Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    válasz szuszinho #165285 üzenetére

    Decathlonos lánctisztítóról tudok nyilatkozni mert próbáltam
    konkrétan ezt
    mindend úgy csináltam mint a használati utasításban de fogalmazzunk úgy nagyon nem jött be..fehér trutyi az egész, folyt őssze-vissza,csapta a vázra ahogy tekerted a láncot.. leszedni se volt könnyű róla, nem éreztem hogy tisztitott volna bármit..

    a lidl-ös viszont anno nagyon jó volt, nem tudom hol lehet hozzá venni utántöltőt(rózsaszínt).
    viszont az olajját nem tenném fel(leglaábbis sok jót nem hallottam róla,arra nekem a TF2 jött be már 5 éve azt használom)

    keréknyomás:szerintem azt a tartományt kell betartani ami a kerékre van írva. súlyosabban a felső értéket fújd bele, könnyű súllyal meg szerintem nem fontos a maxot bele fújni főleg ha egy kis terep vagy könnyebb út vár rád.

    Cibuus:
    javasolják neked többen a hidraulikus tárcsaféket. nem tudom ők mijet használnak, lehet slx-et, de tény deore alatt felejtős. tudom, próbáltam(Shimano BR M395 volt 4 évig).hosszabb lejtőkön elgyengül, erős(átlagosnál meredekebb) lejtőn el is "száll" aztán jöhet a betét csere... illetve nem fog rendesen( haverom bringáján is ledöbbentünk amikor megvette a cube Hyde bringáját hogy síkon a Tektro olajos tárcsafék mennyire gyenge..ő 80 kilós neki se fogott)
    egy vonatos szállítás után (ugye ott függölegesen van)az alap olajos shimano tárcsafék elgyengül, tekerni kell félórát mire visszajön a fékhatás. volt többször légtelenítve, szervizelve, hiába...
    persze alföldre elég, de oda meg minek? ha esőbe nem tekersz akkor pláne nem értem.
    Én nem tudom hogy egy v fék mennyivel gyengébb, mindenestre testbike-on elég jók a vélemények egy tizenezres v fékről. Szerintem próbáld ki és ha amit próbálsz neked megfelelő akkor végülis az a döntő. Én leírtam a saját tapasztalataimat több bringán keresztül, de lehet másnak más.(és az se mindegy hogy valaki 12 kilós 29er MTB-n hatalmas ballaonos kerekekkel fékezi a könnyebb montiját 65 kilósan, vagy vékony kerekű 15 kilós túrabringát 90 kilósan.szerintem.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák