Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aristeus

    tag

    Üdv mindenkinek!
    Szinte teljesen új vagyok a bringázásban, idén tavasszal lett újra bringám, egy Puch-versenybringa. (Azelőtt gyerekoromban volt pár évig mountain bike-om, de már kb. olyan 8-10 éve bringán sem ültem.) Ez a bringa eddig csak kizárólag családi, városi, kirándulós tekeréseken volt használva, ahol a feleségem laza tempója volt a meghatározó. Max: 15-18km/h (Eredetileg ezért is lett véve a gép, tökéletesen is működik. )

    Mivel jövőre szeretném lefutni a maratoni távot, így arra gondoltam, hogy a rendszeres futások mellett keresztedzésnek milyen jó is lenne a bringázás. Így a múlt hét pénteken mentem vele egy kisebb (28 km) kört, ami annyira jólesett, hogy vasárnap vállaltam egy nagyobbat: A 2 órás, laza futásom helyett, 2 órás folyamatos bringázás lett belőle, 50 km-es távval. Ez mégjobban tetszett, mint a pénteki. Arra a következtetésre jutottam, hogy a jövőben többet szeretnék a bringán ülni, gyűjteni a kilométereket. :)

    Szóval, mint abszolút kezdő bringás szeretnék néhány kérdést feltenni:
    Ha szeretnék fejlődni a bringázásban, akkor simán használhatom a futáskor használt pulzuszónáimat? Pl. aerob edzéshez a max. pulzus 70-75%-a?
    Pedálfordulat: Úgy olvastam, hogy 90/perc körül lenne az ideális, mennyire kell ezt szigorúan venni?
    Bicikli felszerelés / mit érdemes magunkkal vinni hosszabb edzésekre?
    Az gondolom alapvető, hogy amit a KRESZ ír, annak meg kell felelnie a bringának is. (Világítás elöl, hátul, csengő, küllőprizma, vörös színű hátsó fényvisszaverő.) A rendőrök mostanában szórják a büntetéseket, ha valamelyik hiányzik. +1 a rendőrökkel kapcsolatban: Személyi igazolványt szoktatok-e magatokkal vinni hosszabb edzésekre, ha megállít a rendőr és nincs nálad, akkor bevihet pl. az örsre?
    defekt: defektjavító hab, vagy új belső+minipumpa? Bicikliszerelő-készlet? Tudnátok javasolni valamilyent?

    Elsőre, azt hiszem nem írok többet, így is túl hosszú lett! :)
    Minden jótanácsot/személyes tapasztalatot szívesen fogadok. Igaz, utána kell olvassak még sokmindennek, de igyekszem fejlődni. :)

    Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

Új hozzászólás Aktív témák