden médiához gombra), akkor is ugyan így viselkedik, tehát a forced külső feliratot adja. Még akkor is, ha annak a nevében nincs benne a nyelv. Ekkor látszik ez:
Ha beteszem a nevébe a .hu-t, akkor pedig ez:
Szerk.: Mondjuk Kodi 16-on nem tudom kipróbálni, de ha akarod, akkor 18.9-en még megnézhetem.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
zumike
tag
Sziasztok,
van egy tx9pro-m, azon van egy Coreelec 9.2.8, phython hiba a plugineknél.
Próbáltam most egy libreelec-et(11), ami szépen indul is sd kártyáról.
Ez szeretném átrakni eMMC-re, a ce helyére.
A libreelec monstani verzió már nem támogatja belső tárhelyre helyezést, van valami megbízható módszer? -
apszi
őstag
válasz vargalex #46260 üzenetére
Cseréljünk lejátszót!
Komolyra fordítva a szót, elképzelni nem tudom mi a nyavaja van nálad beállítva, ami nálam nincs, vagy milyen egyébb okai lehetnek, annak, hogy nem veszi figyelembe a külső forced felirataimat.
Amúgy sajna ez a Leia verzió is elbukni látszik nálam, mert egyes videókkal azt csinálja, hogy pause után kell neki 10 másodperc, hogy elinduljon a kép, miközben a hang már megy. Erre nincs valami orvosság?
A régi Jarvis-al (16.1) semmi anomáliát nem csinált, atomstabil volt, csak ott a sorozat scraper nem működik (se a forced ).
Arra nincs mód, hogy új sorozat scraper-t, ami nincs benne a tárolójában, valahogy felinstalláljam a régi rendszerr? -
apszi
őstag
válasz zsiga68 #46263 üzenetére
Igen, először gyanakodtam is rá, hogy a sok pont megzavarhatja a dolgot, ezért átneveztem a fájlokat, de sajnos akkor is ugyanaz a helyzet, hogy nincs helyzet..., mármint felirat. Viszont Nexus-tól felfelé teljesen mindegy, hogy vannak-e különleges karakterek, vagy nincsenek, tökéletesen kezeli a mellé rakott forced-et, ahogy azt szeretném. Komolyan nem értem a jelenséget.
-
brazos
senior tag
Nem akarom túlbeszélni a problémát, de, nekem Kodi-17.6, Kodi-18.6, Kodi-18.9. Kodi-19.0, Kodi-19.1, kodi-19.2, Kodi-20, Kodi-20.2 és kodi-20.5 verzióval ellátott linux verziók vannak jelenleg fenn a gépen, részint tesztcélok miatt. Volt egy kodi-15.2-es verziót és egy Kodi-16-os verziót is futtató Ubuntu-Thar is, de ezeket nemrég leszedtem, így ezen Kodikról, -a feliratproblémáról- érdemben nem tudok nyilatkozni. Amiről igen, Kodi-17.6:
Beállítások-Lejátszó-Elsődleges felirat, nos ez nálam Hungary mert nem használok forced/erőltetett feliratokat, lásd a képen is. Viszont, ha az elsődleges felirat mezőre rákattintunk, akkor a felnyíló új ablakban a következőket lehet kijelölni benne a nyelveken kívül, lásd a második képen. Szóval a 17.6-os Kodiban simán kiválasztható, hogy csak a forced/erőltetett feliratot jelenítse meg, és a nyelv is kiválasztható hozzá, ha (az első képen is látható) a feliratok letöltése ehhez a nyelvhez: Hungary-t választod. Gondolom -már nem emlékszem, mert letöröltem ezt a Kodi-16-os verziót tartalmazó Linuxot- a 16-os Kodiban is megvan ugyanez a lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz brazos #46267 üzenetére
Minden segítségnek örülök.
Igen 16-ban is megvannak ezek a lehetőségek, ki is próbáltam őket. Viszont a csak forced nekem azért nem jó, mert abban az esetben ha nem szinkronos, feliratos filmet nézel, abban az esetben nem jelenik meg autómatice a magyar felirat. És ez nekem megint nem jó..., illetve annak aki használni fogja.
De, eljutottam odáig, hogy sikerült feltennem egy 7-es droidot a boxra, így felment rá a legújabb Nexus, ami meg is oldotta a feliratkérdést. Most picit azzal küzdök, hogy pillanat állj után akadozik néha a kép, de nem minden esetben. Csekkolom, hátha valami beállítás okozza (ha erre van tipp, akkor annak is örülök ).
Szóval köszönöm! -
mexel
veterán
Valahogy még mindig nem teljesen jó nálam a sweettv. Minden bekapcsoláskor újra be kell írni a kódot, eddig ez nem volt így . Mi ennek az oka?
-
brazos
senior tag
https://forum.kodi.tv/archive/index.php?thread-375334.html
A Beta 2 a Kodi v21 (Omega) végleges buildje, amely kompatibilis lesz azokkal a skinekkel, amelyek xbmc.gui verziója 5.15.0-ra van állítva.
A Kodi v21 (Omega) minden jövőbeli buildje csak azokkal a skinekkel lesz kompatibilis, amelyek xbmc.gui verziója 5.17.0-ra van állítva.
Mi az xbmc.gui verziója?
Minden skin beállít egy xbmc.gui verziót attól függően, hogy milyen Kodi kiadással kompatibilis, az alábbiakban néhány xbmc.gui verziót és azt, hogy melyik Kodi verzióra vonatkoznak.
Matrix v19
xml:"xbmc.gui" version="5.15.0"
Nexus v20
xml:"xbmc.gui" version="5.16.0"
Omega v21
xml:"xbmc.gui" version="5.17.0"
Mi változott?
Az ABI, amely meghatározza az xbmc.gui verziójának minimális verzióját, amellyel a Kodi aktuális kiadása kompatibilis, 5.15.0-ról 5.17.0-ra emelkedett.
Amíg az ABI 5.15.0-ra volt állítva, addig a Kodi kompatibilis maradt a Matrix és Nexus skinekkel.
Most, hogy az ABI 5.17.0-ra van állítva, a 2023.12.10-től az Omega Beta 2 után az Omega v21 minden további Omega buildje csak az Omega skinekkel lesz kompatibilis.
Mit jelent ez az Omega Beta 2 számára?
Semmit.
A Beta 2 telepítése nem okoz semmilyen problémát a meglévő beállításaidban.
Mit jelent ez a jövőre nézve?
Mielőtt telepítenél egy v21 nightly-t, ami a Beta 2 után jelent meg, győződj meg róla, hogy a rendszereden lévő skin frissítve lett az xbmc.gui 5.17.0 verziójára.A skin xbmc.gui verzióját ellenőrizheted, ha megnyitod a skin mappában lévő addon.xml fájlt és ellenőrzöd ezt a sort....
xml:
<import addon="xbmc.gui" version="5.17.0"/>[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz zsiga68 #46274 üzenetére
Letölthető a linkről, de ez nem fog felmenni az új Omega v21
xml:"xbmc.gui" version="5.17.0"
mert annak már más a gui számozása, lásd fentebb.
Az oké, hogy a Te linkeden lévő zip-ben ez át van írva, de az eredeti amber skin az nem mai gyerek,és gondolom az O,ega az eredeti gui version számot veszi alapul.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
A második, Githubos linken elérhető skin sem lesz jó az új Omegav21-re....
<extension name="Amber Repo" point="xbmc.addon.repository">
<dir minversion="17.9.0">
<info compressed="false">https://raw.githubusercontent.com/bartolomesoriano/repo.amber/master/addons.xml</info>
<checksum>https://raw.githubusercontent.com/bartolomesoriano/repo.amber/master/addons.xml.md5</checksum>
<datadir zip="true">https://raw.githubusercontent.com/bartolomesoriano/repo.amber/master/</datadir>
</dir>
</extension>
<extension point="xbmc.addon.metadata">
<summary>Amber skin for Leia</summary>
<description>Main Repository for Amber</description>
<platform>all</platform>
<news>[I]v1.0.1[/I][CR]- Fix GitHub URLs
[I]v1.0.0[/I][CR]- Initial Release</news>
</extension>
</addon><addon id="skin.amber" name="Amber" provider-name="bsoriano, Jester, Joethepartylion, Pecinko" version="3.2.152">
<requires>
<import addon="xbmc.gui" version="5.14.0" />
<import addon="script.favourites" version="7.1.1" />
<import addon="resource.uisounds.amber" version="1.0.0" />
<import addon="script.skinshortcuts" version="1.0.17" />
</requires>[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz brazos #46276 üzenetére
Ha pedig a Kodi weboldalról töltöm le a cuccot, ott már nem az szerepel, mint az átírt verzióban, hanem az eredeti kiadáshoz való gui szám van helyesen megnevezve.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<addon id="skin.amber" version="3.4.11" name="Amber" provider-name="Jester, Joethepartylion, Pecinko, bsoriano">
<requires>
<import addon="xbmc.gui" version="5.15.0"/>
<import addon="script.favourites" version="7.1.1"/>
<import addon="resource.uisounds.amber" version="1.0.0"/>
<import addon="script.skinshortcuts" version="1.0.17"/>
</requires> -
apszi
őstag
Most tesztelem az Omegát, nem akarom elkiabálni, de egyelőre ígéretesnek tűnik. Van egy film amibe ha rákerestem a 22:22-re számok beütésével, abban a pillanatban összekaksizta magát. Ezt a régi Jarvis Kodi bírta csak, de itt az Omegában a hiba még nem jött elő, és egyelőre a pause-ra is jól reagál, nem döcög utána.. Remélem lesz majd Amber skin, mert az összes közül az jött be a legjobban. Na de meglátjuk mit bír az új Kodi.
-
brazos
senior tag
Próbáld meg ezt a megigazított skin.amber-3.4.11.zip-et feltenni az Omega-ra, ebben már átírtam azt a kérdéses "xbmc.gui" version sort a megfelelő 5.17.0-ra, így talán nem morog majd rá az Omega.
-
brazos
senior tag
Hát erre csak azt tudom így elsőre mondani, nem mindegyik filmverzió engedi az ilyen előre ugrálást, főleg azok, amelyek készítésekor a release készítői kihagyták az eredeti forrásban még meglévő chapter számozásokat, így a film nem engedi a pozícióra ugrást.
Persze lehet elvileg olyan skin, kodi-verzió, amiben ez nem okoz gondot.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz zsiga68 #46288 üzenetére
Úgy látszik, azért figyel a kolléga...
apszi: Szerintem semmi hátrányod nem lesz a zip-ből telepítésnek, mivel, ha az Amber skin készítő eleve megoldja majd az Omega kompatíbilis cuccot, úgyis új repository zip-el fog jelentkezni, és akkor majd abból kell (ha lesz) ráfrissíteni, addig meg jó ez is, ha jó.[ Szerkesztve ]
-
Csillagember
kezdő
A letoltes.club módosult a letoltes.org-ra.
-
brazos
senior tag
válasz Csillagember #46295 üzenetére
No igen, a FilmPapa addoban is át van írva, csak éppen még nem működik a cucc, legalább is a Legújabb filmek és sorozatok pont üres könyvtárat mutat még nálam....
[ Szerkesztve ]
-
Hege1234
addikt
válasz Csillagember #46295 üzenetére
vagy még mindig variálgatnak
sorozatok:
https://letoltes.org/category/sorozatok-online/egy adott sorozat:
https://letoltes.org/a-3-test-problema/elinduló sorozat rész:
https://letoltes.club/links/a-3-test-problema/3/
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest