Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Üdv! Full-face helmet, sisak, pro con,

    Elkezdtem a full-face helmet irányába elmozdulni. Már csak választani kellene. Rászántam az időt, google, olvasás, youtube, de ha valaki megosztaná a meglátásait szívesen elolvasnám.
    Milyen jellegű kerékpározáshoz? Közlekedés, zéró sport. Maximum fél óra tekerés megszakítás nélkül.

    Ahogy én látom + találtam, ami ellene szól:
    Beszólásokat fogok kapni. Valahogy feldolgozom. De egyébként nem lenne új. Régen volt egy komoly balesetem (nem kerékpáros). TBI, járás és más alap dolgok újratanulása. Akkor is kaptam beszólásokat.
    A plusz tömeg. Eltörött 1 csigolyám. Logikus lenne megkérdezni egy orvost is erről, van-e limit mekkora tömeget viselhetek. Sajnos az orvosokkal nem szereztem jó tapasztalatot. Kb. 20 évvel később mondta el egyik, hogy masszőrhöz és csontkovácshoz nem mehetek, mert a csigolya formája a törés miatt megváltozott ezért nem olyan stabil. Ha megcsavarják a nyakam a csigolya kiugorhat a helyéről és akkor meghalok, vagy örökre megbénulok nyaktól lefelé. Hm. Évekkel korábban egy másik orvos masszázst írt fel. ¯\_(ツ)_/¯ Utánaolvastam és vadászpilóták a katapultáláskor ugyanilyen csigolyatörést szenvedhetnek a nyakukban. Utána orvosilag alkalmatlanok lesznek vadészgépet vezetni. A következő katapultáláskor valószínű a csigolya már nem marad a helyén és az idegpályák akkor elszakadnak. BTW helikoptert vezethetnek, a katonai pályafutásukat nem kell befejezni. Ez a típusú nyakcsigolya törés nem maga a vég. Én is tudom forgatni a fejem, csak az egyik irányba kicsit kevésbé. Senki nem venné észre.
    Melegebb a full-face sisakban. Kevesebb hőt ad le a test a fejen.
    Nagyobb a mérete mint az arcédelemmel nem rendelkező sisakoknak.

    Ami mellette szól:
    Egy youtuber aki komolyabb kerékpárosnak tűnt, sportol is, bemutatott egy 600 gramm tömegű full-face sisakot. Azt mondta már mindig ezt viseli. Könnyű. Nem érezni, hogy full-face. Sok nagy lyuk volt rajta. Jól szellőzik. Most nem találom a videót. Nem tudom mi a sisak neve. + valaki azt kommentelte a videóhoz, ha felépül ő is csak full-face sisakot fog használni. Kerékpáros balesetet szenvedett. Titán lemezekkel és csavarokkal rakták össze az alsó állkapcsát.
    Én szemüveges vagyok. A szemüveggel kapcsolatban nem találtam ajánlást. Feltételezem a full-face sisak jobban véd attól, hogy valami a szemüveget deformálja és a szemüveg kerete vagy a lencse szem vagy arcsérülést okozzon.
    Ezeken mintha alap lenne a napellenző. Még állítható is milyen szögben álljon. De lehet csak én futottam bele csupa ilyenbe.

    Mennyit szánok rá? Mekkora az az összeg ami az arany középút? 50 000 forint? A Decathlonban a Bell Sanction 49 990 forint. A Bell Sanction 2-ről találtam videót:
    $650 Helmet VS $120 Helmet - Bell Full 10 VS Sanction 2
    https://youtu.be/W1RJElccsNI
    +200 000 forintos sisak az túl sok.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák