Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Skacok a kínai kutatás-fejlesztést úgy hívják, ahogy a ruszkit: másolásnak. A kínai marketinget árnak, a kínai minőséget meg "2 hétnek". Nem beszélve a kínai adófizetésről, amit nem hívnak sehogy.

    Kína a nyugat nélkül még mindig a születésszabályozás szintjén vergődne, és Mao képére recskáznának a tál rizsük felett.. A "hú de olcsó" meg a "mocskos nyugati kihasználást" fel lehet hozni, mint példa, de a nyugat nélkül ott lennénk, ahol az oroszok a jelenleg is belopkodott nyugati termékek nélkül. Sehol.

    Szóval legközelebb, amikor meglátsz valami túlárazott cuccot, és eszedbe jut, hogy az Aliról mennyivel olcsóbban kapod meg majdnem ugyanazt, akkor te még mindig nem érted a Wish és a Temu üzleti modelljét, és úgy általában a kínai üzleti modellt sem. Az nem szól másról, mint az olcsón legyártott termékekről, amiket 1:1-ben az ott gyártatott nyugati termékekről másolnak, és amit az "elmaradott" gazdaságuk okán olcsóbban tudnak a nyugati országokba küldeni, mint két EU-s ország egymás között. Full lopásra és kihasználásra épül az egész "Kínai Birodalom". És komolyan ezt kell támogatni mer "ócsóbb"? Aztán csodálkozni, ahogy szépen tönkremennek a "túlárazott" nyugati cégek (most épp az autóipar), és lesz helyette minőség- és (valódi) garanciamentes, de legalább olcsó kínai?

Új hozzászólás Aktív témák