Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stickermajom

    addikt

    válasz sebgutkopf #228769 üzenetére

    Nem vagyok valami jó író, de megpróbálom összefoglalni.

    Montrealban voltam munka miatt és már előre piszkálta a csőröm a környék, ezért volt nálam cipő, térdvédő és ruházat. Néztem arrafelé kisebb pályákat, illetve 3 órányi autózásra ott lett volna a híres Mont Sainte Anne, de azt nem tudtam sehogy megoldani. Egyik kollégám nagyon rendes volt, szombatra megbeszéltük, hogy elvisz Bromontba, így online lefoglaltam a bringát és a sisakot (telefonon kártyaszám bediktálós módszerrel, de mint megtudtam ez ott tök normális).

    Az első felvonózás második percében kirántottam a zsebemből a céges és saját bankkártyám, illetve a személyim, így nem az eredetileg tervezett bemelegítős gurulgatós kör lett lefelé.. :D Második felvonózásnál mellém csapódott két nagydumás srác, akik "már régóta járnak ide"; "ott azt a nagy ugrót látod? múltkor beadtam"; "azért járok ide, hogy eggyé váljak a természettel" és ezek variációjával szórakoztattak fölfelé. Egy-két szöveg azért gyanús lehetett volna, de melléjük csapódtam, mert általában jó a helyi erővel menni lefelé. Hiba volt, mert tökig húzott visító túlmelegedett fékekkel mentek mindenhol, ráadásul el is tévedtek többször. :W
    Itt már kezdtem ideges lenni, mert a fél délelőttöm elment a baromságra, így inkább egyedül folytattam a napot.

    A legjobb pályák amiken mentem többször is:
    Piste 7: [link] (főleg 3:46-tól az gyorsabb csikicsuki az erdőben ahol eltaknyol)
    Piste 17: [link] (7-esről ágazik le 1:04-nél. 1:52 körül az a rész nagyon tetszett: [kép] [kép]
    Piste 9 át 59-re: [link] (próbáltam végig is a 9-est, de semmi fantázia az alsó részében, így én is átmentem inkább mindig a másik felvonóhoz a felétől)
    És a nap kedvence: tempós Piste 5 végén 7-tel befejezve: [link]
    (Egyik sem az én videóm, én nem kamerázok.)

    A felvonók gyorsak, 6 perc alatt fönnvan a "fő" express és olyan 5-10 percet kellett sorbanállni általában. A hegyimentők egész nap mentek, több embert is tepsiben vittek le a hegyről, de sima felkötött kezű is sok volt. Nagyokat lehet esni, a rengeteg szikla pedig nem segít érkezéskor. Végig ott volt bennem a mentális fék ezeket látva.

    A bringa amit béreltem egy Rocky Mountain Altitude 30 volt, elöl Marzocchi Bomber Z1-gyel hátul DPX2 Performance-szal. 170/160mm rugóút, 16 kiló, igazi rombolónak éreztem a Canyon után. Elég megbocsátó bicikli szerencsére, egy-két helyen segített a rugóút kijavítani a hibáim. A hátsó tag talán kicsit túl puha is volt az én ízlésemnek, de nem volt időm próbálgatni. A fékek az első kanyar után üzemmelegek voltak, elmelegíteni viszont nem sikerült őket. Váltót/ülést nem tudom, azokat nem használtam. ;]

Új hozzászólás Aktív témák