- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokee78
félisten
válasz Pttypang #66899 üzenetére
Nekem is a régebbi van,de hiába tekerem nem érzek változást.
Nem lehet körbetekerni az állítót?Szerk.
De,ha körbe tekerem az felesleges vagy akkor állítódik?
Mert érzetre körbe tekerés előtt kicsit akad egyet,majd engedi.
Szétszedni?
Még garis nem is tudnám megcsinálni.[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz Hasaggymeg #66897 üzenetére
ez a húzás nyomás biztos nem igaz, már csak azért sem, mert másik izomcsoporttal húzod, mint amivel taposod. szóval 10p tekerésnél lehet, hogy mindegy, 3 óra után viszont biztos nem
vagy fullba vagy sehogy :D
-
szjoci
őstag
válasz concret_hp #66903 üzenetére
Jaja, én mint volt kocaspd-s ha elfáradtam taposás közben, húzással "pihentettem" a lábam . Majd ha egyszer visszarakom az spd pedált, megtanulom normálisan használni...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SoulReaver #66900 üzenetére
Mi egykerekeztünk és mivel a pipa (akkor a stucnit annak hívták) folyton eltört és a kormány sem volt elég magas 1/2" horganyzott vízcsövet (!!) hajlíttattunk meg hidegen,majd védőgázas hegesztéssel összehegesztettünk ott kormány,stucni,meg mindent,majd úgy toltuk neki.
(#66903) concret_hp...elég meggyőző tudományos kutatásnak tűnt és nem az izmok terhelése miatt írta,hogy ez történik,hanem az agyi a koordináció miatt,mert szerintük nem tudsz húzni egyik lábaddal úgy,hogy figyelj is eléggé tolod-e a másikkal.Vagyis amint húzni kezdesz,azonnal gyengül a wattszám amit a másik pedálba lefele tolsz.Tulajdonképp több tanulmány is megkérdőjelezi a patentes pedálok leadott wattszám alapú hatékonyságát. Pl.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-=RelakS=-
veterán
"nem rég került felszínre egy kutatás mely szerint ha figyelsz a húzásra az a nyomás kárára mehet"
Ez nekem saját tapasztalat...
Tudom, tanuljam meg használni az SPD-tItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
concret_hp
addikt
válasz Hasaggymeg #66906 üzenetére
én ezt értem, de ha mész egy 100+km-s karikát, ne mondd már, hogy mindegy, hogy hány izomcsoportot használsz N izom adja le ugyan azt a munkát, vagy N*1.5
vagy fullba vagy sehogy :D
-
atok666
őstag
válasz -=RelakS=- #66907 üzenetére
Detto, nekem se megy az egyszerre huzas-taposas...
Atok
-
pc-user
senior tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni!
Le lett szerelve (tévedésből) a fogaskeréksor a racsniról, a golyók természetesen kiperegtek... Nem tudjátok véletlenül, hány db. golyónak kell lennie a belső és a külső "soron"? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz concret_hp #66908 üzenetére
Nem,én nem mondok semmit,én csak idézek.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szjoci
őstag
Ha valaki hervisben szeretne biciklit venni, akkor mától vasárnapig -40% van a saját márkás kerékpárjaikra, -30% a ktm-ekre és bringás kiegészítőkre, öltözetre.
-
Runner_fxr
Ármester
Abból a szempontból is kellemetlenül érint, hogy így valószínű lecsúsztam másról is, mert ha tudom, hogy nincs, akkor berendelem ezek közül valamelyik Trailstert. Ilyenkor már necces rendelést leadni. Drágább gépeket tutira úgy lehet berendelni, hogy előző évben leadod a rendelést. Különben nem sok esélyed van, hogy kap belőle a magyar piac. Még jó hogy nem adtam el a Contrailt. Jövő héten elvileg választ kapok a Bergamont-től, ha nincs Trailster, akkor le is veszem a hirdetést.
Azon is gondolkoztam, hogy a Contrail-be teszek egy 140mm-es 29"-es villát, szerintem még elbírná a geo, meg kap egy Zee 4 dugattyús fékszettet.[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
-
Jester01
veterán
Ha a kormányom középen megakad akkor túl van húzva? (Hozzáértő állította be elvileg)
Jester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz maximilian4 #66923 üzenetére
Mert Enduro gépet szerettem volna a Trail helyett. Amúgy semmi bajom nincs vele, mert baromi jó gép a Contrail is, csak a bringázási stílusomhoz közelebb áll egy hosszabb rugóutas gép.
A Contrail 120mm rugóutas 29"-es kerekekkel, a Trailster 140mm 27,5"-el, és a Cube Stereo 160mm-es lett volna 27,5"-el. -
maximilian4
addikt
-
Runner_fxr
Ármester
válasz maximilian4 #66926 üzenetére
Jövő héten kiderül mi lesz, vagy marad a Contrail és akkor azt fejlesztem, vagy jön a Trailster. Sajnálom ezt a Cube-ot, az lett volna az igazi, de majd jövőre.
-
Zyrius
aktív tag
Van itt valaki BP 9 kerület környékéről?
3 hete vettem egy bringát és 1-2 igencsak kezdő kérdést szeretnék megvitatni személyesen.
Pl.: általános karbantartással kapcsolatos tippek trükkök, milyen alap szerszámkészletet érdemes venni (olyan sokféle van, nehezen igazodok el) stb..Másik gondom még, hogy valami rosszul lehet beállítva a kerékpáron. Eddig nagyon fájt a hátsóm és hamar elfáradtam, a térdemet is éreztem..
Játszottam az üléssel pár napon keresztül, most úgy érzem, ezek mind megoldódtak persze a kondim is fejlődött (napi 20-30km-et tekerek heti 5-6 nap), cserébe a könyökömet érzem mindkét oldalon. Olyan, mintha túlságosan előrehajolnék vagy a pozícióm nem jó, nem tudom :/.
Lehet, hogy túl nagy terhelés jut előre? Túlságosan előre dőlnék? Vagy csak rosszul fogom a kormányt?Lehet, hogy a stücni nem jó, és cserélni kellene valami rövidebbre vagy állíthatóra. A kormány cserén is gondolkodom valami kényelmesebbre, de nem tudom, hogy merre induljak el.
A Bringa egyébként egy cube aim sl 29.Szóval ha valaki segítene azt meghívnám egy közeli meki fagyira vagy egy pofa sörre a rám fordított időért cserébe
[ Szerkesztve ]
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Zyrius
aktív tag
válasz Runner_fxr #66929 üzenetére
179cm magas vagyok és a belső lábméret 79cm 17" a vázméret.
@ivana Erre nem is gondoltam! Ma vagy legkésőbb holnap délelőtt lövök pár képet és feltöltöm ide!https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
xmad
őstag
Csatlakozzatok a bringás facebook csoporthoz ha van kedvetek 😊
[ Szerkesztve ]
-
Zyrius
aktív tag
válasz Runner_fxr #66932 üzenetére
Nagyobb kellene? :/ Pedig elvileg szaküzletben vettem, elmondtam a paramétereket és azt mondták, hogy ez a jó.
Ha láttok valami hibát a beállításnál, szóljatok![ Szerkesztve ]
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Tothgera30
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Zyrius #66936 üzenetére
Mivel a lábhosszod rövidebb az átlagnál, így gondolom azért ajánlották a 17"-est és nem a 19"-et.
Ettől függetlenül én felültem volna az egyel nagyobb méretűre is, hogy melyiket érzem kényelmesebbnek. Amikor határon van két méret, mindig azt szoktam javasolni, hogy mindkettőre fel kell ülni. De szerintem nem lesz gondod a 17"-el sem. A nyeregmagasság úgy optimális, hogy nyeregben ülve, amikor a legalsó ponton van a pedál, enyhén be van hajlítva a térded. A nyereg távolsága meg akkor jó, ha vízszintes pedálállásban a térdkalácsod és a pedál tengely egy síkban van. Arra is figyelj, hogy hagyj időt a testednek erősödni. Az izomzat gyorsabban alkalmazkodik a terheléshez mint az ízület. Melegíts be és mindig fokozatosan növeld a terhelést. Ne akarj 2 hét alatt maratont nyerni.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Jester01 #66924 üzenetére
Nálunk ugyanez a jelenség széttört csapágyat jelentett.
---
Egyébként ti mit tudtok javasolni csoportként, ha már felmerült? Szívesen bandáznék néha valakikkel, nekem egy összvér montim van vékony gumikkal, 28-30 az átlagom városban (persze nem feltétlen kell a leggyorsabb csoport). Az sem baj, ha 1-2 lány megfordulna, jól esne a társaság. NightRide Budapest?
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
válasz pc-user #66942 üzenetére
Érdemes, ha már középkorú a lánc. Max ha pár hetes, én akkor nem cserélném. Máskülönben esélyes, hogy ugrani fog, vagy az új fogsort koptatod durvábban így. Egy dolog, hogy összecsiszolódik esetleg (nem biztos), de az élettartamának biztosan nem teszel jót a használt lánccal. A nagytányérok azok, amik jobban tűrik az alkatrész-változást, de ha már valamennyire kihegyezted a fogait, azt a cserét is számításba veheted (ha új lánc mellett döntesz).
Egyébként ha jó állapotban van a hátsó fogassor, nem egyszerűbb új golyókkal megcsináltatni valakivel?
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
ivana
Ármester
válasz Zyrius #66936 üzenetére
Nekem ilyen könyök fájdalmam akkor szokott volt lenni, ha sokat (20-30km-et az azzal sok) megyek túra csepellel, a magas kormány csak rövid távon jó. Helyedben lehet megpróbálkoznék a kormány lejjebb rakásával, pl.: stucni megfordítása, ezzel a reach is nő. Illetve kar erősítés sose árt
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...