- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #279399 üzenetére
Oda megyek ahova akarok, nem kell kéreckedni mint az óvodásoknak.
Tudja hogy nem kocsmázni, nem kurvázni megyek[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #279393 üzenetére
A szkeptikus . Majd a csíksomlyói búcsún a tömegben levideózom neked. Bár ott inkább trackstandelve szoktam araszolni a tömegben, tökéletesen lehet kilómétereken át gyakorolni . Szerintem nem korfüggő a dolog, nagyapám sem tudta nyerget fogva tolni
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #279400 üzenetére
Hát ha megvan a kondi hozzá és egy kis rutin hogyan kell bujkálni valaki mögött azért a 10-20-30% pluszért, akkor a többi fejben dől el. Mondjuk lehet másnap már nem tudta volna ugyanazt sem a segge, sem a térde, combja.
jjeahh...nem zárom ki, hogy tehetségtelen vagyok ebben (is ), de majd visszatérünk a témára mikor valamelyik tenyeres-talpas széköly menyecskével kényszerülsz kézen fogva tolni félórákat. Mint én...és nagyapád.🤭#279401
Zoliwrc...Tudja hogy nem kocsmázni, nem kurvázni megyek...akkor már csak ezzel a bizalommal kel tudni nem visszaélni, és minden faxa lesz.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #279403 üzenetére
Nem fogom én egyik csaj kezét sem, már rég leszoktam róla . Mondjuk embere válogatja, sokan 50+ évesen is kézenfogva járnak, én összegyűjtöm a romantikát és majd az ágyban megkapja maradéktalanul . Legutóbbi barátnőnek sem fogtam a kezét az utcán, de szerencsére nem is igényelte.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hasaggymeg #279403 üzenetére
Hát ha megvan a kondi hozzá és egy kis rutin hogyan kell bujkálni valaki mögött azért a 10-20-30% pluszért, akkor a többi fejben dől el. Mondjuk lehet másnap már nem tudta volna ugyanazt sem a segge, sem a térde, combja.
37 km/h átlag még bringások között szélárnyékban is kemény 120 km-en! -
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #279376 üzenetére
Helyes kérdés így szól; mit nem gondolok túl
De viccet félretéve jó az mert a computert alapjaiban jobb szeretem ha ott van a tartón elől mint a stucnin. Így ha nem kell a lámpa csak lekapom és kész. De már kitalaltam hogy lesz igy lesz biztonsagi heveder a garminnak és a lampanak is, es cserehetőek is lesznek. -
fulton
addikt
válasz lsebestyen #279381 üzenetére
Azé az szép. Így télen. Milyen kabát dereng rajtad?
-
IzI
senior tag
válasz balintbaba #279395 üzenetére
Köszi. Amúgy, hogy szokták írni mások?
-
zsola32
senior tag
Pár napja eladtam a Fulcrum kerékszettet (Merida Scultura gyári kerekei voltak)
Most van megint akciós DT 1850-es kerék a Rose bikenál, megrendeltem a szettet, féktárcsákkal, és gumikkal együtt.
(Mt800-as tárcsák, és 28-as Conti Grand prix 5000-es gumik)
És ugye a karbon paszta , eddig ez nem kellett.Nem tudom milyen lesz a kerékszett, ha nem válik be, cserélek a fiammal, és viszem tőle az Endurane DT kerekeket .
Ultegra pedál vásárlás jegelve, jó lesz az SPD is valameddig... a kerék projekt fontosabb volt jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz lsebestyen #279381 üzenetére
Z2-ben álmodni sem merek ennyiről, sajnos nekem alapból magas a pulzusom, ezért is próbálom ezt a Z2 alapozást, hátha. De az tény, hogy nem sokat megyek egyenesen, és sokszor lassítok-gyorsítok.
#279382 ZavaBalazs: azt már szerintem szeptember óta nem csinálom. Az elején kellett, amikor nem bírtam az emelkedőket, de azok az idők elmúltak. Most normális utakat megyek itt felénk, de ezek ugye városi utak, szóval ritkán van egyben 1 km hosszú szakasz. Lehet, hogy ez a gond. Meg persze bőven van hová fejlődnöm is.
#279385 -=RelakS=-: felénk sík nem nagyon van. Szélcsend azért szokott lenni. Hosszú egyenes utak a mostani köreimen nincsenek. Edzettség meg úgy látszik még kevés ehhez
-
Tin
veterán
válasz parandroid #279387 üzenetére
Gondolod, hogy ennyit számítana a bringa? Na mindegy, ha felkerül tavasszal az új kerék, és addigra én is jobban leszek formában, megnézzük. A Nulane gyakorlatilag egy gravel váz egyenes kormánnyal, akkor aztán nem sok kifogásom lehet a kormányon kívül. Ez a 25 alatti a Hyde-ra értendő, már eleve a könnyebb váztól és a jobb gördülési ellenállástól várok némi növekedést, de meglátjuk, hogy valóban van-e ebben ennyi. Lehet, nem tudom. Egyre inkább valószínűsítem, hogy én vagyok a szűk keresztmetszet.
#279392 Zoliwrc: hozzád felesleges mérnem magam, a topic többségéhez képest is túl messze vagy
-
prannk
őstag
Üdv.
Kezdő bicós vagyok Genesis impact 4.7 bicom van. 50%50 ban használom terepen és utcán. Le kellene cserélnem a kulső gumikat.
Schwalbe smart sam plus 29 x 2.25 öst néztem ki. Ez jó lesz vagy ajánlanátok mást? -
Speedy007
őstag
Egy láncon hány patent szem lehet ? Szervíz nagyon barbár módon szedte le a gyári felszereltséget a fék csövet nemesegyszerűséggel a csatlakozási pontnál a féktest felett elvágta a láncon alapból gyárilag volt patentszem de ők inkább csapszeget ki szedése mellet döntöttek nem tudom hogy melyik opció jó a pótlására Shimano láncokhoz való csapszeg KMC X9-s lánchoz vagy tegyek bele még egy patentszemet
-
Sleek
senior tag
Cube hátsó agy videó
[link]<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #279404 üzenetére
Sose mondd, hogy soha, még hosszú az élet...ha nem hiszed kérdezd meg Zoliwrc-t.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Speedy007 #279414 üzenetére
Kerüld őket, írásaid szerint már sok kárt okoztak neked.
prannk...én valami aprómintás, gyors gumit választanék mint Continental Race King, vagy Maxxis Ikon.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz prannk #279413 üzenetére
Jó a Smart Sam Plus, csak nagyon nehéz. Ha a súlya nem zavar, vedd azt, az 50-50% aszfalt-terep használatra tökéletes.
Viszont drótperemes, nem TL, ha esetleg később belső nélkül használnád, arra nem lesz jó.
A Conti Race King [link] jobb választás lenne, terepen jobb, mint a Smart Sam, és az aszfaltba sem ragad bele. Hajtogatós, könnyű ( fél kilóval könnyebb, mint a SS ), tubeless is használhatod. Viszont asszem 2,2-es a legszélesebb, ha ez kevés, akkor Cross Kingből van 2,3-as [link] . Ez kicsit nehezebb, és aszfalton nem annyira gördülékeny, mint a Race King, viszont terepen jobb.
Maxxist nem próbáltam, de nem hiszem, hogy aszfalton jobb lenne a Race Kingnél. -
Ringman
nagyúr
B csavaron kene allitani? ill kivegyek egy szemet a lancbol?
még a fékcsövek vágására és a fékrendszer beállítására kéne rávennem magam :/
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz vallas #279422 üzenetére
46, elég sokat tökörésztem a beállítással (papíron 42 fogat tud a váltó), így sem OK még minden, de talán már csak finomhangolni kell.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
40 van elől de én eléggé pörgetek, 90-95 pf a kényelmes 165 mm-es hajtókarral.
ezzel mindenfelé fogok menni, ha minden jól megy, könnyű terep, akár hóban/sárban
-
Ringman
nagyúr
válasz Because #279425 üzenetére
kicsit lötyög a lánc kikapcsolt kuplunggal, majd befotózom. papíron nem viszi el a 46-os fogaskereket, de felmegy rá úgy, hogy a b-csavarnál is van még hely bőven.
-
Tin
veterán
válasz ZavaBalazs #279427 üzenetére
Kis vérszívás sose baj Amikor még szeptemberben az autós oktató meg akart állítani ott és kiugrott elém, akkor hagytam abba az ottani menést. Azóta már más köröket csinálok, bár az egyik köröm végefelé pont megyek ott egyet. Tavasszal majd keresek jobb köröket, most már illene a 30-40 km helyett hosszabbakat is mennem.
#279428Ringman: sejtettem, hogy ez valami 1x-es hajtásba erőszakolt hibrid, nem rossz, bár az utolsó lépcső mi, 32-46 vagy 34-46? Ez így városba elég élhetőnek tűnik, és a 46-ossal még mászni is lehet.
-
Ringman
nagyúr
errefelé nincs mászás, ahhoz kb 100 km-t utazni kell.
11-13-15-17-19-21-24-28-32-37-46 a fogszám, nincs 16-os
a legnagyobb 2-3 fogaskerék nem nagyon lesz használva.
11-42-nél az a legnagyobb kivételével ugyanez a fogszám, ezért vettem meg a nagyobbat.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Ringman #279432 üzenetére
De ha nincs mászás, miért kell a 46-os? 1:1 nem lenne elég maximumnak, és 36-40-el befejezni?
Nem értem, most akkor ez gyárilag 11-46, vagy 11-42? Vagy ez nem a 11 sebis CS-M8000 kazetta? Tudom, hogy értetlenkedésnek tűnik, csak érdekel, ebből tanulok.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
11-46-os SHIMANO SLX CS-M7000, itt nincs gyárilag, ezt a bringát én rakom össze nulláról.
nagy sárban/hóban az 1:1 azért nem árt a tapasztalat szerint, én tényleg nem szeretek alacsony pf-fel megszakadni.
mostani gravel 1x10 sebi, ott 38-36 a max áttét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hát nekem pl. jó lenne 3 emelet mélyről felmászni a felszínre, úgy, hogy a hátsó tengelyt 35 kiló húzza visszafelé (utánfutó+gyerek+hátizsák). szemezek is a p1800ra egy 11-36t ztto sorral, csak heroin árban van.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #279436 üzenetére
A "gyárilag" alatt azt értettem, hogy akkor így egyben létezik ez a kazetta így, és nem mondjuk valami alis lánckereket raktál fel utolsónak. De már értem, közben lekerestem, van ilyen. Terepre meg azt hittem, hogy a 40:46-nál alacsonyabb áttétel is kellhet, nyilván egy kisebb első lánctányérral, terepbringákon jobban látok olyat.
-
Ringman
nagyúr
ez kb átmenet lesz a "hagyományos" gravel és az mtb között, azért van 2,2-es mtb külső is rajta.
-
Tin
veterán
válasz Ringman #279439 üzenetére
Akkor jól éreztem, hogy ez valamiféle hibrid cucc. Amúgy tök jó lesz. A könnyű fokozatokat én is lehet, hogy hiányolni fogom az új bringáról, de én nagyrészt aszfalton megyek, oda talán elég lesz a 34:32-es legkönnyebb. 1x-es nekem így még kényelmetlen lenne. Igazából a 40/11 vége lenne a kevés, de még a "hagyományos" 46/11 2x-es gravel is, mert én meg nem pörgetek annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Hasaggymeg #279418 üzenetére
az a gond hogy akkor nem lesz hova vinni a kerékpárt mert a kopó fogyóakat most már megcsinálom én is. De egy hidraulikus rendszer utántöltésbe, vagy centírozás és kerékagyak zsírzásába azért nem vágnék bele mint ahogy teleszkóp karbantartást is passzolnám. Ezeket kb. évente ellenőrizni és karban tartani kell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #279421 üzenetére
Nem tűnik rossznak...nincs jel a váltón a B csavarnak arra vonatkozóan, hogy legnagyobb hátsó lánckerék hol kell fusson? [link] Ha nincs akkor érzésből úgy állítsd simán elférjen a vezető görgő a legnagyobbtól, ne szorítsák a láncot egymás közé. Amúgy érződik a hajtáson, ha kicsit darál, érzed, hogy "darabos" akkor távolítsd még mert a közöttük futó láncon ugrálnak.
#279441Speedy007...pedig így muszáj lesz megtanulni amit csak lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #279442 üzenetére
Megnezem majd, erre nem is gondoltam, hogy jelolik
-
Ringman
nagyúr
válasz Because #279445 üzenetére
egyrészt nem kellett belőle leszednem egy szemet sem (na jó egyet a patentszem miatt, de azzal ugyanott vagyok a végén), másrészt pont beleesett így a shimano nagy-nagy + 4÷6 szemes tartományába.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #279447 üzenetére
Inkább ésszerűség meghagyni mintsem esztétika, ha mégis emelni kényszerülsz, vagy éppen el szeretnéd adni később pont azon a 2 cm-en múlhat minden.
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #279448 üzenetére
Igen, ha kicsi a villanyak, akkor nehezebb eladni, mert van akinek túl rövid lesz. Nekem annyi szerencsém van, hogy a homlokcső a vázamon viszonylag hosszabb, mint a mostani, modernebb bicikliknek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest