Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kgb!

    csendes tag

    válasz Scarabeus #2185 üzenetére

    Én kb. egy hete vettem át a futártól a THL 5000-met. Röviden összefoglalom a tapasztalataimat. Mivel előtte egy Samsung Galaxy S2-m volt, ezért értelem szerűen mindent ahhoz fogok hasonlítani. :)
    A dobozban a készüléken kívül volt egy szilikonos tok ami a hátlapot védi, egy"ablakos" behajtható tok, tartalék képernyővédő fólia, töltő, USB OTG csatlakozó, fülhallgató. Remélem nem felejtettem ki semmit.

    A készülék fizikailag masszív, jól összeszerelt. Az akkumulátora fizaikailag is nagy. Érdekes egy ekkora akksit látni egy telefonban. A hátlap először ijesztően vékonynak tűnhet, de hajlékonysága ellenére tökéletesen illeszkedik. Nagyon hasonlít az S2 gyári hátlapjához.

    Az akku teljesítményéről annyit, hogy:
    1. - intenzív használat mellett, két teljes napot és egy éjszakát bírt a készülék, és reggel is csak azért tettem töltőre, mert nem akartam, hogy délután a városban merüljön le
    2. - utazás közben, wifi, GPS, Mobil net, zenehallgatás folyamatosan ment és 3,5 órányi utazás után kb. 50%-ot merült az akkumulátor
    Mindkét "tesztet" többször is kipróbáltam.

    Szoftveresen a készülék az alap Kitkat 4.4.2 Androiddal van ellátva. Gyárilag fent volt rajta az összes szokásos Google alkalmazás, + néhány Baidu (browser, store, stb.) alkalmazás.

    Képernyő: 5 coll, Full HD (1920x1080), multitouch, Gorilla Glass 3. A mérete és felbontása biztosan igaz. Erős napsütésben nehezen látható.

    Telefonálás: Headsettel illetve kézben tartva, jobb a hangereje mint az S2-mnek volt. A kihangisítója viszont kicsit halkabbnak tűnik. A beszéd tiszta, jól érthető.

    Kamera: Elvileg 13Mp Sony hátlapi és 5Mp előlapi. A gyári kamera program nekem túl fapadosnak tűnt ezért azt lecseréltem, de amúgy szép képeket készít és van néhány érdekes funkciója (pl. élő fénykép, több nézőpontból készített fénykép, stb.). Viszont a vakuját gyengének találom.

    GPS: Ez jelenleg az egyik tisztázandó/megoldandó problémám. Nagyon sokáig tart amíg megtalálja a műholdakat. A 90 másodperc, teljesen átlagos érték AGPS üzemmódban is. Ezen kívül gyakran pontatlan még jó vételi körülmények között is. Pl. az autópályán haladva többször elvesztette a kapcsolatot a műholdakkal, illetve úgy tűnt, mint ha az út mellett haladnék.

    Zene lejátszás: A gyári szoftver nem kezeli az ékezeteket. Mindenféle kínai írásjelek jelennek meg helyettük. Természetesen van benne qeualizer, meg sokféle hangzást tud. Viszont nem lehet fájl szinten keresni a zenék között (ami nekem special hiányzik).

    Képernyő megosztás (DLNA?): miután letöltöttem egy alkalmazást, tudtam olyt csinálni, hogy Wifin keresztül, HD filmet játszottam le a telefonról a TV-re, miközben én a telefonon egy 3D-s játékkal játszottam.

    USB OTG: Eddig csak pendrive-ot dugtam rá, de elvileg sok más ezközt is képes kezelni.

    NFC: még nem tudtam kipróbálni.

    Internet megosztás: elvileg mindkét irányba működik. Azt már tudtam tesztelni, hogy a laptopom használta a telefon internet kapcsolatát. Fordítva még nem próbáltam, de elvileg azt is tudja. Viszont modemként NEM használható.

    Hálózat: Méréseket nem végeztem, de amúgy mind a Wifivel mind a mobil nettel is elégedett vagyok sebesség és jelerősség szempontjából.

    Memória: Hivatalosan 2GB ROM, 16GB RAM + van benne egy 16GB Micro SD kártya. A 16GB RAM, az igazából 10GB körül van. Nem egészen értem, hogy miért, de a rendszer ennyit ír ki. Ezzel is van egy érdekes problémám, amire eddig sajnos nem találtam rendes megoldást. A rendszer lehetővé teszi, hogy az alkalmazásokat egyből az SD kártyára telepítsem. Viszont az így telepített alkalmazások ikonjai eltűnnek a főképernyőről amikor a rendszer elveszti a kapcsolatot az SD kártyávan (pl. amikor USB háttértárként csatlakoztatom a PC-hez). És akkor sem jelenik meg, amikor újra hozzáfér a memória kártyához. Ilyenkor újra ki kell tennem az ikont a főképernyőre. Ez olyan szinten érvényes, hogy egy teljes oldal el tud tűnni a főképernyők közül, ha csak ilyen ikonok vannak rajta.

    Érdekesség: Ha becsukom az "ablakos" tokot, akkor az ablakban egy analóg óra jelenik meg, amit ha arrébb húzok, akkor egy digitális óra jön a helyére.

    Az ANTUTU 28206 pontot mutat rajta. Nekem nem mond sokat, de aki rendszeresen nézeget ilyen teszteket, annak érdekes lehet. Ez alapján erőssebb, mint egy Samsung S4, de gyengébb egy S5-nél.

    Összefoglalva:
    Pozitívumok
    + tényleg izmos akkumulátora van
    + jó a teljesítménye
    + jó a kamerája

    Negatívumok
    - sokáig tart amíg a GPS feléled
    - elfelejti az SD kártyára telepített alkalmazások ikonjait
    - stock android van rajta

    Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha kérdésetek van, írjátok meg!

    Ha bárki tud megoldást a GPS és az eltünő ikonok problémájára, legyen szíves tudatni velem!

    Köszönöm,
    Kgb

Új hozzászólás Aktív témák