Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz flash- #176267 üzenetére

    A kérdés az, hogy edzeni is szoktál-e legalább heti egy hosszút, vagy csak eljársz a 200-as túrákra? Az intenzitás sem mindegy. Laktátküszöb környéki rendszeres hosszú edzések segítenek beedzeni az anyagcserét. Maratonra (sry, még mindig futásnál vagyok, én ezt ismerem) heti egyszer 30+ km kell, kicsivel a versenytempónál lassabban, legalább 8 héten keresztül, ha végig bírni akarod a tervezett tempót. És ez főleg arról szól, hogy a szervezet megtanulja, mihez, mikor, hogyan nyúlhat a tartalékokból.

    Tegnap egy 100-ast mentem, kevéssel threshold alatt, ami nekem olyan 160 bpm, kb (az volt a maratonos pulzusom is), most 151 lett az átlag (mellkaspánttal mérve), 3:30 alatti nettó, 4:15 körüli bruttó idő, de ebben benne volt egy kajaszünet is: egy szenyó, egy csokis buci, kávé, fél liter kóla. Abszolut nem voltam éhes, de tudtam, hogy ennem kell, különben 3 óra körül jön a fal. 2 folyékony gél volt nálam, de nem kellett végül, egy kulacs iso, egy kulacs víz, elég is lett, így az extra kajaszünettel. Az idővel is szerencsém volt, felhős volt, 23 fokban indultam, az utolsó 1-1,5 órára lett csak 29.

    Nekem kellenek ezek a hosszabb threshold edzések, szeretem is csinálni, persze ilyenkor nincs idő nézelődni, az pont a lényegét veszi el. Emellett jöhetnek a hosszabb túrák is, persze, de az edzés-szempontból nem sokat ér - ettől még jó dolog.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák