Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szimpláncsak

    tag

    Egy kis mai történet.

    Ma mentünk haveromnal Ziliz és Nyomár között bringával, 29-30km/h átlagsebességgel. Hozzáteszem, hogy szabálytalanul egymás mellett,de a képzeletbeli felezővonalat nem átlèpve.
    Ez egy ötödrendű (26137) és rossz minőségű út, de elfér egymás mellett két autó lehúzódàs nélkül is. Jött egy autó egy rövid dudàlàssal jelezte, hogy ő úgy érzi nem fér el mellettünk, nincs is ezzel baj, lehúzódtam ő lassítás nélkül elhaladt mellettünk, így kell ezt csinálni kb. Majd jött pár perc múlva még egy autó, már a folyamatos dudaszóból gondoltam, hogy nincs minden rendben emberünknèl, pedig ugyanúgy lehúzódtam szélre, mint az előbb. Emberünk annyira sietett, hogy azért volt ideje lassítani és kikiabàlni nekünk vélt sérelmeit, persze mondtam neki, hogyha ennyire siet akkor haladjon, ha meg nem siet minek nyomja folyamatosan a dudàt. Ezután rövid gyorsítás után egy büntetőfèkezèst mutatott be idegàllapotba került sofőrünk amit egy kormány ràhúzàssal koronázott meg. Ekkor gurultam a vezető oldali ablak mellé és kérdeztem, hogy mégis mi a jó istent csinál? Említettem, hogy vasárnap van, nyitva a templom menjen be és nyugodjon le. Majd ugyanazt a két manővert ( büntetőfèkezès+kormányràhúzàs) bemutatta. Nyilván kiabáltunk rá meg mutogattunk, mire végre szerencsésen tovább hajtott. Mi haverommal értetlenül álltunk a történtek előtt

    Sok kérdés felvetődött bennem. Tisztában vagyok vele, hogy sok a szabálytalan, piroson átkerekező bringás stb. De hogy juthat el valaki arra a szintre, hogy mások testi épségét tudatosan veszélyezteti?Hová tűnt az emberekből a türelem, az együttèrzès, az előzèkenysèg? Én azért továbbra is hiszek benne, hogy nincs hülye autós, nincs hülye bicajos,hanem csak hülye emberek vannak.

    A kép a Google stretview-ról van :)

Új hozzászólás Aktív témák