-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #301693 üzenetére
Jó, hát a runners worldöt annyira nem kéne felhozni, a világ legnagyobb kurvái, ha jól fizet a gyártó, akkor egy kartondobozt is kihoznak legjobb cipőnek… Mondjuk erős a verseny, az autós magazinok nagyon feljöttek az utóbbi időben, főleg amióta kína a világ minden pénzét elkezdte marketingre, meg szponzorációra szórni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fater01
tag
válasz Csokicsibesz #301695 üzenetére
Az Ineos az elmúlt 4 évben elveszített két világklasszis összetett menőt. A kialakult vákumba az UAE- nek sikerült a legjobban beférkőzni főleg hogy az idei év a Visma lease a bike számára egy katasztrófa volt. Számomra és sok más rajongó számára semmi érdekes nincs abban, hogy amelyik versenyen Pogacar elindul, ott a rajtnál győztest lehet hirdetni. Ez unalmas. Érdekessé Vingegard tudta tenni a versenyeket. És ha a Visma nem is indokolja a Bask körön történt bukással a szereplést, én azért megteszem. Igazán úgy gondolom kerékpárversenyt jövőre lesz érdemes újra nézni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dom1n0 #301657 üzenetére
nekem is rudym van, de egyrészt nem biciglis, másrészt meg dioptriás lencsés, úgyhogy heroin árban volt még covid előtt is.
sajnos a foncsorozás könnyen sérül rajta.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
voltam ma Zolinál (speed way) bikefiten. vittem neki a múltkor vásárolt cipőt, hogy egyúttal arra is szerelje fel a stoplikat, és a méréseket már azzal csinálom. a mostani cipőmet már kezdem elnyűni, eléggé széttapostam, a nyári zoknival már csúszkálok benne, ha meg szorosabbra húzom, akkor a talpam fáj benne, így azt megtartom téli cipőnek.
meglepetésemre azt mondta, hogy elég jó be van rám állítva a bicó. a szerintem alacsony nyeregre azt mondta, hogy nem rakná feljebb, mert alapvetően úgy tekerek, hogy az alsó holtpont előtt spiccel még ráhúzok egyet. ez abszolút fölösleges, mert ez nem futás, itt ez az energia nem jön vissza elrugaszkodásnál, viszont nincs értelme az én szintemen (nemröhög) ezzel foglalkozni, ha nem okoz problémákat. de ha feljebb kerül a nyereg, akkor ez a mozdulat erőteljesebb lesz, és valószínűleg fájni is fog.
a kidörzsölt bandázst látva kicsit megdöntötte a kormányt, és a fékváltókat, hogy azokra fogva ne terheljem annyira a csuklóm.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
szuszinho
őstag
Pedigeznemfoskínaikarbon
[kép] -
addikt
válasz velizare #301704 üzenetére
Ja, hát ezek a bikefitesek nem szoktak hülyeségeket mondani, megéri elmenni. Bár olyan ez, mint orvosnál, ha másikhoz mész, az szöges ellentétét mondja a másiknak, aztán döntsd el magad, mi a jó.
szuszinho: nem, az gagyi SKS pumpa. Nekem is van, de kár volt megvenni.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Lacerta
aktív tag
válasz dom1n0 #301681 üzenetére
Én szoktam, tipikusan késő ősztől kora tavaszig. Aztán már elég hosszúak a nappalok.
Sz*rul látszanak, pedig nekem mélyen lent van a lámpa fixen felszerelve az első sárvédő fölé. Kormányra rakott lámpával valszeg még rosszabbul látszanak.
Ésszel kell menni, más nem segít. -
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #301706 üzenetére
Nálam a Twentyniner úgy 5 éve hűen szolgál, asszem Toobee is szereti, valszeg csak az olcsó outi műhelypumpák ilyen gagyik. Egy SKS Rookie-vel mondjuk én is becoptam, használhatatlan volt.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
válasz Dark Archon #301706 üzenetére
az a jó, ami nem fáj, és mellette eléred azt a célt, amiért a változtatást végzed.
el lehetne kezdeni engem is lenevelni erről a szalonspiccről, de ez egy 12 éven keresztül napi 5 edzésen sujkolt edzésnek a mellékhatása, hogy tekerés közben is úgy mozog a lábam, mint futás közben, szóval lennék kb. 60, amire szemmel látható eredménye lenne tekintve, hogy heti hány órát foglalkozok vele.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #301708 üzenetére
Igen, én is nagyon kedvelem (csak ha jól látom már rég kifutott)! Egy hátrány kijött most vele, a fej kialakítása miatt a jelenlegi rövid szelepemhez kell egy presta toldó. Nem nagy dolog. Csak itt áll fent ez a probléma, mert mindhárom minipumpámnak elég ez a szelephossz, meg a másik két műhelypumpámnak is. Még amit fel tudnék hozni: tubelesst nem ezzel fogsz felrakni, max ha fejet cseréltél, mert nem kell választani a presta és az autószelep között, hanem a minimáls nyomás, ami van a gumiban, az intézi. Full laposnál értelemszerűen ez nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #301711 üzenetére
Igen, a filléres gagyi Sportisimós outis pumpámmal fel tudom rakni a tubeless Kenda gumikat, a Twentyninerrel nem lehet . A minőségérzet is lehetne valamivel jobb, pl. műanyag helyett lehetne fémből a taposója, fából a markolat stb, de a lényeg, hogy évek óta megbízható szerkezet és a nyomásmérője is jó nálam.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szuszinho
őstag
válasz Mezga Aladár #301710 üzenetére
Én is jeleztem a problémát (5 év gari jár). Mikor a tömlő durrant el, hamar kaptam cseredarabot.
-
addikt
válasz Toobee #301711 üzenetére
Ezzel le is írtad, miért nem jók az SKS pumpái. A fej miatt. Az automatikus átállítás nem működik lapos külsőnél. Márpedig azért fog általában az ember műhelypumpát, hogy nulláról pumpáljon fel egy külsőt. Emellett a fej mérete használhatatlan gyerek bringához. Nem is tudja a ráírt nyomásértéket, nyeklik, nyaklik, gondolom, így törik el. Örömmel b***tam a sarokba, miután megvettem a Topeaket.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Toobee
veterán
válasz Dark Archon #301714 üzenetére
Én 1-2 tekerésenként állítok nyomást. Ha másért nem, az aszfaltos részek miatt fújok rá kicsit, 3-3,5 barra a gravelt, aztán a domb lábánál 2,2-2,4 közé leengedem.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Dark Archon #301714 üzenetére
Az automatikus átállítás nem működik lapos külsőnél.
Ha szelep legfelül van akkor müxik. Ha meg nem, akkor befogom ujjal az autószelepet és 1/2 fújás után átvált. -
rétisün
veterán
sziasztok, biztos van aki jobban szakérti a montis dolgokat nálam, egy Shimano Deore XT M8100 10-51 12 sebességes kazetta cserélhető 11-es outis sorra? vagy annyira eltér a kettő (akár szélesség, akár a hub fogazottsága tekintetében) hogy egy ilyen csere nem működhet?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Csokicsibesz
tag
válasz rétisün #301717 üzenetére
11-es sorra nem tudok cserélni, mivel a Shimano 12 sora az Microspline kialakítású, a 11-es pedig HG kialakítású. Ha jól emlékszem, akkor a Shimanonak van többféle kiosztása is 12-es sorhoz, nem csak a 10-51, mivel van első váltós rendszere is.
A GRX-nél ír országútis sorokat is, az a váltó pedig eléggé hajaz a montisra. Talán működhet 12-es outis sorral.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szuszinho #301705 üzenetére
Te tényleg erősödsz, lassan már nem is fogunk hívni bandázni mert túl erős leszel hozzánk.
#301708jjeahh...fú én tegnap ugyanezzel szenvedtem (mert a gumi széle a szelepen túl volt ) de nem sikerült sem eltörni, sem a tömlőt eldurrantani...biztos gyenge vagyok. Ugyanakkor tényleg néha kell kicsit játszani a szelepfejjel mert, ha a gumi teljesen lapos és nincs ellenállás benne nem mindig vált át.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Weareus
addikt
14-én vasárnap este a 21 30-kor induló kishajóval átmentem Mohács-szigetre és egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem a töltésen Baja irányába tekerni. Szeremlénél lejöttem a töltésen, Baján beírtam a telóba Csávolyt, hogy irányba kerüljek, majd a Baja-Szeged kerékpárúton eltekertem Szegedig.
Több helyen, falvakon belül bevisz a forgalomba, és sok helyen - főleg Szeged "közelében" már egyszerűen vállalhatatlan. A fák gyökerei sok helyen felnyomták a kerékpárutat, már azon rettegtem, hogy mikor törik ketté alattam a bicaj.
Visszafelé (reggel 5-kor értem oda), már irányt is vettem a vasútállomásra, 2 db átszállással elvergődtem Bajáig, onnan újra tekerés.
Ez volt az első 200 km feletti egy segges ride-om (Vasárnap napközben még voltam Homorúdon is "háztűznézőben"). (Egyébként 300+km-esnek indult, de visszafelé elment a kedvem, a xar útminőségtől, meg attól, hogy Szegeden McDrive sem volt nyitva reggel 5-kor).
Azért még a tekerés hatása alatt vagyok.
Éjjel 2-3-4 óra között volt olyan 24 fok, szinte fázott a lában.
Ezen a bringaúton soha többet, vagy csakis fullyval.
Navim még továbbra sincs.
Aki nem hiszi, tekerjen utána...
[kép]
[kép][ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Mezga Aladár #301722 üzenetére
XD és a Campag-féle Powershift hubra is vannak 10-es meg 9-es foggal kezdődő sorok.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Weareus
addikt
válasz zsocy #301725 üzenetére
Köszi.
Értelek és tökéletesen igazad van, főleg úgy, hogy először bicajoztam arra.
Azért tegyük hozzá, hogy mostanság ezen a nyáron napközben menjen hosszút az, akinek 2 db anyukája van és a kettőből legalább 1 etióp származású.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Ringman
nagyúr
-
avl
senior tag
válasz Hasaggymeg #301700 üzenetére
es #301702 unalomra utalo reszevel nem tudok egyetérteni
nem csak a GC van, rengeteg egyeb dolog is (tudjátok hány etapon az elsö 60-80 km-en csak azon megy a harc, hogy ki tud szökésbe bekerülni ..ez eredmenyez 50 feletti atlagokat arra, stb. á, nem is kezdek bele)
talán más területröl ismeritek: ha valaki kicsit beleássa magát, rengeteg érdekes részlet derül ki, egyre több, és egyre inkább vs. a távolról szemlélö nem is érti, hogy hány rétegben mehet, mi az érdekes
Poginak a szezontol uj coach-a van, 165mm-es hajtorudja, stb.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Dark Archon #301698 üzenetére
2 nap alatt leraktam 73nm melegburkolatot ugy hogy az ingatlanban van 30 fok...
Szoval nincs sok idom szar-fos kinaizni. Leirtam a velemenyemet, es ez nem tetszik egyeseknek. Erre meg tojok, mert amit kaptam, az egyenlo egy lapat sz@rral, es senkinek nem ajanlom.
Csucs kinai vazat meg meg mindig nem lattam ide belinkelni, pedig Alin minden jott ment karbon vaz mar egyebkent is T1000-T1100. Aztan valahogy senki sem olyannal nyomul az ajnarozok kozott.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #301729 üzenetére
Nem foskínaizni kéne és márkafanatikusnak lenni sem, hanem olvasni, objektíven, racionálisan gondolkozni, mindíg amikor ez megy, erre próbálok rávilágítani, de úgy tűnik sokan nem képesek elszakadni a két végletből. Mostanában a topikban az a trend, hogy ha valakinek egy termék nem válik be, leszarozza az atyaisten is az égből, nem elég annyit leírnotok, hogy xy márkától az xy termék neked nem vált be, nem, egy NRC miatt egész kína micimackó, egy belépő SKS miatt az összes SKS kalap sz*r, egy Garmin miatt az összes Garmin fos, s így tovább. A másik véglet, amikor valakinek beválik egy termék és márkafanná válik, lásd a korábbi vitákat, amikor a Garminra egy rossz szavat nem lehetett írni, NW cipőkre szintén nem, mert megkövezték az embert. Lehet én vagyok helikopter, de egy szakfórumon, ahol a többség értelmes, vágja a témát és tanácsokat osztogat, kissé gáz az ilyen szintű elfogultság. Lehetne valami olyasmi szabály, hogy saját szubjektív véleményt nem szabad tényként közölni, de lehet, hogy akkor cicaharcok híján a napi 200 hsz havi 2-re redukálódna .
Vázat linkelhetnék, de szvsz fölösleges, mert nálad már fejben eldőlt minden. Ha nagyon akarnád úgyis megtalálnád őket.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz MPowerPH #301729 üzenetére
Én egy olyan sráctól vettem egy kerékszettet használtan, nem mellesleg 220k-ért (titán küllők extralite első agy, tune princess hátsó agy, 300 gramm alatti felnik), aki hosszú évek óta könnyű bicajok építésével foglalkozik.
Neki van egy sub 9 kg-os építése, amivel jár (tudom, hogy annyi, én mértem le saját mérlegen), az egy xc fully bicaj és eléggé odaver.
Közelebbit nem tudok, csak annyit, hogy a váz kínai karbon az Aliról.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
rétisün
veterán
válasz Csokicsibesz #301718 üzenetére
és Mezga Aladár és f4lcon: köszi, tehát egy olyan bringa esetében, amelyik gyárilag ezzel a Deore-val jönne, csak kerékcserével megoldható az outis sor.
(na nem mintha eddig bármelyi bringámban sokat forgott volna a gyári kerékszett )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Csokicsibesz
tag
válasz rétisün #301732 üzenetére
Nem, szabadonfutót kell cserélni. Az a keréktől függ, hogy milyen agy van rajta és azt milyenre tudod cserélni. De valószínűleg, ha Microspline szabadonfutó van rajta, akkor lesz hozzá más (HG vagy XD) szabadonfutó is.
De ha nincsen, akkor agyat is elég cserélni. Mondjuk ha speciális agy van rajta pl. straight pull, akkor az drága mutatvány lehet.
Közben azon töröm a fejem, hogy milyen bringa lehet az, ami XT hátsóval jön és te országúti sort szeretnél rá rakni?
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz jjeahh #301730 üzenetére
A foskínai az nem azért foskínai, mert a kínai nem tud minőségi terméket előállítani, hanem azért, mert dömpinggyártás folyik. Ha mögéraknak egy quality engineer teamet, a Q&R-t saját magának kell kihoznia, és nem úgy lopja a terveket, meg a technológiát, illetve ha fenntart egy normális supportot, akkor nem fog tudni lófaszt sem a temun, meg az alin 2 euróért árulni. Az apple, meg a lenovo, meg a ki tudja még ki is mind kínában készül, utóbbi olyannyira, hogy már maga a cég is kínai.
Arra triggerelünk itt be többen is, amikor előjön, hogy minek veszel valamit drágán, amikor aliról ugyanaz 1,5 dolcsi. Nem, az nagyon nem ugyanaz, vagy lopott, de főleg hamisított, és semmi, de semmi garancia nincs rá, hogy működni fog, vagy olyan lesz, mint amit odaírtak. Azt, hogy a kínaifosnak olyan híre van, amilyen, azt ezeknek köszönhetik, és ha valaha ebből ki akarnak mosakodni, az egyrészt rohadt nehéz lesz, másrészt maguk sem tudják, hogyan álljanak neki, főleg, hogy kínában nincs olyan, hogy piaci cégek, ott egy kommunista állampárt van, akinek mindenhova elér a keze, és ami egy kicsit is jobban megy, ott minimum egy pártmegbízott ül a cégvezetésben, aki szó szerint élet és halál ura.
Na, megyek, rendelek egy kínai garmin tartót amazonról 20 euróért... Pedig nagyon viszketek tőle már előre, de ennek sajna nem láttam alternatíváját, csak csillagászati áron, meg ezt talán nem basszák el. No meg mert amazonnak ingyen és bérmentve, valamint lelkiismeretfurdalás nélkül vissza is küldöm, ha tényleg valami fost kapok.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
rétisün
veterán
válasz Csokicsibesz #301733 üzenetére
én mindenre országúti sort tennék. na jó, Ford Mustangra nem
Canyon Roadlite. igen, volt már, eladtam, pedig utólag visszagondolva ott kellett volna abahagynom a bringacserélgetést
-
parandroid
félisten
válasz rétisün #301735 üzenetére
Szerintem ez a felszereltség így jó, ahogy van. Max a 46T lehet elöl kicsit sok, ha valaki nincs formában, de ha hátul azzal az 51-essel kb az is mindegy.
Majdnem rákívántam én is amúgy, de nem akarok flat bart...
p
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #301736 üzenetére
most is 46 van elől az outin, az jó lenne (de alighanem kerülne bele egy levetett 44-es) viszont a 12 sebesség sok, meg nagyok az ugrások, nem szeretem
de inkább le kéne beszéljetek, ne vegyek má' megin' bringát.
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #301741 üzenetére
Jajj!
oilslick kellett volna egybol Ez a gyorszaras nyeregcsobilics lesz a dropper post?zavart a vekony stucniadapter?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #301740 üzenetére
nice try
de pont nem fölösleges, mert egyeneskormányos.
viszont a gravel koskormányos (meg erősen túlárazott), a pathlite meg teleszkópos....
-
dom1n0
senior tag
Nagyon jellemző itt a topikban a végletekig kihegyezés, szinte minden témában, ezt meg kell szokni .
Arról nem beszélve meleg van, sokak nehezen bírják, feszkósak, nyűgösek, én már fel se veszem az egészet, mindenki azt vegyen meg úgy eddzen ahogy neki jól esik, én is ezt teszem. -
addikt
-
Ringman
nagyúr
-
Daneeka
senior tag
A dekás Riverside 500 mennyire beteg konstrukció? Feleségem gondolkodik rajta óvodába járósnak gyereküléssel. (ebbe a témakörben az Elops 520 jobbnak tűnt nekem csak az nem tetszett neki)
-
HEAHEA
aktív tag
Nekem van kettő Rudy szemüvegem, egy Fotonyk clip-on dioptrás betéttel. Írták, hogy milyen ellenálló lencséje van, de a dioptriás betét hozzáérve kikaristolta egy kicsit.
A másik egy Inkas, aminek a flip up része, hááát.... nem valami stabil ennyi pénzért többet vártam. Viszont az ügyfélszolgálattal, garanciáztatással meg vagyok elégedve.
A NW cuccokal is eléggé vegyes a tapasztalatom. Egy téli kesztyű első használatkor szétfeslett két ujj közti varrásnál, az egyik cipőjüknél meg a fűzőtartójal szakadt ki szintén az első használat során. -
nagyúr
válasz Daneeka #301747 üzenetére
teljesen jó, ha nem laktok nagyon dombos vidéken.
de a gyereküléssel óvatosan! (én spec nagyon utálom.) ha be van töltve, nagyon megváltozik tőle a bicaj egyensúlya! fel- és leszállást be kell gyakorolni. ilyenkor csak szilárd burkolatra szabad letámasztani, és egy kengyelbe befűzve maradt láb tud okozni meleg pillanatokat.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...