Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ShiTmano

    aktív tag

    válasz TomMusic #81846 üzenetére

    Maximálisan egyetértek!
    Valamikor réges-régen (egy távoli galaxisban) elmentünk tekerni egyet. A lányomat felültettem magam mögé gyerekülésben. Nyár volt, dög meleg. Elértünk egy hosszú lejtőhöz, gondoltam lemegyek. Már félúton jártunk, mikor tudatosult bennem, hogy hiba volt. Lassan ereszkedtünk, de a v-fék egyre gyengébben fogott, és rugalmasabb lett a bowden. Persze még jobban húztam a kart, ettől jobban is melegedett. A lejtő aljához közeledve el is kezdtünk gyorsulni, már nem mertem erősebben húzni nehogy elszakadjon a bowden. A fékpofa szerintem már olvadozott. Szerencsére addigra leértünk. Igaz akkoriban 90kg körül mozogtam, a lányom kb 20kiló lehetett + a bringa súlya, na de akkor is! Pedig a fék sem volt gagyi. Avid SD5-FR5 kombó, jónak számított akkoriban.
    Szóval akkor eldöntöttem, hogy soha többet v-fék, a lányom élete (meg az enyém is) többet ér annál. Vettem egy Juicy 5-ös féket 203-as tárcsával, fémes betéttel, (tényleg ég és föld a különbség) azzal a mai napig akkor és ott állok meg ahol akarok.
    Konklúzió: a gumi mint fékpofa anyag lejtőzéshez alkalmatlan, nagyon hamar túlmelegszik, kilágyul. Persze Alföldön jó a v-fék is.

    Szubjektív véleményt hallottak.

    [ Szerkesztve ]

    "Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

Új hozzászólás Aktív témák