Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stargazer

    senior tag

    Van egy KTM Fun Road bringám, 56-os méret (sajnos nem találok hozzá geometria táblázatot, de az 56 centi az ebben az esetben az üléscső valamint a felső cső hossznak is megfelel), a vázra az van írva hogy cross geometria, amit annak idején még a Hervis-ben vettem, sajnos hirtelen felindulásból. 1-2 dolgot átszereltem rajta, mert valahogy sehogy se találtam rajta a helyem, de igazából még most sem. Most hallottam ilyenről hogy bike fitting. Elvileg először kellene ezt csinálni, és csak utána bringát venni. Hihetetlen hogy sokszor apróságokon múlik hogy kényelmes-e egy bringa vagy nem, (és nagyon alkatfüggő, ahogy én látom) de ezeket az apróságokat jól eltalálni nem feltétlenül könnyű. Persze nem arról van szó hogy értékes másodperceket nyerjek, de azóta is bánom hogy megvettem ezt mert sztem kicsi nekem. Nem tudom pontosan, miért gondolom ezt, hacsak nem azért mert pl. a cipőm beleütközik az első kerékbe, ha épp olyan szögben állnak (valahogy a tengelytávnak kéne nagyobbnak lenni...? de ennél (kb. 110 centi) nem nagyon van nagyobb). Viszonylag hosszúak a lábaim, 190 magas vagyok és 90 centi a belső lábhosszom, szóval elég magasra kell állítanom az ülést. És ehhez túl alacsony volt a kormány ezért vettem egy másik... (stem..., kormányszár?)-at hogy magasabbra kerüljön a kormány.
    Most már egy ideje rágódok rajta hogy kéne egy másik bringa, ami jobban passzol hozzám, csak konkrétan el lehet veszni a rengeteg bicikli váz geometria labirintusában és már idegbajt kapok a témától. Megnéztem kismillió yt videó tesztet, https://bikeinsights.com/-ot és fogalmam sincs mi lenne egy megfelelő bringa nekem. Az is lehet hogy én is már rendkívül túlbonyolítom az egészet és igazából "nem lőnek vele" persze... Az fontos lenne hogy ne nagyon kelljen szerelni, lehessen adott esetben pakolni rá, mindenképp sárvédővel. És beton illetve nem túl kemény terepre vegyesen. Ötlet...? Legalább hogy milyen kategóriában lenne érdemes keresni...?

    Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...

Új hozzászólás Aktív témák