Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz LonGleY #37663 üzenetére

    Nem tudom próbáltál e már ebike-ot? Mert ha igen, akkor magad is tapasztalhattad, hogy elég jól gyorsul, legalább is a Bosch féle cucc. Az én véleményem is egyértelműen az, hogy teljesen érthető a 25-ös korlátozás, ennél nagyobb sebesség rásegítéssel, balesetveszélyes amatőr kezekben. Én inkább a sport, hobbi célú elektromos mtb-ban nem annyira értem a 25-ös korlátozást, mert ezt inkább olyanok veszik akik feltehetőleg tapasztaltabb bringások és erdőben használják, nem városban. A városi, elektromos city bike-okat meg rengeteg amatőr is megveszi, legalább is nálunk gazdagabb országokban. Pillanatok alatt 40-50-re gyorsuló city bike egy rutintalan kerékpáros kezében azért veszélyes dolog. Még a 25-ös is okozhat meglepetéseket. Itt nem az a lényeg, hogy egy gyakorlott bringás lábból kitekeri a 30-at vagy 35-öt, hanem, hogy ebike-al ezt sokkal hamarabb eléred mint pusztán izomerőből. 60NM-es motorok ezek, az nem kevés.
    Illetve a 45km/h val száguldó ebike, már segédmotoros kerékpárnak minősülne. Épp ezért csak egy két mtb-ban van engedélyezve gyárilag a 45.

    FIREBLADE78: Össztelós mtb minek városi közlekedésre? :) Logikus, hogy terephasználatra kell, különben jó lenne az elektromos trekking is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák